Klasik bir tarz giyinmeyi seviyorum old money de bu tarza çok uyuyor, sizce bu tarz nasıl? Dışarda böyle giyinen birini görseniz bakar mısınız tip olarak düşünmeyin ama tarz olarak.

Klasik bir tarz giyinmeyi seviyorum old money de bu tarza çok uyuyor, sizce bu tarz nasıl? Dışarda böyle giyinen birini görseniz bakar mısınız tip olarak düşünmeyin ama tarz olarak.

Cevap
1Cevap
Kardeş siz ezik misiniz?
Ne alaka anlamadım?
Anlasan zaten şaşırırdım... Türkçe bir sitede Türkçe yazışıyorsun. Rumuz İngilizce, sorunda kullandığın ifadeler İngilizce. Muhtemelen bildiğin İngilizce kelime sayısı 10 u geçmez. Geçse bile fark etmez. Ben anadilim gibi İngilizce biliyorum ama kullanmmıyorum. Bu davranışlar genellikle ezik ve sömürge olmayı kabullenmiş ülkelerin toplumlarında var.. Bana mantıklı olarak açıklar mısın? Siz kendinizi ezik ve ikinci sınıf insan olarak kabullendiniz mi? Neden Çanakkale de atalarını öldürenlerin, seni köleleştirmek isteyenlerin diline ilgin var? Kendine şiddet uygulanmasından zevk mi alıyorsun? İngilizler tekrar gelip analarımızı syekrse mutlu olacak mısınız?
Önce neye bu kadar tavır aldığını anlamadım neyi düşündüğün veya toplumun dil yapısının ne kadar bozulduğunu benim kıyafet ve tarz sorumdan bütün hepsini bana yüklemen daha büyük aptallık, tarihçi veya politikacı değilim yüksek bir kitleye hitap etmiyorum o yüzden kullanacağım 2 3 tane İngilizce kelime İngiliz sömürgesi olduğumu değil 2. bir dil bildiğimi düşündürebilir ancak, ki diyelim ki öyleyim bu gene seni ilgilendirmiyor, buradaki sorduğum sorudan yazdığım yazıya takılarak cevap vermek yerine, sokaklarda insanları bilinçlendirmeye çalışabilirsin mesela fikrini yaymak adına, anlamama sebebim de kıyafet sorusunun altında dil bilgimi ve İngiliz sömürgesi olmamızı isteyebileceğini düşünmemiştim kusura bakma sana tarih bilgin ve ilkelerinde başarılar diliyorum.
Tabi ki beni ilgilendirmez. Senden önce hem bu sitede hem de gerçekte birçok kişiye bu soruyu sordum. Bu sitede de soru şeklinde sorduğum oldu. Yani sana özel değil. Ancak şu an doğrudan bireysel bakıyorum. Sen ve senin gibi binlerce insan var.. Hiçbirinden bunun makul mantıklı bir açıklamasını alamadım. Bu beni ilgilendirmeyen ama seni ilgilendiren "kendi kimliğinden utanmak" konusunu bana bi açıklar mısın, yoksa cevabı olmayan, bilinaçlatına yerleştirilmiş bir özenti mi?
Alakası bile yok, kendi kimliğimden utandığım falanda yok, dünyanın global dili İngilizcedir istediğin kadar Türk olabilirsin Türkçeyi çok güzel konuşup ifade de edebilirsin bunda da sorun yok, global dil İngilizcedir aralarda kullanıyor olmam benim tercihim sevdiğim ve öğrendiğim bir dil ve daha fonatik geliyor, özenti olmak dil kullanmak demek değildir, kültürlerini kopyalama çabam yok sevdiğim yönlerini alıp sevmediklerimi almıyorum öğreniyorum ve hayatıma entegre ediyorum, ister 3 dil birleştirir konuşurum ki Türkçeyi bu kadar iyi biliyorsan zaten tek dil konuşmadığını biliyor olman lazım ki neyse konumuz bu değil, yani sadede gelirsem yazımda ister İngilizce ister Türkçe birleştirip konuşurum bu benim tercihim sen bundan rahatsız oluyorsundur benle polemiğe girmezsin, seni ikna etme gibi bir çabam da yok istediğine inanabilirsin, bir sonraki yazacağın şeyin önemi yok cevaplamayacağım fikrim bu ve bu kadar ekstra bir söz yok.
Global? Küresel demek istedin sanırım? Aslında geçenlerde bunu söyleyen birine Twitter da fena küfür etmiştim :D Dedim ya sadece sana değil.. Herkese yetişmeye çalışıyorum bu konuda.. İngilizceyi küresel yapan, senin ezikliğin ve "öğrenilmiş çaresizliğin". İngilizce nin küresel olması için üstün bir özelliği yok. Güçlü olmaları ve bunu sana zorla kabul ettirmeleri.. yani aslında acısını hissetmediğin bir şiddet uygulanıyor sana. Hatta bu şiddetten zevk alıyorsun. O dilin üstünlüğünü kabulleniyorsun. Karşısında dik bile duramıyorsun. Ülkene girip alsalar, çaresizlik içinde, zaten onların hakkıydı demeye hazır gibisin.
Burada söz konusu senin ne istediğin değil. Tabi ki istediğin dili kullanabilirisin. Benim sorguladığım "neden" ? Neden kendi dilin değil de yabancı bir dil? Kendini farklı gösterme mi? Fark edilmek için mi? Ancak sonuç ne olursa olsun bunun bilinçaltındaki eziklik, 2. sınıf insan olma dürtüsü olduğunu bilmen gerekiyor. Sen istemiyorsun.. Sadece yönlendiriliyorsun. O kültürün üstünlüğünü kabulleniyorsun. Beni ikna etme. Sadece mantıklı nedeni bilmek istiyorum.
Gayet güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Old money tarzı inanılmaz şık ve zarif bir tarzdır, o yüzden böyle bir stil seçmen bence mükemmel. 👏 Klasik polo tişört, kumaş pantolon ve kaliteli deri aksesuarlar gibi detaylarla arkadaşça bir sofistike hava yaratabiliyorsun. Görsellerden anladığım kadarıyla elegan ve minimalist bir dokunuşun var ki bu da çok dikkat çekici! Bence böyle bir stili taşımak çevrede mutlaka fark edilmeni sağlar. Estetik ve güven veren bir duruş sergiliyor, ben sokakta böyle birini görsem kombinine kesinlikle göz atardım. Devam et, bu tarz seni temsil ediyor! ✨