Kişisel bir yorumum yok bu soruda. Sadece sizin fikirlerinizi soruyorum.

Kişisel bir yorumum yok bu soruda. Sadece sizin fikirlerinizi soruyorum.

Dekoltenin adabı var mı, yoksa amacı adapsızlık mı diye sorarsak, bence bu tamamen nasıl taşındığına ve hangi niyetle tercih edildiğine bağlı. Dekolte, bir kıyafet tarzı olarak sadece vücudun belli bir kısmını açığa çıkarır. Bu, kişinin kendini daha özgür, rahat ya da çekici hissetme şekli olabilir. Önemli olan, bunu taşırken saygı sınırlarını ve ortamın uygunluğunu göz önünde bulundurmaktır. Yani dekolte giymek illa adapsızlık anlamına gelmez. Birçok kadın, kendini iyi hissetmek ve özgüvenini göstermek için böyle tercihler yapar. Ama ortam ve durumun gerektirdiği sınırlar da göz ardı edilmemeli; mesela resmi ya da aile ortamlarında çok açık kıyafetler bazen uygun olmayabilir. Sonuçta, önemli olan kişinin kendini nasıl ifade ettiği ve başkalarının sınırlarına ne kadar saygı gösterdiğidir. Herkesin rahatlık ve saygı algısı farklıdır; bu yüzden dekolteyi adapsızlık olarak görmek ya da görmemek tamamen kişisel ve kültürel bir yorumdur.
Dekoltenin de bir adabı vardır elbette. Çünkü her şeyin fazlası anlamını kaybettirir. Hafif bir dekolte zarif durur, kadının kendine güvenini ve duruşunu gösterir. Ama sınırı aşıldığında o zarafet yerini basitliğe bırakır. Asıl çekicilik, ne kadarını gösterdiğinde değil, ne kadarını gizlediğinde saklıdır. İncelikle taşınan bir dekolte, gösteriş değil, kendinden emin bir sessizliktir. Ve o sessizlik, her bakıştan daha etkileyicidir.
Ben dekolteyi bir ifade özgürlüğü olarak görüyorum. Tıpkı herhangi bir kıyafet ya da aksesuar gibi, doğru zamanda, doğru şekilde ve dengeyle kullanıldığında inanılmaz şık ve etkileyici olabilir. Bu denge ve yerindelik ise, benim için dekoltenin "adabı"dır.
Kimi kadın tamamen örtünse de çiğ duruyor kimi çıplaklığı bile çok asil taşıyor. Gerçekten bazı şeylerin giyimden çok daha fazlasıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.
Dekoltenin kesinlikle bir adabı var! Dekolte, özgüvenin bir ifadesi ve kişinin stilini yansıtma şeklidir. Amaç dikkat çekmek olabilir ama bu hep "adapsızlık" olarak görülecek bir şey değil. Doğru zamanda, doğru yerde ve doğru kombinle bir sanat haline bile gelebilir! 🌟 Önemli olan, kişinin kendini içinde rahat hissettiği ve tarzına uygun bir şekilde kullanması. Kendine yakışanı giymek en büyük kural! 💃❤️
Cevap
49Cevap
Adaptan ziyade bir asaleti vardır, edep adap dediğimiz faktörün tanımı kişiden kişiye farklılık gösterebilir
bir kadın istediği gibi giyebilir kimse de karışamaz
Dekolteyle teşhircilik birbirine girdi.
Kaldıkı yanlış bilmiyorsam dekolte yaşlı fıransız kadınların icadı. Göslerinde dekolteyi vererek bakışları oraya çekip yüzlerinin kırışıklığını fark edilmemesi amacoyla ortaya çıkmış.
Yani işin özü güzelin dekolteye ihtiyacı yok. Dekoşteye ihtiyacı oşan başka meziyeti olmayandır.
Edep bilmeyen adabı nereden bilsin Örtücü olalım ki Allah da bizi örtsün Abdullah
Evet bence dekoltenin de bir adabı vardır özellikle çok göze batarsa hoş durmayabilir.
Aşırı açık olunca kendini sergilemek olarak bakıyorum ama fiziği düzgün ise tabi ama onun dışında ölçülü dekolte kimseyi rahatsız etmez
Ben özgür hirademle giyorum misal , Pp isterse yerin dibine gireyim kendim ne zaman sıkılırsam o zamana göre şekil alırım. cok şey duydum ama inan kendi içinde ki seni var olduğun kişi koruyabilmek.
Teşhircilik ayrı dekolte ayrı âdab bambaşka bir konu. Esasen dekolte giyenin değer yargılarına göre şeklini ve son hâlini kazanır.
Bence dekoltenin de bir ölçüsü olmalı fazla açık değil duruma ve ortama uygun olursa hem şık hem de çekici durur
Adabı vardır tabi, bazı dekolteler kadını o kadar zarif gösteriyor ki. Aşırıya kaçılmadığı sürece güzel
Bence vardır. Tamamen çıplaklıktansa kaliteli ufak dekolteler hem hafif gizem katar, hem daha çekicidir.
Herşeyin bir adabı yeri ve zamanı vardır... Ama dekolteyi giyenler beğenilme ve çarpma çabasındalar...
Adâpla ilgisi olmayan bir şey moda ayağına kadınları böyle saçma sapan kıyafet sattirip zarifliklerini bozmak
Çok vermiş vermiş vermiş vermiş sonunda kendisi kaybetmiş. Doğrusu yalnız yatmış yatağına bi de bunu dert etmiş.
dekolte göstermez, merak ettirir. gosteren sey dekolte değildir ve edepsiz durur
Harika söz
Dekolte giyinlere bir şey diyemem ama bir çizgi de olmalı bence.
Adabı vardır olmalıdır adapsız giyimin yeri ve zamanıda başka şekilde olur elbet
Soruyu çok güzel yazmışsın yalnız jwjdjajsja
Bence bir adabı olmalı.. Suyunu çıkarmamak lazım
Dekoltenin de bir tarzı olması gerekiyor. Bazı giyim tarzları vardır. Örneğin, görseldeki tarz bana göre hiç de çekici değil.
Hafif olursa çekicilik kazandıracak olan bir kesimin fazlası ucuzluğa kaçar.
Herseyın yerı zamanı var avm ye plaja gider gibi giyindiğin vakıt teşhircilik olur
Adap kelimesi edepten gelir. Dekoltenin de edeple alakası yoktur.
Adabı olmayan her şey bir gün yalnız kalır, geçici olur dekolte felan dediler ortalık mhall doldu...
amacı zaten adapaızlıktır evde kocana giyersin o ayrı dışarda uygun değil
Açığın adabı olmaz. Adap olmadığı için açıklık başlar
Bi adabı vardır. Adapsız olduğu yer sadece partnerle özel alanda olandır
Kimine göre adabı var Kimine göre de amacı o ama bazıları abartı
Adapsızlık diye bir kelime vardı da benim mi haberim yok
Adap kelimesi olduğuna göre adapsızlık kelimesi de gayet mantıklı
Dekolde özel günlerde yemeklerde ve davetlerde dekolte giyilir ve o gün veya gecede tüm gözlerin üzerinde oldugunu görmek kadına özgüven verir hele birde gögüsleri iri ve gösterişliyse
Evet komple saçma buluyorum
Kadın zaten güzeldir özeldir Allah kadını her türlü çekici yaratmıştır giyinik bile olsa bır aurası vardır soyunmak zorunda değildir
👏🏻
Cidden bazı kadınlar o kadar güzel giyiniyor ki bakasın geliyor açık yeri yokken bile
Teşekkür ederim ☺️❤️🌸
Rica ederim 😊❤️🌸
bu tip kadınlar ilgimi hiç çekmez tabi asla karışmam ya da yargılamam da hayat onların umursamıyorum.
mantığı ne ki mesela?
benim göğüslerime bakabilirsin mi yoksa bende daha güzel duruyor mu?
ya da bak benimkiler daha büyük meselesi mi?
Dekolte candır. Gerisi heyecan oluyor zaten 😂
Yapma şunu yapma
Neyi
Şu gözlerini koyma oraya
Neden
Çok güzeller
Kapalı ama xd
Bu güzel oldukları gerçeğini değiştirmiyor 😂
🙂🙃
Tek gözle de sınırlı tutmamak lazim 😂
:)))).
Bunu nasıl başarıyorsun
Neyiiii
Bu kadar güzel olmayı bebek gibisin
Sağol 🙏🏻
Sana fazla bakarsam zor oda neyse 😂
Bence ikinci seçenek birseyi neden hazine denmiştir ve değerlidir çünkü saklıdır
Sırt dekoltesi göğüs dekoltesinden daha bi tık cezbedici geliyor bana yalnız
Abartılı giyinenler nasıl bir düşünce düşünüyor acaba çok merak ediyorum ben ya
amacı adapsızlıktır ben de adapsız olmak için giyiyorum
adap adapsızlığı bilmem ama yakışan bence dekolte giyebilir
Dekoltenin bile bir adabı var
aşırısı sığ bi görünüm, yerindesi çekici
Her şeyin orantılısı güzeldir.
Dekolteyi herkes giymemeli yakışan giymeli
yoktur adı üstünde dekolte
Vardır, yakışırsa asil yakışmazsa bayağı yapar.
Bı yere kadar oda
Herseyin bir adabı vardir
Her şeyin bir adabı vardır.
Gideceğin yere göre dekolte verilmelidir
Vardır adabı her şeyin bir rajonu vardır
Geldim kokoreççi
Sevdiğine özel olmalı
Bir adabi vardir. Ve kesinlikle fizigine guvenenler dekoltenin hakkini vermelidir
Her şeyin bir adabı vardır, dekoltenin de
Adabı vardır
Bence bir sınırı vardır
Dekoltenin bir adabı vardır
Adabı var
Sınır olmalı
Son cümle
Bence vardır 🤔
Yakışan giysin ya.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?