Bazılarının yorumunu okudukça da epey güldüğümü de belirtmeden geçemedim! ahahahah :D
Göğüslere özgürlük diyorum! Sütyen takmamak ayıp mı?
Bazılarının yorumunu okudukça da epey güldüğümü de belirtmeden geçemedim! ahahahah :D
Kalıplaşmış kodları çözmek, ataerkil düzenin kadın üzerindeki kısıtlayıcı bakışlarına artık dur demek için sütyen takmıyorum. "Ayıp" söylemlerinin odağı ben değilim; şehvetle bakan gözler!
Siz ne düşünüyorsunuz, sütyen takmamak ayıp mı?
Sütyen iyidir. Üstü çıplak gezen bir topluluğun geçenlerde bir resmini gördüm. Tanrı sütyeni icat edenden razı olsun dedim. Her biri başka bir tarafa bakıyordu. Her an atış talimi gelebilir gibi bir resimdi.
Bence sütyen takmamak kesinlikle ayıp değil. Her kadının kendi bedeni üzerinde söz hakkı vardır ve nasıl rahat hissediyorsa öyle giyinmeli. Sütyen takmak ya da takmamak tamamen senin tercihin ve kimsenin bu tercihi yargılama hakkı yoktur. Toplumun dayattığı kalıplar ve ataerkil düzenin baskıları, kadınların kendi bedenleri üzerinde kontrol sahibi olmalarını engellemek doğru değil. Önemli olan, kendini rahat ve özgür hissetmektir. Şehvetle bakan gözlerin sorumluluğu da asla kadınların üzerinde olmamalıdır.
ne güzel açıklamışsınız!
Teşekkür ederim 🙂
Alırım Bir en iyi cevap 🙂
bakın görüşlere bunu anlamayan o kadar kişi var ki
Ne yazık ki insanlar bulunduğu topluma göre yorum yapıyor geniş açıdan bakmıyor
evet, en iyi cevap size vereceğim
Teşekkür ederim bunun gibi soruların sorunların olursa destek olurum.
Cevap
54Cevap
Ayıp değil senin tercihindir.
Bugünlerde bu moda oldu bir de. Özgürlük anlayışınızın mahrem yerleri belli etmek olduğunu zannetmeniz bu neslin iyice zıvanadan çıktığını gösteriyor. Bazı şeyler aşılmak zorunda değil.
crop, askılı, şort giyenlerin "özgürlük" mahremiyetini sorgula gel, sonra tartışırız hanfendi
Yaw bırakın zırvalamayı işinize gelmeyen herşeyde karşı tarafı ataerkillik ile suçlayıp kadınlara özgürlük diye boş boş çığırtmaktan başka bişey değil. Açık açık sütyen takmak istemiyorum de ve takma seni zorlayan olmadı :D Ama sonra ağlamayın inek memesi gibi sarkık diye. Büyük göğüslü bir kadını ele al her adımda sağa sola aşağı yukarı sallanacak, uçları sertleşecek falan . Ben zaten bu yazdığım şeylerden dolayı sütyen diye bir şeyin olduğunu düşünüyordum.
boş boş konuşan şu an sensin, tamam
Sağa sola sallanan memeler. Olur olmadık yerde sertleşen meme uçları. Kıyafet üstünden görün deri.
Kendim bu yüzden sütyensiz olmazdım işte.
kıyafet üstünden görünmesi sorunsa silikon başlıklar var, onu kullanabilirsin. Bunlar bahane değil
Sağa sola sallanması beni rahatsız eder. Silikon başlıklarınında çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, kanserojen. Silikon çünkü. Onun yerine desteksiz ve rahat sütyen almayı tercih ederim.
pekala
Ayıbı günahı geç de nasıl yürüyon? yatıp kalkıyon yer çekimi var ya acımıyo mu? 😂 Fındık kadar memen varsa takma zaten anlaşılmaz o
çok da rahat ediyorum, memelerim de küçük değil
Yarın da kukulara özgürlük, hava almalılar dersen o zaman sıkıntı
yazacak bir şey bulamayınca ben :D
ben kışın takmıyorum kalın kazaklar giydiğim için uçlarıda belli olmuyor
yazın dışarı çıkacaksam mecbur takıyorum çünkü tişörtlerin altından uçları belli olabiliyor ve bu da beni rahatsız ediyor hoş bir görüntü değil
ama illa uçlar gözüküyor diye sütyen takmak zorunda değilsin uçları gizlemek için yapışkanlı bantlar var onlardan kullanabilirsin
Been desstekloyorum. Takmayin. Arkaniz da durup destekliyorum😁
teşekkürler
Avrupa’da yaşıyorum burada gayet normal karşılanıyor
ne güzel!
Takmayın
Sarkıklar taksın ama
Memelere özgürlük.
Gözlere...
sarkık olanların bileceği iş, bizim konu alanımızın sınırı belli
Yok iğrenç gözüküyor
Aaa
milletten önce senin bundan rahatsız olmak gerekiyor, özgürlüğümü alacağım diye kendini gülünç duruma düşürüyorsun, saygı duyulmasına duyulur ama sen de toplumdan gelecek tepkilere saygı duymak zorundasın.
gülünç duruma düşürüyorsun düşüncen seni bağlıyor, rahatsız olacağım bir durum olsa takarım, çıplak gezmiyoruz! Kimsenin benim tercihlerime karışma hakkı yok, saygı duyulmasına duyulur diyorsan; toplumdan gelecek tepkilerin varlığı tezat etki kurmayacak o halde!
ayip degil ama hosuma gitmiyor goruntu, takmaya devam edecegim
Evde normaldir isteyen istediğini giyer. Ancak ben bir iş kadınıyım ofiste giyimime dikkat etmem lazım. Zaten casual tarz severim;)
Takma kanka (bana göre ayıp) sen takarsın takmazsın beni ilgilendirmez ben sütyen kadınıyım.
Seda Sayan...
Enis arıkanı izledin miii
Yok artık 😶🌫️🙄
Küçükse zaten takmaya gerek yok ve gayet rahat öyle ama iri olanlar taksın bir zahmet mide bulandırır dışarda koca koca şeyler
Ben de diyorum ki tırnak içinde "Sütyen takıp takmamak kişinin öz tercihidir. Dolayısıyla bunun ne lafı olur ne de sorusu olur" kapişko kapiş 🤞
Bu erkekleri tahrik ediyor ve çok kötü görünüyor bunu görmek bile istemiyorum çok rahatsız edici
Ya bu sosyal medyada iç çamaşırı giyinme olayı niye bu kadar abartılıyor her yerde aynı arkadaş
Bu ülkede short giyen kıza öküz gibi bakan bintoplum sutyensiz kıza bu kesin benim için giymiyor deyip milyonlarca fikir üretip uygulamaya kalkar..
Bence de, hatta yolda zorla ağzımıza sokun😆😆😆😆😆
olur kfkfk
Hey Allahım ya🤣çoluk çocuk burada, size öişli oyun havuzu yaptıralım
Sen özgür bırskna alla sen.
Göğüs değil balım o, meme. Daha adını öğrenememişsin.
ben bırakıyorum zaten, meme olduğunu biz de biliyoruz, başlığa öyle yazmak istemedim.
Meme ucu görüntüsü ne erkeklerde ne de kadınlarda hiç hoş durmuyor.
Ben de hayatım boyunca mecbur kalmadıkça takmadım. Rahatına bak.
Açmak özgürlükse bakmak da özgürlük, şehvet içgüdüsel bir şey, bu kadarı özgürlük değil ahlaksızlık ve teşvik olur
Ayıp olduğunu düşünmüyorum da belli olamaması gerek.
Değil de uçlarının gözükmesi sıkıntı oluyor açık renk giyme olsun bitsin anam
Bende bu kadınların bizi yiyici bakışlarından bıktım artık.. önceden boxer la gezsem yiyici gibi bakıyorlardı.. şimdi peni dekoltesiyle gezecem yeterrr ya 😂
Olm bizim ulke neden böyle aq. 2024 yılı olmuş insanlık dünya çok farklı boyutlarda gelmiş diyoruz yapılan eyleme bak göğüslere özgürlük isteyen mahrem yerini belli edip bakanlara suç atmak falan.. kafayı yemişsinz aq
Sütyen takmak meme formunu bozuyor hiç sağlıklı değil. Aksine takmamak meme sağlığı için daha iyi.
Özgürlük değilde mahremiyet bence olay. Şahsen ben takmasam rahat edemem
Dışardakiler görüyor biz niye göremiyoruz diyorum. At bi fotoğraf bakayım
Erkeklerin de var onlar malak gibi çıplak gezerken kadın hep saklamak zorunda
He he çık dışarı salla dayılar meme görsün 😒
ben çıplak gezmiyorum, kimsenin benim giyimime karışma hakkı var mı?
Kimse sizi öyle görmek zorunda da değil
öyle görmek zorunda değil diyerek, detaydaki düşüncelerimi kanıtlıyorsun işte!
Aman haklı çıkma çabası dışında bir şey görmüyorum ve değilsin
haklı çıkma hevesi altında olan sensin ve bunu da başaramıyorsun; çünkü olmuyor :))
Tamam boş yapma
Üf her zaman aynı soru. Yav sen takma, sarkık sarkık dolaş, ben takıyorum. Takarım. Sanane? Bunun muhabbet neden yapılıyor? Aynı özgürlük erkeklere de verilsin o zaman slip giysinler mesela veya hiç kilot , baksir gitmesinler. Kadın kıyafetleri ve bedeni hakkında konuşmaktan vazgeçtiginiz zaman ulkecek gelişmeye başlicaz
Ben sutyen kullaniyorum digerleri beni alakadar etmez.
Müslüman olmayanın ahlak anlayışını sorgulamam. İstersen çırıl çıplak gez.
küçük göğüslerler gereksiz israf yapmayın ya minimum 80 beden olan takmalı kuralı gelmeli :D
Sutyen takmaya bilirsin bu normal ama görünüm olarak millet farklı açıdan bakıyor
Mahrem yerini açmak özgürlük değil bence evinde ne yapıyorsan yap ama bunu dışarda yapma
O konuları geçtik kanka şu an millet sadece tangayla dolaşıyor, şu an ki konumuz vajina tamamen açık sadece ön yarık kısma peçe takılmalı mı
Nasıl rahat ediyorsan odur
teşekkürler
Rica lar
Biraz önce bi kadin takmamış ve uçları belli oluyordu yanımdan gecerken düşuyordum az daha
ahahahaha :))
bizce değil bence de takmayın föfkf
teşekküler
Takmayan çok kişi var bence artık
öyle olması da gerek
Yani bilmiyom öyle dahat demkki
Hayır rahat ediyorsanız neden ayıp olsun
ben de öyle düşünüyorum ama gel de anlat
Hiçte bile bu sicak havalarda cin işkencesi zaten takmak
Bende kilit giymemeyi düşünüyorum sallana sallana gidelimm 😂😂
Ayıp mı değil isteyeni giysin giymesin bunun yüzünden kavgaya ne gerek var
Sonra hallenecekler ve onlar da açacak