Gizli Üye(18-24)1 yılO filmi izlemedim ama anladığım kadarıyla romantik tarzda. Yaşayabilirsin sadece birebir aynısını olmaz. Senin saçın değil şalın dalgalanır rüzgarda. Yine sinemalara, tiyatrolara gidebilirsin. Bunları sevgilinle değil eşinle yaparsın. Aynı kombinleri değil farklı giyim tarzlarını kullanırsın. Ama kendini yine prenses gibi, eşinin en sevdiği, dünyanın merkezi gibi hissedebilirsin.
Hisleri giyim ve yaşam tarzı kısıtlayamaz. Bu senin olaylara nasıl baktığınla alakalı. Dinen yasak olan şeylere de ama özendim diyerek atılamazsın. Yaparsan sorumluluğunu da alacaksın. Dışarıda eşin bile olsa aşırı samimi davranamazsın mesela. Filmde nelerden bahsediyor başka bilmiyorum. Ama sevmek, sevilmek dinen yasak olan şeylerden değil. Helal olduğu sürece neden yasak olsun?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHerkes engeller kafanın dışında değil içinde içi kapalı olmasın tarzı şeyler yazmış.. ben gerçekçi olucam. Eskiden ben de kapaliydim. Film çok izleyemezdim öyle özenerek vs acilmadim ki bizim internetimiz de yoktu. Ama yıllarca denize gitmedim, İstanbul'da yaşıyorum ama gezemedim (aile problems) Basortun engel olmayabilir ancak bahsettigin tarzda bir şeyi evet yaşayamayacaksın, çünkü yaşamana izin vermeyecekler. Rahat rahat motor suremezsin, rahat rahat sevgiline sarilamazsin ki sarılmayı geç rahat rahat gönlünün istediği birisini sevemezsin bile çünkü nedense sevmek "örtülüye" yakismiyormus. Saçlarında rüzgarı hissetmenin sana hoş bile görülmediği bir toplumdasın, diğer şeyleri istesen yaparsın ancak asla rahat olamazsın. Açıklar için de geçerli ama tesettürlü kişiler konu olunca nedense özellikle erkekler "daha ders veren en bilen" tarafta oluyorlar tesettür hakkında :D
015 Yorumla- 1 yıl
Kısacası evet o başrol gibi olabilirsin ama asla rahat olmayacaksın ve huzur vermeyecekler bunu nasıl yaptın bu böyle olmalıydı şu bu diye sana din dersi vermeye kalkacaklar
Soran1 yılEskiden kapalıysan şu an açıksın?
Soran1 yılBende bir günlüğüne acıktım sonra tekrar kapandım cok kötü hissettim saatlerce ağladım sen nasıl basardın ya ben acılamam yapamam benlik değil
- 1 yıl
Abla ilk açıldığım gün bende de aynısı oldu hatta dışarı çıktım birkaç saat sonra geri taktım hemen bı daha yapmicam diyodum. Sonra en yakın arkadaşıma dedim böyle böyle ben artık istemiyorum daraliyorum, genç hissedememek koyuyor diye. Sadece de onla çıkarsam cikiyodum dışarı evdekiler izin vermiyordu okul dışında ara sıra takip ediyolardi öyle bir baskı öyle bir paranoya annemdeki :) Arkadaşımla gezerken onlara gidip orada açılıp çıkmaya başladım, arkadaşım destek oldu çok sağ olsun saçımı keserdi o zamanlar. İlk günden sonra hiç üzülmedim açıldığım için o halimden daha mutluyum çok açık hala giyinmem. Senin kararın nasıl daha mutlu hissediyorsan en iyisi senin için. Benim artık psikolojimi çok etkiliyordu evden baskı görmek, açılınca daha rahat bıraktılar anlamadığım bir biçimde. Sadece babama üzülüyorum benle konuşmadığı için
Soran1 yılE iyide kapalılık ile gençlik ne alaka ki
Soran1 yılAsırı kapanırsan evet büyük gorunursun orası ayrıda bi şal bi pantolın ile yaslı gözükmezsin
- 1 yıl
Tesettürlü halimi atsan anlardın. 10 yasimda kapandım, 8 yıl kapalı kaldım. O zamanlar babam beni daha çok sevsin diye kapalıydım, 18 yasına gelmeyi uzun bir süre olarak görüp o zamana kadar zaten ölürüm diye düşünüyodum ve nası bir evlat olmamı istiyorlarsa öyle oldum. Bu 18'e kadar ölürüm zaten düşüncesi nasıl işlemişse kafama 18 olduktan sonra istediğim gibi yaşayamamak ruhumu acıtmaya basladı. Evet Müslümanım ama babam istiyo diye kapandım Allah istiyo diye değil. 8 yıl boyunca da düzgün kıyafet bile almak istemiyodum. Bir ara güzel giyineyim belki severim diye kıyafetler almaya başladım çok görüldü israfçı denildi. Ben de bıraktım istedikleri gibi çapulcu çapulcu dolaştım yanlarında. 1 yıla kalmadan da açıldım zaten.
- 1 yıl
Yaşım genç olsa da yaşlı biri gibi davranmak zorundaydım iste ki yaşlı insanlar bile böyle değil. Gülme, dışarda gülümseme, parfüm niye aliyosun ne gerek var, saçını kestirme... Kişisel bakım bile çok görüldü bir yerden sonra.
Soran1 yılAnlıyorum seni benimde teyzem bana karsı öyle haklısın Şu an mutluysan öyle yaşa ama unutmaki anne ve baban cok hatalılar 10 yasında kapanmak ne ben 15imde kapandım ailem istemediği halde 18im Şu an bu yıl dusuncelerim değişti acılayım dedim sonra pişman oldum
- 1 yıl
Maalesef bana genç kızlık çocukluk borçlular... Ne yaparsan şunun bilincinde ol: önemli olan isteyerek yapman. Bilincin anlamı ve önemi de bu. İsteyerek yapmadığın sürece bir anlamı yok, Allah tamamen her şeye itaat eden varlıklar isteseydi insana bilinç vermezdi. Tesettürlüyken de pek çok şey yapabilirsin, yeter ki etrafındaki insanlar seni geri çekmeye çalışmasın. Öyle bir ortamı bulursan her şey olur 💐
Soran1 yılHaklısın
Soran1 yılAma hala genç kızsın
Soran1 yıl20-25 yaş arası heleki tam genç kız dönemi
- 1 yıl
Bu yaşlarım da evin içinde mobbingle geçiyor, yatay yaptım inşallah duzelicek her şey. Teşekkür ederim iyi dileklerin icin 🥰🥰
Soran1 yılNe demek 🥰
Türkiye'de açıkların yapıp kapalıların yapamadığı bir şey söyle. Engel kafanın dışında değil içinde bacım. Ben kapalıyım şunu bunu yapamam dediğin müddetçe hiçbir halt olmaz senden. Önce zihniyetini değiştir sonra dünyan nasıl değişiyor bak gör.
112 Yorumla
Soran1 yılBen basarıdan akademik basarıdan bahsetmiyorum soruyu ve acıklamasını tekrar okur musun
Soran1 yılEngel kafanın içinde değil demissin
Soran1 yılanlıyorum
Soran1 yılTamam da kapalı biri aşk yasasa millet ayıplar o da var. Günah olduğu için
- 1 yıl
Kim mesela solaktan geçen sarı çizmeli mehmet ağa ayıplar diye hüzünlenmiyorsun herhalde. Konu komşu, akrabadır düşündüğün ki onlar açık kızlarda da var. Aşk yaşamak günah değil bu arada, günah asıl genç kız ve erkeklerin aşkını din safsatasıyla (Allah'ın dinin İslam'dan bahsetmiyorum asla, bazıları tarafından ataerkil kültürün din olarak satılmasına lafım) boğmaktır.
Soran1 yılAbi istek attım konuşabilir miyiz
- 1 yıl
Mesele aşk yaşamaksa bunu evlenerek de yaşayabilirsin. Her şeyin bir usulü var. Din senin aşkını yaşamana yasak koymuyor. Evlen yaşa diyor
Soran1 yılGençlik aşkından bahsediyorum ama
- 1 yıl
Gençken evlenmek yasak diye bir ayet veya hadis bilmiyorum. Aksine gençken evliliğe teşvik var. Sorun nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
1 yılBütün filmler birini özendirmek için yapılır, o dediğin filmi bilmiyorum ama kapalısın diye bir şey yapamazsın diye bir şey yok, istediğini yapabilirsin sınırlarını kendin öğren. Nasıl yapacağını bilmiyorsan yine soru Sor beni etiketlersen cevap veirim
10 Yorumla
1 yılDefter senin elinde kalemi alıp kendi hikayeni yazar ve başrol oynarsin
Zaten en doğru yaşam tarzı da budur
Başkasının yazdıgu hikayede figüran olmamak gerek11 Yorumla
Soran1 yılHaklısın abi
1 yılYıllar önce Danimarkalı gelin diye bir dizi vardı TGRT de, bide istersen onu izleyip öyle şekil ver hayatına
11 Yorumla- 1 yıl
Propaganda
Gizli Üye(18-24)1 yılFilm, dizi senaryolarında aşk felsefesi gerçeklikten tamamen uzak. Açık olsan da yaşayamazsın öyle bir hayatı.
11 Yorumla- 1 yıl
Yasaniyor
kapalılıkla bir alakası yok. filmdeki kızdan bir farkını göremiyorum. tabii ki kendi hikayeni yazabilirsin.
00 YorumlaTekvandocu Zehra dünya şampiyonu oldu. Al sana kapalı olup başrol olan bir örnek
02 Yorumla
Soran1 yılBen masalsı asktan bahsettim 3391km filmi gibi
- 1 yıl
O zaman kapalı influencer kızları düşün.
- Moda & Stil konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılicinde jartiyerle ve donsuz gezsen kim gorecek ki. boş ver.
03 Yorumla
Soran1 yılNe diyon
Soran1 yılJartiyer ne
- 1 yıl
boş ver
Gizli Üye(25-29)1 yılGüzel kombinler yapıp üstüne kokular sıkıyorsan sen buna kapalıyım değil yarı kapalıyım diyebilirsin ancak.
1127 Yorumla
Soran1 yılKapalıyım diye güzel giyinmeyeyim mi
- 1 yıl
Kapalılar da güzel giyinebilir, kapalılar da güzel kokabilir. Saçı gözükmüyor diye kötü mü giyinsin, mis gibi kokmasın mı? Sizin kapalılara olan bakış açını beni sinir ediyor gerçekten.
Cevap sahibi1 yılDinin gerektirdiği için mi, yoksa öyle gözüküp iyi bir erkek kafalamak için mi kapandığını. Aklı başında bir erkek gayet iyi anlayacaktır merak etme.
- 1 yıl
Adam haklı. Şayet İslam'ın emri olduğu için kapanıyorsanız bilmelisiniz ki kadınların koku sürmesi yabancı erkeklerin bu kokuyu alabileceği ortamlarda katiyen haramdır.
"Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına giderse, zinâya bir adım atmış olur." (Tirmizî, Edeb, 35)
Soran1 yıltamam da ben millet kokumu duysun diye surmuyorum sevdiğim icin sürüyorum
Soran1 yılAyrıca agır kokular surmuyorum meyve kokulu şeyler hafif şeyler sürüyorum
- 1 yıl
Başka erkeklerin bu kokuyu alabileceği ortamlarda sürüyorsan harama giriyorsun. 4 mezhebin görüşüyle de kadının bu durumdan sakınması şarttır. Evinde ailenin yanında sürebilirsin bunda sorun yok.
- 1 yıl
Kokunun caiz olmayışının hikmeti yabancı erkeğin dikkatini celbetmesindendir. Senin sürdüğün hafif koku da olsa çevrene yaydığın hoş kokular hormonları sağlıklı olan her erkeğin dikkatini ister istemez çekecektir.
Soran1 yılAbi tamam da ben koku surunce bi erkek şaşırıp bana bakmıyor yani demekki kokumdan etkilenmedi ya da kokumu almadı bile yanlış miyim
- 1 yıl
Erkek üzerinde kokunun tartışmasız cazibesi vardır. Bu senden hoşlanacağı veya senden tamamen etkilenip baştan çıkacağı anlamına gelmiyor. Koku o anda ilgisini çeker ve sen bunu fark etmezsin bile. Bir erkek olarak söylüyorum, günlük hayatta çok fazla maruz kaldığım bir durum ama dönüp bu kişilere bakacağım anlamına gelmiyor. Diğer erkekler için de durum böyle. Bunlar hormonsal etkilerdir. Erkekler sadece hormonlarını tetikliyor diye öyle her kadına yürümeye çalışsaydı çok işimiz vardı zaten.
Cevap sahibi1 yıl@ObirSayborg çabanı takdir ettim kardeşim ama böyle yarım akıllılar sadece anlamak istediği yöne çeker anlatılanı. Sen kitapta şu şu yazıyor desende o haklı sadece :)
- 1 yıl
Kimse kusura bakmasın ama bütün din hocaları islama kendince bir yorum katmaya çalışıyor. Bence Allah'ın "yapmayın, sakının" dediği şeyler dışında ve peygamber efendimizin öğütleri dışındaki konularda kalkıp da kendi kendine yasak getirmemeli din alimleri. Bana çok saçma geliyor. Allah'ın peygamberin yapma demediği şeyi bir din hocası mı yasaklayacak?
Cevap sahibi1 yıl@sonsuzakadarmutlu Erkeklerin çoğunun gözü açıldı merak etme kendim için giyiniyorum, makyaj yapıyorum, parfüm sıkıyorum geçiniz bu ayakları. cok sıkıştığınızda da diğer kadınlarla yarış içinde olduğunuzu söylersiniz ki yolun sonu yine erkeğe çıkıyor en iyi erkeği elde etmek için yapıyorsunuz bunları. Hareketlerinizin neredeyse hepsi bu dünyalık diğer tarafı düşündüğünüz felan yok lafa gelince kapalimiyim kapaliyim. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmis hocayı bile karşına alıyorsun dini ondan iyi mi bildigini zannediyorsun ne kadar narsist bireylersiniz sizin yaptığınız her şey doğru başkaları yanlış.
- 1 yıl
Tabi yine siz bilirsiniz beyefendi. 🤷♀️🤷♀️
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu Kadınların koku sürmesi hakkında pek çok hadis var. Hocalar asılsız konuşmuyor bu konuda.
Soran1 yılGüzel kokmak istiyorum zaten kokum bi tek bana geliyo anlamıyonuz mu
- 1 yıl
Cevap sahibi ve @obirsayborg haklı. İslami kurallar bellidir. Bunun dışına çıkanlar da günah işlediğini kabul etsin yani kılıf bulmasın. Kadınının koku sürmesi, dikkat çekmesi günah. Bu yoruma açık bir konu değil. Bu tesettürlülere has bir şey de değil bütün Müslüman kadınlar için geçerli. Kapalılar diye ayrıştırmayın yani tesettürlüye ne kadar günahsa açık olana da o kadar günah koku sürmek. Yanlış yanlıştır, doğru doğrudur. Yanlışı yapıyorsan bile yanlış olduğunu kabul edeceksin
- 1 yıl
burada bile dediğim olmuş. Erkeklerin haddine bile değil ama kapalı kadınları kontrol edebilecekleri oyuncaklar olarak görüyorlar.
- 1 yıl
@Nightwalk35 güzel kokmak yanlış değil sünnettir. Günah da denmez haramı helali ayetler belirler. Hadislerden çıkan bir şey farz olmaz. Kokun aşırı yayılıyorsa mektuhtur. Öyle olsa bile başkasının günahını çetele tutmak size düşmez. Allah misiniz melek misiniz kız soru sormuş ya düzgün cevap verin ya da işinize bakın. Yallah nereye giderseniz.
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 güzel kokmak değil parfümü bocalayıp 5 metre ileride kokunuzun duyulmasindan bahsediyorum. Bunun günahını da ben degil Allah ve resulu söylüyor. Hadis dediğin şey peygamber sözüdür. Peygamberin günah saydığı bir şeye de günah değil demek kimsenin haddi değil. Hatta İslam'a ters düştüğün için dinden de çıkarsın. Burada çetele tutan da yok. Doğru neyse onu söylüyoruz. Sen parfüm sıkıp geziyorsun diye kendine toz kondurmamak için yanlışa doğru diyemezsin. Biraz akıllı olun. Yapıyorsanız da günah olduğunu kabul edecek cesaretiniz olsun biraz
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 günah olan bir şeye sen kılıf uydurmaya çalışıyorsun diye o günah olmaktan çıkmıyor. Tamam yapıyorum ama günah olduğunu kabul ediyorum desen bi değerin olurdu. Günah olan bir şeye günah değil demenin bile neye sebep olduğundan haberiniz yok gelmiş konuşuyorsunuz
Cevap sahibi1 yıl@Nightwalk35 Aklı başında bir kadın olduğunuz belli. Zaten karakter sahibi bir insan ben parfüm sıkıyorum ama bununda dinimizce yanlış günah olduğunu biliyorum der erkekler bizi oyuncağı yapıyor diye düşmanlık besleyip laf salatası yapmaz. Allah'ı kimse kandıramaz.
- 1 yıl
@ Cevapsahibi teşekkür ederim. Doğru yanlış belli. Günah işliyorsan da işliyorsundur yani bunu kabul edeceksin. Bir günahı sırf yapıyorsun diye ona kılıf bulmaya çalışmak ahmaklıktır kimse kusura bakmasın. Tövbe edilmesi gereken bir durumu engellemesini geçtim Allah ve resulünün günah saydığı bir şeyi inkar etmek dindar çıkarır insanı. Bu kadar ahmak olunmaz yani.
- 1 yıl
@Nightwalk35 Allah'ın helal kildiklarini haram haram kildiklarini helal kılmayın diye ayet var. Günahı sevabı peygamber belirleseydi mekkeli müşrikler bu adam uyduruyor derken haklı olurlardı. Dinin kullarını Allah belirler, peygamber onun aciklayicisidir. Git bak herahngi bir ilmihale, kimse güzel kokmak günahtır demez yayınlan koku mekruhtur derler. Az düşün bakalım neden günah değil de mekruh derlermis
- 1 yıl
@Nightwalk35 Abla just kadınım ve güzel kokuyorum diye neden günah olsun? Parfümü bocalamak, yayılacak şekilde sıkmak mekruhtur. Mis gibi kokuyorum parfümü bocalamadigim halde sen erkekler erekte olacak diye pis kokabilirsin.
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 Resulü dinleyin, ona uyun, o ne derse onu kabul edin diyen ayet de var. Bu ayeti inkar ediyorsun bu durumda. Diyecek bileyim yok
- 1 yıl
Diyecek bişeyim* kalmadı
- 1 yıl
Ne güzel seni destekleyen herkes haklı diğerleri haksız değil mi? Yahu daha hükümleri ayırt etmeyi bilmiyorsunuz. Caizi, caiz degili, haram, helal, mekruh vs hepsini birbirine çorba etmişsiniz. Parfüm sıkmak günah değil ama sikmamak daha evladır daha caizdir yazar mızraklı ilmihalde.
- 1 yıl
@Nightwalk35 Ahmak puahaphdqldb Daha hükümleri ayırt edemeyen ahrazdan şok sözler.
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 mekruhu helal sayan bir cahilden daha bilgili olduğum konusunda kimsenin şüphesi yoktur bence. Peygamberin sözüne itimat etmeyip kendini hakiki Müslüman saymak da ne biliyim komik
Cevap sahibi1 yıl@birkucucukaslancik1 "erkek erkekte olacak diye pis kokabilirsin" bir kadının ağzına yakışmayacak derece iğrenç konuşuyorsun kesin feminist olarak da tanimliyorsundur sen şimdi kendini hem erkek hem kadın dusmanisin. Gunahsiz insan olmamasına rağmen en masumu sensin tamam olmayan vicdanını oyle rahatlat.
- 1 yıl
@Nightwalk35 Bu ayet peygamberin hüküm vermesi değil verilen hükmü anlatmasiyla ilgili. Peygamber güzel kokmayi emreder zaten. Ama yayılacak şekilde kokmak kadınlar için iyi değildir der. Konu hakkında birbirini destekleyen 10 20 hadis bulurum sana. Hiçbiri de günah demez ancak mekruh denir çünkü peygamber güzel kokmayi emrederken aşırıya kacınmamayı ogütlemistir. Olay bu kadar siz dinin en büyük hükmü gibi günah haline getirmissiniz. Çok sıkan birini görürsen dersin ki "kardeşim bu kadar sikman sakıncalı, peygamberimiz güzel kokmayi emretmiş ama bu şekilde değil" dersin
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 bi de bis kokmak demişsin ne alaka? Duş almak diye bir şey var. Temiz olmak diye bir şey var hani parfumle olmuyor her şey. Sen kokuşup da o kokunu parfüm bocalayip kirinin kokusunu bastırmaya çalışıyorsan orasını ben bilemem. Temiz olunca otomatik olarak güzel kokuyorsun zaten parfüm gerekmiyor güzel kokmak için
- 1 yıl
Üstü kapalı söyleyince, ima edince ayıp değil ama gerçekleri yüzünüze çarpınca mı ayıp? Tüm bunları yazarken kastettigin bu değil miydi? Sen bunları kastederken kadınları zan altinda birakirken utanmadın da ben derken mi utanacagim? Kendimi ist olan hiçbir şeyde tanimlamiyorum ama senin kadın düşmanı vahhabi olduğun belli.
Cevap sahibi1 yıl@Nightwalk35 kişisel bakımına dikkat eden birinin deodorant kullanmasına bile gerek yoktur. Deo sıkınca daha kötü bile kokuyor dediğin gibi hemde zararlı. Bu arkadaşta parfüm sıkmayı ritüel haline getirmiş temiz olmayı buna bağlıyor oldukça komik duş alan insan zaten temiz kokar
- 1 yıl
@Nightwalk35 misk kokusi amber kokusu erkekler güzel kokulu yağlar sürerken sünnet. Kadınlara gelince ayıp günah 😔 Allah'ın helal kildiklarini haram göstermeye devam edin, aynı ayetteki gibi.
- 1 yıl
Ya ben deodorant kullanmıyorum da demiyorum. Ara sıra kullandığım oluyor az miktar da olsa ama bunun doğru olmadığını söylerim yani. Ben yapıyorum diye yaptığım şeye kılıf bulmaya çalışmıyorum bunlar gibi.
- 1 yıl
@Nightwalk35 Ayrıca mesela kadın yasemini sevse kendi de öyle kokmak istese elini mi kesceksiniz parfüm sıkmasın diye anlatsana?
- 1 yıl
Aluminyumsuz deodorant olmaz ve aluminyumlu deodorantlar uzun vadede kanser yapar. Duş aldığın kokuyla parfüm apayrı şeyler. Kadın olarak senden daha çok yikanıyorumdur, üstüne de miss çiçek gibi kokuyorum az ötede aglayabilirsin. Bu konuyu tartışmak da senin haddine değil bırak da kadınlar kendileri hakkında konuşsun
- 1 yıl
@Nightwalk35 deodorant da günah değil mi 😔
- 1 yıl
Saçmalama dedodorant kullanmak günümüzde bir zorunluluktur. Sonra da ekşi peynir gibi kokuyor diye dalga geçiyorlar arkanızdan. Bakımlı olun dedodorant kullanın kimsenin burnunun direğini düşürmeye hakkınız yok, kul hakkı yemeyin bu sıcaklarda. Ayrıca cevap sahibi sen var ya sen bu dediklerimizi anlayamayacak ve bize kafir damgası vuracak kadar dar görüşlüsün. Bir daha yorum yaparak bildirimlerimi kirletme lütfen.
- 1 yıl
Cevap sahibi abi ben de sevgilimin parfümünün kokusunu çok seviyorum, napayım başka kadınlara koku gitmesin diye kafasında kırayım mı? Benim parfümüm uçucu evden çıkmadan gidiyor zaten zevkine sıkıyorum, ama onunki gün boyu kalıyor napmam laizm onu günahtan korumak için 😔😔
Cevap sahibi1 yıl@birkucucukaslancik1 Erkek ne yapıyorsa yapmak zorunda mısın biyolojik olarak ayni misin? İşinize geldiginde esitiz erkek ne yapıyorsa yaparim dersiniz. Gelmediğinde ise örnek veriyorum bir boşanma durumunda nafaka talep edersiniz esitiz özgürüz nereye kayboluyor? İşinize geldiği gibi davranıyorsunuz sadece bunu söyleyince kadın düşmanı oluyoruz
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu abla zaten öyle. Temiz içerikli golgeleyici deodorant muadilleri kullansın kadınlar bari meme kanseri olmasınlar o açıdan dedim ben.
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 anlamanda bir problem var galiba. Bak iyi algila diye tekrar söylüyorum. Diyorum ki bazen ben de kullanıyorum ama "gunah" olduğunu söylüyorum. Bunu inkar etmiyorum diyorum, sen gelmiş deodorant günah değil mi diyorsun. Yazdığım cümleyi nerenle okuyorsun çok merak ettim
Cevap sahibi1 yıl@sonsuzakadarmutlu Herkesin cildi senin gibi ekşi peynir gibi kokmuyor demek ki ben kullanmıyorum günlük dusumu alıyorum kimsede kötü kokuyorsun demedi yorumuma yazan sensin işine gelmiyorsa bildirimi kapatıp kaybol.
- 1 yıl
Güzel kokular sürünmenin de biyolojik olarak farklı olmasına getirdin ya :D boşanmada da nafaka kime ve neden verilir biliyo musun? Kadının erkek kadar geliri olmadığında ve çocuklarla ortada kaldığında. Nafaka niye var biliyo musun? Senin nenelerin dayak yedikleri evliliklerinden boşanırsa yemek alacak çocuklarını besleyecek parası kalmıyordu. Bu tarz adaletsizlikler yüzünden var nafaka :D Ayrıca hanginizde para var da paranızı isteyelim, kendim kazanabilecekken paralı erkek aramam. Laflara bak, sen eşini calıstırmazsın bir de verdiğin paranın lafını yaparsın hepsini sen yedin diye puahdkqhdka Parfüm sikmak basit motor becerileri gerektirir bunu biyolojiye bağlaman saçmalık mantıktan uzak maymun bozması erkek.
- 1 yıl
@Nightwalk35 Sen benimkini yanlış anladın bana mı problem mi var diyosun az düşün bakalım lqdnlandland
- 1 yıl
Tamam işte o kadınlara ders veren üstenci yorumun var ya, ha o yorumu al güneş görmeyen bir yerlerine sok da sus.
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 evet sende problem var. Açıkça nedenini de yazdım hâlâ anlamadıysan uğraşamicam
Cevap sahibi1 yıl@birkucucukaslancik1 Erkek 1 ay evli kalıyor 20 sene nafaka ödüyor kadın sgksiz işte calisiyor evlilik dışında birliktelik yaşıyor nafakam kesilmesin diye yarım akıllı olmasan bu süresiz nafaka hakkında konuştuğumu idrak edebilirdin. Siz kadinlarin basit motor becerileri o kadar iyiyse neden televizyonda yayınlanan tüm futbol maçları erkekler tarafından oynanıyor hiç sorguladin mi motor becerilerini. Tam bir Buhari hayz 6 ornegisin yorumumun altından kaybolabilirsin şimdi.
- 1 yıl
@ cevapsahibi motor becerilerden bahseden yere kadar haklıydın ama sonrası için seni desteklemiyorum. Bütün kadınları böyle bir genelleme içine sokamazsın. O zaman ben de sana derim ki milli spor yarışmalarında ödül alan kadınları örnek veririm yani. Bir şeyi savunmak için de cinsiyetçilik yapmaya gerek yok yani
- 1 yıl
@Nightwalk35 uğraşma canım zaten, farkında değilsin belki ama ben senin için uğraşıyorum. Kadınların erkeklerin bir yerlerinin keyfine göre yaşamadığı bir gelecek duasıyla, hayırlı geceler sana.
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 ben kimsenin keyfine göre yaşamıyorum. Kendi keyfime göre yaşıyorum tatlım sen dert etme rahat ol.
- 1 yıl
Bunu da duzenleyemeyen erkek coğunluğundaki meclis utansın kadınlarla alakası ne? Kadın zekiymiş ki sistemin açığını bulmuş :D Ayrıca Tv'de yayınlanan maçlarda sadece erkekler var diye kadınlar oynamıyor diye dusunuyosan önce filmler çekilip sonra kitaplar yazılıyor diye de düşünürsün sen PAHDPWBXLWBDLSJXKS Kadın futbol takımları var, ancak kadınlar voleybol kadar futbol izlemedigi için yayınlanmaz. Voleybolda da şampiyonluğunun var zaten, koyduk mu unutmuseun. O yalancı pedofili buhariyi de ancak senin gibi bir şempanze savunurdu.
- 1 yıl
@Nightwalk35 fark edersin insallah
Cevap sahibi1 yıl@Nightwalk35 Bana maymun diyip motor becerilerin söyle böyle diye hakaret eden kisiye karşı cevap veriyorum farkındaysan tahrik eden, kiskirtan bi yaratik var karşımda
- 1 yıl
@birkucukaslan1 ben senin için demedim yanlış anlama 😊. Cevap sahibi mümkünse deodorant kullanmayin yazmiş onun icin dedim. Mağarada deodorant bulamaz tabiki
- 1 yıl
Cevap sahibi1 yıl@birkucucukaslancik1 Ben kadın futbolu yok diye bişey mi dedim. Voleybol ile futbolu bir tutmanda ayrıca komik bir olay sporla alakan olmadığı burdan belli oluyor. Her spor aynı perfomans , beceri, yetenegi mi gerektiyor bos konuşmakta üstüne yok.
- 1 yıl
@Nightwalk35 "kılıf uydurmaya çalışmayın" sözcuğünden başka sözcük bilmiyorsunuz sanırım hanımefendi. Hak eden kişiye söyleyseniz neyse diyeceğim ama konumuz o da değil. Haznenizi geliştirin lütfen.📚📝
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu bir türlü anlayamadığınız için aynı kelimeyi tekrar etmek zorunda kaldım iyice otursun diye. Malum söylemeye çalıştığım şeyleri bile anlamadığınız için en az 2 kez tekrar etmek durumunda kaldım. Benim için yorucu oluyor gercekten
- 1 yıl
Abi tahrikten kastın dümdüz parfüm sıkmak. Buna da kışkırıyosan seni kafese kapatalım her an birinin üzerine atlicak misin sen?
- 1 yıl
ŞLFBWOBFWLBDLWHD abi? Madem öyle erkek voleybol takımının niye bir başarısı yok? Tek zeka sende onu da millete dagitiyosun demi aljdwlxnlwndka şaka gibisin taş olsa anlardı bilinç israfısın yeminle
- 1 yıl
Acliktan ağzın kokuyodur, gerekli proteini alamıyosundur yeri gelince vitaminsizlikten yorgun düşüyorsundur ve hala tek derdin kadının ne yaptığı ne sıktığı... Aklı skindenin canlı örneği olduğun için teşekkürler bilime katkılı bir yaratikmıssın bunu anladık.
- 1 yıl
@Nightwalk35 Abla bence burada karşı ddurman gereken biz değiliz sanki ha? Tamam diyelim parfüm sıkmak cidden kötü bir şey, bir erkehin parfümü 'davet' olarak anlaması ve bunu savunması normal mi yoksa densizlik mi? Nafaka hakkını suistimal eden kadınlar üzerinden, ki nafaka ile çocuğuna bakan dayaktan kurtulan nice anneler varken, diğerleri üzerinden tüm kadınları asagilamasi doğru mu? Motor kısmında fark ettin nasıl birini savunduğunu. Senin ana motivasyonun din ve doğru olduğunu düşündüğün için bunları söylüyorsun. Ama bu adamın tek motivasyonu kadın düşmanlığı bunu görmeden destek verdin adama hemen. Bugün bu adama uydun kadınlar parfüm sıkmasın dedin, yarın sen toplum içinde konuşurken sana "sesin haram sen sus" diyecek. Lütfen bazı seylerin farkında ol. Doğru bildigini yine savun ama böyle insanları savunma. Ve ilk yoruma bakacaksan kızı uyarmıyor, kızı din kardeşi olarak bile görmüyor direkt kızın tesettürüne laf etmiş, bu sıcakta tüm vücuduyla beraber kafasını da kapatmasının bile fiziken ne kadar daraltıcı olduğunu algılayamadan :)) mezapotamya eşeği iste
Cevap sahibi1 yıl@birkucucukaslancik1 erkek vokeybolu yasadıgın ülkede ilgi görmüyor diye tüm dünyada da öyle mi sanıyorsun sen başka ülke görmemiş. Tahrik ve kışkırtma derken senin kokuşmuş 200 liralık parfümüne mi olurum sanıyorsun bu boş beleş çıkarımlarından adamı katil edersin lan sen. Yumrugu bi koysam akli melakeleri yer değiştirecek gelmiş hala proteinden bahsediyor bana akılsız nesne.
- 1 yıl
Kadın futbolu yaşadığın ülkede ilgi görmüyor diye tüm dünyada öyle mi saniyorsun sen başka ülke görmemiş 🥰🥰🥰 Katil olmaya da ne meraklısın, napcan taşlican mi? 280 liralık parfümüme kalmadıysan ne it gibi hırlıyosun az ötede at kudurukluğunu. "Yumruğu bir koysam" işte senin dinin bu vahhabi köpeği. Sen bana hiçbir şey yapamazsın daha burada bile anonsun, koydugumun incel güzel kardeşim***i, dua et anonsun son dediğinle parfüm paramı cıkarırdım. Ayrıca benim bir telime dokunamazsın. Akıl diye kullandığın bamyayı eline vermedigime dua et pis incel
- 1 yıl
Ayrıca yalansa yalan de, yediğin ictigin şeylerin icerigini bilmiyo musun? Her hafta et süt balık yiyo musun? Senin tek derdin cidden kadınlar mı ya nolur git bir kan değerlerine baktır.
- 1 yıl
Takildigin site de 'kizlar' soruyor 😭😭😭 nolur tedavi ol
- 1 yıl
@ObirSayborg "günlük hayatta maruz kaldığım bir durum" = parfüm kokusu 😭 Abi dilersen canın çekmesin diye tüm kadınlar olarak var olmayı bırakalım ne dersin?
Cevap sahibi1 yıl@birkucucukaslancik1 Geçimsiz, kavgacı, kafasında kuran ben olmadığım için tedavi olacakta ben değilim nihayetinde. Sen iyi beslendendiğine kan değerlerinin iyi olduguna emin misin? Kendin öyle olupta millete mi iftira atıyorsun yoksa
- 1 yıl
Abi iftira değil ülkenin yarısından çoğu böyle ki utanilcak bir şey de değil seni beni bu hale getirenler utanmasin mi? Avrupa'da en az protein alan ülkeyiz resmi verilere göre. Daha yeni kan verdim iyiyim cokskur teşekkürler umrunda olduğu için sana da öneririm 🥰 geçimsiz, kavgacı, kafada kuran dediler ama haksız diyemediler iste ben de öyle bı kadınım 😭 Nasıl anliosan o dilden cevap yazıyorum haliyle. Yani kız bu sıcakta başını kapamış tamamen giyinmiş çıkarken de 10 dakika sonra uçan iki fıs parfüm sıkmış diye bir erkek olmadığı kaldı hani, yarı tesetturlu yaptın müşrik yaptın davetkar yaptın feminist yaptın,,, ayıp bana kafada kuran diyosun bir de
Cevap sahibi1 yıl@birkucucukaslancik1 Ben kafamda kurmuş mantıksız bir insan olsaydım 2 tane destek çıkan insan olmazdı genç. Ben 14 yasımdan beri spor yapıp beslenmeme de dikkat ediyorum daha fiziksel olarak halsiz düşüp kan vermişliğimde olmadı çok şükür sana da tavsiye ederim iyi geceler.
- 1 yıl
Takipçisi en çok olan hep en düzenbazıdır zaten,,, Bizim millet iyi doğru konuşanı sevseydi ulkecek proteinsiz kalmazdık. sen böyle bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diye devam et hep beraber seni soktuklarında hak aramaya çalışmaya da yüzün olmasın ama tamam mı 🥰 bense ülkede eşit yaşayamayan, birilerinin doydugu yetmiyormuş gibi zevkine dışkılasın bir de diye aç bırakılan insanlarin yanında olacağım. Türkiye gerçeğini göremeyen acizin birisin, gerçekten spor yapiyosan Atatürk ilk kez yanılmış. Allah akıl fikir versin de gözlerin açılsın.
Cevap sahibi1 yıl@birkucucukaslancik1 iyi beslenmiyorsun diye sövüp sayan kız şimdi beslenmeme dikkat ettiğim için kuruldu acayip bişeysin sen. Olayı siyasete döndürdün sanırım ben ne sağcıyım ne de solcu iki tarafta kendi çıkarları üzerinden hareket eden benciller. Atatürk'e saygım sonsuz elbette. Çare şeriat Hüdapar.
- 1 yıl
Hudaparmis :))) söylesene narin nerde? Şeriatmiş, rüyanda görürsün. İyi beslenmene değil üstenci konuşmalarına kuruluyorum. Ekmek bulamiyolarsa pasta yesinler kadın bulamiyolarsa eşek... Tiplerine benziyosun. Sağ sol bitti zaten. Kimse de şeriat istemiyor Afganistan'da yaşayabilirsin tam istediğin gibi bir yer, kadınların konuşması da yasaklandı. Biletini ben alcam müdür ceo falan bisiler olursun orada ben sana inaniom
- 1 yıl
Twitter'da incellik yapiyosan insalla karşıma çıkarsın az da orada sinir ederim
Cevap sahibi1 yıl@birkucucukaslancik1 Sen bana içten içe aşık oldun herhalde bu saate kadar yazdıgına göre boy 1.90 dm at numaramı atacagım.
- 1 yıl
Yok sevgilim bana yetiyo çok asigim ona sagolasin, senin olur deyisine de muhafazakar erkeklerin ne tam muhafazakar ne tam sekuler olan kız sevdası mı desek bilemedim,,,, yabancı uyruklu komşumuz birkaç saattir bağıra bagira telefonda konusuyo mahallede yankilaniyo ses uyutmuyo, hep sen aldın içeri valla. 190 diye özellikle belirtmene patladım beni ilgilendirmior beyefendi ben 155im baskwsina bak sen, kadın düşmanı şeriatçı olmasan bulur idik sana da köyden güzide kocamcı birini.
- 1 yıl
@ cevapsahibi artık sana diyeceğim bir şey kalmadı. Haklıyken haksız duruma düşürdün kendini. Yok vururumlar, yok dm at yazarım diyip ahlaka laf etmeler falan kendine gel yani
- 1 yıl
@ cevap sahibi amacın dini bir konuyu mu savunmak yoksa kadınlara laf mı söylemek bi karar ver bence
Soran1 yılof yanlskkla soruyu guncellemisim her neyse Nightwalk35 demişsin ki parfümü bocalayıp kokusu 5 km öteden duyulana söylüyoruz da ben demedim mi az sıkıyorum kokumda bi tek bana geliyor diye
Soran1 yılCevap sahibi yumruğu bir koysam akli melekeleri yer değiştirir ne demek bu kadar düştün mü yoksa sen kadına vursam günah değil diyen insan dısı varlıklardan mısn
- 1 yıl
@Nightwalk35 Anlamış olman gerek bunların derdi din olabilir mi şlfnslbxwlbx herhangi bir erk*ğin gorusunu savunmadan da iki defa düşünürsün insalla çünkü adam gibi erkek sayısı ülkede azaldı. Bu adam başka bir kadına öyle vururum böyle vururum diyebilecek sonra flört etmek isteyecek birisi, dini savundugun için değil senin gibi düşünen kadınları "kontrol edilebilir evinden çıkmayacak oyuncak" olarak kafasında kodladığı için övdü seni. Her zaman söylerim, burada da gördük. Tesettürlü kadınları kontrol edebilecekleri objeler olarak goruyolar bu şerefsizler, kendi haddine olmadan kıza nasıl ortunmesinin nasıl kokmasinin dersini veriyor kiri derisine yapışmış pislik. İlk yorumdan bile anlaman gerekirdi. Lütfen dikkatli ol sen de
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 ben şahsiyetiyle ilgili yorum yapmadım. Söylediği dini kuralı destekledim çünkü o konuda haklıydı. Diğer kısımlarda da katılmadığımı söyledim zaten. Kontrol altına alınacak biri değilim. Bana babam bile karışmaz. Milletin ailesi baskıcı diye şehir dışında okumaya gidiyor özgür olmak için. Ben ailemin yanında okudum ve özgürdüm her zaman olduğu gibi. Ben kendi doğrularımı yaşarım. Beni babam kısıtlamamış başka adamın baskısına mi evet dicem
- 1 yıl
@Nightwalk35 tamamdır abla böyle insanlar tepemize çıktıklarında ne isterseler dayattıklarında hayır dur deriz ve onlar da vicdana gelip dururlar evet 😊 Kız zaten diyor ki yayılacak kadar bir şey sıkmıyorum, kendime sıkıyorum hala gencecik kızın üstüne gidiyosunuz. Dini okbden tedavi olun bence.
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 okb lik bir durum yok. Bir sağlıkçıya karşı sağlık bilmeden teşhis koymanız da komik oluyor cidden. Diyecek başka bişeyim yok
- 1 yıl
@Nightwalk35 bir genç kızın 10 dakika sonra uçacak koku sıkmasını dert ediniyor tetikleniyorsaniz okb şüphesi elbette vardır 😊 Saglikciya karşı sağlık bilmeden diyorsunuz benim ne olduğumu bilmiyorsunuz :)) Ben size kaç defa iyi dileklerde bulundum, sizin bana üstenci tutumunuz devam ediyor. Nasıl birisi olduğunuz belli oldu diye düşünüyorum.
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 iyi dileklerde bulunuyormus gibi gözüküp devamında laf sokanların nasıl kişilikler olduğunu da benim söylememe gerek yok. Herkes görüyor. Dini kural belli. Namahrem kokunu almayacak. Bu kadar net bir şeyi de anlayamiyorsanız boşuna yaşıyorsunuz yani. Daha fazla muhatap olmicam
- 1 yıl
@Nightwalk35 Abla. Anlamıyorsun heralde. Kız sadece kendine kokuyo tamam mı?
- 1 yıl
@birkucukaslancik1 bu tür insanlara ne dersen de asla anlayamazlar. 🤣🤣🤣🤭
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 parfüm sıkınca sadece kendine kokuyorsun aynen çok zekisiniz yaa siz bravo tebrik ediyorum
Cevap sahibi1 yıl@Nightwalk35 Bol keseden atan hayat tecrübesi olmayan ailesine muhtaç velêdi arkana alırsan seni hastada yapar.
- 1 yıl
@ cevap sahibi ben kimi arkama almışım?
Cevap sahibi1 yıl@Nightwalk35 Kaostan beslenen ailesi ile sürekli kavga dövüş içinde büyümüş biri olduğu çok belli laf sokma öfkesi oradan geliyor ilk yorumda da aynıydı son yorumda da aynı farkindaysan kendi hasta olunca iyi biliyor okb yi felanda araştırmış
- 1 yıl
Ben artık al birini vur ötekine durumundayım. Hiçbirinizi desteklemiyorum. Biriniz laf yetiştirip üste çıkmaya çalışıyor, kendi hatalarını kabul etmek yerine kılıf bulmaya çalışıyor, digeriniz kadınları küçük görüyor. Hepiniz birbirinizden betersiniz şu an
- 1 yıl
@Nightwalk35 Sen parfüm sıkınca üstüne bosaltiyosan bilemem. Parfüm sikmanin da bir yöntemi adabı var. Çok boş konuşuyorsun bilmeden 😊
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu gerçekten ya, kendileri yapmazsalar yapmasinlar da hem "koku yayacak şekilde sikamazsin günah" deyip kız öyle sıkmıyorum deyince de "hayır sus gunahkarsin kabul et" yapıyolar aldnpwnxlak Valla delirdim dün gece sinirden basım döndü.
- 1 yıl
Ya sen bir s. olup gitsene elindeki hautaula kadınların meselelerjne karismaya utanmiyo musun densiz hadsiz namussuz
- 1 yıl
İlk yorumda sizin hadsizliğiniz yüzünden öyle cevaplar verdim. Okbyi bilmek için hasta mı olmak gerek sen nerenle dusunuyosun ya? Psikoloji okuyorum densizligini git ötede yap. Az önce vuran kıran da sendin şerefsiz, az utanman olsa onca hakaretten sonra flört teklif etmezdin
- 1 yıl
@Nightwalk35 sen en dogrusun, parfüm sıkmak neden hata olsun ya? Bana gerçekçi neden verirsen parfümü de sıkarım başımı da orterim aw
- 1 yıl
@Nightwalk35 *sikmam
- 1 yıl
Cevap sahibi
İnşallah hayatının sonuna kadar nafaka ödersin, zan altında biraktigin tüm kadınların hakkı da böyle çıkar inşallah senden iyi dileklerimi ilettim ne halin varsa gör 😊 - 1 yıl
Benim ailemle de aram çok iyiydi ucube kadir onları zehirlemeden önce, o uydurma hadis dininiz bana anne baba borçlu benim gibi kizların sizden hakkını alacağı günler de gelecektir 😊😊
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 heh ben de diyorum bu niye boş konuşuyor. Meğer dine karşı alerjisi varmış. Şimdi oldu. Bir de sinir krizleri falan geçirmişsin dünden beri falan diyorsun yazık yaa bak çok üzüldüm şimdi sana. Psikiyatriste görünmelisin bence faydası olur sana
- 1 yıl
@Nightwalk35 şkdnwkbdkwbdne mübalağa ne biliyo musun? Din alerjisiymis lsndlwbdlwndkwnx Benim alerjim sizin gibi birilerinin keyfine göre hadis uydurup buna din diyenlerle.
- 1 yıl
@Nighwalk35 vay be öyle mi? Bir insanın dini inancıyla ilgili bu şekilde yargıya varmak dinimizde uygun mu? İnsanların dini inancıyla ilgili yargıyacak varacaz kadar hadsiz ve aşağılık kompeksi içerisinde olduğunuz için size acımaktayım sadece. İnsanların Allah ile kul arasındaki değerlerine göre ahkam kesip, haddini aşıyorsan acaba sen ne kadar iyi bir müslümansın tartışılır. Cahil özgüveni ile hem çok konuşuyorsunuz hem boş konuşuyorsunu. Neyse, iyi günler diliyorum sadece.
Soran1 yılkızlar soruyor un en uzun soluklu yanıtı oldu 🤣
- 1 yıl
Arkadaşlar, dini tartışmalarda tecrübe sahibi birisi olarak şunu söylemek isterim ki bu üslup tarzıyla kimse diğerinin gözünde haklı durumda olmayacak. Sözüm geneledir, tartışırken nefsinizi de hesaba katarsanız sonuç kifayetsiz kalır, zaman kaybı olur. @birkucucukaslancik1 Konu dahlinde hüküm vermeyle ilgili, Ahzab 36. Ayet: "Allah ve resulü herhangi bir konuda hüküm verdiklerinde artık mümin bir erkek veya kadın için işlerinde tercih hakları yoktur. Allah’ın ve resulünün emrine itaat etmeyenler doğru yoldan açıkça sapmışlardır." Bu ayetten anlaşılıyor ki Nebi (sav) Allah'ın yetkisiyle hüküm koyabilir. Zaten o hüküm verdiği zaman kendi nefsinden değil Allah'tan aldığı vahiy doğrultusunda konuşur, zira ona gelen vahiy yalnızca Kur'an ile sınırlı değildir. Koku sürmek sünnet midir? Evet, sünnettir lakin kadın ver erkek için bazı sınırlamalar vardır. Belirlenen bu sınırları da Allah Rasülünden, (sav) gelen nakiller ile öğreniyoruz. İtikadımız ehl-i sünnet itikadı olduğu için bu emir ve nehiyler hak olduğuna inandığımız bu itikada mensup bulunanlara bir uyarıdır. Ehl-i sünnet inancında değilseniz haliyle kabul etmenizi beklemiyoruz. Şayet inancınızın ehl-i sünnet olduğunu söylüyorsanız hükümler açıktır. Biz, Al-i İmran 103. Ayet: emir bil maruf nehyi anil münker (iyiliği emret, kötülükten men et) ayeti gereği bu hükümlerden Müslümanları haberdar etmekle mükellefiz. Artık dileyen uygulasın, dileyen yüz çevirsin.
- 1 yıl
@ObirSayborg heh işte bu ya. Kaşe imza
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu altında sıkıntı var galiba okuduğunu bile doğru düzgün anlayamıyorsun. Kurduğu cümleden dine alerjisi olduğu açık değil mi? Hayır Türkçe'yi de anlayamıyorsanız niye konuşuyoruz ki? Ben uğraşmak zorunda mıyım sizin gibi cahillerle
- 1 yıl
@Nightwalk35 tartışmayı burada sonlandırıyorum, sözün bittiği yerdeyiz. İyi bir tartışma yapabilecek vizyona ve eğitime sahip olmadığınıza kanaat getirmiş bulunmaktayım. 🤷♀️ Bilirsiniz cahilin özgüvenlisiyle baş edilemiyor. Herkese iyi geceler.🙂🌙💫📚
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu evet tabi. Bir şeyi 10 saat anlatmama rağmen anlamaya kapasitesi yetmeyenlerden boş sözler... çok bile muhatap aldım sizi. Aslında gereksiz zaman kaybısınız sadece. Bana cahil diyecek insan da daha anasının karnından doğmadı. Eğitimli ailenin eğitimli çocuğuyum. Gelip de bana burada kimse tatava yapmasın. Daha fazla muhatap almicam
- 1 yıl
@ObirSayborg gayet güzel açıkladı. Onu da anlayacak kapasiteniz yok. Daha ne diyebilirim ki
- 1 yıl
Gerçekten eğitim sahibi bir insan boş yapmaz. Hakaret etmez, bir lafı 50 kere tekraf etmez, ben eğitimliyim diye reklam yapmaz. Boş diyaloglara ve muhabbetlere girmez. Asaletinden ve diksiyonundan kendini belli eder zaten. 🙂📚Neyse dediğim gibi iyi geceler. Mübarek gecede kimsenin kalbi kırılmamalı.💫🌙✨️
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu kaliteli ve anlama kabiliyeti olan insanlara bir lafı 1 kez söylerim ve anlarlar zaten. 50 kez aynı şeyi tekrar ediyorsam o konuştuğum kişinin kapasitesinin düşüklüğü ve algı düzeyinin zayıflığını gösteriyor. Bu çıkarımı da yapamıyor olman da senin düzeyini ele veren bir gösterge zaten. Artık başka bir şey söylememe gerek yok diye düşünüyorum
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu boş diyalog konusunda da konu boş değildi de muhatap aldığım kitle boştu haklısın. Bir dahakine daha dikkatli olurum kendi zamanımı israf etmemek adına. Zaman önemli
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu eğitime gelince evet sülalem okumuş insanlar. İstesem de cahil olma ihtimalim o yüzden. Sen bunları kafanı yorma :)
- 1 yıl
İhtimalim yok*
- 1 yıl
@sonsuzakadarmutlu ağzına sağlık gerçekten 💐🩷
- 1 yıl
@ObirSayborg kelam ilminden haberin vardır heralde? Allah ayetleri korur ancak hadisleri kotuyacagina dair bir ayeti yok. Madem öyle uydurma hadisler niye ortaya atıldı ve kimse zamanında hadis uyduruldugunu reddetmiyor? Neden insanları dine bağlamak için hadisler menkıbeler uyduruldugu gibi bir gerçek var? Peygamber Allah'ın emrini söyler uygularız, bu ayette onu diyor. Peygamber haram helal belirlemez, nitekim öyle bir ayet de var.
- 1 yıl
@Nightwalk35 Din alerjim yok sizin gibi itici insanlara alerjim var 😊
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 benim de cehalete alerjim var
- 1 yıl
- 1 yıl
@birkucucukaslancik1 Kelâmın konuyla alakasını tam anlayamadım, yani kelam ilmi ehl-i sünnet camiasında henüz benimsenmiyor ve muhalefet ediliyorken de hadislerin tahakkümüne başvuruluyordu. Bu ilminin konusu dindeki inanç konularının akli ispatlarına uğraşır. Allah'ın zatı, sıfatları, isimleri gibi konuların ispatı mesela kelam ilminin konusudur. Kelam kitaplarında hadis konusunda ispat başlığı var mı bilmiyorum. Hadislerin alenen korunacağına dair zahiren bir ayet görmedim, fakat hadislere uyulması gerektiğine atıfta bulunan pek çok ayet biliyorum. Başlangıçtaki konumuz, hadislerin nasıl korunduğu değil ehli sünnet ulemasının ittifak halinde koku hakkındaki bu hadisleri kabul ediyor oluşuyla alakalıydı. Eğer konumuz doğruluğu ve nasıl korunduğuysa, koku sürmek gibi sair konuları konuşmak yerine temelden hadisleri sorgulama yoluna girmeliyiz. Bahsettiğiniz ehli sünnetin temel konusudur. Bu sitenin yorum kısmı uzun uzun konuşmaya ve anlatmaya uygun değil. Kendininiz araştırsanız daha yerinde olur. Hadis inkarcıları karşısında ehl-i sünnet ulemasının öne sürdüğü delilleri okuyabilirsiniz. Burada âlâsıyla anlatamam, yine de itimat ettiğim bir hoca efendiden ayetlerden cevap verdiği bir video bırakıyorum inceleyebilirsiniz. https://youtu.be/yvRN81ziFVY?feature=shared
Nasıl korunduğunu anlamak istiyorsanız hadis usulü eseri okuyabilir ve hadisçilerin anlatımlarına bakılabilirsiniz.
- 1 yıl
@ObirSayborg Bakacağım. Saygılı üslubunuz için teşekkürler 💐
Gizli Üye(36-45)1 yılYaşayamazsın. Kapalılığın insanlara çağrıştırdığı şeyler var. Yaşasan da toplumdan linç yersin bence.
04 Yorumla
Soran1 yılNeler var mesela
Cevap sahibi1 yılKapalıdır, aşkla meşkle işi olmaz. Oturur efendi efendi kısmetini bekler. (Yukarda da demişler işte, koku sürmez, güzel giyinmez, dikkat çekmez, hatta film bile seyretmez, mekruhtur vs.)
Soran1 yılama o kişinin dinî hassasiyeti ile ilgili
Soran1 yılFilm izlemesi mekruhtur diye bisey de denmemis
1 yılHer şeyi başarabilirsin mubtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
08 Yorumla
Soran1 yılBasarmak değil filmlerdeki gibi ask yasamak istiyorum
- 1 yıl
Allah akıl fikir versin kapalı olman aşık olana engel değil kocamla her şeyi yaşa
Soran1 yılmasalsı ask istiyorum diyorum gelin bana asık olun demiyorum niye kimse beni anlamıyor
- 1 yıl
Masalsı şakı yaşatayım sana
Soran1 yılNe diyorsun
- 1 yıl
Gel benim ol ne istersen yaşatayım diyorum
Soran1 yılDeli misin nesin
- 1 yıl
Denemekten ne kaybedersin
Kapalı olmak senin tercihin mi
05 Yorumla
Soran1 yılEvet ben istedim hemde cok
Soran1 yılama 18 yasında oldum daha güzel asklar 15-16-17 de yaşanmaz mı
Soran1 yılUmarım
1 yılHerkes kendi hayatının baş rolünde
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 465 cevap paylaştı.
1 yılKendi hayatinin kahramani olabilirsin
00 Yorumla Hikaye ne
01 Yorumla
Soran1 yılMasalsı ask
inanırsan yaşarsın
10 YorumlaOlurdun
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 2,7b cevap paylaştı.
m 1 yılOlursun aga
00 Yorumla
1 yılOlabilir neden olmasın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılNasıl bir film ki
08 Yorumla
Soran1 yılSanal aşk
Cevap sahibi1 yılYani olay örgüsü nedir
Soran1 yılbi kız var adı İzmir sanaldan tanıştığı egeye asık oluyor ikiside yalnız birbirlerinde askı tadıyor
Cevap sahibi1 yılOlabilir keşke kapalı bir kızla aşk yaşasam ben de
Soran1 yılNeden
Cevap sahibi1 yılSeviyorum kapalı kızları takip eder misin?
Soran1 yılYasın 37 abi ben 18im
Cevap sahibi1 yılHmm anladım
1 yılMerak ettim seni
07 Yorumla
Soran1 yılEtme
- 1 yıl
Ettim coook
- 1 yıl
burada misin
Soran1 yılSg
- 1 yıl
Üzme beni