Kızlar parlaklık vermeyen mat görünümlü fondöten önerebilir misiniz?
Cevabın nedir?
Valla o dediğin ney bilmiyorum ama Karnıyarık tarifi vereyim ben sana
6 adet küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gr çekilmiş et;
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 6 adet biberide yağda kızartın. Daha sonra aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ekleyerek birmüddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 adet domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekeleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 adet domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarmısak ve kızarttığımız biberlerden birer tane koyun.
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttığınız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir. Afiyet olsun..489 Yorumla- +1 yıl
süpersn ya :)
- +1 yıl
güldürdün ya harikasin :)
- +1 yıl
Ahahaha helal supersin valla 😂😂👍
- +1 yıl
Çok iyi ya :D
- +1 yıl
Adamsin yaa
En İyi Cevaplar
belkide sirri meybiline
459 Yorumla- +1 yıl
Garnier BB krem acayip bişi mat göstermekte bir numara yani :)
Lirene city matt -Bu urun ege bolgesinde cok taninan b markanin urunu bn gunes kremini kullaniyrdm izmirde okurken ama fondoteniyle ark in hediyesi ile tanistm ne estaluder kadr ii ve fiyati inalmaz uygun yuzundede asla belli olmuo siddetle oneririm sivilce yapmio yumusatyr yuzunu
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılwww.google.com.tr/search bu dünyanın en guzel fondoteni ❤
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
172
Cevap
20Cevap
+1 yılGiorgio armani luminous silk fondötenin aynısı olarak bilinen loreal le teint perfect match fondöteni. O kadar fondöten denedim hiç biri bununki kadar iyi olamaz bence. Ne bir kızarıklık oluyor nede sivilce çıkıyor. Ayrıca senin istediğin gibi de mat. Mac gibi pahalı ürünlere para vermek zorunda kalmasın :)
10 YorumlaModa & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı. Minik bir erkek gorusu eklemek istiyorum.. bilfigim kadariyla, parlaklik veren fondotenlerin icinde , naturrl goruntu icin nrmlendirici oluyor.. parlaklik vermeyrnlrr de var ama , inanin cildinize kil sutmussunuz, de yuzunuzde kabuk kabuk kurumus gibi cok yapay ve cirkin bir goruntu olusturuyor.. parlasin birakin.. daha i
31 Yorumlahttps://i.hizliresim.com/397naA.jpg
Parure gold favori urunumdur secsevilde yaada sephorada bulabilirsin 270 lira civarında20 YorumlaSaçıyonuz paraları beeeyle sonra bizi kandırıyonuz eeeeyle sabah uyanınca hortlak görmüş gibi oluyoruz. bir yüz kapatma kremine bak on farklı çeşidi var
61 Yorumla- +1 yıl
10 mu en az 100
+1 yılMaybeline köpük fondoteni , maxfactor lasting performence bu ikisi uygundur bunları nasıl biliyorsun dersen mankenim :D
63 Yorumla- +1 yıl
Sen mi mankensin? 😀Konu mankenisin galiba?
- +1 yıl
komik şey seni :D
+1 yılBırak fondoteni benimle BB krem icin kavgaya girecek arkadas istiyorum:(
Chanel fondoten olabilir ama BB krem tavsiye ederim hem fiyat farkı cok garnier BB 22 tl falan.10 Yorumlafondoten yerıne sana flormar dan cc kermı onerıyorum uzun zamandır kullanıyroum cokta menunum arkadaslarımda kullanıyor hatta cılt te kı acıklık koyuluk tonlarını dengelıyor bence bır dene derım flormar ama ıyı ben cok sey kullandım ama şu an bunu kullaıyrm cokta memnunum
00 Yorumla
+1 yılDaha yeni max factor 3 in 1 aldm ve kesknlikle parlamiyor. Ama şu an pahali baya. indirim bitti. Istersen gratiste essencenin köpük ffondeteni var kucuk bir kutu ama baya gidiyor. Ustelik hrm ucuz hemde şahane sonuclar. Eger cildin kuruysa altina nemlendrici ile kullanmalisin. Max inkini alirsan altina bisiy surmesende olur zaten sıvı
00 YorumlaESTÊE LAUDER creamy vanilla olan fondoten super, ama fondoten cildimize hava aldirmadigi icin tavsiyem BB krem kullanman, bence BB kremin en iyi markasi MISSHA , hem. cildin hava aliyor hemde puruzsuzluk ve matlik veriyor tavsiye. ederim
20 Yorumla
+1 yılFiyat aralığı ne düşünüyorsun bilemiyorum ama Maybelline Mat Fondoten serisi gayet iyi ve uygun. Eğer paraya kıyarım diyorsan da Mac en iyisi fondoten bile yokmuş gibi yüzünde duruyor.
10 Yorumla
+1 yılBence hic normal fpndötenlere bulaşma! ! cildin sonra boktan gözükür Mineral fondation al:D mesela bare minerals den cok tutulan bir marka yanliz biraz ücreti var yani:D ama cilde zarar vermiyor hem ve cok kaliteli:D bende almayi düşünüyorummm :Dd
02 Yorumla- +1 yıl
Bare minerals matt olani almaliydin o zaman :D 10saat sonrada parlaklik olmuyoo
file:///C:/Users/sadmin/Desktop/Yeni%20klas%C3%B6r%20(2)/guzellikvebakimm. blogspot. com%20G%C3%BCzellik%20Ve%20Bak%C4%B1m%20-%20Berna%20Ke%C3%A7ecio%C4%9Flu%20(1). jpg
İŞTE BU ÇOK MAT HEMDE İSTEMEDİĞİN KADAR01 Yorumla
+1 yılBbkrem sakın alma. Yüzüm yağlı benim iyice yağlı yaptı ve sivilce yaptı bana. şu an kullandığımı yazaym bekle ismini hatrlmyrm çok memnunum almadan önce git dene testerlardan çok memnun olursun
13 Yorumla- +1 yıl
Maybelline- Affini mat
17 Rose bejge kullanıyorum ben ve çok memnunum sivilcelerimi kurutuyor üzerine pudra sürmüyorum gayet iyi sadece bunu kullanıyorum yüzüme gündelikte başka bir şey kullanmıyorum 😊 göz kalemi rimel oluyor tabi 😀 - +1 yıl
Benim sivilcelerimi kapatmiyor ya avon aldim bende. Cok hos
- +1 yıl
Ben de çok sivilce yok aslında adet dönemlerimde çıkıyor ama ben çok memnunum denemeden almayın zaten gerisi size kalmış ;))
+1 yılEn güzel kapatıcı garnierin BB kremi Şiddetle tavsiye ediyorum yaşasın BB
10 Yorumla
+1 yılOriflame The One everlasting foundation natural beige
Kesssssinlikle öneriyorum, ne parlak ne yağlı gosterıyor. Yuzunde bır sey yokmus gıbı ve bulasma olmuyor.00 Yorumlamat fondöten tercih etmiyorum tavsiye de etmiyorum, kesinlikle görüntüsü hoş değil. cildin yağliysa bilemem tabi ama yine de kullanma. mat fondöten yerine pudra kullanabilirsin
00 Yorumla
+1 yılMaybelline in bir fondöteni var özür dilerim evde değilim ismine bakamıyorum mat gösteriyo ve ciltteki renkleri eşitliyo pahalı bişey de değildi sorarsanız gösterirler
00 Yorumla
+1 yılHepsini denedim, ya yuzunde maske varmis ya da yuzune beton dokmusler gibi oluyor. Hem dogal hem mat dursun diyorsan Essence mat serisine bak hem fiyatlari uygun hemde kesinlikle cilde zarar vermiyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet kız bende essence kullanıyom fakir işi o :D
- +1 yıl
not falan kullandim o kadar para verip 5 para etmez en iyisi bu :))
+1 yılMaybelline bb cream ini kullanıyorum hiç fondotene ihtiyaç kalmiyo gayet mat bir görünüm oluyor
bide diaderman cc creami de gayet iyi öneririm00 Yorumla
+1 yılClarins markasinin fondotenleri mat oluyor cunku kendinden pudrali sadece suruyosun hem kapatiyor hem parlamiyor guzel bir urun dene bence
00 Yorumlaben normalde true match kullaniyorum birgün almaya gittim benim ton kalmamisti note önerdiler o hem uygun fiyat hem kapatici hemde mat
00 Yorumla
+1 yılMatt her markadan var aslinda iyi veya kotu demek yanlis her cilde ayni olmayabiliyo denemen lazim Douglas varsa oraya gir denemeler yaptir yuzunde
00 Yorumla
+1 yılBence cildine fondoten kullabma benim kuzenim surekli kullaniyordy şu an yuzu berbat cok zarar veriyor aama illa kullanacaksam cok iyi olmali amway öneririm
00 Yorumlamebelline affinitone parlak, meybelline affinimat mat olani. Ben affinimat aldim ama sivilce yapiyor. Cildin sorunluysa iyi bir fondoten degil
00 YorumlaBen Garnier BB cream 5 in 1 kullanıyorum muhteşem kışın light yazın bronzlaştığında medium tercih ediyorum kokusuda parfümlü ben memnunum 👍
00 YorumlaBence en iyi fondöten 'time balm' kesin onu öneriyorum. Yüzdeki sivilce izlerini bile kapatan bildigim tek fondöten.
00 YorumlaCompact fondoten kullansana ben Sephoranin 12 saat etkili olanini kullamiyorum yillardir. Cok memnunum. 46 lira civari. Dene bence.
00 Yorumla
+1 yıllorael true match çok iyi diyorlar. bir araştır istersen https ://www. youtube. com /watch? v=HH55maCR_ho videonun başında onu kullanıyor
01 Yorumla- +1 yıl
bide jane iradele nin pudrası var benim diyen fondötenden daha iyi kapatıyor hemde çok doğal. Üstelik mineral makyaj olduğu için cilde zarar vermiyor.
Mac in su bazli fondotenleri biraz pahali ama kesinlikle cok guzel ya da daha hesaplisi alex. avien su bazli 21 tl ustunede pudrasini al tam bir mat gorunum :)))
00 YorumlaEssence mat fondoten kullaniyorum. Degisik bir kokusu var kiraz gibi :D yaklasik 20 tl onu tavsiye ederim
00 Yorumla
+1 yılFlormar Mat Touch galiba adı şu an yanımda değil kaç senedir kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim bence dene
00 Yorumla
+1 yılmaybellıne affınematte. ama matlığı kalıcı olmuyor pek bir kaç saate geçiyor matlık. Kapatıcılığı iyi ama
00 Yorumla
+1 yılSupracolour cokiyiiii mat. Bir yuz. Ve. Cok uygun oldu. Eskiden 80 tl. Si. Simdi. 20 ve 40. Arasinda. Oldu. Genelde sahnelerde setlerde cok kullanılqn bir urun. Tavsiye ediyorum cildin yaliysa nemlendiririir
00 Yorumla
+1 yılKROYLAN'ın fondetenı var dehset ya tabı bıraz pahalı ama deger yanı
10 YorumlaEssence all about, maybelline affinimat ve MAC köpük fondoteni. Hem parlak göstermez ve yağsızdır. Bir de yüzünde kalıp gibi durmaz.
00 YorumlaAlix avien markasının mat fondoteni var uygun da fiyatı var diye hatırlıyorum :)
10 YorumlaKullanmayın kızlar cildinizin mahvediyor doğallık en güzeli 22yasinda bir bayanım ve hic fondeten kapatici falan kullanmadim yüzüm kusursuz diye değil cildi mahfettigi için kullanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılflormar bb krem hem fondaten etkisi bırakmıyo hemde cildi yeniliyo yaglanmayıda geciktiriyo yüzünde sivilce sorunu varsa cc kremi öneririm yeşil olandan mutlaka denemelisin
00 YorumlaMaybelline affinimat ama cildin yağlı değilse kurutup pul pul yapıyor onun dışında iyi
00 Yorumla
+1 yılBarbara bort kullaniyorum hem ince bir fondoten hem antialarjik ciltler icin mukemmel hemde mat
00 YorumlaFondoten değilde DD krem kullanıyorum ve okadar etkiliki tam bir mat hiç bir parlaklığı yok çok iyide kapatıcı ayrıca
02 Yorumlabb krem hem belli olmuyor hem de neredeyse tüm ten renklerine uyuyor
02 Yorumla
+1 yılFondoten kullanma bence matlaştırıcı kremler var sivilcen yoksa işe yarıyor
00 Yorumlamaybelline - affinimat 👍 uzun suredir kullaniyorum cok memnunum
00 YorumlaRimmel London Stay Matte fiyatida cok iyi mat bir fondoten
00 Yorumla
+1 yılFlormar mat touch
Note cream powder
İkisini de tavsiye ederim00 Yorumla
+1 yılAçınca calming effects. Ben kullanmadım ama çok öneriliyor
00 YorumlaModa & Stil konusunda 302 cevap paylaştı. Manhattan EASY MATCH MAKE UP SPF 18 çok güzel. Hem çok pahalı değil hemde Mat
yapıyo vede çok memnunum00 Yorumla
+1 yılfondotn değil ama bb krem onerebilirim. cok iyi :)) missha signature real complate bb cream
00 YorumlaMac-Matchmaster
Loreal-True Match
Lancome-Teint idole 24h
bunlar şiddetle tavsiye edilir :)00 Yorumla
+1 yılYves Saint Laurent Matt Touch kullaniyorum memnunum.
00 Yorumla
+1 yılYoğun kapatıcılık ve matlık istiyorsanız max factor facefinity
00 YorumlaDeborah fondoten ama her fond. Parlaklik verir pudra kullanman lazim
00 YorumlaDaha önce hiç kullanmamama rağmen rimmel london match perfection ı tavsiye ediyorum...
00 Yorumla
+1 yılbb krem çok harika ben kullanmıyorum ama kuzenim çok memnun
00 Yorumla
+1 yılHer zaman kullandigm marka flormar MAT cok iyi gercekten.
00 Yorumla
+1 yılOriflame dan almanı öneriyorum avondan sakın yüzüne bişey aalma
02 Yorumla- +1 yıl
Neden
- +1 yıl
Onlar yüz bozulsun da yeni ürünler alsınlar diye hile kullanıyor
Kamera karşısına geçiceksen make up forever hd fondöteni 👍
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 576 cevap paylaştı.
+1 yılM. A. C Studio Fix Fluid
ben hıc fondoten pudra kullanmam ama arkadaslarım arasında baya memnunlar00 Yorumla
+1 yılayyy :D erkeklerın yorumlarını okudum gulmekden aklıma makyaj markası gelmez oldu
10 Yorumla- Devamını Gör (132)
Devamını Gör(177)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Moda & Stil > Sorular > Kızlar parlaklık vermeyen mat görünümlü fondöten önerebilir misiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler