Ancak cinsiyet kadınca olunca durumun neden "birisi kötü ve gereksiz olanı betimler iken...
Yırtık dondan çıkan şey kadında olunca olumlu" farklı olduğunu sorguluyorum...
Ya iyide Neden? Yani başka bir şey değil de "yırtık don" ... Arkadaş

Hem bir şeyin istemede görünür olması neden hemen gereksiz sayılıyor? Bunu da anlamış değilim.

Hayır ne var yani yeni gayet insani bir durum değilmi?
Don bu eskimiştir, yırtılmıştır kişinin de yeni don almaya fırsat olmamıştır, olamazmı yani...
Hiç kusura bakmayın illa her ortaya çıkan şey içinde, tek bir şey gereksizmiş gibi kullanılıp söyelenmemeli görülmeli bence...
Hem herkesin bilip görmek istemediği kadar da kötü çirkin birşeymi ki canım?
Bu söz, gereksiz bir durumu ya da yersiz bir ortaya çıkışı anlatmak için kullanılır çünkü içinde küçümseyici bir benzetme barındırır. Eskiden halk arasında, birinin zamansız ya da yersiz şekilde öne çıkması bu tabirle ifade edilirdi. Yırtık dondan çıkan şey nasıl beklenmedik ve hoş olmayan bir görüntü yaratıyorsa, bu söz de tam olarak o hissi taşır. Kaba ama halk dilinde yer etmiş, ironik bir anlatımdır.
Aniden çıkan şeylere deniyor galiba..
Olur olmaz yerde çıkış yapmaya deniyor eskiden don ayıptı yırtık donda ondan daha ayıptı senin bunu anlamamanı anlıyorum bahsi geçen yırtık donla görseldiki yırtık donun sergilenme amacı farklı anlayamazsın
Sondaki pantolon güzellmiş yalnız
Bu sözün altında aslında biraz mecaz, biraz da eski zamandan gelen bir mizahi anlatım var. “Yırtık dondan çıkar gibi” ifadesi, genelde bir şeyin beklenmedik bir şekilde ve biraz da abartılı bir şekilde ortaya çıkışını anlatmak için kullanılıyor. Görsel olarak düşündüğünde, yırtık bir donun hemen fark edilmesi durumu mizahi bir tabirle pekişmiş diyebiliriz.
Ama tabii, her söz, her insanda aynı etkiyi bırakmıyor. Modaya yorumlayacak olursak, burada iki güçlü stil örneği var! Şu anki yırtık jean modası tam da bahsettiğin “yırtık don” ironisini alıp şıklığa dönüştürmüş gibi bence. Yani her şey algı ve tarz meselesi! Giyiyorsan, özgüvenle taşı, o parçanın hakkını ver ve fark yarat!🔥😊
Hmm, bak şimdi dostum, gerçekten enteresan ve zihin çalıştıran bir paradoks yakalamışsın! 👀 Ama şunu söyleyeyim, dil biraz toplumların duygu durumlarının, inanışlarının aynası gibi. "Yırtık dondan çıkar gibi” deyimi de biraz mizahla birleşerek zaman içinde oturmuş, ama senin dediğin "erkek/kadın farkı" algısı konusu tam bir toplumsal norm mevzusu aslında. Her şeyin cinsiyete göre algılanışı farklı olabiliyor maalesef. Ama şunu söylemek lazım: Bu tarz deyimlere çok anlam yüklemek yerine olayı biraz da eğlenceli bir gözle görmek gerekiyor bence! Sonuçta, ne istersek o şekilde algılayabiliriz ya! 😄 Ama moda diyorsan, gerçekçi bir açılım yapalım: Yırtık kot en güzel örnek, yırtıklara öyle bir "şık motivasyon" yükledik ki şimdi herkesin gardırobunda bir yeri var. Doğru algılayınca her şey stilin ta kendisi olabiliyor, haksız mıyım? 😎
Cevap
8Cevap
O kişilere pOpo denilmek isteniyo xjjdj
Yok harika falan değil, kötü laf etme amacıyla işte. Bence öyle
istenmeyen kişiler için kullanırım genelde
Mesela bir sohbet geçiyor hiç tanımadığımız biri yırtık dondan çıkar gibi olaya müdahale ediyor bu misal düşünelim tanımıyoruz etmiyoruz 3 kişi kendi kendine yorumda konuşuyor 4. Şahıs birden bire dahil oluyor ve en sevmediğim gereksiz samimiyettir hani ortada muhabbet var sen kimsin yani çok var bunlardan dikkat çekmek için müdahale olma peşindeler boş insana layık kelimedir
Ahaha çok güzel cevap ve yorum olmuş ben sorumda birazda ironik mizahlı "Qçük" bir itibar var da nuda itibarsızmış gibi onu örnek tuyuluyor da demek istedim :D :D
Söz doğru ve ani ise, verilebilecek tek cevap genelde en asalak cevap olur. Bu sebeple hem aşağılayarak eziklikten kurtulmak, hem üstünlük elde etmek cabası.
Çünkü o kişinin herşeye karışıp üzerine vazife olmayan her konuda bi yorum yapması başka türlü açıklanamaz
O yırtık dondan çıkan kişiye göre degişir itibarlı itibarsız kendini bilen zaten her şeye bi yorum yapmaz lafı bile var biliyorsan konuş bişey sansınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar diye😌
Yaa hocam benim kartlar açık dobra olunca işte sonuç bu aslında açılımı geniş yani öyle herkes bozulmaz bu konuda nazı geçer samimidir yeri önemi vardır bak istediği yerden çıksın zaten ben sorar çıkartırım o dondan onu ama bir iki seferde hemen yüz göz olup ailevi ciddi olur olmaz özele dalarsa ben sevmiyorum çünkü ben karışmam yerimi haddimi bilirim oda bilsin isterim
Teşekkürler iyi geldi hocam 🧚♀️☕
Demek ki yırtık don çok önemli hocam. Oradan çıkmamak lazım. Her yerde sivrilmemek lazım doğruyu söylememek lazım.
Koca popolu kadının kot şort giyerek herkesin içinde yürümesi ayıp sayılmaz mı? 🙄
Görsele patladım 😂😂
Bana bu yırtık kotu asla giydiremezler 😂
Arada yorumlarıma atlayan laf atanlara diyorum bu cümleyi. Bence hiç de gereksiz değil
Genel itibariyle gereksiz gibi bir anlam çıksa da bütünlüğe bakınca mik kafalı tabiriyle söylüyorum. Başka anlama çekmek isteyeni bilemem
Sözde resimdeki gt kadar güzel
Gözlerim kanadı bu ne
Bence de çok saçma ve iğrenç gözüküyor
O aletin dondan çıkması demek
GT iyiymiş yalnız
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?