arkadaşlar saçlarım çok seyrek ve uzamıyor değerlerimi ölçtürdüm herhangi bir sorun yok ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum
Cevabın nedir?
+1 yılAşağıda listede saçların uzaması ve sağlıklı olması için önemli vitaminler ve bu vitaminleri hangi meyvelerden alabileceğiniz yer alıyor.
A Vitamini: Kavun, karpuz ve muz saçınız için gerekli olan A vitaminini almanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bu meyveleri kullanarak saç bakım maskesi de hazırlayabilirsiniz. Örneğin; muz ve kavunu yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp saçlarınıza kökten uca sürün, daha sonra saçınızı streç filmle sararak maskeyi 45 dakika bekletin. Saçlarınızı temizlemek için her zamanki şampuanınızı kullanabilirsiniz. Bu maske ilk uygulamadan itibaren saçlarınıza doğal bir parlaklık verecektir.
C Vitamini: Antioksidan etkisi bulunan C vitamini saç köklerine zarar veren toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur. C vitamini eksikliğinde saçlar daha kırılgan olur ve solgun görünür. Yeterli C vitamini aldığınızdan emin olmak için greyfurt, portakal, mandalina, çilek ve kivi yiyebilirsiniz. Günlük olarak alınması önerilen C vitamini 60 mg’dır.
E Vitamini: Saçları besleyen meyveli bakım maskeleri arasında en çok önerilenlerden biri olan avokado maskesi içerdiği E vitamini ile saçlarınızın ilk uygulamadan itibaren parlak görünmesini ve yumuşak olmasını sağlar. Tabii avokadoyu her zaman bulmak mümkün olmadığı için onun yerine yine E vitamini bakımından zengin ay çekirdeği, badem, kuru kayısı, yeşil zeytin, fıstık yiyebilirsiniz.
(alıntı)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHacimlendirici şeyler yapman gerekiyor herşeyden önce. şampuan olarak blendax alabilirsin. ama bence blendaxın en hacim vereni standart ürünü, hani bilmem ne özlü bilmemne çiçekli değil düz blendax. elidorun pembesi de çok hacim veriyor. saçlarını iri dalgalı kullanabilirsin. saç diplerin için;
Bal
Zeytinyağı (hafif ısıt ama kaynar olmayacak hani ılık olacak)
Yumurta
karıştır maske yap. saç diplerine de (özellikle diplere zaten) sür. haftada 1uygulasan yeter. kafada 40dakika kadar beklet sonra yıka. saç diplerini güçlemdirecektir bu maske bende de çok dökülme var. aynı maske diplerini güçlendirdiği için dökülmeleri de önlüyor. Kolay gelsin :)00 Yorumla
+1 yılKarışık bir bakım yağı var aktarlarda bulursun 15 lira filan. ya da internetten hc complex al. Sarımsak ozlu sampuanlar kullan onlarda aktarda var ucuz pahalıda degil. En son bunları uyguladıktan sonra argan yağı uygula hem saçına hem yuzune ama o braz pahalı. Sürekli kullanırım 1 -2 ayda etkisini gösterir. Birde saçları düzenli olarak kırıklarını aldır
00 Yorumla
Saclarimi 5-6 yildir demleyipte bayatladi diyerek doktugunuz cayla duruluyorum. ne kepek nede sac dokulme sorunum var. sac sorunu olan arkadaslarima onersim yapanlar hep ariyim tesekur eder. dene farkini goruceksin:)
11 Yorumla- +1 yıl
Peki sac sertlesmiyomu oyle
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
104
Cevap
23Cevap
ben bu saç çıkarıcı formüllere pek inanmıyorum ama sığır iliği maskesine inanıyorum. evet iğrenç ama fazla protein özü içerdiği için doğruluğu kabul edilebilir. KK sitesinde görmüştüm: bunu maske gibi uygulayanların hem saçları gürleşiyormuş hem de saç hızlı bir şekilde uzuyormul ve parlaklaşması da cabası.
açıkçası benim de saçlarım çok dökülür ve çok ince telli canım kaderdaşım ama mevsimsel geçişlere ve soğuktaki bakımsızlığıma veriyorum ve aynen benim de değerlerim normal. dediğim gibi o iğrenç formülü bir araştırabilirsin00 YorumlaAz önce başka bir spruda cevap verdim buna aık sık kestir tatlım en az 3-4 aysa bir aldır ucundan, bunun ilacı yağı şampuanı falan yok bir uzum bağı gibi duşun saçlarını budadıkça yeşerir salkımlanır, bir de mümkünse şampuan yerine doğal zeytinyağlı sabun kullan ;)
00 Yorumlacanım benim saçlarım kalın telli ve gürdü. ama snra birden dökülmeye başladı. seyrekleşti ve inceldi. aynı boyda da kaldı. ben haftada bir günü belirledim ve o gün kendime "* kırmızı kantoron yağı, *zeytin yağı, *hint yağı" karışımını saç diplerime masaj yaparak tüm saçıma uyguladım. 2-3 saat bekletip yeşil sabunla yıkadım. 2-3 haftada baya farketti. 3 ay olacak şimdi saçlarım eskisi gibi olmaya başladı. hint yağını tüm aktarlarda bulabiliyorsun ve inanılmaz ucuz :)
02 Yorumla
+1 yılBenim saclarimda seyrek fakat uzun. W haftadir saclarima zeytinyagi kullanip 3 saat bkletiyorum. yikadiktan sonra yag biraz kaliyor ve onu 3. gun tekrar yikiyorum. şu an saclarim uzadi ve biraz siklasti. dene farkini goreceksin. ayrica kiriklarini kestir yoksa uzamaz
00 YorumlaAktarlardan alacağın bitkisel yağları ( kekik, susam , badem gibi) bir kaç damla karışım ile saç diblerine masaj yaparak uygula 1 saat kadar bekle hatta mümkünse geceden yap sabah yıka haftada 2 kez yeterli.. Bundan daha iyi bir yöntem bilmiyorum her türlü ürünü deneyen biri olarak :)) Bu arada saçlarımı çokkk severim :p
00 YorumlaKına yak. Ama hint kinasi değil. Bildiğimiz kina. Kinayi cay demi zeytinyağı ve ile kar. O karışıma bide ceviz yapraklarinin suyunu kaynatip kat. Guzelce karistir sür saçına.3 4 saat kalsin. Hem gucleniyor sac hem parlıyor , hafif güzel bir kizilimsilik geliyor hemde seyrekligi belli olmuyor. Istersen icine badem yağı argan yağı filanda katabilirsin. Ayrica Gliss sampuan ve sac kremleri çok guzel kullanabilirsin
00 YorumlaSana şunu tavsiye ederim öhm. öhm. :D ;
Öncelikle saçına akşamdan Badem suyu sür ve masaj yapıyormuş gibi ovala yavaş, yavaş. Daha sonra saçını kapatman gerek hava almamasını tavsiye ederim, o gün öyle uyu 10 saat onun saçında kalması gerek 10 saat olduğunda saçını yıka ve güzelce kurut hiç ıslak kalmasın! belki işe yarar bende işe yaradı :) :)00 Yorumla
+1 yılBenim saçımda uzamıyordu kına ceviz kabugu (yeşil olan) ya da yaprağı hangisini bulursan bir tane yumurta demlenmiş çay. Demlenmiş çayın suyunda cevizi kaynat ve kınayla karıştır iyice hem biraz renk verir hemde sağlıklı uzar 2 ayda bir sür kafana en az 3 saat beklet kokar deme yumurta kokuyu alıyo kepek kırılma falan hiçbiri olmuyo.
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılOnce doktora git bunun için dermatolojik sampuanlar var kendine uygun olanı sec. Samluana bepanthen bemiks evigen tarzı ampullerddn kir (eczaci bunun tarifini verecektir.) arti olarak haftada 2-3 gün badem+orijinal artan karisimi kurunu uygula ve bekletebildigin kadar sure beklet. Dermatolojik şampuan kullanmak istemiyorum dersen kesinlikle yves rocher bitkisel sampuanlarini öneririm oldukça guzeller (bence en iyisi nutrition serisi)
00 Yorumla E vitamini, argan yağı ve badem yağını karıştır. Her hafta saç uçlarına bakım kremi sürüyormuş gibi sür. Saçını sar bir kaç saat beklet. Eğer zamanın varsa ertesi sabah yıka. Çok faydasını görürsün. Saçları mükemmel yapıyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra saçına ısı uygulamazsan daha çabuk uzar :)
00 Yorumla
+1 yılhc hair care complex internete yaz kendi sitesinden al 45 lira fiyatı inan bikac kutu kullanınca uzamayı görücek sasırıcaksın seyreklikler icinde ayrıca.
00 YorumlaPostis kaynak falan taktirma kopartiyor saclari onlar ve kaldimi kaynak artik kacinci, yuzyildayiz. Benimde oyleydi sacimla ugrasmayi biraktim sacima kurutma makinesi bile surmuyorum iki gunde bir yikiyorum bazen 3-4 hergun tarayip yatiyorum maden suyu sur banyodayken ve lavanta sabunu al uzatiyor ama bir yil devam et bakima zeytinyagli bakim serumlari al. Bioblas ta ise yaramiyor. Sacinida dove ile yika. Kesinlkle sonuc verecek dene mutlaka 😊
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 395 cevap paylaştı. Tavsiyem saçlarını sık baglama aç banyodan sonra soğuk suyla durula şampuan kullanma eczaneden zeytin yağlıyada defne sabun al gürleşir saçın bbanyoda saçına sarımsak veya soğan sür tiplerine saç hücreleri uyanır saç uzar
00 YorumlaSaçınız seyrekse katlı kesilen saç modellerini tercih etmelisiniz. Onun haricinde dermatoloğa muayene olmanızı öneririm. Şampuan, maske vs. takviyesi yapılması gerekebilir.
00 Yorumla
+1 yılCaresi var: cobra sneak oil (kobra yilan yagini dene). Sadece o yagdan sur saclarin diplerine iyice yedir. 1 staat dursun sonra yika. 1 ay devamli yap ve ozaman bak saclarin nasil. Bende kullaniyorum.
00 YorumlaEczanelerde tüp halinde bepantene var. onlardan al yumurta sarısı ve halis zeytinyağı ile karıştırıp saçına kür halinde uygula. Bunu 3 ayda bir yap. Parlaklık ve hacim kazandırıyor ve uzamasına yardımcı oluyor.
00 Yorumla
+1 yılMayayı sıcak suyla erit karışımı duşta sacını yıkadıktan sonra dök bir yarım saat kafanda dursun en az yarım ama ne kadar uzun durursa o kadar iyi sonra suyla yıka ve çık
00 Yorumlaaaaaa! Olmaz Öyle Hemen Uzayın Bakalım Saçlar...
https://i.hizliresim.com/BRGOnv.gif22 Yorumla- +1 yıl
Haha :D
+1 yılbence direkt kestir. kısa modelleri dene. bir arkadaşım küçüklüğümüzden beri saçlarının azlığından yakınıyo ama hala hiçbir halt değişmedi.
00 YorumlaBenim bir akrabam kullanmıştı erkek ve saçlarının önü kel derecesine gelmişti yılan yağı kullandı saçları eskiye nazaran daha iyi oldu çıkmıştı yani yenileri bir dene istersen inşallah faydası olur
00 YorumlaBebekken senin saçını kazıtmamışlar güzelliğini bozmamak için heralde :)) benim de seyrekmiş bebekken kazıtmışlar sonra daha gür çıkmaya başlamış
02 YorumlaSaç Bakım konusunda 615 cevap paylaştı. Düzleştirme ve maşayı bırak. Bakım yağları hindistan cevizi badem yağı falan kullan. Saçlarını çok sık yıkama ve kırıklarını aldır.
Benim yöntemim bu.00 Yorumla
+1 yılkozmetik kullanma saçının tipiyle de alakalı yağlı mı kuru mu birçok kür var. yardımcı olabilirim çok deney yaptım bu konuda :D
00 Yorumla
+1 yılsinameki kürü yanında sarımsaklı şampuan kullanabilirsin, ha ampuanımı deişmem diyosan sarımsak yağıyla bakım yap saçlarına hem uzatır
00 Yorumla
+1 yılen iyi çözüm her akşam uyumadan önce saçlarını güzelce ör, hem uzar hem de sabah açınca güzel bir şekle girer ben hep örerim mesela
00 Yorumla
+1 yılBanyoda hafif nemliyken papatya suyu sür her yerine o şekilde bekle 20 dakika kadar sonra durula papatya suyu saçı besler
00 YorumlaÇam terebentin yağı kullan hem gürleştiriyor hem hızlı uzamasını sağlıyor.
10 Yorumlahep söylüyorum şampuanınıza çam terebentin yagı koyun mucize yemin ederim.
14 Yorumla- +1 yıl
yok ben 2 senedir öyle kullanıyorum dökülmelerimden kurtuldum saçlarım gürleşti ve upuzun hemde saglıklı zaten şampuana 1 kapak döküyosun yagdan en fazla 1 bçk kapak sonra iyice çalkala her yıkamada çalkala çünkü yag şampuanın yüzeyine çıkar çalkala kullan çok güzel gerçekden mucize diyebilirim. @Ebrumsu
benimde saçlarım ne gür ne seyrek ama uzamıyor argan yağı kullanıcam bakalım bir faydası olacak mı
00 YorumlaSaç Bakım konusunda 477 cevap paylaştı. sığır iliği kürü uygula hem uzatıyor, hemde dökülenlerin geri gelmesini sağlıyor..
02 Yorumlabioblas sarmaşık özlü kullan ama uzun sürede görürsün etkisini saçım belime kadar uzadı 2 senede
00 Yorumla
+1 yılB 12 VİTAMİNİ (= KESİN ÇÖZÜM ya da BİODER SAÇ SERUMU KULLAN CANIM (=
00 Yorumla
+1 yılIsıran otunu denemeni öneririm. Eminim iyi gelecektir
00 YorumlaSarimsak falan sur canım argan yagi kullan en iyisi bu
00 Yorumla
+1 yılbol bol duş ve kırık aldırma :) ve soguklarda saçlarını acıkta bırakma montunun ıcıne sok kırılmasını engeller
00 YorumlaÇinko takviyesi al. Benim bir ara saçımda ciddi dökülme vardı doktorum bunu tavsiye etti. Zinco diye geçiyor ve şampuanı da var birlikte kullanıyosun
00 Yorumla
+1 yılBunu deneyin:
www.kontesce.com/.../...n-saclara-ne-dersiniz.html00 Yorumlahakiki zeytin yağı ve sarımsak öneririm:)
benimde uzamiyordu şimdi rapunzel gbi mubarek😂02 Yorumla- +1 yıl
1 çay tabağı zeytin yağı
1 diş sarımsak iyice ezilecek
bunların hepsini iyice karıştırın sonra temiz saça sürün sarımsak kokusu biraz rahatsız ediyor ama saçınızı yıkayana kadar katlanacaksınız. bu arada karışım saçınızda yarım saat durması yeterli bence diye düşünüyorum zaten bu söylediklerim tek olarak kullanılsada saça çok büyük faydaları var.
saçınızı yıkadığınız şampuan bitkisel olursa daha iyi olur bence
Bitkisel saç serumları var onlardan yaptırmayı dene
00 Yorumla
+1 yılçıtçıt kullanabilirsin. onla uğraşamam diyorsan yeni çıkan tres kaynaklar var çok güzel ve kullanışlı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYulaf ye, uçlarından biraz aldır.
Kendi yaptığın sarımsaklı zeytinyağını kafana sür 4 saat beklet her saatte 1, 10 dk masaj yap. Haftada 1 yap 1 ayın sonunda saçının uzadığını 2. Ayın sonunda da minik minik saçlarının çıktığını göreceksin.00 YorumlaSaçını çok sık yıkama. Kafadaki yağ da saçın beslenmesi için önemlidir. Sık düz veya maşa yapma ör saçlarını ve kırıkların varsa kestir kestirdikçe saç uzar gürleşir
00 YorumlaArgan yagi kullanmani oneririm. Sacini parlatir ve yogunlastirir.
00 YorumlaBelirli yağlardan oluşmuş sac tedavisi uyguladın mı?
00 Yorumla
+1 yıldeğerlerinde bir problem yoksa deri sorunun vardır yağlara başvur :)
00 Yorumla
+1 yılIsırgan otu soğanı kaynat sonra saçlarını onla yıka hep düzenli yaparsan işe yarayacaktır
Şampuan olarak head and shoulders kullan00 YorumlaHind yağı tatlı badem yağı çörek otu yağı karıştır düzenli olarak kullan 3 defa haftada 1 ay boyunca kullan. ( detay içinde mesaj atabilirsin.)
00 Yorumlakesinlikle katre kullan ve saç yumuşucatısını 2 kere sık ve saçını 5 cm den fazla kesme eminim uzayacaktır ama saçını 3 hafta da 1 kes
00 Yorumlaseyrek olmasina nasil cozum bulalim, ama hizli uzamasi icin 1 gun dus al bir gun alma ama ayda 1cm den fazla bekleme
00 Yorumla
+1 yılbir arkadaşım doğum kontrol haplarını ezip şampuanıyla karıştırıyordu, farketti fazlasıyla. Ama yüzüne bile deydirmiyordu şampuanı
00 Yorumla
+1 yılcogalması icn bioxcin, uzaması ve kırık olmaması icn argan yağlı sac serumları kullanmalısın bende etkisi olldu dene derim tatlım ;)
00 YorumlaKeratin içeren kremler var onları banyodan çıktıktan sonra ıslakken kullan işe yarıyor bide defne sabunu saçları gürleştiriyor
00 YorumlaBenim saçlarımda senin saçların gibiydi hiç uzun olduğunu hatirlamiyorun hep omuzlarımdaydı hint kınası kullanmaya başladım hem besliyor hem uzatıyor şu an saçlarım bayaa uzadı.
00 YorumlaMerhaba yılan yağını kullan derim çok iyi saç diplerine masajla uygula bir saat bekle yıka... birgün boyunca Saçın da kalması daha ii kendim de uyguladım
00 Yorumlaİbrahim saraçoğlu lavanta kürü araştır uzatıyo denendi :)
00 YorumlaAktardan badem yağı al haftada 3 kez sür.. 1-2 ay sonra tesekkur edersın..
02 YorumlaSarimsak sabunu varmis ama el yapimi olmasi lazimmis faydaliymis yani kullan bence
00 Yorumla
+1 yılBadem yagi ve yilan yagini karistir kullan 3 gunde 1 ise yarar
00 YorumlaBu konular ile ilgilenen bir doktora danışmanı tavsiye ederim.
10 Yorumla- Saç Bakım konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılsaç sürekli yıkanırsa uzar derme catma ilaçlarla değil saclarını dökebilir :(
00 Yorumla - Devamını Gör (67)
Devamını Gör(112)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem