soru gayet açık dövme günahmidir? lütfen sadece gerçekten bilgisi olan yanıtlasın
Cevabın nedir?
insanoglu nedenini bilmediği günahını veya sevabının olmadıgı bir işte bir duyguda şüphe duyuyorsa o işi başlamadan bitirmeli.. burada kim ne derse desin önce sen kendine sorsana zaten kararsız olmasan ve gercekten yaptırmak isteseydin şöyle bir dövme yaptırdım fikriniz nedir diye sorardın.. o yüzden boşver yaptırma kararsızlık en büyük cehalettir boşuna vucudunu hırpalama bence.. gerek yok sence varmı ?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılabdest geciriyor.sonucta dövme yaptırdı diye bu insan hiç mi namaz kılmasın kuran okumasın..ama peygamberimiz lanetlemis.Allah ın huzuruna böyle cıkmayın diye.yani anlican haram degil mekruh gb düsün
01 Yorumla- +1 yıl
evet haklısın.
sigaradan daha zararlı olmadığını düşünüyorum. sigaranın mekruh olduğu yerde dövmenin günah olması mantığıma ters gelir
(2 gündür eksilenmiyordum bu cevap iyi oldu)45 Yorumla- +1 yıl
sırf parantez ııcndekıne güldüm diye eksiledım =D
- +1 yıl
artıladım. bir de benim havariler gelse, kathy'i bile geçersin <3
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
33Cevap
+1 yılGünah olsa ne olur olmasa ne olur benim bedenim benim vucudum. Vücudumdada dövmem var yenisinide yaptırıcam.
Döveme günahmı değilmi? Bende bir sru sorucam sen nasıl müslüman oldun?
Kuranı aldın oturdun mantığına uyuyormu diye okuyarak bir karara vardın evet anatılanlar çok mantıklı dedin ve müslümanmı oldun?22 Yorumla- +1 yıl
helal olsun sana
Abdestte önemli olan bütün vücudu mesh etmektir. Dövme bunu etkilemez çünkü deri altına yapılıyor. Yobazlardan kalma bir sabit fikir bu, dövmenin inanca ters düşmesi yani. Ayrıca çok önemli bir noktaya da değineyim: her zaman göreceğin bir bölüme yaptırma ki ileride sıkılmayasın.
Din böyle detaylara takıntılı olarak lanse edilmemeli bence. Seni yaratana iman etmek ayrı şey, kendini seveceğin gibi olmak ayrı şey.13 Yorumla- +1 yıl
NE SAÇMALIYORSUN YA
- +1 yıl
evt budur. saolsın.:)
yok ya nihat hatipoglu gecen gun acıkladı zaten derinin altına yapıldgı icn abdest falan alırken sorun olmuyomus sadece o an kendimize acı cektirdgmiz icn gunahms biraz.zaten derinin nefes almasını engellese deri kuruyup dusermis buda bilimsel cevabı olsun =D rahat ol yaptırmak istiyosan engel değil
10 Yorumla
+1 yılBunlar saçma sapan insanları korkutmak için oluşturulmuş dini zırvalar yok öyle bişey ozman yüzmilyonlarca insan günah işliyor böyle bir mantık mı var arkadaşlar ya biraz akıllı olun istediğini yap sen rahat ol hiç bişey olmaz vücut senin vücudun kimseyi ilgilendirmez rahat ol.
02 Yorumla- +1 yıl
dmi bncede
- +1 yıl
sizce oyle ama allah'in yarattigi vucuda zarar verilio ve bu muhmelen gunahtir, dini kitaplarina bakin istiyosaniz gerçegi ögrenmek istiosaniz en iyisi bu. Ve de evet insaoglu her zaman gunah isliyodur heleki bu zamanda...
Bence günah insanın vicdanıdır. Vicdanında yaptığın şey sence yanlışsa yapma, ama yaptığın şey doğru geliyorsa veya vicdanen rahat edeceksen günah değildir. İslamiyet akıllı insanların dinidir, kurallara itaat eden kölelerin değil. Vicdanın rahat olduktan sonra kimsenin dediği önemli değil bence.
00 Yorumla
+1 yıl"Resulullah sallallahu aleyhi ve selem faiz yiyeni, yedireni, ona şahitlik edenleri, onu yazanı; dövme yapanı, güzelleşmek için dövme yaptıranı, sadakaya mani olanı, hulle* yapanı ve hulle yaptırmak isteyeni lanetledi.” (Buhârî, Libâs, 82-87; Müslim, Libâs, 119)
13 Yorumla- +1 yıl
hayır değildir, dinde zorlama yoktur fakat din içinde zorlama vardır irşad her insana vaciptir
Şimdi abdest geçmez diyecekler ama abdest geçmeyen yerden nasıl ter çıksın diyeceğim ve susacaklar.
Kendine acı çektirmiş olacaksın ve günah işeyeceksin diyecekler; ben de o günaha kadar siz de burada zaman israf edip daha büyük günah işliyorsunuz diyeceğim ve susacaklar.
Yaptırmak istiyorsan yaptır.32 Yorumlaselam sana bildigim kadarıyla bilgilendirecem .islam dini acısından baktıgında evet günah. bunuun nedeni ise namaz kılarken güsul abdesti alındıgında vucudun tamamen ıslanması gerek. dövme buna engel oldugu için günah ama namaz kılmıyosan yaparsın
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBence hiç yaptırma.Sonra çıkarması da mümkün olmuyor.Yapma dememin nedeni mutlaka izle link
23 Yorumla- +1 yıl
Bilmeden yaptırmış olabilirsin.
- +1 yıl
teşekkür ederm.
Mustafa Karataş'ın bu konuyla ilgili bir soruya olan cevabını okumuştum.Dövme yaptırmak günah evet ancak gusul abdestinin kabul olmaması gibi bir durum söz konusu değil
00 Yorumlayaptırmak günah. ama abdest geçmez diye bişey yok. dövme derinin altına yapılıyor üstüne değil. abdest geçirmeyen hint kınasıyla yapılan geçici dövmedir. bende 11 tane var tecrübe konuşuyor. bende çok araştırdım
00 Yorumlaevet günah..boy abdesti alınır deri altına yapıldığı için o ayrı ama lanet edilmiş vücudna bu şekil şeyler yaptıranlara ama dövmen varsa pişman olduysan gerçekten illa sildirmen gerekmez ynede yaptrma...zaten hiç hoş değil
00 Yorumla
+1 yılgünah çünkü insanın dövme dahil kendi bedenine vereceğin acı eziyet günahdır. onun dışında abdest geçirmez denir ki hiç birimiz derimizi kaldırıpda yıkanmıyoruz. abdest kabul olur fakat kendi bedenine eziyet ettiğin için gunatır.
00 YorumlaAbdestliyken yaptırırsan problem yok. Tabi hijyenik yerde yaptırırsan da...
Bence vücuduna kalıcı dövme falan yaptırma...00 Yorumlatavsiye edilmiyor diye biliyorum, altına su geçirmediği söyleniyor, sağlık açısındanda doğru bulunmuyor
01 Yorumla- +1 yıl
:)
+1 yılDövmeler derinin üst tabakasına değil alt tabakasına yapılıyor, o yüzden abdeste engel değil. Günah mı kısmı da yoruma açık.
00 YorumlaGUnah tabikide abdest aldıgında dogmenin oldugu yere su gelmiyor bu yüzden aldıgın hiç bir gusul abdesti kabul olmuyor.. Kafanı yor azıcık dusun.. Gusulun kabul olması için tüm vucununun ıslanması lazım.!
03 Yorumla- +1 yıl
vücudun herhangi bir yerine dövme yaptırmak caiz olmamakla beraber, bu dövmeler abdeste ve gusle mani şekiller de değildirler. Bunu özellikle bilmekte fayda vardır.
Bunları bir özenti ile yaptırmış olan kimse, bunlarla birlikte abdest de alır, gusül de yapar, ibadetlerini de tümüyle yerine getirir, bir ibadet engeli söz konusu olmaz.
Çünkü bu farklı renkteki sıvılar derinin altına iğne ucuyla zerk edilmekte, (derinin üzerinde tabaka teşkil etmediğinden) abdeste, gusle engel olmamaktadır.
+1 yılGerçekten bilgisi olan biri olarak; dövme günah değildir. Çikolatalı gofretler de günah değildir.
22 Yorumla- +1 yıl
o halde çikolatalı gofretler dövme mi oluyor dostoyevski amca?
- +1 yıl
Eğer rakının yanında peynir yerseniz günah oranı %50 azalır
+1 yılBence ne abdest ne günah be sikilip cikaramamak bunları dusunmektense riskini göze almayıp hiç yaptırma derim ben
00 Yorumlatercihler insanın kendisini bağlar, her koyun kendi bacağından asılır sözünde olduğu gibi. Bende de kolumda dövme var. Kışın da yaptırcağım.
01 Yorumla- +1 yıl
ama koyunu bir asan var bir alan var
Moda & Stil konusunda 333 cevap paylaştı. abdest geçerli oluyor diye biliyorum ve bazı din adamlarıda günah olmadığını söylüyor fakat sağlık açısından sorun teşkil ediyormu bilgim yok benim fikrimi soracak olursan ben yakıştırmıyorum dövmeyi
00 Yorumlaben gecıcı yaptırdım kolum cok kotu oldu kızarık şu an ve kasıntı yaptı cok gecıcı yapma-
kalıcıya gelıncede sıkıldıgın zaman sılmesı cok meşakkatlı en ıyısı yaptırma : )02 Yorumla- +1 yıl
:(((((
+1 yılgünah ama yaptırmışsan bile abdest alamssın gibi saçmalıkları dinleme benim 5 vakit namaz kılan arkadaşlarım var o insanın allahla arasındaki bir şey...
00 YorumlaDövme yapan ve yaptıranı güzel görünmek için kaşlarını alan ve dişlerini inceltip dişlerinin görüntüsünü değiştirenleri lanetledi.” (Buhârî, Liba83; Müslim, Liba33)
Gusül geçiyor ama lanet var.07 Yorumla- +1 yıl
kaşlarını almıyonmu sen O.o
Dövmenın abdest bozacağına hiç inanmadım çünkü herşeyden önce niyet önmelidir gerisi tefferruat dır. ama yorum yapan arkadaşlardan biride doğru demil yaradanın verdiği cilde zarar vermek gerçekden günah. bu arada bende dövme yaptıracam .
00 Yorumla
+1 yıldövme cahiliye döneminden kalan bir uygulama olduğundan günahtır. ama öyle abdest, gusle falan engel değildir. hani necip milletimiz alkol içer, zina eder falan sonrada resetleme için camiye gider ya, öyle birşey dövme de.
00 Yorumla
+1 yılhoşuna gidiyorsa yaptır.Eğer acıyı umursamıyorsan.Çok acıtmıyor zaten salla gitsin yap istediğini
20 Yorumlaabdest alınıyor -ustunden kıl cıkabildigine gore gozenekler kapanmamıs oluyor, gunah olup olmadıgını bilemem.
02 Yorumla- +1 yıl
Demek ki varmış.Zaten yazdığıma bakarsan "Hz. Muhammet tarafından lanetlenilmiş diye biliyorum ben." bu cümlemden kesin doğru biliyorum diye bir anlam çıkartmıyorum.Sadece ben böyle biliyorum diyorum.
+1 yılgünah ama abdestin geçmeme konusu kesinlikle palavra
00 Yorumlayani kulaktan duyma olarak söylüyorum.ölürken alınan abdest sayılmıyormus dövme yaptırınca
00 YorumlaBakma sen onlara canım yaa istediğini yaptır. Günahıda yok sadece kendine acı,zarar verdiğin için günahı var abdest geçmiyormuş cartmış curtmuş yok öyle birşey
02 Yorumla- +1 yıl
dimi canm ya cok saol.:)
abdest geçirir ancak, cildine isteyerek zarar verdiğin için günah sadece. abdest tutmama gibi bi şey söz konusu değildir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılo konuda herkes farklı şeyler diyor. Normalde dövme derinin 1-2 mm altına yapılır. Yüzey ıslandığı için abdest geçerli olur. Ama dindar tanıdığım aile günah diyo geçmez dio. bende bilemiyorum. En iyisi yaptırmamak.
00 Yorumlagünahtır. abdest alınıyor o yüzden değil. Allah ın seni yarattığı sekilden, öldüğünde farklı bi izle gideceğin için günahmış.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılyok be yaaa ne abdest geçirmemesi. cildini iğneleyip boya zerk ediliyor. üstü yine deri ile kaplanıyo.
00 Yorumlacaiz değilmiş günahmış ama abdest geçirmeme gibi bişey sözkonusu değilmiş
00 YorumlaDövme yapana ve yaptırana lanet olsun ( Hadis-i Şerif )
00 Yorumla
+1 yılHz. Muhammet tarafından lanetlenilmiş diye biliyorum ben.Onun dışında günah değil ya da abdeste falan engel değil.
01 Yorumlaboy abdestine engel değil ama vücutta yapılan diğer değişikler gibi günah.
00 Yorumla
+1 yılyap gitsin ya boşver abdest tutar ama günah onu diyim
00 Yorumladövdür kendini hiç bir şey olmaz saçma hurefele bunlar
00 Yorumlaişin o boyutuna girdiğinde dövme yaptırma ihtimalin çok düşüyor.
00 Yorumla
+1 yılnerene yaptıracaksın ne dövmesi düşünüyorsun
02 Yorumla- +1 yıl
sırtıma ya da bilegime
- +1 yıl
kalçada güsel oluyor
abdest geçerli olur.
günah değil.ama kalıcı yaptirma ilerde sıkılırsan sildirmesi zor olur02 Yorumla- +1 yıl
dimi ya.:/
Gizli Üye(30-35)+1 yılGusül abdesti geçersiz olur. .
En iyisi yaptırmamak.. Cenabet cenabet dolaşma :/11 Yorumla
+1 yılBoyun uzunsa boy abdesti geçerli oluyor dövmede.
20 YorumlaModa & Stil konusunda 322 cevap paylaştı. evet o yüzden kimseyi dövmeyelim :D
21 Yorumla- +1 yıl
+1
arkadaşların doğru söymeşi arkadaşlarını dinle sen
02 Yorumla- +1 yıl
diosn.:/
Moda & Stil konusunda 483 cevap paylaştı. Günah deniliyor da her kafadan ses çıkıyor.
00 Yorumlaabdeste engel olmuyor ama sonuçta günah
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet günah yapma yanarsın cıs
00 Yorumlabilmem pek umursamıyorm..
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yıldeğil
00 Yorumla günah
00 YorumlaMüslümalsan yaptırma
00 Yorumladövme günahdır..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGünah .
00 Yorumla
Devamını Gör(42)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi