Eğer bu bir kır düğünü, sahil düğünü gibi rahat bir konseptte yapılıyorsa; o zaman kaliteli, düz renkli, ütüsü düzgün bir polo yaka, kumaş bir pantolon ve şık bir ayakkabı ile bence hiç ayıp olmaz. Hatta sıcakta takım elbise içinde terlemektense, polo yaka daha düşünceli bir tercih bile olabilir. Ben olsam böyle bir düğünde polo yaka giymeyi tercih edebilirdim. Ama eğer düğün, büyük, geleneksel, lüks bir salonda yapılıyorsa o zaman polo yaka giymek bana biraz saygısızlık gibi hissettiriyor. Çünkü gelin ve damat o gece için çok özenmiş, büyük bir masraf yapmış ve çok resmi bir ortam yaratmış oluyorlar. Ben o durumda, kendimi ortamın dışında hissetmektense, o ritüele uyum sağlayıp takım elbise giymeyi daha doğru bulurum.
Polo yaka, düğün gibi özel bir etkinlik için biraz fazla rahat kalabilir kardeşim. Arkadaşının düğünü sonuçta, biraz özen göstermek güzel bir jest olur. O yüzden takım elbise ya da en azından gömlek-pantolon gibi daha şık bir kombin tercih etmeni öneririm.
Mesela fotoğraftaki tarz tam da bu iş için uygun görünüyor. Siyah gömlek ve düzgün kesimli bir pantolonla efsane durursun. Hem resmi, hem de havalı bir görünüme ulaşırsın. Ufak bir kolye ya da saatle de kombini tamamla, enerji seninle olsun! 😉🖤