Zaman içinde seyrekleşen (düzleştirme, genetik, ince telli) saçlar için uyguladığınız ya da bildiğiniz neler var? Seyrekleşen saçlar için ne yapmalı?Seyrekleşen saçlar için ne yapmalı?
Saçlarımız birçok etkenden zarar görüyor. Çok sıcak su kullanımı bile saçlarımızın yapısını değiştirip, saç tellerini inceltebiliyor. Özellikle aşırı ısı kullanımı da saç dökülmesine, incelmesine yol açan etkenler arasında. Korunamayan saçlar zamanla dökülmeye, seyrekleşmeye başlıyor. Peki çözümü var mı?
Seyrekleşen saçlar için ne yapmalı?
Öncelikle saçlarınızın dökülmesine, seyrekleşmesine sebep olan nedeni bulup hayatınızdan çıkarmalısınız. Aşırı ısı kullanımından saçlarınızın seyrekleştiğini düşünüyorsanız şekillendiricileri uzun süre rafa kaldırmalısınız.
Seyrekleşen saçlar için doğal çözümler neler?
1. Seyrekleşen saçlar için badem yağı
Seyrekleşen saçlar için badem yağı
Badem yağı yeni saç oluşumunu destekleyen, var olan saçları da besleyen doğal yağlardan biridir. Haftada iki kez, özellikle saç diplerinize masaj hareketleriyle uygulayarak yeni saçların oluşmasını sağlayabilirsiniz.
2. Seyrekleşen saçlar için aloe vera maskesi!
Seyrekleşen saçlar için aloe vera maskesi!
Yeteri kadar aloe vera jeli içerisine birkaç damla avokado yağını damlatıp iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı saçlarımıza uyguluyoruz ve 20 dakika beklettikten sonra duruluyoruz. Haftada iki kez uygulanabilir.
3. Seyrekleşen saçlar için biberiye yağı
Biberiye yağı saç tellerini güçlendiriyor ve yeni saç oluşumunu destekliyor. Biberiye yağını diğer saç yağlarıyla birlikte karıştırıp uygulayabilirsiniz. Özellikle saç diplerinize yoğunluk vererek, saç köklerinizin beslenip güçlenmesini, yeni saç oluşumunun desteklenmesini sağlayabilirsiniz. Dilerseniz biberiye yağını birkaç damla şampuanınızın içine de damlatabilirsiniz.
Seyrekleşen saçlar için şampuan: Elidor Kalın ve Gür Saçlar için Şampuan
Seyrekleşen saçlar için şampuan
İçeriğindeki avokado ve üzüm çekirdeği yağı sayesinde her saç telini derinlemesine besler, nemlendirir ve saçları gürleştirir. Aynı zamanda saçlarınızı güçlendirerek dökülmelerin, kırılmaların önüne geçmiş olur. Hem kokusuna hem yapısına bayılacaksınız :) Şampuanın yanında avokado yağı içeren süper saç kremini de mutlaka kullanmanızı öneririm.
Biotin şampuan ve solüsyon zaten bir kutuda ikiside bende 1 hafta önce doktora gittim bunları verdi şampuanı 2 günde bir sürüyorum çok banyo yaparsam saç yağını kaybedip bedlenemez çünkü ama solüsyonu her gün sıkıyorum şimdilik işe yaradımı bilmiyorum doktor kullan d ıktan 1 ay sonra gel dedi belki senin işinede yarar çünkü önceden benimde saçlarım çok gürdü düzleştirme felan derken saçlarımı mahvettim
Bal, buğday, arpa, kara buğday ve safran bunları karıştırıp hergün biraz tüketmelisin 1 çay kaşığı kadar ve sarımsaklı zeytinyağ yapıp kafanda 4 saat beklet saat başı 5dk masaj yap. Ciddi anlamda çoğalma olacak.
bepanthene (B5 vitamini) ampul, evigen (E vitamini) ampul ve bemiks (B vitamini kompleksi) ampul bunları 5 li kutuda satılıyor zaten yapacağın kür 5 haftalık. bu ampullerden birer tane bir kaba dök ve içine zeytin yağı ile badem yağı ve yumurta sarısı karıştır ve saçına uygula. bir bone tak ve yarım saat kadar bekle. sonra durula bir iki hafta içinde nasıl canlandığını görüceksin. bir öneri daha saçların problemli ise artık kozmetik şampuanları bırakıp farmatik şampuanlar kullanmalısın. ben seba med kullanıyorum ve çok güzel. sende sana uygun olanı seç dene derim. sağlıklı günler dilerim :))
Sıkıntı ve stresden uzak kalmanızı ve dökülen saçlar içinde kendinizi sıkmamanızı tavsiye ederim. Saç dökülmesı ya ırsı ya da sıkıntı ve stresten kaynaklanır. Bunun icin herseyi oluruna birakin ve herseyden farkli tat almaya bakin.
5 defa sprey yani başta deriye 5 farklı nokta özellikle dökülen yerlere. Sabah 5 akşam 5. Kadın ve erkek için ayrı dozları var. Yeniden çıkmasını da sağlar en az 4 ayda etki görülür. Ayrıca 1 seneden önce bırakma. Ve şampuan da dikkat et. Sadece saça değsin eğilerek durula. Yoksa omuz göğüs gibi yerlerde ince tüyler siyahlar ve kalınlaşır. Başka şampuan kullanma. Mümkünse benden al :)
hayır sarımsağa alerji yoksa sorun olmaz. siyahlaşma şöyle ki; ince tüyler de canlanır eğer değerse şampuan onun için dikkatlice vucuda akıtmadan öne eğilerek durulayın birşey olmaz
doktor şampuan önerdi aslında ama ben daha doğal olsun istedim onlarda işe yarar mı bilmiyorum. başta çok gürdü orta okula kadar sonra düzleştirici falan azaldı
En İyi Cevaplar