Arkadaşlar kahkül sivilce yapar mı? Benim alnımda sivilce var hem kapatmak amaçlı hem de güzel durduğu için kestirmek istiyorum. Ama işte saçın sivilcelere değmesi sivilceyi fazlalaştırıyormuş doğru mu?kahkül sivilce yapar mı?
Kahkül ve alın sivilceleri arasındaki ilişki her zaman konuşulmuştur. Kimileri alın sivilcelerini kapatmak için kahkül kestirir, daha sonra kahkülün sivilce yaptığını düşünerek sonsuz döngüye girer. Peki kahkül sivilce yapar mı?
Kahkül alında sivilce yaparmı?
Kahkül ve perçem çok sevilen saç kesimleri olsa da sivilceye yol açıp açmadığı sıkça merak edilir. Aslında saç elbette sivilceye yol açmaz, öyle olsa omuzlarımız sivilceden geçilmezdi. Ancak kahkül kısa ve saç dibine yakın olduğu ve yüze direkt temas ettiği için elbette daha riskli. Peki kahkül neden sivilce yapar; eğer saç tipiniz yağlıysa, saçınıza krem, şekillendirici, sprey kullanıyorsanız elbette kahkül sivilceye yol açar. Hava ve çevre kirliliği de saçınızda partiküllerin birikmesine ve kirlerin gözeneklere dolarak sivilce oluşumuna sebep olabilir.
Kahkül varken sivilce oluşumunu önleme yöntemleri
1. Saçlarınızı düzenli yıkayın, kahküle saç kremi kullanmayın Saçınızı yıkamaya vakit bulamadığınız zamanlarda bile lavaboda kahkülünüzü hızla yıkayabilirsiniz. Saç kremini sadece saç uçlarınıza sürün, yağlı saç maskeleri yapıyorsanız alnınıza denk gelmemesine dikkat edin. 2. Evde kahkülünüzü tokayla tutturunEve gelir gelmez kahkülünüzü, perçemlerinizi bir tokayla tutturarak ciltle teması en aza indirebilirsiniz.. 3. Kullandığınız tüm ürünleri temiz tutunSaç fırçası, fön fırçası, tokalar; kullandığınız her şey temiz olmalı. 4. Makyaj yapmayın veya çok iyi temizleyinKahkül varken alına makyaj yapmaya hiç gerek yok. Kahkül alında sivilce yapmasın istiyorsanız makyaj yapmayın çünkü makyaj malzemesi kalıntıları kahküle, oradan da iyice temizleseniz de cildinize geri döner. 5. Çevre kirliliği ve partiküllere karşı özel ürünler tercih edinSimple Daily Skin Detox, bu anlamda bildiğim en uygun fiyatlı ürün serisi. Sivilceye yatkın, yağlı ciltler için üretilmiş bu serinin arındırıcı yüz temizleme jeli ve gözenek arındırıcı peelingini düzenli kullanarak sivilcelerinizi yatıştırabilirsiniz. Makyaj temizliğinde ve sonrasında da Simple Micellar makyaj temizleme suyunu bir pamuğa dökerek saç diplerinizi, alın köşelerini ve hatta kulaklarınızı güzelce silin ki geriye hiçbir kalıntı kalmasın.
saçların yağlıysa yapabilir, eğer saçların kuru alnın yağlıysa alnın saçını yağlandırabilir. ama abartılacak bir şey yok istiyosan kestir derim, kökü sende uzar nasıl olsa.
yapar ergenken kahkulüm vardı bir erkek olarak sonra saçımı çok şekil yaptım yukarı yana doğru ilk başta beğenmedim kızlar çok beğendi sonra evrim falan filan ama o zaman anladım çok hızlı azaldı :d
🌟Kahküller yüzün en yağlı bölgesine değerler. Bu yüzden onları saçınızın geri kalanını yıkadığınızdan daha sık yıkamanız gerekebilir. Yüzünüze sürekli değen bu saçlar sivilcelere neden olabilir. Fakat bu kesmeyeceğin anlamına gelmez.
🌟 Yüzün özellikle uzun ve hatları belirgin, alnın geniş ise, gayet hoş durur. Sadece bakımına biraz daha sık özen göstermelisin.
🌟 Mesela dışarıya çıkarken güzel bir fön çekersin eve geldiğinde kahküllerini siyah ince toka tutturursun. Yüz tipine uygun yıkama jeli muhakkak bulundur. En azında alnını temiz tutar ve sivilce oluşumunu engellemiş olursun..
Sivilceyi yapan kahkül değil cildin olur zaten sivilce çıkarın bir cildin varsa kahkül kestirsen de kestirmesen de çıkar o sivilce. Bende birkaç gün önce kahkül kestirdim. Sivilce falan çıkmadı çünkü sivilceli bir cildim yok. Sivilce yağlı ciltte daha çok oluşur. Yüzünü her gün kalıp sabunla yikarsan yağlanma azalır. Birde çekirdek vs çok tüketmemeye çalış. Kahkülüde evdeyken tokatla topla cildin hava alsın. ☺️
En İyi Cevaplar