varya sıkıldım bu insanların zaten uzunsun ne topklusu demesinden.
siz olsanız giyer miydiniz kızlar🥺
varya sıkıldım bu insanların zaten uzunsun ne topklusu demesinden.
siz olsanız giyer miydiniz kızlar🥺
Ben de 1.70'ten uzun bir kadınım ve topuklu ayakkabı giymeyi severim. Bu bir 'giyebilir mi' sorusu değil zaten. İstersem evden terlikle çıkarım kime ne? Bakarsan kalabalık bir ortamdayken oradaki çoğu kişiden uzun oluyorum ama bu umursadığım bir şey değil.
Pasif agresif biri bana 'Zaten uzunsun niye topuklu giyiyorsun?' demişti, ona 'Zeki olmasa da çok biliyormuş gibi konuşan insanlar var, ben en azından olan bir şeyin üzerine ekleme yapıyorum.' demiştim. Tabii dediğimi idrak edebildi mi tartışılır. Soran kişi samimi bulduğum biriyse de 'Yakışıyor da ondan giyiyorum' deyip geçiyorum.
Modellerin 1.75-1.85 arası boyu oluyor ve topuklu giyiyorlar. Sen de giy. Uzun boylu olup da topuklu giyen çok insan var. Birilerinin kırılgan özgüvenini zedeleyeceksin diye kendinden ödün vermek zorunda değilsin. Gerçekten boy kompleksi olmayan adamlar, boyları kaç olursa olsun uzun boylu kadınlara özgüvenle yaklaşabiliyorlar ve topukluna da laf atmıyorlar. Bu sayede boyu kompleks yapmış insanları elemiş olursun, toplumsal normlara karşı bir duruş sergilersin. Ama zaten ilişkileri bir kenara koyarak cevap vereyim, topuklu giyinmek sadece boy uzatmak anlamına gelmiyor, yani uzun boylular giyemez diye bir kaide yok. Boyundan memnun olan kısa boylular da topuklu giyiyor, boyundan memnun olan uzun boylular da topuklu giyiyor. Suratından memnun olan insanlar da makyaj yapıyor, suratından memnun olmayanlar da. Yani bir şeyi kullanmanın çok fazla bağlamı olabilir ve illa ki bir eksikliğe işaret etmek zorunda değil.
Giyer giymeli de bence istediği zaman topuklu ayakkabı terlik bot çizme farketmez kesinlikle bir kadın istediğini giymeli ve topuklu bir kadının dişiliğini öne çıkarir. Arkadaşım var onunda boyu 1.75 falan sevgilisi var bir kaç santim uzun kızdan boyu kız yine de topuklu giyiyor istediği zaman tek sıkıntı her modelde istediği numara yok ayakları 41 numara sevgilisiyle aynı numara giyiyor ayakkabıları hatta çoraplarını spor ayakkabılarını değiştirip giyiyorlar. Normalde aynı numara da olsa sonuçta kadın erkek kemik yapısı farklı olur çocukla aynı numara olsa bile kızın daha kibar olur ama arkadaşımın taraklı düz taban falan değil biraz etli ayaklarının altı tutunca anlaşılıyor ısırabiliyorum 😅
Boyum 173 giyilir ( annemi kaybettim daha 10 gün önce burada ne işin var deme bak insanın için yanıyor icic bide kabullenemiyorum daha ben gelecek gibi öyle hasta da değildi bak Bi anda trafik kazası tir çarptı babam komada kaldı yoğun bakımda kaldı hala da çenesinden üstü kırık) neyse sana bunu anlatmamım sebebi giy giymek istiyorsan giy annemi kaybetmeden 3 gün önce kınaya gittim topuklu giysem mi dedim kizizm içinden nasıl gelir nssil güzel hissediyorsan dedi yani annem haklı hep haklıydı zaten de sen de kombinine uyuyorsa giy Allah boy vermiş ki Bi bildiği var
Allah rahmet eylesin😔
Kesinlikle topuklu giyebilirsin! 💃 Uzun boy, topuklu giymek için bir engel değil. Aksine, boyun ve tarzın sayesinde fark yaratacaksın. Topuklular her zaman zarif ve özgüvenli bir duruş sağlar. İnsanların ne düşündüğüne takılma, sen nasıl mutluysan öyle giyin. Unutma, moda senin kendini ifade etme şeklin. Kendi tarzınla ışılda! 🌟
Cevap
131Cevap
170 bir kadına göre ve bizim ülkemizdeki kadın erkek boy ortalamasına göre gayet uzun sayılabilecek bir boy. Uzun sayılmaz diyenler 180 falan heralde kadınlarda ajajsjsjdjsjdjdkdkdkdkdkkdkd tabii ki topuklu giymene engel yok. Ben de 173 üm kıyafetlerime göre gerektiğinde topuklu giyiyorum. Sen neyi yakıştırıyorsan onu giy kimseyi ilgilendirmez aşkooo 🥳

hemde en yüksek iğne dediğimiz cinsten giy bence yanına 190-195 aşağısı yaklaşamasın anasını satayım :D :D :D
ciddiyim
@cglakinin evet bende bunu diyorum işte boyuna güvenen borazancı başı varsa 190-195 yaklaşsın sana :D
Niye abi :D Bence 1.70 boyundaki erkekler de yaklaşabilir? Neden sadece 190'ı statü sembolü olarak görüyorsunuz ki. Asıl 1.70 boyundaki erkek, uzun boylu kadına yaklaşıyorsa o 190 olan erkekten daha özgüvenlidir demek oluyor bu. Kendine güvendiğin için giyersin. Yani kimin neyi tercih ettiğine göre değişebilir bir kavram boy, onu da sosyal hiyeraşinin parçası yapmayalım zaten donumuza kadar bu tür şeylere batmışız.
@cglakinin iyi de nerede o özgüvenli erkekler?
onla rçanakkale savşlarında şehit düştüler
170 bir kız olsam topuklu giymezdim. İnsanlar topukluyu uzun görünmek için giyiyorlar. Ayrıca çok konforsuz. İhtiyacım olmayan ve rahatsız hissettiren bir ayakkabıyı giyemem. Daha şık olmanın bir sürü yolu varken uzun olduğum halde topuklu giymem. İsteyen giyer tabi ona lafım yok.
topuklu giyinen bir kadın bence zavallıdır teknik açı dan eziyet topuklu giyinen kadın görünce şu afrika da kı. çı. nı yılan sokup da ölen sonra 2 metre tahta çubuklar ile gezen kabileler geliyor aklıma ömür boyu böyle geziyorlar :D
askm oncellikle hayalimde boya sahipsin cok kiskandim suan😭😭 ikinci olarak ben 1.70 olsam topuklu giyerdim tabii ki hatta daha da egom okşanırdı erkeklerden uzun olmak kimseyi takma bence çok güzel boyun var
173um giyiyorum. topuklu benim icin uzun gozukme araci degil kombinin tamamlayicisi. istedigin gibi giyebilirsin sen de biz uzun degiliz onlar kisa cunku hdjdj
😘😘😘😘
Kız kardeşim 180 boyuyla giyip yanımda şıkıdı şıkıdı yürüyor ahahsjsk bence giyebilirsin insanlara bakma hiç
@Alyasımsıı sen boy kaç
bı paylasım artık görnek istemiyoeumya on saattr yapıstı ekrana
İstediğini giyer mi lletin kiskanmasina takılma en uzun topuğu giy
Sende çok naziksin beğeni bitti..
Parmakları inciliyor anladimmm
Korktum senden çok iyi manipüle hicbirsey yapmadan😀
Kovayim ben 😀😀😀
Evet insan deli etme uzmanı buldum
Tam yerindesin sende sana yapıldığında kaldirabiliyorsan müthiş😀
Benimlesin tak paraşütleri😀
Takip edince boyun mu kisaliyor
Bende keyifle sohbet ederiz dedim ama
Neden kisalmasini istiyorsun at gibi hatunsun 😀
Delirtme uzmanı huuu
Topuklu ayakkabıyı boyumuzu uzatmak için giyiyoruz zaten biz doğru 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ valla ben 170im 7 cm topuklu giyiyorum bayıla bayıla. Kimsenin fikrinden de etkileniyorum
Ben giyiyorum valla, uzun kızlara çok da yakışıyo :) kütlerin bodurların lafına aldanmayın siz, bizi aşağı çekmeye çalışıyolar 😂 yukarda havalar güzel 😘
170 öyle ahım şahım uzun bir boy değil. Standart topuklu bir ayakkabı giysen olur 177 ki bu da yine çok uzun bir boy değil. Bu yüzden topuklu tercih ediyorsan gayet normal bence...
Uzun boy kaç abla kız için 220 mi mi 😄 tr boy ortalaması 162
Bahsettiğin ölçü adı üzerinde "ortalama"... 170'in üzerinde kadın sayısı azımsanmayacak kadar yüksek Türkiye'de. Ben kendi çevreme göre baktığımda 170 kısa bile sayılabilecek bir boy mesela.
Kaldı ki 170 Türkiye standartlarında bir boydur, uzun olarak tanımlanmaz. Topuklu giymiş haliyle fiziksel açıdan örnek alınan modellerin düz taban boylarına bile denk gelmiyor mesela 🤷🏻♀️
Benim de boyum o civarlarda giyince kendimi çok itici hissediyorum babet giyiyorum genelde, düz tabanlı ve platformu az olan ayakkabılar tercih et bence
Giyebilir ya niye giymesin daha uzun olmak isteyebilirsin benim mesela boyum 183 ama ayakkabıma gizli topuk koyup öyle giyiyorum yani sıkıntı yok herkes istediğini yapar boş ver sen devam
Ben erkek olarak yazıyorum senin boyun 170 zaten ortalama boy ve en çok sana yakışır taş çatlasa 165 boy kısaya giriyor ve bunu diyenler o kesim çatlıyorlar sen gurula takıl bence
Giyer. Bende 1.68 ama giyiyorum. Uzun topuk giymiyorum o kişisel tercihim yani boyumun uzun olmasıyla alakası yok. Ama sonuçta giyiyorum
1.72'yim kimseden "zaten uzunsun ne giyiyorsun" dediğini işitmedim. Söyleseler de umrumda olmazdı. Kuzenim de 1.76 o da topuklu giyer..
1.69 boyum var istediğimi giyerim tıka kulağını istediğini yap ne yaparsan yap onlar konuşmaya devam eder
Evet giyinebilir tabiki.
Ama millet komplekse giriyor sen daha da uzun olunca. Herhalde o yüzden sana böyle diyorlar.
giy Herkes giyiyor, Sen niye bana takıldın :) Canın ne istiyorsa onu yap Boş ver Kimin ne dediğini
Uzun gostermek için topuklu giymek bana saçma geliyor. aksine sexilik kattığı için giymek daha mantıklı ki işini iyi yapıyor o konuda
Çok heybetli bir görüntüsü yoksa ben yakıştırıyırum
Heybetli bir görüntüde de giymek istiyorsa giyer yine kendi bilir
boyum 173, kendim sevmedigim icin ozel gunler harici pek giymiyorum cunku rahat edemiyorum ama giyerim yani boyumla alakasi yok. kimene
manken gibi kadinsin abla giy rahat rahat sokaklar podyumun olsun
TABİKİ GİYEBİLİRSİN ASKIM MİLLET ONU BUNU DİYOR DİYE GİYMİCEN Mİ? SENDEN UZUN KIZLAR BİLE GİYİYOR. GİY SİSSS
İstersen boyun 2 metre olsun senin kararın
Ve uzun boylulara daha güzel yakışıyor
Sizce almak mantıklı mı ve faizi ödüyor musun bilgisi olan var mı?
Kyk burs kredisi almayı düşünen bi tanıdığım soruyor benim pek bilgim yok krediyi almak mantıklı oluyor üni okurken ve ödeme nasil oluyor faizi var mi bilgisi olan var mı?
Giy hatun git. Sadece üstünde kalem etek olsun o kırmızı stilettonun 😆
Perdeleri o takacaksa " EVEEEEEET" 😀
Dengede durabiliyosan giy
Ama topuklu ayakkabı iskelet sistemine zararlı
Ama zaten hergün giyilmiyoo dimi 🤔
Kanunda 170'den uzunlar topuklu giyemez diye bir madde yok, bence giyebilir :)
Topuklu giymesi demek, daha seksi, daha dikkat çekici olması demek söylenenlere aldırma
Ben giymesine musade edebilirim benim acimdann hic bir sikinti yok
Giyer niye giymesin ben giyiyorum biraz dev oluyorum ama napalım hahaushhd
Topuklu tercih meselesi zarif ve hoş senin yerinde olsam giyinirdim.
1.94 boyunda bir kız arkadaşım vardı ve topuklu ayakkabı giyiyordu. İsteğe kalmış bir durum bence.
Giyilmesi gayet normal. Diğerleri topukla bile yetişemedikleri için öyle diyordur
Canın ne istiyorsa onu giy her şeye bir şey uydurur insanlar
Evet giyebilir boyla topuklu giymek ne alaka olacak ki
Hiç 170 olmadım ama 170 kızın yapamayacağı çoğu şeyi yaparım 😂😂
Banada diyolar bazen. 10 cm falan bence de pek gitmiyor bize kısa topuk giyiyorum
1.85 olsan sorun olurdu ama sen gayet de giyebilirsin🌸
170 abartılacak derecede uzun bir boy değil. Giyilebilir tabii ki
İnsanların ne dediğini umursama bence canın istiyorsa giy
Topuklu bi kadını cok kadınsın yapıyor. Yanımda ki hatun topuklu giymeli
El aleme göre yaşarsak ben ben olmam ki el alemin istediği kişi olurum
Kim ne oluyorsa Allah mübarek etsin Dayı. Azdan az çoktan çok gider. Değil mi Rüyacığım Şekerparem? @Rüyayenidengeldi 😂😂😂
Kimseyi iplemeyin
Bırak kıskanclıktan catlasın patlasın
Eskiden 185 kız arkadaşım vardı
Gayeye topuklu giyiyordu
Ne giydiğinden kime ne
Sen nasıl istersen öyle giyin
Gören de zanneder topuklular 20 cm falan uzatıyor. Sen istiyorsan insanların laf söylemeye hakkı yok
173 boyunda olup topuklu giyen çok arkadaşım oldu. Ve çok da güzel, alımlı, manken gibi duruyorlar. Her şey senin kafanda bitiyor. Sen güzel olduğunu fark edip inanınca çevren de ilginç şekilde öyle olduğunu görecektir 🩷
🌼💛
Bende 1.70 canım istiyorsa giyerim, kimseye bakmam zaten konuşup dururlar ama beni etkilemez🤷
Giy kız at gibi ol kime ne kıskanç küpekler 😄😄
Bunu söyleyenler Kısa olduğu için topukluyu o amaça giyiyor die bbiizde ole olmak zorunda dglz,
boyum 170’i geçiyor gayet de giyebiliyorum ne alaka
ne isterse giyer kızım hiç düşünme canın mı istiyor giy. Hem erkoların boy kompleksini de kudurtursun ohhh
Öyle diyenlerin kafasına topukla uçan tekme atın
Giyebilir gayet canım benim senin endamın yeter 🥰
Canım benim 🥰💖
Konuyla slakalı değil ama topuklu hatuna bayılıyorum
Evet hepsi giyiyor tanıdıklarım ve olduklarım.
1.80im bazen 10 cm bazen 3 cm giyiyorum kısaca keyfime göre takılıyorum 😇🥰
Her kız topuklu giyebilir isteyen giyer kime ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?