“Ateş ehlinden / cehennem halkından iki sınıf var ki henüz görmedim: Biri; yanlarında inek / sığır kuyruğuna benzeyen sopalar / joplar bulunan, onlarla insanları döven bir topluluk. Diğeri ise; giyindiği halde açık olan (teni gösteren ince elbise giyinen veya bedenlerinin bir tarafı tamamen açık olan), erkeklere olan meyillerini yansıtan / veya omuzlarını sallayarak, çalımlı (kötü kadınların yürüyüşüyle) yürüyen, başları bir tarafa meyleden develerin hörgücü gibi olan kadınlar. Bu kadınlar cennete giremez ve -kokusu şu kadar / çok uzak mesafeden alınabilen- cennetin kokusunu dahi koklayamazlar.”(Müslim, Libas, 125).
124 Yorumla
Soran+1 yılAçıklamanızla bunların hiç alakası yok.
Soran+1 yılTerbiyene hayran kaldım. Peki nasıl olmalı başörtü? Kusura bakmayın ama ben yukarıda tüm açıklamalarımı yaptım zaten. Okuyup da cevap verin!
- +1 yıl
Sen kimin için kapanacaksın bir kere bana onu açıkla. Allahın emri için mi? Moda için mi? Namuslu izlenimi yaratıp rant sağlamak için mi? Bana bunun cevabını ver. Zaten Allahın rızası için kapanacak bir insan yok başörtü rengi çok hoşmuş yok başörtüsüyle kıyafet uyumlu/uyumsuz oldu diye abuk sabuk işlerle uğraşmaz. Tek amacı Allahın emrine riayet etmektir. Sanki başörtüsü uyumsuz olsa ne olacak sanki defileye mi çıkacan?
Soran+1 yılAllah'ın emri için kapandım. Bunların da modayla bir alakası yok. Modaya uygun olarak giyinmek isteseydim kapanmaz ya da ferace giymezdim. Namus için mi? Çevremde kapalı bir kadın bile yok benim! Herkes sizin gibi çarşaflı bir annenin evladı olarak dünayaya gelmiyor. İnsanların günahına girmeyin.
Soran+1 yılAğır eleştirileriniz ve Allah yerine cennete ya da cehenneme gideceğimi belirlediğiniz için teşekkürler. Yardımcı değil soğutucusunuz şu an.
Soran+1 yılModa için kapanmadığımı kaç kere daha duymak istiyorsunuz?
Ayetleri hadisleri ben de biliyorum. Onlara göre kapanıyorum zaten. Çevremde de en kapalı insan benim.- +1 yıl
Peki madem öyle tek amacınız Allah'ın emrini yerine getirmek o yüzden kapanıyorsunuz diyelim. O zaman bu başörtülü kız fotoğraflarını yüklemek teki maksadınız nedir? Millet fotoğraflarınıza yorum yapınca mutlu mu oluyorsunuz. Millet bu fotoğrafları farz edelim ki beğenmese dalga geçse, Başörtüsü takmaktan vaz mı geçeceksiniz?
Soran+1 yılBunlar benim fotoğraflarım değil.
2.bp.blogspot.com/.../...tur-Panco-Modelleri-1.jpg
Ben normalde bu şekilde başörtümü bağlayıp pardesümün üstüne şal atıyorum ki hatlarım gözükmesin. Ama yazın sıcak yüzünden şal alamayacağım üzerime. Onun yerine önümü kapatacak alternatif başörtü bağlama şekli arıyorum. Eğer tutup biri bunlar hatları belli ediyor deseydi başka modeller arayacaktım. Benim sorunum hatları belli edip etmemesi. Yoksa modayla bir ilgim yok. Pardesüm, şalım da siyah yani cafcaflı şeyler de kullanmıyorum. Başörtümün altından topuz da yapmıyorum, iç giysimi de göstermiyorum, ziynet eşyası da takmıyorum.
Hakkıyla yerine getirmeye çalışıyorum anlayacağınız. Önümde de olumlu bir örneğim yok!
Soran+1 yılGünahımı aldınız, hakaret ettiniz ve kırdınız evet.
Soran+1 yılGizliden çıkarsanız..
Soran+1 yılHelal olsun. Bir daha kimseyi dinlemeden yargılamayın lütfen.
Soran+1 yılGeçenlerde sorulan tesettür modası sorusu benim sorumdu belki görmüşsünüzdür. Benim de hoşuma gitmiyor. Fakat bu 2. ve 3. resimdekiler moda değil. Bildiğiniz kara çarşafın pembe ve mavi renklileri.
Soran+1 yılAllah'ın emri olmasaydı hiç bir güç bana o örtüyü örttüremezdi zaten ama ben de genç bir kızım ve arada ben de güzel başörtüler takmak istiyorum.
- +1 yıl
Allah hiçbir kulunun zararına birşey istemez ki. Baş örtüsü insanı zararlı ve şehvetli bakışlardan korur. Belki bana inanmayacaksınız ama isterseniz araştırabilirsiniz. İnsan gözü şehvetli baktığı yere zarar verir ve onu bozar. Mesela bir kız dekolteli bir elbise giyse bütün erkekler ona şehvetle baksa o kız bundan olumsuz etkilenir ve güzelliği ve zarafeti zamanla kaybolur gider. Neden bazı mankenler erkenden yaşlanıp bütün güzelliğini kaybediyor sizce? İşte zamanında vücudunu böyle teşhir edip erkeklerin şehvetli bakışlarından kendini korumadığı için erkenden yaşlanıp nursuz bir şekile giriyorlar. İşte Allah bu zararlı şehvetli bakışlardan korumak için Başörtüsünü farz kıldı bence. Aynı şey erkekler için de geçerli onlar da avret yerlerini örtmek ve bu kötü etkilerden korunmak zorundalar.
Soran+1 yılBiliyorum. Tesettürün ayetlerini de, hadislerini de, Tesettür Risalesini de ezbere biliyorum neredeyse. Ama ben kapanmadan önce de değil dekolte mini etek kısa kollu bile giymezdim. Fakat Allah emrettiyse yaparım tabiyi ki bir nedene ya da sonuca lüzum yok. Ama şimdilik bu kadar yapabiliyorum.
En İyi Cevaplar
+1 yılOrtunmek mahrem yerlerin namahreme gizlenmesi ve vucud hatlarinin belirgin olmayisi ve ilgi cekmeyi onleyistir bunu nasil ve neyle uygulamak sana kalmis.
Ayrica yukaridaki paylasimlar turk giyim tarzinda pek olmadigindan ilgi cekebilir islamda giyim birazda topluma gore dizayn edilmistir
yani hem toplumun alisik oldugu ortunme tercih etmelisin hemde mahremi gizleyip ilgi cekmemelisin217 Yorumla
Soran+1 yılTürklerin örtünme şeklini doğru bulmuyorum. Sadece saçlarını kapatıyorlar. Kur'an-ı kerimde örtülerinizi aşağı indirin diye geçiyor. Ayrıca Türkler neyi güzel bulursa onu yapıyor. Benden görüp bunu uygulayacaklarını düşünüyorum.
- +1 yıl
Yanlış kanidasin şu an gordugun moda olsun diye ustu paris alti sirnak ortunmekten bahsetmiyorum. Bahsettigin ortunme birwz uzakdogu izlenimi tasiyor bu farklilik oldugundan daha fazla ilgi cekebilir ancak o memleketlerde genel giyimme bu yonde oldugundan ilgi cekmeyecektir. Turklerin ortunme seklinide incelemenizi tavsiye ederim
Soran+1 yılMesela? Resimli bir örnek verebilir misiniz?
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/99rDjr.jpg
Telefondan baglandigimdan cok detayli ornekleri inceleyemedim bakiniz bu tur bir tesetturde vucud hatlariniz gozukmedigi gibi mahrem yerlerde ortunmus olacaktir ayrica sokaga ciktiginizda cok civil civil olmadigindan ilgidw cekmeyecektir yukaridaki ornekler cok renkli ve civil civil o sekil sokaga cikin inanin normalinden cok ilgi cekersiniz
Soran+1 yılBen renklerine bakmayın dedim zaten. Siyah ferace giyiyorum. Cıvıl bir tarafı yok. Ama bu resimdeki kızın başörtüsü de boynuna dolalı. Ben aşağı sarkmasını istiyorum. Tüm hatlarım kapanmalı.
- +1 yıl
Renklerini teget gecelim :) 2. Ve 3. Resim sag taraftakiler
benim paylastigimdada siz asagi dogru salmaniz daha kapsayici olur baglama seklinden ziyade kisas onemli bunlara uyuldugu surece sorun olmayacaktir. ama dedigim gibi toplumumuzada yabanci olan bir giyim tarzi daha cok ilgi ceker peygamber efendimiz s. a. s bulundugu topluma uygun ve sekilde giyinmistir
Soran+1 yılSiyah çarşaf giyemem. Ailem modern bir aile ve çok göze batarım. Ben şu anda yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum.
- +1 yıl
Islamda siyah beyaz veya su renk diye bir ayrim yok yukarida dedigim kisaslar var.
Ailen olayina gelince kirmadan uzmeden onlara dogru olani izah etmelisin ayrica modernzmle bagdastirman yanlis olmus modern ise saygi gostermeliler ve hakkiyla kapanmak modernizmin gerisi degildir
Soran+1 yılBen de hakkıyla kapanmak istiyorum ama şu anki şartlarım el vermiyor. Kusura bakmayın ama konuşmak kolay tabii. Ben de burada konuşurum. Şunu yaparım bunu yaparım derim ama ağlaya ağlaya uygularım. Siz 25 yaşından büyük bir erkeksiniz, ben ise 19 yaşında bir genç kızım. Başkaları tarafından aşağılayıcı bakışlara maruz kaldığım halde en iyisini yapmaya çalışıyorum.
- +1 yıl
Burdan konusmak elbette kolaydir fakat kimin neler yasadigini kimse bilemez ben 28 yasindayim fakat senden kucukken bile ne mucadeleler verdik bir bilsen. hele bir incele sahabe hayatini veya daha dun yaka paca okullardan atilan ogrenciri islam garip dogmustur inananlarida hem zorluklarla mucadele etmistir ama muhim olan zorluga direnmek kulun dayatmasina karşı Allahin emrini uygulamak degilmidir guzel olan?
Soran+1 yılSahabelerle bu zamanda yaşayan birini bir tutamazsınız. Ayrıca o yaka paça okullardan atılan kızların hiç değilse aileleri destek veriyordu onlara.
- +1 yıl
Evet bir tutamayiz onlar putperest zalimlerin arasindan islamla sereflendiler biz ise okadar imkana ragmen en ufak dayatmaya isyan eder olduk. o yaka paca atilanlarin hepsinin aile destegi oldugunu nerden biliyosun ki bu kaniya varman icin hepsini tek tek taniman lazimdi. ve herseyden onemlisi aile destek verse bile devlet karsisindaydi bir cok yerden dislaniyolardi ise bile giremiyorlardi simdi ise bir cok imkan var ailemizemi dogruyu anlatamamak kaldi. konu siyasete girmeden kesmek lazim. konudan cok fazla sapmadan yenilemek istedim
tesettur (ortunemk)
1. mahrem yerlerin kapanmasi
2. vucud hatlarinin gizlenmesi
3. bulundugun topluma ters dusmeyecek veya ilgi cekmeyecek sekilde yukarida bahsettigim 2 sıkkı uygulamaktir
otesi teferruat
Soran+1 yıl1. mahrem yerlerin kapanmasi
2. vucud hatlarinin gizlenmesi bunları çok güzel bir şekilde uyguladığıma inanıyorum. Ama yazın üzerime panço giyemeyeceğim ve 2. maddeden uzaklaşacağım korkusuyla başörtü modeli arıyorum.
3. İslam'da milliyetçilik yoktur. İslam tüm insanlığa indirilmiştir. Kim doğrusunu yaparsa ben ona uyarım.- +1 yıl
3maddeden milliyetciligi nasil cikardin anlayamadim ayrica belliki bazi noktalara tam hakim degilsin
islamda 1 seriat 2 orfi kurallar vardir bazi kararlar alinirken bulunuan toplum kurallari islama aykiri degilse esastir. Ayrica vatan sevgisi imandandir ve ben arabim hadiini duymamissin islamda irkcilik yoktur
Soran+1 yılVatan sevgisi milliyetçilik değildir. Ben de vatanımı seviyorum. Dinim ve vatanım için her şeyi yaparım. Ayrıca şu anda neredeyse tüm kızlar başörtülerini Suriyeli kızlar gibi yapıyorlar. Artık milliyetçilik kalmadı. Ve sözümü tekrarlıyorum. Kim doğrusunu yaparsa ben ona uyarım.
- +1 yıl
Neyse sen konuyu olmadik yerlere cekiyosun
konumuz milliyetcilik değil 3 sıkkı da incele ayrica.
Allah hakkiyla ortunmebi nasip etsin
hayirli aksamlar
Soran+1 yılSize de...
+1 yılMerhaba bende yeni kapandım ve en üstteki gibi kapamak bana daha kolay ve güzel geliyo fakat çevremde herkes: Bu ne Suriye'den mi geldin? Neden normal şal gibi bağlamıyorsun? Neden herkes gibi kapanmıyorsun? Bu kapanma şekli hiç güzel değil diye çok eleştiriyorlar, hem kapalılar hem açıklar çok eleştiriyor. Malesef farklı bişe görünce insanlar öcü gibi davranıyo nedense... Neden herkes birbirine hoşgörülü olamıyor? İslamiyet hoşgörü dini değil mi? Herkesin başörtüsü kendine, dini kendine sanki başkaları için kapıyoruz başımızı Eleştirinin bini bir para :(
01 Yorumla
Soran+1 yılBunu okur musunuz? Aynı şeyleri ben de yaşadım :)
www.kizlarsoruyor.com/diger/a20936-neden-tesettur
Güzelmiş bunların nasıl bağlandığıyla ilgili video falan var mı?
22 Yorumla
SoranVideo değil de bağlama resimleri var elimde.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Kızların bağlama şeklini beğenmedim lakin pembe çarşaf çok hoş 😊😊
11 Yorumla
Soran+1 yılBen de beğendim =)
+1 yılSevmedim www.kizlarsoruyor.com/.../q2394605-bu-basortu-baglama-sekli-guzel-mi böyle seviyorum
011 Yorumla- +1 yıl
Pardoon :D
www.pembeportakal.com/.../...Modelleri-2014-02.jpg böyle
Soran+1 yılBu kadın sadece saçlarını kapatmış güzelim. Onun haricinde her yeri meydanda :)
- +1 yıl
Bağlama şeklini paylaştım sadece giyimi değil
Soran+1 yılKur'an-ı kerimde örtülerinizi aşağı indirin diye geçiyor. Boynunuza dolayın diye değil.
- +1 yıl
Nıye ben hep kapalılarla ılgılı sorulara cevap verdıgımde tartısma içine giriyorum :D peki canım ıstedıgın gıbı takıllllllllllllll
Soran+1 yılBen tartışmadım bu sadece küçük bir hatırlatmaydı :)
- +1 yıl
O zaman güzel mi diye sorma
Soran+1 yılAçıklamayı okuma tenezzülünü gösterirseniz bu kadar tartışma havası içerisine girmezsiniz.
- +1 yıl
Yaaa başlığı düzgün at o zamann
Soran+1 yılYaaaaa size bu kadar açıklama yapmam gerekeceği aklıma gelmediii
- +1 yıl
Yaaa :D nasılsın iyi misin :D
Turuncu 've yeşil başörtü yerinde olmuş. Alttan sac ya da bone gözükmesi hic dogru devil bence. Sonuçta örtünme adabina aykiri
00 YorumlaEn üstteki güzel. Onun gerdan kısmı daha farklı sanki. Yaşına uygun bence
00 Yorumla
+1 yılBence bu kadar sırıtan renkleri tercih etme ama yerinde seçimler olmuş şekil olarak ama üst üste katlamalı modellere gerek yok bence, daha pastel renkler daha az dikkat çeker
00 YorumlaDikkat çekmek için elimden geleni yapıcaksın yani yine..
03 Yorumla- +1 yıl
Bakacak erkek orası burası kapalı kadına azıcık ayak bileği görünüyo diyr bakıyo. Hatta o kapalı kadını açık kadından daha çokmmerak ediyo hayal ediyo. Hiç bir kadın bir erkek baksın ya da bakmasım diye giyinemez kadın ister açık giyinir ister kapalı ama baş kapatmak yazın sıcağında erkek şortları kısa kolluları giyerken hadi şortu geçtim uzun kollu giymek hiç bir kadını insan yerine koymaz. İşte senin gibi düşünenler oldugu sürece bu toplumda kadın bir adım daha yükselemez. Ancak orası burasını açtı diyip tecavüz meşrulaştırılır. Hadi bunuda sen üstüne alınma
- +1 yıl
@Cübbeli56
+1 yılPembe başörtülü kızın baglama şekli doğru olan zaten.
07 Yorumla
Soran+1 yılHangi pembe? :D
- +1 yıl
Ikincisi yalniz tesettürlu ama kıyafetleri çok dikkat çekiyor
Soran+1 yılKıyafetleri baz almayınız ferace üstüne takacağım ben onları.
- +1 yıl
Anladim o halde yine dediğim gibi ikinci olan daha ideal bana göre
Soran+1 yılSiz kapalı mısınız? Başörtü modelleri arıyorum. Kapalıysanız siz nasıl bağlıyorsunuz?
- +1 yıl
Ben tesettürlü değilim ancak çok araştırdım doğru olan carsaf ancak gençsen olmayabilir. Ancak en dogru olan omuzları ve göğsü kapatacak şekilde kullanmak eşarbi. Size de uygun olacağını düşünüyorum
Soran+1 yılTeşekkürler.
+1 yılUsttekileri çok beğendim sanada yakisacagindan şüphem yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOrtadakiler ve alt sağdaki güzel. ..
Boyun ve çene altı gözükmesin lutfennn036 Yorumla
Soran+1 yılOnlar daha sonraki aşamalarda İnşallah.
Cevap sahibi+1 yılOrtadakilerin renkleri de çok hoş. ..
Hediye etmek isterdim.
Henüz kapalı değilsin sanırım?
Cevap sahibi+1 yılÖzür:(
Şimdi tekrar baktım
1 yıl olmuş.
Çarşafi doğru bulmuyorum
Ama senin seçimin
Sadece rengi siyah olmasın. ..
Soran+1 yılAltta paylaştığım pembeli ve mavili tesettür kıyafetleri çarşaf zaten.
Cevap sahibi+1 yılSiyah giymeyin lütfen
Yalvariyorum giymeyin...
Soran+1 yılGiyiyorum ve ileride başörtüm de siyah olacak İnşallah.
Cevap sahibi+1 yılDoğru yapmiyorsun.
Dinimiz tesettüru emrediyor
Çarşafi değil
Siyahi hiç değil. ..
Soran+1 yılDinimizde takva vardır. Ne kadar kapatabilirsen o kadar takva sahibi olursun. Üstünlük takvadadır.
Cevap sahibi+1 yılTakva demek siyah demek değildir
Kafanıza göre yorumlamayin dibi
Cevap sahibi+1 yıl... Dini *...
Soran+1 yılDikkat çekmemek kapanmak takvadır. Siyah, koyu mavi, haki ve kahve rengi de en dikkat çekmeyen renklerdir.
Cevap sahibi+1 yılIslamı öcü gibi göstermek isteyenlere malzeme veriyorsunuz siyah çarşaf ile.
Edebi ile vücut hatlari belli olmayacak dergiler giyinmek dinin emri. ...
Fitneyi uyandırmanin anlamı yok.
Neyse...
Soran+1 yılBenim tercihim. Benim bedenim benim giyimim. İstediğimi yapmakta da serbest olmak istiyorum. Nokta. İyi günler.
Cevap sahibi+1 yılDışı müslüman
İçi bozuk
Şuursuz müslüman tipi...
Senin dediklerini inancı bozuk
Kürtaj karşıtı panter emel gibi musveddeler de söylüyor. Farkiniz ne?
Sadece 3 5 m2lik kumaş mi tek fark?
Zihniyet bozuk zihniyet
72.5 fırkanin sadece 1 fırkasi cennette işte bu b yüzden.
Neyse
Iyi aksamlar
Soran+1 yılKimin cennette ya da kimin cehennemde olacağına yalnızca Allah karar verir ve kusura bakmayın ama benim neremde bir bozukluk gördünüz de bu kadar kırıcı cümleler sarfediyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılZihniyet yapında...
Sabit fikirlisin
Dinlemiyorsun insanlari
Soran+1 yılBunun için mi bir sürü laf sayıp döktünüz? Öyleyse sabit fikirli olan sizsiniz. Fikrinizin kabul edilmediği her yerde bu tepkiyi verecekseniz işiniz iş. Zaten sevimli bir yüzüm var ve istediğim kadar kara giyineyim canavara benzemem merak etmeyin.
Cevap sahibi+1 yılSevimli bir yüzün var
Ama cadisin:)
Benim fikrimi kabul et demedim
Mantikli bir baglanti kurdum
Siyah ile fitne arasında.
Dinlemedigin ben değilim
Soylediklerim
Soran+1 yılSiyah fitne değil zarafettir.
Cevap sahibi+1 yılSiyah ÇARŞAF için dedim ben o tanımlamayi..
Senin mezuniyet nedir?
Soran+1 yılNe alaka?
Cevap sahibi+1 yılİçin fesat için:)
Bir alaka için sormadım ki
Soran+1 yılİçimin fesatlığı ne alaka? Tesettürle mesleğimin alakasını sormuştum. Demek ki sizin içiniz fesat.
Cevap sahibi+1 yılYavrum senin beyninde sorunun mu var
Özürlü musun sen
Yoksa şizofren fslan mi?
bir b*k ile başka b*k aradinda bağlantı kurmadim
Sadece okulum ne mezuniyetin ne diye sordum.
Nasil bir beyin yapınız var sizin ya
Manyak misiniz
Dengesiz misiniz
Nesiniz siz nesiniz?
Cevap sahibi+1 yılAlti üstü basit bir soru
Okulun nr
Mezuniyetin ne
Isin nr
Bu @mk bu...
Neyi nereye bagliyorsun be
Yeter @mk yeteeeeeeer
Düz anlamda soruyorum sadece
Bir b*k kastetmiyorum
Gözünü seveyim yeteeeer
Soran+1 yılKaldırım mühemdisiyim. Sana ne? Kim veriyor sana bu terbiyesizlik yapma hakkını!
Soran+1 yılÇileden çıkartıyorsunuz adamı. Yazma bir daha!
Cevap sahibi+1 yılBenim yerime düşünme
Benim yerime bağlantı kurma
Benim yerime birşey kastetmeeeeeee
Sadece cevap ver
Gözünü seveyim yeteeeeer
Nasıl bir beyin yapınız var sizin be :((
Vallahi
Billahi ben anlamiyorum bu kadınların beyninin nasıl çalıştığıni ya:((((((
Soran+1 yılKaldırım mühemdisiyim. Sana ne? Kim veriyor sana bu terbiyesizlik yapma hakkını!
Çileden çıkartıyorsunuz adamı. Yazma bir daha!
Cevap sahibi+1 yılSen kimsin ki bana birşey veresin?
sadece sorulan soruyu cevapla yeter
bir tarafindan anlam yükleme sözlerime yeter
Dengesiz aptallar
Soran+1 yılAile terbiyenizi ve dili kullanma becerinizi gösterdiyseniz sizi dışarı alalım. Türkçeden anlamıyorsanız farklı dillerde yazalım. Get out!
Cevap sahibi+1 yılBenim dili kullanmamda bir sıkıntı yok.
Sıkıntı senin bozuk ve dengesiz alginda.
Onu bir tamir ettin
Şimdi defol git
Bir daha da kit aklin ile başkasının yerine düşünmeye kalkma.
Defol şimdi
Soran+1 yılBeni benim sorumdan kovamayacağınıza göre defolması gereken kişi sizsiniz. Haydi uğurlar ola.
Cevap sahibi+1 yılSiyahı nefsi istediği için giyip takva ve tesettür için giydiğini sanan zeki varlik.
Ne yaptığı ile ne istediği çelişen tuhaf şey
Neyse
Şeytanlarina emanet ol
Soran+1 yılSize ne cevap veririm ne de muhattap olurum artık ben. Yazmayın.
Cevap sahibi+1 yılMuhatap olman için Seviyeme denk olmalisin
Hem zihin hem de akıl seviyeme...
Git ayarını düzelt
Seviyeni artirmayi da unutma.
Ne istedigini bilmeyen tuhaf şey
Gizli Üye(30-35)+1 yılYahu nasil insanlarsiniz sizin kapanmanizdaki amac erkeklerin ilgisini cekmemek degilmi? Bunlari giy suslu puslu sonra ustumu minare alti k*rane ol missss
03 Yorumla
Soran+1 yılİlk resmin altına gerekli açıklamayı yaptım zaten. Diğerleri de çarşaf farkındaysanız.
Seviyeli yorum yapın!
Cevap sahibi+1 yılKizim carsaf olsa kac yazar ya madem bunlari giycen kapanma bari hic ada. Gibi pantalon kazak giy uzunda kaban giyip makyaj yapmazsan hicbir erkegin ilgisi cekmezsin kapanmak budur sen ve senin gibilerin yaptigu degil
Soran+1 yılTesettürde renk caiz değildir diyen hiç bir alim yoktur. Gerekli yerleri kapadıktan sonra.
Ayrıca ne makyaj yapıyorum ne de cafcaflı giyiniyorum. Açıklamayı okumadan yorum yapmayın demiştim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbunu sormak sacma degilmi sence
sonucta basini seni begensinler diye kapatmiyorsun
hos ve guzel gozukmemen lazim zaten..211 Yorumla
Soran+1 yılBağlama şekli ideal mi anlamında sordum. Yoksa şal ya da başörtü yapıp boynuma sarmayı ben de bilirim.
Cevap sahibi+1 yılanladim
ama sen yinede unutma basinin kapatma nedenini
seytan saptirmasin.. her kadin guzel gozukmek ister bilirim
banada nasip olur insallah kapanmak
Soran+1 yılAllah herkese hakkıyla kapanmayı nasip etsin. :)
Cevap sahibi+1 yılbir yorumda turkler neyi guzel buluyosa onu yapiyo demissin ve sana bakarak bu tarzi uyguayacaklarini dusunuyormusun. vay akla bak. sana yorum yazdigima pismanim. ayrica sen ilk once guzel olmamaya calis odan sonra baskalarina bak. birde baska anlamda demismismis. hadi ordan. siz asil acik kapalilarsiniz. turklere kurban ol.
Soran+1 yılÖncelikle kapanın ondan sonra konuşalım. Selametle.
Cevap sahibi+1 yılbence sen once nasil edeple kapanilir onu ögrenip ondan sonra kapansaydin.
böyle moda haline getiriyorsunuz. yazik kapanmayi ne hale soktunuz..
burada öyle kizlarin acik cirlak renkli resimleri koyman bile sacma.. ama neyse sen turk kadar olamassin zaten konusmaya gerek yok. erkeklere sormayi devam et pembis suslu kapalilar nasil diye.. kolay gelsin.
Soran+1 yılLütfen suizanlarınıza devam edip tüm günahlarımı alın :)
Cevap sahibi+1 yılbenim basim seninkinden daha kapali konuna ve yorumlarina bakaraktan
kim kimin gunahini alir hic bilemessin
fazla böburlenme istersen
Soran+1 yılEvet devam edin dinliyorum :)
Cevap sahibi+1 yılallah islah etsin seni :)
Soran+1 yılAmin seni de :)
Çarşaf da nasip olur inşallah? Yemin ediyorum insanı dinden soğutuyorsunuz ya. Başka ülkeye git çarşafını kuşan arkadaşım.
17 Yorumla
Soran+1 yılAşağıdaki iki resim çarşaf canım. Bu ülkeyi mini etekli kadınlar değil çarşaflı analar kurtardı.
Soran+1 yılBizim gibi zihniyetler üniversitelerde araştırma görevlileri olacaklar vesselam. İslam'ı ve Türkleri biz kurtaracağız İnşallah!
- +1 yıl
Bakbak bak carsafli analar kurtarmus ulkeyi a cahil ! O carsafi analar sen gibimiymis
Soran+1 yılGöreceğiz.
Gizli Üye(36-45)+1 yılyok bir hatuna saçından daha çok yakışacak örtü tasarlanamadı daha
38 Yorumla
SoranEvet. Bana en yakışan şeyi de sadece eşim görecek.
Cevap sahibi+1 yılişte onu diyorum ne başlarsan bağla asla o güzelliği yakalayamazsın, kötünün iyisi olacaktır hep :) kim görürse görsün ben takmıyorum öyle şeylere insanın aklı tutulmasın yeter ki, başarılar...
Soran+1 yılGüzellik açısından sormadım ki zaten. İdeal mi anlamında sordum.
Cevap sahibi+1 yılsen direkt çarşafa geç bence :) renkli renkli çok dikkat çekici şeyler bunlar, sana gereksiz, ideali o...
Soran+1 yılÇarşaf giyersem ailem beni evlatlıktan reddeder. Siyah başörtü kullanmama bile izin yok :)
Cevap sahibi+1 yılilginç!! ailen de var mı peki kapalı?
Soran+1 yılBir tek annem kapalı ama ben ondan daha çok dikkat ediyorum tesettürüme.
Cevap sahibi+1 yılanladım. ne diyim seçimini yapmışsın kimsenin ne dediğine bakmayacaksın o vakit
+1 yılBende kapalıyımda böyle yapma daha olgun duruyor
06 Yorumla
Soran+1 yılSiz nasıl yapıyorsunuz?
- +1 yıl
Arminedeki modellerin yaptığı gibi onlar yüzüme daha iyi gidiyor sanırın😄
Soran+1 yılAma onlar da sadece başlarını kapatıyor, diğer tüm hatları ortada. Öyle istemem.
- +1 yıl
Onlar gibi giyindiğimden değilde giyinişim oturucak zamanla sadece bağlama tarzlarını beğeniyorum
Soran+1 yılBen de beğeniyorum ama beğendiğimiz her şey de doğru değil ne yazık ki =)
Allah hakkıyla kapananlardan eylesin :)- +1 yıl
Amin😁😁❤
+1 yılİyidir ama çarşaf en mükemmelidir
04 Yorumla
Soran+1 yılAlttaki mavi ve pembe çarşaf zaten.
- +1 yıl
Tek parça değil o yüzden.. Rahibe tarzı bu he amaç kapanmak dikkat çekmemek değilmi dersen tamam ama tek parça olanı daha iyidir onları taklitten kurtarmış olursunuz bir ayrıntı sadece
Soran+1 yılTek parçayı da Yahudiler giyiyorlar. Ve iki gurup da siyah giyiyorlar.
- +1 yıl
Ben yanlış biliyorumdır belki 2 parça giyiyolar diye biliyodum o açıdan
Bana da yollar mısın nasıl yapıldığını
00 YorumlaModa & Stil konusunda 569 cevap paylaştı. Bence çok uygun gayet güzel hoş görünüyo
00 Yorumlahiç modern görünmüyor
01 Yorumla
Soran+1 yılModern olmasını istemiyorum zaten. Hatlarımı kapatması kafi.
- Moda & Stil konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılDikkat çekiyor çarşaf
00 Yorumla İslami ölçülere uygun
00 Yorumla
+1 yılOIması gereken bu bence.
00 Yorumla
+1 yılbacım 2. si en uygunu.
01 Yorumla
Soran+1 yılO daha sonraki zamanlarda İnşallah.
Ne için kapanıyor bunlar moda için?
07 Yorumla
Soran+1 yılBunlar manken. Yani evet moda için dersek yalan olmaz. Ama biz Allah için kapanıyoruz.
- +1 yıl
https://www.hicrethaber.com/images/haber/11747.jpg böyle kapalı olmak lazım.
Soran+1 yılBu kadının önünü ve üstünü de görelim lütfen.
- +1 yıl
Soran+1 yılKara çarşaf giyen bir kızın ailesi de öyle olmalı. Benim ailemde kapalı tek bir kadın yok ki!
Renkler çok canlı ama tesettüre uygun.
00 YorumlaBaglama Seklinin Ne onemi Varki Onemli Olan Niyet.
00 Yorumla
+1 yıl2 resimdeki çok iyi (:
00 Yorumladikkat çekmediği sürece bence güzeller
00 YorumlaFazla renkli dikkat çeken bir tarzları var
00 Yorumla
+1 yılGenç için çok iyi bence
00 Yorumla
+1 yılOlması gereken bu bence
00 Yorumla
+1 yılhepsi farklı gibi sanki :)
00 Yorumla
+1 yılHepsi güzel bence.