Erkek tarafından şunlar istenmiş:
50 gram bilezik
5'i bi yerde
4 tam altın
Zincir
----
Düğünde de 150 gr bilezik
Bunlar normal mi?
Erkek tarafından şunlar istenmiş:
50 gram bilezik
5'i bi yerde
4 tam altın
Zincir
----
Düğünde de 150 gr bilezik
Bunlar normal mi?
bunları karşılayan var ki isteniyor. ayrıca şaşırmaya da gerek yok sokakta dakika başı düğün konvoyu geçiyor. Ben düşünüyorum millet 25 bin lira kira verip nasıl gecinecek de evlenecek falan diye ama çoğunda para çok çok ki bu kadar evlenen var. Bende 2 arkadaş bekar evinin kirasını ödeyip borçları icralari ödeyip geçinmeye çalışıyoruz. Bi bende para yok anasını satıyım. geri kalan herkes de var.
Damadın kardeşi olarak bizde de para yok o yüzden bana çok geldi bu istekler. Bu çocuk bunları nasıl alacak. İşin komik tarafı her şeyi biz yapıyoruz. Nişanı hani kız tarafı yapıyomuşdu 😅
Bu konu, aslında yöreden yöreye ve ailelerin geleneklerine göre çok değişir. "Normal" demekten ziyade, önemli olan her iki ailenin de anlayışlı şekilde anlaşabilmesi. İstenenler biraz ağır gibi duruyor, özellikle günümüz şartlarında! 😅 Bu tür durumlarda, oturup karşılıklı konuşarak çiftin ihtiyaçlarını ve ailelerin bütçelerini dikkate almanız en sağlıklısı olur. Nihayetinde bu süreç bir yarış değil, iki ailenin birleşmesi. ❤️ Unutma, mutlu bir evlilik için en gerekli şey altın değil, sevgi ve saygı. 😊
Cevap
5Cevap
Düğünde bir şey istemek ve takmak çok saçma. Karşı taraftan bir şey isteyen kendi çocuğunu satıyor demektir.
Bence onların amacı da bu. Daha aileyle tanışmadım ama şimdiden midem biraz bulanır gibi oldu
Bir sürü şartları var insanşarı bi rahat bırakın değil mi
Biz erkek tarafıyız kardeşim bitirmez. Kızın annesi biraz çingen sanırım..
Sinirlendim nişana gidince de sinirlenebilirim çirkeflik yaparlarsa ama kardeşimin tercihi 🤷♀️
Zorunluluk mu var ki öyle adet
Şart koşulan şeylerden bazıları 🤷♀️
Hadi ya parası yoksa evlenmesin orada
Yok zaten nasıl olacaksa bu iş
Borç harç nereye kadar
Borç ile iş olursa sorunlar çıkar zor bir yaşam olur
Gel de anlat kardeşe, kıza ve kızın çingen annesine
Aman mal satışı yapılıyor sanki mantık der ki masraf olmadan kurmak gerek ve gereknler ileride de yapılabilir yaşam kalitesi yüksek olmalı
Gel de anlat
Anlat anlarsa
Anlatmaya çalışıyorum
Umarim olur ya dilerim
Biraz fazla olmuş sanki
Herkes çıldırmış
Satın alıyor kızı nişanda takı olmaz bi kere
Oha.
Ben de öyle dedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?