Bakım ürünleriniz neler? Nasıl bakım uygularsınız saçlarınıza?
Cevabın nedir?
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/eM0sekDbM1Q
saç bakım kürüm ( haftada 1 ve ya 2 kere saç diplerine masaj yaparak uyguluyorum. yarım saat 1 saat kadar bekletmek yeterli olabilir, evde bulunduğum zamanlarda daha fazla beklettiğim de oluyor hemen yıkamıyor, sarıp bekletiyorum) içeriği: argan yağı, ozonlanmış saf zeytin yağı (buzdolabında muhafaza ediniz, kullanmadan önce iyice çalkalayınız) , hint yağı , tatlı badem yağı, yılan yağı, bepanthen ampül , evicap E vitamini kapsül ( ampül versiyonu da var sanırım ben kapsül olanlarını almıştım, balık haplarına benziyor iğne ile delip sıkıyorum, aynı ürünü geceleri yatmadan önce tırnaklarıma sürüp ovalayarak da kullanıyorum) daha önceden hazırladığım karışımımı ağzı kapalı cam bir kabın içinde muhafaza ediyorum, her kullanımda kaşık yardımıyla iyice karıştırıyorum, çünkü içerisine eklediğimiz ozonlanmış zeytin yağı çöküyor ve tabanda beyazımsı bir katman oluşturuyor.
hızlı saç uzatma formülü: Sinameki Kürü ( bemiks ampul ile)
sinameki yapraklarını aktarlardan, bemiks ampulünüzü ise eczanelerden temin edebilirsiniz.
1 çay bardağı su ile yaklaşık 1 tatlı kaşığı sinamekiyi 1 dakika kadar kaynatıp süzüyorum. elde ettiğim sıvı ılınınca içerisine 1 ampul bemiks ile 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı ilave ediyorum. Güzelce karıştırıp saç diplerime masaj yaparak, ardından saç uçlarıma da sürerek uyguluyorum. Dikkat edilmelidir ki bu kür bir önce anlattığım kür gibi uzun süre muhafaza edilememektedir. Her uygulamada taze kür hazırlayıp kullanmaya özen gösterin. Her zamanki gibi saçlarımı ya bir tülbent ya da streç film ile sarıp beklettikden sonra güzelce yıkıyorum. haftada 1 ve ya 2 haftada 1 uygulanabilir. bu kürü ilk 4-5 sene önce kullanmaya başlamıştım saçlarım olduğundan daha hızlı uzadı. :D ardından saçlarımı kazıttım şimdi yine kısacık heveslendim tekrardan kürümü uygulamaya başladım. sağlıklı saçlarla, sağlıcakla kalın..20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sık sık uçlarından aldırırım, o yüzden yıpranmasına pek fırsat da olmuyor zaten... saçlarm uzundur gürdür boyu göğüs hizamda... uzun zamandır boyamıyorum saçlarım kendi rengimde koyu kestane. Asla açıcı/oryal vs.. sürdürmem sürdürmedim de... mafediyor saçı çünkü. Argan yağını yazın kullanıyordm sıcaktan koruması için, şimdi sürmüyorum ağırlaştırıyor saçı. Su dalgası saça sahip olduğum içn düzleştirmem, doğal halini kullanıyorum. Arada aralara maşa atıyorum daha doğal duruyor. Şampuana da çam terebentin katıyordum ne zamandır katmıyorum ama kurutuyor sık kullanınca uçları... bunları yapıyorum işte :))))
10 Yorumla
kendi haline Bırakıyorum saten kıvırcık bonus ne yapcam saatlerce ugraşıp bakımda yapsan tarasanda 1-2 saate kendi haline Dönüyo :D
12 Yorumla
Saç Bakım konusunda 402 cevap paylaştı. Saç kremi... Marka takıntım yok. Head&Shoulders şampuan... hepsi bu
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
131
Cevap
7Cevap
her gün argan yağı sürüyorum uçlarına.. ve şampuan olarakta kendim doğal şampuan yapıyorum. kimyasal şampuan ve saç kremi kullanmıyorum.. şampuan olarak lavanta suyu kaynatıyorum ılındıktan sonra içine bir kaşık karbonat katıyorum ve bitene kadar kullanıyorum.. saçlara çok iyi geliyor.. saç kremi olarakta suya elma sirkesi katıyorum durulamadan önce onu kullanıyorum.. haftada birde bakım maskesi yaparum havuç zeytinyağı ve yumurta maskesi :)
27 Yorumla- +1 yıl
havuçu rendeliyorum sonra kaynamış suda onu demlenmeye bırakıyoruz ılındıktan sonra suyunu süzüp içine bir tatlı kaşığı zeytin yağı ve bir yumurta ekleyip iyice çırpıyoruz saçımıza sürüyoruz 1.5 saat kadar bekletip iyice yıkıyorsunuz.. haftada bir yapın haftasonu yapmaya özen gösterin çünkü yumurta koku yapıyor iyice çıkması gerek.. saça çok iyi geliyor düzenli kullanımda :) @neslinur
- +1 yıl
tebrik ederim çok güzel tarifler doğal olan en güzeli ^-^
+1 yılSampuanim Bioblas ve Bioblas'in Durulanmayan Sivi Sac Bakim Spreyini kullaniyorum.
İki haftada bir, saclarimi elma sirkesiyle duruluyorum.
Yumurta zeytinyagi, bal zeytinyagi ve sadece zeytinyagi maskelerini yapiyorum.
Saclarimi kurulamam, kendiliginden kurumasini beklerim.13 Yorumla- +1 yıl
Neden kendiliginden kuruyunca ne oluyor?
- +1 yıl
Usendigimden :)
- +1 yıl
böyle bir cevap beklemiyorum ama aynı duyguyu paylaşıyoruz :D
ben kadar kimse bakım yapmıyo herhalde :D 3 kez şampuan 1 kez bakım kremi 1 kez maske duştan sonra kurutma az bişey argan yağı düzleştirceksem eğer düzleştirici sprey sonra sıvı bakım maskesi ve ısı koruyucu kıvırcık yapcaksam bakım maskesi köpük ısı koruyucu biraz fazla mı oldu ne :Dd
10 Yorumla
+1 yılSaçlarım bakımsız aslında makas görmesi gerekiyor fakat uzatmak için uğraşıyorum kestiremem şampuan kullanıyorum restorex hızlı uzama etkili onun dışında duştan sonra açıcı kullanıyorum. Ve hala bakımlı değiller ^^ argan yağının, zeytin yağının iyi geldiğini duydum fakat uğraşamıyorum ama saç bir kızda en önemli etken :))
21 Yorumla
+1 yılDuşta şampuanımdan sonra saç kremi ve ardından saç maskesi kullanıyorum. haftada bir kez bakım serisi maskemi ve her duştan sonra bakım serumumu kullanıyorum ayda bir ( süresi değişiyor) besleyici vitaminlerin ampulü (iğne tüpü) ve badem yağıyla maske yapıp biraz bekletip duruluyorum buda dökülmeyi engelliyor ve saç köklerimi güçlendiriyor :)
10 Yorumla- Saç Bakım konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılŞampuandan sonra daha yoğun bakım yapan saç maskelerinden kullanıyorum. Her gün temizlerim. Kurutmadan önce de Loreal'in bakım yağından veya Elidor'un düzleştirici kreminden sürerim. Aslında haftada bir de yıkama öncesi bakım yağı sürüp 1 saat bekletmem gerekir ama buna pek vaktim olmuyor :)
00 Yorumla
+1 yılCok sık yıkama oncelıkle hafta bır sac bakım yag kullan yıkanmadan once yarım saat sur beklet ve bıtkısel sampuan kullan mesajda ısım verım ozlden yazarsan adını sampuanın ve jole sprey kullanıyosan uzun sure bekletme yıka hemen fon cok fazla kullanma dogal halıne sekıl ver
00 YorumlaLoreal Paris saç bakım ürünleri en iyisi bir de panten vazgeçilmezlerim
24 YorumlaGliss şampuan o kadar (ve kuru şampuan). saç kremi kullanmıyorum dökülme yapıyor (bu arada gliss in saç kremini kullanmadım kullanmadan kötülemek istemem. sadece ben genel bir yargıya vardım.). bir de got2b nin kuru şampuanını kullanıyorum..
10 YorumlaArgan yagi bide haftada 1 sac maskesi yumusacik oluyor saclar :))
11 YorumlaKadını gösteren saçıdır derler gerçekten de öyle benim için çok önemlidir saçlarım oldukça özen gösteririm bide boyalı olduğu için ekstra bakım istiyor bakım kürleri saç maskeleri serumlar saç için losyonlar ve saç tonikleri ayrıca jöle Wax ya da dax gibi şeyler kullanmam daha hafifini kullanıyorum köpük:) hem şekil veriyor hemde çok zarar vermiyor bazen köpük de kullansam inatçı olabiliyor o zaman da sprey kullanıyorum ama eve gelince mutlaka yıkıyorum:)
00 Yorumla
+1 yılWatsons ballı maske suruyorum durulamadan önce. Taramadan önce fön suyu sıkıyorum bazen kolay taraniyor. Loreal bakim yağı var kurutmadan önce onu sürüyorum bazen çok guzel kokusu var. Bukadar.
12 Yorumla- +1 yıl
Her türlü yağı sürüyorsunuz sonra da yağlandı diye saçı yıkıyorsunuz, çok saçma
- +1 yıl
Yağı diplerine surmuyorsun ki uçlarına soruyorsun. Yıpranmış bölgelere iyi geliyor.
Normal şampuanım Elidor ama haftada 1 badem yağıylada saçımı yıkıyorum. Haftada 1 kuaföre düzleştirmeyede gidiyorum zaten yaptıkları saç 3 gün bozulmuyor bende
10 Yorumla
+1 yılsaç bakım yaglariyla haftada bir sacima surerim beklerim bir süre yikarim. Sampuanimin içine cam terebenti yağı koyarım güçlendirir. Dusta asla taramam. Ciktiktan sonra havluyla suyunu aldıktan sonra kırık üuç onarici serumumu surerim. Saçı en düşük seviyede kuruturum ve en dsuk ısıda. Ya da kurutmam. Hafif nemi gittikten sonra elseve mucizevi yağ surerim bir kaç damla. Senede iki kere uclarindan kestirim. Asla masa ve duslestirci kullanmam ve boyatmam.
00 Yorumla
+1 yılHer gün yıkıyorum falan yetmez mi smsjkdhdjfk çok ekşınlı bence. sabah 8 de evden çıkıp 6 da eve geliyorum ne yapabilirim ki
20 Yorumlakretin bakımı ve buhar banyosu yaptırıyorum kuaförde
evde ise argan yağı sürüyorum ve şampuanımın içerisine badem yağı karıştırıyorum.12 Yorumla
+1 yıliki adet yumurtayı bir kaba kırıyorsun üzerine bir tane sarımsak rendeliyorsun sonra yarım çay bardağı zeytinyağı döküp iyice karıştırıp saçına sürüyorsun parlamasını istiyorsan bir yemek kaşığı sirke de katabilirsin
10 Yorumlayağ karışımım var onu kullanıyorm banyo öncesi , banodayken saç kremi şampuan ve maske kullanıyorum sonrasındada spey kullanıyorum ve kuru taramamaya öözen gösteriyorum arasıra lavanta sürüyorum
10 Yorumla
+1 yılzeytinyağı ve elma sirkesi zeytinyağı : saçı besliyo daha çabuk uzatıyor elma sirkesi : parlaklık ve canlılık katıyor
10 Yorumla
+1 yılKendim bir şey yapmıyorum, azıcık beceriksizimdir de :)) Ayda bir kuaföre gider saçlarımın uçlarını kestiririm.. Bir de maske vs bakım yaptırırım :))
10 Yorumla
+1 yılSarımsak şampuanıyla yıkıyorum zeytinyağıyla masaj yapıp bekletiyorum saçlarım belimde ve gür maşallah😊
13 Yorumla- +1 yıl
Zeytinyağıyla nasıl yapıyosun?
- +1 yıl
Zeytinyağını önce elime döküyorum sonra saçımın uçlarına diplerine sürüyorum saç kremi sürer gibi şekerim
- +1 yıl
Son 1haftadır uçlarına vazelin sürüyorum sonra duş alıyorum saçım doğal kıvırcık daha kıvırcık yapıyor bunuda deneyebilirsin
Banyodan çıkınca kurutuyorum, kuruttuktan sonra taraması zor oluyor diye Gliss saç açıcısı kullanıyorum. Saç bakımı bu benim için :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSorunun bayanlara mi baylara mi yonelik herhangi birsey olmanasina ragmen sadece 8 erkek cevap vermis.. sanki sac bakimi bayanlara özgü bisey. Sanki erkeklerin saci yok. . . Demek ki sitenin erkekleri pasaklı :)
10 YorumlaBanyoda şampuan+saç kremi sonrası saç bakım maskesi sürüyorum banyodan çıktıktan sonra onarıcı sprey sıkıp tarıyorum , taradıktan sonrada bakım yağı ve koruyucu köpük kullanıyorum
10 YorumlaSaç Bakım konusunda 1,1b cevap paylaştı. Loreal elseve mucizevi bakım yağı ve Milkshake Whipped cream köpük kullanıyorum
Erkekler genelde argan yağı kullanıyormuş sevgilim öyle diyor kendin için de bilgi almak istiyorsan :))10 Yorumla
+1 yılSaç benim için hassas ve önemli nasıl bakım yaptığım konusunu paylaşmaktan yana değilim bi' bu konuda cimriyim sanırım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk one sampuanimi elime dokuyorum sonra basima koyup masaj yapiyorum. bes dakika. Masaj yaptiktan sonra ilik suda yikayip duruyorum havluya. Sarip kuruttuktan sonrada tariyorum dha sonra oruyorum sabah aciyorum ve miss
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılThomas taw'ın setini aldım geçenlerde şampuan krem tonik. Banyodan önce argan ya da saç bakım yağlarım var sürer bir süre beklerim sonra yıkarım. Kurutma mak. kullanmam yıpratıyo çünkü. Kırıklarım yoktur genelde ama kestirirm uçlardan. Boya asla sürmem doğal hali ya da hac kınası sürerim besler saçı. Koyu renkli olduğu için candan Erçetin gibi olmuyorum merak etme :D ve son olarak saçlarımı hava alması için dağınık bırakırım
00 Yorumlaaslında saç güzelse güzeldir , güzel değilse istersen her şeyi kullan bir halt olmaz o saçtan
30 Yorumla
+1 yılBitkisel şampuan kullanıyorum ve bir yağ var onu sürüyorum marka vermek yasak mı acaba söyleyemedim. Haftada bir çam terebentin yağı, tatlı badem yağı, zeytin yağı karıştırıp sürüyorum bir kaç saat sonra yıkıyorum memnunum.
00 YorumlaSyoss repair şampuan ve syoss repair saç bakım maskesi kullanıyorum. Saçlarımı tararkende gliss 7onarıcıyı kullanıyorum saçım kuruduktan sonra da pantenin yağını kullanıyorum
00 Yorumla
+1 yılyıkadıktan sonra bol bakım kremi günlük kremi ayrıca şekil vermeden önce koruyucu sprey verikten sonra canlandırıcı sprey :))
10 Yorumla
+1 yılbanyoda kremliyken tararım ki kırılmasın saçlarım diye. banyodan sonrada argan yağlı bakım yağı sürüyorum zaten dümdüz saçlarım ışıl ışıl oluyor ve yumusaçık oluyor :)
00 Yorumla
+1 yılonce sampuanla yıkıyorum daha sonra sac maskesı yapıyorum ve onu da bekletıp duruluyorum 6ayda bır zeytınyagı ve 2 ayda bırde badem yagı uyguluyorum :D bu kadar F:
00 Yorumla
+1 yılyağlar var argan zeytinyağı jojoba hindistan ve biberiye yağı onları kullanıyorum. tabi aralıklı. saç kremi keratin kullanıyorum. yağmur suyu etkili mi bilmem ama benim saçlarım yağmur yağınca daha parlar yumuşar.
00 Yorumla
+1 yıl3 gunde 1 yikiyorum :) serum kullaniyorum 2. Gunde kuru sampuan kullaniorum :)
10 Yorumla
+1 yılKhiel'sin bal ve piriç özlerinden yapılmş şampuanı. Saç bakım maskesi.. ve argan yağı..
10 YorumlaŞampuanım var onla 2 günde bir yıkıyorum falan başka da bir şey yapmıyorum ve saçlarım çok güzel :))
10 Yorumlaşampuan dışında bir şey kullanmıyorum gerek de olmuyor.
10 Yorumla
+1 yılvalla 3 günde bir saç bakım yağı var onu sürüp 2-3 saat bekletip yıkıyorum. Her duştan sonra saç spreyini sıkıyorum, saç uçlarına argan yağı sürüyorum, ısı koruyucu sprey sıkıyorum, düzleştirici krem sürüyorum ve kuruluyorum
03 Yorumla- +1 yıl
düzleştirici kremini hangi marka kullanıyorsunuz acaba?
- +1 yıl
elidor düz saçlar için olanı @tekyapraklipapatya
- +1 yıl
teşekkür ederim :)
saç serumu, ısı koruyucu sprey, saç açıcı sprey, argan yağı, badem yağı, saç maskesi, saç kremi ve şampuan
10 YorumlaBanyoda şampuan ve 1 kez saç kremi sürüp duruluyorum ( loreal elseve ikisi de ). Banyodan sonra gliss sıvı saç kremi sıkıyorum.
00 Yorumlayoğurt + zeytin yağı + yumurta karıştırıp banyo öncesi saçıma maske şeklinde sürüyorum 1 saat bekliyorum. canlandırıyor çokta memnunum
00 YorumlaSoftem Saç Bakım yagını tek gecıyorum. İçinde 10 tane falan bitkisel yağ var, yıpranan saçı onarıyor. Watsons'ta 14- lira gibi fiyatı.
00 Yorumla
+1 yılhergün bir ya da iki defa yıkıyorum haftada on günde bir bakım yapıyorum
10 YorumlaOzel bir sey yapmiyorumama sampuan olarak sadece loreal kullanirim prensip olarak
10 Yorumla
+1 yılsabah aynanın karşısında 5 saniye elimle düzeltiyorum bazen onu bile yapmadan evden çıkarım
10 YorumlaSaclarim boyali ve kizil ildugu icin cabuk yipraniyor. Avonun argan yagini A 101den aldigim bakim maskesjni bir de glisssin sac spreyini kullaniyorum ozellikle argan yaginin cok faydasini gordum
10 Yorumlasaçlarımı şampuanla yıkarken asonrasında saç kremi kullanıyorum ayrıca saç kratin maskesi sonra nemli saçıma argan yağı sürüyorum yumuşacık mis gibi oluyor:)
00 Yorumla
+1 yılSaç kremi, durulanmayan saç kremi, saç serumu, 7/24
10 Yorumlabal, süt ve tarçını karıştırıp saçıma sürüyorum. argan yağını da öneririm
20 Yorumla
+1 yılŞampuan sonrasi sirkeli suyla durulama
Ciddiyim
Elma sirkesi10 Yorumla
+1 yılSık keserim... evde bakım kürleri hazırlıyorum bir kaç karışımdan su sıralar hiç bakım yapmıyorum
10 YorumlaNe zaman duş alsam şampuanla yıkarım bir güzel. Oh mis
00 Yorumla
+1 yılHafta bir kere Saf zeytinyagi dustan once ve her dustan sonra elseve in mucizevi yagini suruyorum.
00 Yorumla- Saç Bakım konusunda 561 cevap paylaştı.
+1 yılŞampuan, bakım kremi, serum her duştan sonra bunları uygularım haftada birde saç maskeesi sonunda ipeksi saçlar.
00 Yorumla
+1 yılZeytinyagi+bademyagi haftada iki kez saclara masaj olarak sürüp en az 30 dk en fazla 1sa bekletip ilik suda duruluyorum
00 Yorumla
+1 yıl2 gunde bir yikiyorum bazen tariyorum ama şu an taragim yatagin altinda falan buyuk ihtimal o yuzden neyse anladiniz sacla kim ugrasir
00 YorumlaPek birşey yapmam açıkçası.
Gerek gördükçe saç maskesi yapıyorum.00 Yorumla
+1 yılArada bir argan yağı kullanıyorum ama pek ihtiyacım olmuyor.
00 Yorumla- Devamını Gör (78)
Devamını Gör(123)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem