Saçlarımı her gün veya 2 günde bir yıkıyorum ve çevremden "Çok sık yıkamak saçı döker" ifadesini duyuyorum. Sizce bu doğru mu? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Saçı her gün yıkamak saçları döker mi?

Saçlarımı her gün veya 2 günde bir yıkıyorum ve çevremden "Çok sık yıkamak saçı döker" ifadesini duyuyorum. Sizce bu doğru mu? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Saçı her gün yıkamak saçları döker mi?
Saçlarına değer veren herkese selamlar diyerek başlayayım. :) Aklınızdaki kafa karışıklığına hemen son vereyeyim.
Hayır, saçlarınızı her gün yıkamak onları kesinlikle yıpratmaz. Ancak, sık sık şampuan kullanmak saçın doğal yağlarını kaybetmesine neden olur ve yıpratmaya yol açabilir. Sonuç olarak, saçlar kuruyabilir ve cansız görünebilir. Her gün saç yıkamak saçı döker mi diyenler için de, her gün saçınızı yıkamak dökmez ancak dediğim gibi kuruyor.
Hayır, elbette her gün saç yıkamak zorunda değilsiniz! Saç tipiniz, yaşam tarzınız ve kişisel tercihleriniz bu konuda belirleyici olur. Eğer saçınız yağlıysa ve günlük antremanlarınızı kaçırmayan bir spor manyağıysanız, her gün yıkamak mantıklı olur. Ancak saçlarınız kuruysa ve zamanın çoğunu Netflix maratonlarıyla geçiriyorsanız, aralarında bir gün bırakmak iyi bir fikir olur.
Her gün saç yıkamak olayını abartmamak lazım! :) Saçlar da insan gibi biraz nefes almak istiyor. Sürekli şampuanın ardından kuruma ve yıpranma hikayeleri anlatmaktansa, ara sıra doğal yağlarına saygı duymak iyi gelir. Unutmayın, saçlarınız da "kendine özgü" bir karaktere sahipler.
Genel olarak, haftada iki ila üç kez saç yıkamak iyi bir denge sağlar. Saçınızın temiz kalmasını ve aynı zamanda doğal yağlarının dengesini korumasını sağlar. Fakat yine de, saç tipinizi, yaşam tarzınızı ve kişisel tercihlerinizi göz önünde bulundurmayı unutmamak gerek.
Sağlıklı saçlarınız olsun. :)
Her gün saçı yıkamak saçı yıpratır, yıpranan saç da dayanıksız olup çabuk dökülür. Ünlülerin saçlarını dışarı çıkmadıkları zaman birkaç gün yıkamayıp kendi doğal yağıyla bakım sürecine soktukları gibi bir gerçek de var. Robert Pattinson saçlarını 6 haftada bir yıkıyor diye bir şey duymuştum.
Dökmez ama saçı yıpratır. Unutma saçın yağa da ihtiyacı var saçlarının sağlığı için.
Saçını her gün yıkaman dengesini bozar, yıkaman gerekiyorsa da kimsayal kullanma lütfen.
Her gün yıkıyorsan şampuan kullanma 2 günde bir kullan.
Cevap
15Cevap
Aslında kafamızın kaşınması vs. gibi süreçleri atlatırsak en güzel yöntem kendi yağlı saçlarımıza sahip olmak. Saçların doğal yağı sayesinde yıpranmalar azalıp zamanla parlak saçlara sahip oluruz. Ama bu süreç baya zorlu olacaktır. Dökülme konusu ise genetik ve beslenme ile de alakalıdır. Yani kesin cevap yoktur.
SAÇ SORUNLARIYLA İLGİLİ MERAK ETTİĞİNİZ TÜM BİLGİLERE SİTEMİZDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.
Hastalarımızın sonuçları için websitemizi ziyaret edebilirsiniz, sosyal medyadan takip edip süreçlerimize ortak olabilirsiniz detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.
İnternet Sitemiz:
Instagram : @fuesacekimiankara
@ahmetarslanhairtransplant
Facebook: fuesacekimiankara
İletişim: 0531 012 0909
05320607161
her gün şampuan uygularsan döker ama boş su tutarsan bir şey olmaz. birkaç günde bir şampuan uygulamak daha mantıklı
sen doğada her gün yıkana bir maymun gördün mü?
Her gün yıkamak saçı yıpratır güçsüz hale getirir ve dökülür
Saçı haftada bir yıkama kendi yağıyla besleme ve bakım moduna sokmak her zaman en iyisidir.
döksede dökmesede mecbur yıkıyoruz cenabet mi gezeceğiz ya da terli...
Sac kendi yagiyla beslenir hergun yikamak saci yipratir ve kurutur
Çok sık yıkıyorsan doğal sabun kullanıp, hindistan cevizi yağı sürebilirsin. Hindistan cevizi yağını nasıl uygulayacağına google'den bakabilirsin.
Havalar o kadar sıcak ki her gün yıkamasam rahat etmem yani ama bilemiyorum çok mu zararlı
tatlım ben bitkisel saç bakım uzmanıyım şöyle söylim her gün saç yıkamak saçı kurutur saçının yağa ihtiyacı var özellikle de kış ayındayız bence 3 gün de bir yıka saçları en iyisi =)
Bence öyle bişey olmaz ole bisey olsa benim saclarımın dokulmesi lazım :D
Saçı hergün yıkamak dökmez aksine derini temizliyor ve sac diplerini guclendiriyor
saçın dökülmesini bırak bu havada yıkarsan hastalanırsın
Dökmez saçı yıkamak. Saçı yıkamak daha çabuk uzamasına sebep olur
Ya ne dökmesi rahat ol.. Öyle olsa ben şimdi kel olurdum
Ben her gün yıkıyorum bir şey olmuyor
ara sıra bırak yaglansın
yıpranır fakat dökülürmü bilmiyorum. Fikrim yok :(
Yalan yanlis bilgiler onlar
En İyi Cevap