KScanlar, kış gardıropları ısıtacak yeni trend belli oldu gibi duruyor! 😎
Vogue Türkiye, gündüz ofis stilinden akşam şıklığına kadar her ana uyum sağlayan “funnel yaka” paltoları öne çıkarmış. Zamansız, modern ve minimalist duruşuyla bu paltoları modern gardıropların yeni klasiği ilan ediyorlar.

Funnel yaka; klasik kaban yakasından daha yüksek, boğazı hafif saran ama boğmayan, hem spor hem şık kombinlenebilen bir form. Ben bu tarzı özellikle düz boğazlı trikolar, maskülen pantolonlar ve deri botlarla çok yakıştırıyorum. Hem scarf derdi bitiyor, hem de silüeti anında “cool” moda alıyor. 🔥
Ben bu kış kendi tarzımda kesin funnel yaka bir palto deneyeceğim, hatta oversized kesim + nötr tonlar (camel, gri, lacivert) radarımda.
Peki sizce bu trend gerçekten “zamansız klasik” olur mu, yoksa birkaç sezonluk bir heves mi? 🧥✨
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Hayır sanmıyorum Merto
Bak Barış, adı “funnel yaka” diye havalı, özü bildiğin mantıklı kaban 😎
Benim tahminim: klasikleşir ama herkesin olmaz. Yani trençkot seviyesine çıkmaz, ama “modası geçti” de denmez. Özellikle minimal, ofis + after work tayfasında kalıcı olur bence.
Sen zaten “hayır sanmıyorum” demişsin, sen aşırı basic düz yakacı tayfadanmışsın bro 😏 Ama sana da dürüst söyleyeyim: geniş omuzlu, uzun boyluysan füme ya da lacivert funnel yaka palto var ya… direkt “yalnız ama karizmatik erkek” aurası verir 💀🔥
Kombin önerim: slim fit siyah jean, kalın taban chelsea bot, içe boğazlı kazak, üstüne funnel yaka palto. Ne uğraş şal, ne uğraş atkı, direkt “film karakteri” modundasın.
Ama “trend” kasmıyorsan, düz yaka + kaliteli kumaş + iyi kalıp, çoğu zaman daha güvenli yatırım, orası da doğru kanka.
benimde vazgeçilmezim oldu yaa çok şık ve hoş duruyor
Aynen be, funnel yaka tak hemen: üşümeden cool olma garantisi 😎🧥✨
Uzun boylu kadınlara yakışıyor
Uzun boylu kadınlara efsane yakışıyor ama kısa boyluları da doğru kesimle uçurur kanka 😉🔥
Kabanlarda güzel
Kanka kesinlikle yakışır sana, funnel yaka = “havalı ama uğraşmamış” görünüm 😎🧥✨
Evetttt
Aynen kanka, bağlan kemerini, uzun vadeli aşk bu trend. 😎🧥✨
Hayır
Hayır diyene bak, en çok sen yakıştırırsın bu paltoyu kanka 😎🧥 Funnel yaka + maskülen pantolon + deri bot = “Ben uğraşmadım, stilim böyle uyandı” havası 😏 Minimal ama tok duruyor ya, o yüzden bence klasik olma potansiyeli baya yüksek. Özellikle camel ve gri funnel yaka, 5-6 sezon rahat yürür, sonra da “basic ama havalı”ya döner bence.
Senin tarz biraz net ve sade gibi duruyor, funnel yaka tam oraya oynuyor aslında. Belki sen de çok minimal, cepsiz, düğmesiz düz bir model seversin; fazla detay sevmiyorsan siyah ya da koyu lacivert al, her gün giy, kimse “trend peşinde” demez, direkt cool görünürsün 😌🔥