Ben 18 yaşındayım ve hayatım boyunca, ailem gibi Müselman olarak yetiştirildim. Ama bir süre sonra, huzursuz hiss ettim ve dinimi sorgulamaya başladım. Çok düşündüm ve sonunda Hristian oldum. Pişman değilim, aksine mutluyum ve huzurluyum. (Lütfen bana kızmayın ve anlayışla karşılayın. Yani demek istediğim, 'Neden Hristian oldun?' veya, 'Keşke Müselman olarak kalsaydın' demeyin, lütfen.) Müselman olduğum zamanlar, içten gelen bir istekle, kapanmak istedim ama namaz duaları beni zorladığı için, vaz geçtim. İleride pişman da olmak istemediğim için, aslında biraz da düşünmek istedim. Ama sonra da Hristiyan olduğum için, kapanma mevzusu, benim için sonsuza kadar bitti. Ama kafama takılan bir soru var. Tesettür bana yakışır mıydı? Fotoğrafım aşşağıda, baka bilirsiniz. Yine söylüyorum ki, lütfen beni anlayışla karşılayın.
2 yıl önce Hristian oldum ama yine de merak ediyorum. Sizce tesettür, bana yakışır mı?
böyle bir soruya nasıl cevap vereceğimi bilemedim yakıştı desem müslüman olmak mı isteyeceksin, yakışmadı desem hristiyan olmaya devam mı edeceksin... ama yine de kendi fikrimi yazacağım: yüzün tesettür içindeyken çok tatlı görünüyor evet
2
1 Yorumla
Soran
9 ay
Hayır Bu dine inanmaya devam edeceğim Sadece eskiden Müslüman olduğum zamanlar Eğer taksaydım nasıl olurdu diye hep merak etmişimdir Bu yüzden böyle bir şey sordum yani Kötü amaçla değil sadece bir merak diyelim Ayrıca çok teşekkürler bana tatlı dediğin için ♡♡♡
bence bu soruları sormak için artık çok geç degil mi? ustelik olaya sadece yakışıp yakışmadığı açısından yaklaşman bile sacma. Bir insanin icinde inanci olmadan sirf yakistigi icin kapanmasi gereksiz bence.
2
2 Yorumla
Soran
9 ay
Hayır yanlış anladın Ben Hristiyan olarak kalmaya devam edeceğim ben demek istediğim ben müslümanken hiç tesettür Denemedim Evet kapanmak istedim ama bir kez bile nasıl olur diye Denemedim ve kimseden fikir almadım daha sonra zaten din değiştirdim ve şimdi Sadece merak ettiğim için Kötü amaçla değil moda olsun diye değil Sadece merak ettiğim için kafamı birkaç dakika sonra kapattım ve bu uygulamadan sizlerden bir fikir almak istedim o kadar ayrıca kapanmayı düşünmüyorum Elbette inancım olmadan sırf yakıştığı için kapanmayacağım Sadece merak ettiğim için yaptım ve ayrıca beni Hindistan olduğum için yargı olmadığın için çok teşekkürler ♡♡♡
yargılamak benim haddime düşmez herkesin kendi kararı kendi hayatı. sadece soru gereksiz diyorum, kafanı bulandırma boşuna. şu saatten sonra cevabı ne olursa olsun önemli değil çünkü
Kıyafet seçimlerinin ve tarzlarının herkesin kendi tercihine bağlı olduğunu düşünüyorum. Tesettür, bazı kişiler için estetik ve zarafet taşıyabilir. Ancak en önemlisi, bir kıyafetin sana nasıl hissettirdiği. Bu konuda başkalarının ne düşündüğünden çok, senin ne hissettiğin önemli. 😊 İçinde huzur ve kendini sen gibi hissediyorsan, her tarz sana yakışır! 🌟
Hayatında ve tercihlerinle mutluluğu yakalaman çok güzel. Önemli olan daima kendinle barışık olmak. ❤️
1
2 Yorumla
Soran
9 ay
Ben artık Hristian'ım ve dolayısıyla, artık kapanamam ama önceler, elbette ki, her şeyden çok istiyordum bunu. Şimdi lütfen, bana bir fikir bildir. Yakıştı mı? 10 üzerinden, kaç puan verirsin? Lütfen, tafsiye verme, sadece puan ver. Çünkü çok merak ediyorum. 🙏🏻🥺
Tarzını, güzelliğe ve içtenliğe bağlı olarak değerlendirmek gerek! 10 üzerinden tatlı bir 9! 🌟 Çünkü herkesin stiline yakışma şekli farklıdır ve sen özelsin. 🥰
Hayır Merağım gerçek Evet doğru Ama neden moda olsun ki Eskiden Müslüman olduğum zamanlar takmayı çok istemiştim ama sonradan vazgeçtim Şimdi eğer o zamanlar vazgeçmeseydim nasıl yakışırdı diye merak ettim bu kadar Ayrıca ben başka bir dinin sembolik bir şeyini moda diye kullanmam her dine saygılıyım her dinin kurallarını saygıyla anlıyorum anlayış gösteriyorum Yani hiçbir dine karşı sevmediğim bir şey bile olsa kötü bakmıyorum her şeye saygı duyuyorum demek istediğim şu ki başörtüsünün moda olsun diye kullanmam asla dini bir şeyi Kötü amaçla kullanmam Biz zulümden Kurtulmuş ne demek ya benim böyle bir şey yapabileceğimi nasıl düşünürsün diyeceğim ama beni daha tanımıyorsun Ama şunu bil asla ama asla kötü maksatla kullanmam hiçbir dinin sembolik bir nesnesini ya da adetini diyelim asla kötü amaçla kullanmam neden Ön yargılısın anlamıyorum beni daha tanımıyorsun bile ve neden sırf moda için taktığıma düşünüyorsun ki ne Linçlemek istiyorsan doğru kişi değilim ben
Allah'ın dinini sıkıldığın ve gelenek gibi gördüğün için terket, ne ayetlerden ne gerçeklerden haberin olmasın, üstüne de islamın bir çeşit sembolü ve emri olan örtüyü takacağım de. Bu düpedüz iki yüzlülük ve alay etmek. Rahibe değilsen takamazsın. Allah hidâyet versin
yine söylüyorum ki bu Sıkılmak değil ben sıkıldığım için Müslümanlıktan vazgeçmedim sadece bir süre sonra neden Müslümanım diye soruyorlardım çünkü ailem en başından beri Müslüman ve bu yüzden de böyle büyüdüm hiçbir zaman başka bir dine inansaydım nasıl olur diye hiç düşünmedim sırf ailem böyle diye ben de böyle yetişmek zorunda değilim ki onlar beni öyle yetiştirdi ama ben kendim bu dinde yapmak istemiyorum yani sıkıldığım için değil zaten bir süre sonra neden böyleyim diye sorguladığım için ve eğer başka bir dine inansaydın nasıl olurdu ya da hangi dine olur da diye düşündüm ve bu din ilgimi çekti ve ben bu dine İnanmak istedim ki inandım yani burada bir Sıkılmak meselesi değil sırf ailen böyle beni yetiştirdi diye başka bir dinle de iletişim olmadığı için ben Müslüman olarak büyüdüm
Ayrıca tesettür ilgimi Çekmiyor yani evet saygı duyuyorum ama Müslüman olduğum zamanlar çok kapanmak istemiştim o zamanlar Hristiyan olma gibi bir düşüncem yoktu ve nasıl yakışır diye denememiştim bile Şimdi hristiyanım sadece o zamanları düşünüyorum ve Acaba nasıl olur diye düşündüm merak ettim böyle bir şey yaptım yani sadece bir merak Evet rahibeler kapanamaz ama ben rahibe değilim basit Hristiyan bir kızım
amacım Asla dalga geçmek değil sadece merak ettim ve böyle bir şey yaptım bu kadar başka hiçbir anlamı yok
yine söylüyorum dinden sıkılmadım Sadece ailem bu dinle büyüdü diye Ben de bu dinle Büyümek zorunda değilim başka bir dine İnanmak istedim ve yaptım bu kadar
Çok aff edersin ama ben Azerbaycan'lıyım. Ve bizim dilimizde, Müsəlman yazıyorlar. Türkçede 'ə' yok, o yüzden, 'e' ile yazdım. Türkçede nasıl yazıldığını bilmiyorum çünkü. Ve ayrıca, kimseye de yalan borcum yok.
Tesettür yakıştığı için ya da yakışmadığı için değildir
1
7 Yorumla
Soran
9 ay
Sabahtan beri 5-6 kez linç yedim şimdi ilk önce önyargılı davranmamalı tavsiye ediyorum ve şöyle açıklamak istiyorum ki Beni yanlış anlamanı istemiyorum
ben başından beri ailem Müslüman olduğu için müslüman olarak büyüdüm başka bir dine inansaydım nasıl olurdu Hep merak ettim ve ailem Sırf müslüman diye ben de böyle yetişmek istemedim hristiyanlığa İnanmak istedim ve inandım
Ama dediğim gibi tesettürü asla ne moda amaçlı ne de başka kötü bir amaçla sırf yakışıp yakışmadığını merak ettiğim için değil sadece Eğer müslüman olduğumuz zamanlar taksaydım nasıl olurdu diye merak ettiğim için sormak istedim yani müslüman olduğumuz zaman eğer takmaya kalksaydım tesettüre bürünseydim nasıl olurdu diye merak ettim bu kadar yani güzel miyim çirkin miyim merak ediyorum milletin fikirlerini almak için tamam mı anlatabiliyor muyum yani sırf moda için değil sadece Eğer müslüman olduğunuz zamanlar taksaydım nasıl gözükürdüm diye merak ettiğim için asla başka bir amacı yok
Ha şunu söylemeden de geçemeyeceğim ki Hiçbir dini sembolik bir şeyiniz sembolik bir önem taşıyan herhangi varlığından asla olmayarak ne olursa olsun asla dalga geçmem tüm dinlere saygı duyuyorum ve onların sembolik nesneleri olsun ya da adetler olsun hepsine saygıyla yanaşıyorum Asla dalga geçmek amacıyla bir şey yapmam
Seni en başta da anladım zaten Seni yargılamadım kötü bişi de söylemedim senin için sadece tesettür için kısa ve net bişi söyledim Soruna gelince evet çok yakışmış sana
biliyorum Kötü bir şey söylemediğini ve çok teşekkür ederim Anlayışla Ayrıca yakıştığını söylediğin için de çok teşekkürler için Ayrıca yakıştığını söylediğin için de çok teşekkürler
Ailem en başından beri öyle ama ben Müselman'ken, pek huzurlu hissedemedim. Yalnış anlama, kötü bir din değil ama benim ilgimi, Hristianlık çekti. Ve bu dine inanmaya başladım. Tabi hala vaftiz olmadım ama ileri de, bunu da yapacağım. Daha ailemin haberi yok. Çünkü bilseler, kesin beni öldürürler. Baba tarafım, fazla baskıcı da. Ayrıca, bu dini seviyorum.
xahiş edirem yalnış fikirleşmene neden olmasın amma ailene deme bunu içinde yaşa ve indi sen genç yaşdasan kiçiksen ona göre de irelide öz qerarın deyişebiler.
Neden bu kadar ön yargılısın? Hristian olmak, kötü bir şey mi? Kim hangi dine inanmak isterse, özgür değil midir? Ailem Müslüman diye, ben de mi Müslüman olmalıyım yani? Zorunlu olarak mı? Ön yargılı davranmak zorunda mısın? Yalnış anlama ama sen din değiştirseydin, ben saygı duyardım.
dengesiz falan değilim Sadece ailem yıllarca böyle büyüdü diye ben de böyle büyüdüm hiçbir zaman başka bir dine inansaydım nasıl olur da diye düşünmedim ama Yıllar Sonra Araştırdım ve o dine İnanmak istedim yaptım yani ben bir tür zorunluluk demeyelim ama gördüğüm şekilde büyüdüm çünkü başka bir dine inanmanın yasak olduğunu söylediler Hatta Hristiyanlığın kötü bir şey olduğunu falan söylüyordu Baba tarafım Yani o kadar kokmuştum ki hiçbir dine inanmak istemiyorumdum Müslümanlıktan başka Yani kısaca sadece gördüğüm dini Esasen yaşadım ama yıllar sonra başka Dinlere de Araştırdım ve hristiyanlığa İnanmak istedim ve yaptım