Ben kadınlara eteği daha çok yakıştırıyorum..
Bana göre daha feminen bir görüntü oluşturuyor
Peki ya sizce en çok hangisi daha fazla yakışıyor?

Ben kadınlara eteği daha çok yakıştırıyorum..
Bana göre daha feminen bir görüntü oluşturuyor
Peki ya sizce en çok hangisi daha fazla yakışıyor?

Güzel bacakları ve kalçası olmayan kızlar tayt veya pantolon giymesin. Mümkünse hep etek giysin. Aşağılamak için demiyorum. Daha çıtı pıtı gösterir onları.
Bir kadına ne etek ne pantolon yakışır. Bir kadina iffet ve namus yakışır. Bu erkek içinde geçerli.
Peygamber gibi onlarca cariye yapmak sünnet mi hocam?
@XAmigdalax Ne demeyi çalışyorsun
Peygamberimizin cariyeleri vardı. Savaş ganimetleri olarak. Onlarla ilişkiye girmesi helaldi. Bizde aynısını yapabilir miyiz diye soruyorum.
Kadın kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle giyinmeli. Kapanmak istiyorsa özgürce kapanmalı. Etek giymek istiyorsa giymeli özgürce. Etek giydi diye bu durumu namus meselesi yapmak, örtündü diye yobaz yapmaktan farklı değil.
@XAmigdalax O peygamber sen kimsin ayrıca yaptığı her evliliğin bir hikmeti vardı. O evlendiklerinin çoğunu eşi vefat etmiş kadınlardı. Ayrıca cariye değil eşleri onlar.
@XAmigdalax Namus etekle olan bişey değil adamı yargılamadan önce yorumunu düzgün oku
Peygamberin yaptığını yapmak sünnet kardeşim o yüzden soruyorum. Kur an da peygamberimizin cariyeleri olduğuda yazıyor.
Gayette doğru okudum.. Kadına etekte yakışmaz pantolonda diyor. Sonrada araya iffeti sokara iffetli olmak yakışır diyor.
Şunu dese tamam
Ne giyersen giy iffetli ol. Önemli olan budur dese tamam.
@XAmigdalax Sünnet ama sayı belirtilmiş ve sen o sayının üzerine çıkamazsın. Peygemberin on dört eşi vardı ayrıca. Bu peygambere verilen has bir ayrıcalık sen neden ben evlenemezmiyim diyemezsin. Sayı belirtilmiş çünkü.
@XAmigdalax Ne pantolon ne etek yakışır yazmış sen komikmisin.
Abla eşlerinden bahsetmiyorum. Cariyelerinden bahsediyorum. Ayet mi açıp göstereyim? Eşler başka cariyeler başka. Cariye Araplarda savaşta edinilen kadın kölelerdir. Kur an da da bol bol bahsi geçer. Sayısıda önemli değildir. Bir kişinin 100 tanede cariyesi olabilir 10 tanede.
Türkçe dersi mi vereyim abla :D :D Ne pantolon ne etek yakışır demek, Pantolonda etekde yakışmaz demektir. Git alasına sor
@XAmigdalax Hahsah göster abicim ayetleri ayrıca hakaret etmeyi kes
Hakaret etmiyorum ama kasıtlı anlamamaya çalışıyorsun.
Müminun Suresi 6
"Ancak, eşleri ve sahibi bulundukları cariyelerine karşı durumları başka; çünkü bunlarla ilişkileri yüzünden kınanmazlar." Elmalılı meali..
Bu ayet sadece bir tanesi.
@XAmigdalax Yani demek istiyorum ki pantolon dan etek den çok daha önemli konular var. Bu önemli olanlar daha çok yakışır namus ve iffet. Bilmem anlatabildim mi. Sadece kadın için demiyorum erkek içinde geçerli diye ilave ettim. Bir söz varya " Sen ne anlatırsan anlat, anlattıkların karşındaki insanın anlayacağı kadardır". Ayrıca sen kimsin ki peygamber efendimizi eleştiriyi kendinde hak buluyorsun. Ayrıca burdaki hanımefendi ye böyle bir soru soruyorsun bence haddin olamayan konularda yorum yapma derim. Dini red etmiş olabilirsin bu senin günahkarligin ama dinime peygamberime laf söyleme. Kuranı kerimin ilk ayeti Yaratan Rabbinin adı ile oku. Sen ne okuyorsun ne biliyorsun dinin hakkında hiç bir şey işin gücün dalga geçmek alay etmek YAZIK.
Hep aynı şeyi yapıyorsunuz. Ben müslümanım kardeşim ve peygamberide en az senin kadar önemsiyorum. Bu bir ikincisi demek istediğim şuydu. O dönemde cariyede vardı birden fazla evlilikte ama şu an bu yapılmıyor. Kimse savaşlardan sonra cariye toplamıyor. İffet ve namusta artık giyimde kuşamda değil. İnsanın beyninde ruhundadır. Kimse pantolon ya da etek giyen kıza iffetsiz diyemeyeceği gibi baş örtüsü takanada yobaz diyemez.
Ayrıca ben ayet yazdım buraya Allah ın kelamından sen nasıl olduda buradan peygambere saygısızlık çıkardın anlamadım. YAZIK
@XAmigdalax Senin bir yorumunda peygamber de böyle yaptı bizde yapabilir miyiz diye sordun yukarıda yorumlarını gözden geçir. Peygamber efendimizin hayatını okumadığın belli. Savaşta ölen kocaları olan kadınları nikahlayin derken o kadınlar kocası yok diye zina edip günaha girmesin diye söylemiştir. Ayrıca peygamber efendimiz de nikahlamistir bu gayet normal sende bakabilecek sen 4 kadına nikah yapabilirsin. Senin yaptığın yorumları bir yabancı olarak alaycı buldum eğer niyetin alaycı değilse sorun yok kardeşim.
Bu arada beni dalga geçmekle suçluyorsun ne dedimde dalga geçtim söyle bakalım. Dini reddetmiş olabilirmişimde falan sen nereden biliyorsun benim ne kadar dindar olduğumuda bunu yazıyorsun.. Sen beni tanımıyorsun bile.. benimle ilgili ne diye iftira atıyorsun şüphe uyandırıyorsun...
Nerede dalga geçmişim yukarıda göster göstermezsen tövbe et sana hakkım helal değil..
Kur an dan ayet verdim ben tarih kitabından değil. Allah kelamı.. Milleti dinsizlikle peygambere saygısızlıkla alaycılıkla suçlama.. Bunun ne kadar büyük bir günah olduğunu bilmiyorsan öğren.
@XAmigdalax Sen kaç yaşında adamsın bunu bir bayana soruyorsan ben dalga geçiyor derim bırak beni kim okusa şu yorumunlarini dalga geçtiğini düşünür. Önce bu bayana ne sorduğunu neden sorduğunu amacının ne olduğunu anlat sonra sana gerekli açıklamayı yapayım.
İster Kur an da ister Sahihi Buhari den bak müslümanlar için 4 e kadar mümün kadınlarla evliliğe ve savaşlardan sonrada diledikleri kadar cariye edinmeye izin verilmiştir. Ben bunu sana sadece Allah kelamından kanıtlarım muhalefet edersen. Ama biz şu an savaşlardan sonra cariye toplamıyoruz. Bu 1400 yıl öncesinde kaldı.
Aynı şekilde giyim kuşam konusunda alınan tüm tedbirler iffet içindi. O dönemde İslam öncesinden beri yapılan bir kapanma geleneği vardı ve bu kapanma Kur an dada anlatılır. Ama nasıl artık o dönemden kalma cariyeliği yapmıyorsak şimdide iffetli olmayı giyime bağlamıyoruz. Kişi nasıl giyinirse giyinsin olay takvadır. Kafada biter iş. Kadın kapalıdır ama iffetsizlik yapıyordur ya da kadın pantolon giyiyordur ama iffetine namusuna sahip çıkıyordur. O yüzden artık kadınlarda giyim ister kapansın isterse kapanmasın kendi tercihi ve Allah la olan ilişkisidir. Biz onlara pantolon giyiniyor diye bu sana yakışmaz diyemeyiz. Kimseye bu hak düşmez.
Ayrıca ben senin yorumuna attım mesajı o sonradan atladı bana cevap yazdı. İyi takip et.
İşin tuhaf yanıda soruyu soran kişi aslında benimle aynı fikirde ve sen onun fikrine ters cevap yazmana rağmen bana yükleniyor. :D Baksana soruyu soran kişinin metnine kızlara eteği yakıştırdığını söylüyor. Allah ım kafayı yicem ben akıl tutulması gerçekten.
@XAmigdalax Kardeşim kim ne giyerse giysin bizene ben bunlara takılmıyorum. Dediğin gibi önemli olan takvadir bende sana 1 saattir bunu ifade ediyorum yani pantolondan etekden daha önemli şeyler var derken bundan bahsediyorum.
O zaman sorun yok :D Seni cami önünde bekleyip etekle geçen kızlara laf söyleyen dedelerden sandım
@XAmigdalax Doğrudur saygı duyuyorum 🙏 Dediğim gibi kimsenin ne yaptığı ettiği beni ilgilendirmez. Senin konuşmaların da bana alaycı geldi bende sana yüzüne karşı söyledim. İnsanları şüphe ayakta tutar, önyargı bitirir. Saygılarımla
Güzele ne yakışmaz. Ve bütün kadınlar güzeldir
Katılıyorumm.❤️❤️
Cevap
45Cevap
canım ne isterse onu giyerim... bir kadına en çok şu yakşır gibi cümlelerden hoşlanmıyorum
pantolon giymek beni daha az feminen yapmaz
Giyme diyen mi oldu. Boş yapmaya nekadar meraklısınız. Bence dedim bencenin tanımını yaptırma bana
Sen bence dedin ben de karşı fikir belirttim :) Saygı mühim
Niye yükseldin ozaman saygın değer ablacığım.
Etek ve elbise derim
Pantolon ise vücuduna çok yapışmış tayt gibi değil de daha cool duran ispanyol tarzdakileri hoş buluyorum şahsen
Bencede etek daha cok yakisiyo, ama bence boyunu iyi ayarlamak lazim. Bence minimum dizde bir etek olmali. Cok daha estetik duruyor
tayt giymeyin artık da varoş işi oldu ne giyerseniz giyin güzel duruyor
Hala tayt giyen var mı ya
uzun etek yani bu tür etekler çok güzel , tesettürlü kizlarin giydiği gibi
Kimisine pantolon, kimisine etek genelleme yapmak olmaz.
Etek daha yakıştırıyorum ama spor etek, klasik değil
Boyu uzunsa etekte pantolonda. yakisir.. Ama şahsen ben minyonum etek yakistirmiyorum kendime
Vücut yapısına göre değişen bir durum bu... Kimisine pantolon hiç yakışmıyor
Herkes kendine yakışanı giymeli sınırlandırmamak lazım bence
Her ikisi de yakışır fakat bacaklar çok inceyse etek daha iyidir
Bence etek çok yakışııyor kısa uzun farketmez
Etek daha güzel oluyor bence de. Pantolon çok nadir.
İkisininde yeri ayrı yazın etek rahat oluyor kışın pantolon. Pantolon rahatlığı başka ama
Pantolon her kadına yakışıyor. Eteği her kadın taşıyamıyor.
Etek. Pantalon giyiyorlar sigara içiyorlar noluyo abi kızlara. İstediğinizi yapın beni ilgilendirmiyor ama görüşüm bu şekilde.
Kendi hayatları tabi bişey diyemeyiz ama size katılıyorum.
Çarpık ve varisli bacaklı hanımlarımız kot giyerse daha mantıklı olur
Bence etek giyinin şöyle mini etek kadınlara daha fazla yakışıyor
Bir kızın aurası yüksekse basma etek giyse bile yakışıyor.
Bence de etek daha hoş ama pantolon da efeminen durmuyor yani artık
Abla çok geniş bir skala bu eteğin rengine boyuna kadar her etken değiştirir durumu spesifik ol biraz
Etek hanım hanımcık gözüktürüyor ve hoş
etek daha çok yakışıyor kızçelere
etek daha cok yakıısyor
Bence kadınlara pantolon daha çok yakışıyor
Her ikisinin de yeri ayrı bence 🤗
Kimin baktığına göre değişir
Vucut yapisina gore degisir ya
Uzun etek ve pantolon yakışıyor
Fiziğine göre. Eşime etek
Etek demeyen erkek gaydır. Net
kadının fiziğine bağlı ikisi de olabilir
Etek daha çok yakışıyor