Yeni bir oje almıştım limitedti 1 defa kullandım ama nasıl kapattıysam sıkışmış açılmıyor. Cimriliğimden değil bir daha aynısından bulamayacağım için açmak istiyorum. Nasıl açabilirim?Açılmayan, Sıkışmış Oje Kapağı Nasıl Açılır?
Oje sürmeye bayılırım 🤩 Rengarenk ojeler bana her zaman pozitif enerji vermiştir. Ojede beni zorlayan konulardan biri de kapağı açılmayan, sıkışan ojelerdir. Bunun için birçok yöntem denedim. Elbette en sağlıklısı oje fırçasını dikkatli bir şekilde çıkarmak ve kenarlarına dökmekten kaçınmak. Fakat bazı durumlarda oje kapağının sıkışmasına engel olamıyoruz, bu durumda ne yapacağız? Oje kapağı nasıl açılır?
Açılmayan, Sıkışan Oje Kapağı Nasıl Açılır?
Öncelikle şunu belirtmek isterim; kapağı sıkışan ojelerinizi dişinizle açmaya çalışmayın. Bu durum dişlerinizin zarar görmesine yol açacağı gibi çok da etkili bir sonuç vermeyecektir. Sıkışan oje kapağınızı kolayca açmanız için iki farklı yöntem bulunuyor. İkisi de deneyip, olumlu sonuç alabilirsiniz; Açılmayan oje nasıl açılır?
Sıkışan Oje Kapağı Sıcak Su İle Nasıl Açılır?
Bir bardak içerisine sıcak su doldurun, çok kaynar olmamasına dikkat edin.
Ojenizi dik bir şekilde bardak içerisine yerleştirin.
5 dakika bekletin ve ardından oje kapağını havlu ile kuruladıktan sonra açmaya çalışın.
Sıcak su kapağa yapışan ojeyi sıvı hale getirecek, sıkışan oje kapağının daha rahat açılmasını sağlayacaktır.
Sıkışan Oje Kapağı Örgü Tokasıyla Nasıl Açılır?
Sıkışan Oje Kapağı Örgü Tokasıyla Nasıl Açılır?
Sıkışan oje kapağını açmak için bir diğer yöntem ise; örgü tokası kullanmaktır. Sıkışan oje kapağı nasıl açılır diye merak edenler bu yöntemi de mutlaka denesin derim :)
Oje kapağının dibine örgü tokasını sıkı bir şekilde sarın.
Bunu yaparken tel tokanın top ucunu çıkarıp, ittirmek için yardım alabilirsiniz.
Örgü tokasının kapak içerisine girdiğinden emin olduktan sonra kapağa alüminyum folyo sararak açmaya çalışın.
Ojenin kapağı açılmıyorsa ne yapılır sorusu bu iki yöntemle çözüm buluyor :) Ancak siz yine de ojenizi kapak dışına taşırmaktan kaçının. Eğer kapak dışına taştıysa, kapatmadan önce mutlaka ıslak mendil ya da asetonlu pamuk yardımıyla taşan ojeleri temizleyin.
En İyi Cevaplar