İnanıyorum ki, gelinlik, türk icadı değil. Avrupa'dan ya da Amerika'dan gelmiş. Ünlüler ve sosyete bunu uygulamış, medyada bunu göstererek popüler hale getirmiş. Derken tüm ülke de evlenenler bu gelinliği giymiştir... Tabi törelerde. Kültürde, adetlerde düğüne özgü eski Osmanlı'da. Kıyafetler vardır illahaki. Gelini evden alırken, kına gecesinde ya da bilmem nerede. Ama bu beyaz gelinlik, etekleei kabarık, yerlerde sürünen, oynarken ya da halay çekerken, üstüne bastıkları, acaba yırtılır mı diye endişe edilen, etekleri yerlerde sürünerek, kirlenen o gelinlik. Giymeseniz ne var? Adetlerimiz unutuldu tabiki, eskiden ne giyerlerdi bilmiyorum. İllahaki farklı düğüne özel, güzel bişey giyilirdi ama bu giyilecek şey eteği yerlerde sürünen kıyafet değildir zannımca... Zaten islamiyette, eteklerin yerde sürünmesi mekruh. Gerek erkeklerde, cübbe, ya da entari, fistan gibi Arabistan'da giyilen şeylerinde yerlerde sürünmeyeni, kullanılıyor. Eteği yerde sürünen kıyafet ilk olarak antik yunan da.. Sonra roma İmparatorluğun da. Şimdi de gelinliklerde görüldü. Caiz olmayan bu şeyi milletimiz neden giyiyor... Bana şahsen çekici, seksi de gelmiyor. Eşimin giymesini istemezdim. Bir araba parası verip, alıyorlar, gelinliği, bir gün için, bi sürü para. Ne gerek var yani. Boşanmış biriyle evlen, düğün yapma ozaman diyecek olanlara da şunu söylüyorum. Düğün yapmasan bile. Şimdiki gelinler, en azından nikahta gelinlik giymek isterler. Düğün olmasa bile gelinliği, nikaha giderken giyip, resim çekilirler. Gelinlik neden var ya. ? Ayrıca düğün isterim tabiki. Halay çekmeyi seviyorum. Düğünleri de seviyorum. Milleti yedirmek, içirmek, eğlendirmek, hoşuma gider. Cömertliği gösterir de. Gelinlik yerine giy güzel bir elbise, çık sahneye oyna yani. Ne gerek var yerde sürüncek, millet üstüne basacak?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Erkek milleti olarak karismadiginiz bir dugunde giydigimiz gelinlik kalmıştı... bir slain su kadinlari...
Güzel bişey giysin, düğünde oynasın, eğlensin diyorum. Gelinlik giyenlere bi sor bakalım, rahat oynuyorlar mı onun içinde.
Ya rahatliktan ziyade guzelligi de dusunuruz.. ne giyicez dugunde pijama mi
Ben güzel bir şey giymeyin, pijama giyin demedim ki. Açıklamayı okursan, giy güzel bir elbise, gelinlik yerine dedim. Bana göre gelinlikler güzel değil. Gelinliğe benzeyen, beyaz güzel elbiseler var, onlardan giyilebilir. Şık duran, yakışan bir şey. Yerlerde sürünüp, kirlenen, ayakların bastığı bir şey giymeyin. Rahat olamazsınız gelinlikle kocaman bişey. Kostüm gibi
Senin beynin almıyo heralde. Okuduğunu anlamıyorsun ya da kafan basmıyor. Elli kere demişim. Önceki yorum da da demişim güzel bişey giysin, düğünde oynasın demişim. M a l gibi bidaha rhatlıkdan ziyade güzellliği de düşünürüz diyorsun. Psikoloğa git. Beyin ameliyatı ol. Kafan çalışmıyor. Elli kere söylettirdin a h m a k
Ya sen evlenicek enayi biini buldun da gelinlik giymesi giymemesi kaldi dimi odunumsu varlik... hala ayni seyi zirvaliyorsun
Kes len sesini. Odun sensin.
Laflara bak dingil dingil konusma isine bak...
Gelinlik gereksiz se damata gereksizdir ha bu ha o hiç fark etmez benim için 😒😒
Damatta mı gereksiz. Yoksa, damatlık mı gereksiz demek istedin? Damatlık yerine takım elbise giyenler var tabi. Damatlık daha gösterişli daha şık, beğenmeyen kadın yoktur. Ama ben gelinliği beğenmiyorum. Kimsenin beğendiğini de zannetmiyorum. Damatlık giyermiyim. Papyon takmam onu söyliyeyim. Ama gösteriş sevdiğim için, güzel çekici. Günlük hayatta da kullanabileceğim bir model giyerim tabiki
Ben rahat edebileceğim bir gelinlik giyerdim ve damatliği sevmiyorum güzel birtakım daha güzel bence 🤗😇
Ozaman evleneceğin adam, güzel birtakım elbise giyer. Ne diyim şimdi. Ayrıca damatlığın, normal takım elbiseden ne farkı var. Bir damat kemeri. Birde papyon. Ben tabi palyon yerine, damada özel, taşlı kıravat tercih ederdim. ya da farklı değişik, bir kravat. Damat kravatı. ya da fransız hakimlerinin giydiği kravatta olabilir. Söyle bakalım damatlığın, takım elbiseden farkı ne? Papyon ve kemer dışında? Ayrıca kemerler çok şık, kendini gösteriyor. Kemer derken, bel kemerini kastediyorum. Pantolon kemeri değil. Damatlığın tek farkı, ceketi farklı, ceketinde ışıltı var, parıldama var. Buda olsun, damat sonuçta. Arkadaşımın düğününe gitmiştim, takım elbise giyip, arkadaşım da aynı kıyafeti giymişti 😅😆 arkadaşım damat onun giydiği şeyle, benim ki aynıydı 😅 damatlık giymeyi o zaman düşündüm. Eskiden bende damatlık giymem, normal takım giyerim diyordum. Bu olay aklıma geldikçe vazgeçiyorum 😅😆 damadın diğer erkeklerden farkı olmalı. Biz akraba düğünlerinde damat gibi güzel, takım giyiniriz. Damatta bizim gibi takım giyerse olmaz. Sen nasıl düşünürsün bilmem ama. Evleneceğim kadın senin gibi söylerse. Ben onubir şekilde inka eder, istediğim damatlığı aldırırım. Onun da beğeneceği bişey olur tabikide. Ben zevkli biriyimdir. Benim beğenip, başkasının beğenmediği bir şey olamaz. Ben beğeniyorsam güzeldir o. Eşime sorarak alırım tabi. Ama yine damatlık olur du bu
Benimde beyendiğim şeyleri diyer kişiler beğenir ayrıca damatlık takımını kişiye göre yakışıp yakışmadığı zamanlar olur bu yüzden hangisi daha güzel ise onu seçerdim gelinlik aynı şekilde ve uyumlu olması benim için daha önemli ve on pilânda 🤗😇
Şimdi sen evleneceğin adama damatlık giydircen mi, giydirmiycen mi? Herkes gibi tskım elbise mi giyecek adam? Benim arkadaş düğününde yaşadığım olaya benzemesin mi 😅 bu arada arkadaşım, fakirdi. Evlendiği kadın da fakirdi. Damatlık almadılar adama, takım elbise aldılar. İnanır mısın. Aynı renk takımı giyindik 😅😆
Adam üzüldü ama ya. Düğünde öyle görünce. Yeleğimi çıkardım sonra, ceketle gömlekle durdum. Onda ceket , yelek, gömlek vardı. Bende de, yeleği çıkarınca, fark ortaya çıktı. Ceketi çıkartmadım hava ediyordu 😅
😒😒ne bileyim ben onun yerine seçmem ki birde bi damat olsun tek derdim bu olsun 😅😅
E ozaman. Gelinlik yoksa, damatlık da yok demiyeceksin. Şimdi diyorsun ki. Ben onun yerine seçemem. Öncesinde de, damatşık giymesin dedin. Peh yani. Kadınlarla konuşmak zor. Beyinleri küçük çünkü
Ortada bir şey olmadığı için olabilirmi acaba 😒😒
İstediğin zaman , istediğin saatte olabilir. Seçici olma sende
Tm sen haklısın 🙂🤗🤗
Neyse başka bişey sorcam. Profil fotoğrafına baktım da. Ne anlama geliyor anlamadım. Ne demek istiyor, bu resimde? Sen neden bu resmi seçtin? Anlamı ne senin için?
Bu resim benim için büyük anlam taşır ve her zorluğa rağmen yinede umutsuzluğa kapılmamış başaka anlamlarıda var ama ben bu sebep ile koydum
Demek ki gerek var demek ki hoşa gidiyor? Bu kadar mesele ediyorsanız giymezsiniz olur biter, gerisinden size ne yahu.
Ben giymiycem. Kadınlara soruyorum neden giyiliyor diye. İllede beyaz gelinlik giyilecekse. Eteği bol olmayan, yerde sürünmeyen, güzel şık bir elbise giysin. Kırmızı kurdeleyide takarız. Olur biter
gelinlik giymeyeceğim
Helall.. İşte istediğim yorum buu
Evlene biliriz ozaman 😆
Gelinlik Türk adetidir diye biliyorum kırmızı mavi beyaz giyerlerdi
Bu şekilde miydi. Türk adeti. Böyle yerlerde sürünen, geniş eteği olan, kocaman bişey miydi. Böyle sütyeni, dekoltesi belli olan bişey miydi türk geleneği. Dedene sor bakalım o bilir bunları