Paraya kıyıp alacağım. En iyi eyeliner hangi markaya ait bilen bayanlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız? En iyi eyeliner markası?
Maybelline New York
Max Factor
Christian Dior
Clinique
Mac
Avon
L'Oréal Paris
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Merhaba KScan,
Eyeliner, biz kadınların kullanmayı en sevdiği makyaj ürünlerinden neredeyse ilki. Bana yıllardır sorulan ve sorulmaya da devam eden en gözde makyaj harikası. “Bir eyeliner sürüyorum, bir de hafif allık, tamamım.” diyen bir sürü kadın gördüm. :) Ama bu gerçek bir tespit. Doğru çekilmiş bir eyeliner yüzünüzde ve bakışlarınızda adeta bir sihir etkisi yaratabilir.
Gelelim eyeliner çeşitlerine. En iyisi, sizin kullanırken en rahat ettiğinizdir aslında. Burada “en iyisi” başlığı altında maalesef toplayamayız bana göre. Çünkü hepsinin üretilme sebepleri farklı taleplere cevap verebilmektir. Örneğin; kalem eyelinerlar son yılların favori türü. Bu sebeple de her marka bir kalem eyeliner çeşidi üretmekle kalmadı, bir de üzerine farklı uçlara sahip olanlarını üretti. Yapı olarak normal yapıda olanlar olabildiği gibi suya dayanıklı seriler de oldukça fazla. Özellikle çalışan kadının kurtarıcısı olan ve sabahtan akşama hiç formunu kaybetmeyen eyelinerlar mevcut.
Bunların dışında fırçayla sürebileceğiniz ve krem eyeliner olarak isimlendirdiğimiz, minicik şişelerdeki harika ürünler geliyor. Bunların da 2 farklı özellikte olanları yine kozmetik markalarında mevcut. En pahalısı en iyisidir yanlış bir düşünce yapısıdır bana göre. Bu sebeple kozmetik mağazalarına gidip, biraz zaman ayırıp, seçtiğiniz çeşitleri elinizin üzerinde tek tek deneyin. Ve yanlarına ya da bir kağıda hangisinin hangi markaya ait olduğunu not edin karıştırmamak için. Amacınıza hangisi uygun ise onu gidip daha sonra alabilirsiniz.
Son olarak da jel eyeliner türlerini söyleyebilirim. İlk sürüldüğünde daha ıslak bir yapıya sahip olsalar da kuruduklarında oldukça fazla kuru bir görüntü bırakabiliyorlar. Amatör kullanımlarda en son tercih edilebilecek türlerin içinde geliyor bana göre. Çünkü ıslak olarak sürülmesi kurumadan önce göz kapağınızı açıp kapattığınızda ince bir çizgi izi bırakma riski barındırıyor. Bu sebeple de iyice kurumasını beklemeden gözleri kırpmamak gerekiyor.
Ama tabii bir de kullanım kolaylığı ve el alışkanlığı var ki bu her kadının önceliği.
Mutlaka bugüne kadar denedikleriniz ve sevip ya da eledikleriniz olmuştur. Kullanım kolaylığı açısından kendinize yakın bulduklarınıza da öncelik verin derim. Size inceleyebileceğiniz bazı markaları da yazmak istiyorum. Umarım seçiminizde size kılavuz olurlar.
Sevgiyle,
Ahu Aydemir
Suya dayanıklı açısından hangisi daha dayanıklı yani hangi marka