Gelinlik neden var? Gelinlik giymeseniz olmaz mı. ?

İnanıyorum ki, gelinlik, türk icadı değil. Avrupa'dan ya da Amerika'dan gelmiş. Ünlüler ve sosyete bunu uygulamış, medyada bunu göstererek popüler hale getirmiş. Derken tüm ülke de evlenenler bu gelinliği giymiştir... Tabi törelerde. Kültürde, adetlerde düğüne özgü eski Osmanlı'da. Kıyafetler vardır illahaki. Gelini evden alırken, kına gecesinde ya da bilmem nerede. Ama bu beyaz gelinlik, etekleei kabarık, yerlerde sürünen, oynarken ya da halay çekerken, üstüne bastıkları, acaba yırtılır mı diye endişe edilen, etekleri yerlerde sürünerek, kirlenen o gelinlik. Giymeseniz ne var? Adetlerimiz unutuldu tabiki, eskiden ne giyerlerdi bilmiyorum. İllahaki farklı düğüne özel, güzel bişey giyilirdi ama bu giyilecek şey eteği yerlerde sürünen kıyafet değildir zannımca... Zaten islamiyette, eteklerin yerde sürünmesi mekruh. Gerek erkeklerde, cübbe, ya da entari, fistan gibi Arabistan'da giyilen şeylerinde yerlerde sürünmeyeni, kullanılıyor. Eteği yerde sürünen kıyafet ilk olarak antik yunan da.. Sonra roma İmparatorluğun da. Şimdi de gelinliklerde görüldü. Caiz olmayan bu şeyi milletimiz neden giyiyor... Bana şahsen çekici, seksi de gelmiyor. Eşimin giymesini istemezdim. Bir araba parası verip, alıyorlar, gelinliği, bir gün için, bi sürü para. Ne gerek var yani. Boşanmış biriyle evlen, düğün yapma ozaman diyecek olanlara da şunu söylüyorum. Düğün yapmasan bile. Şimdiki gelinler, en azından nikahta gelinlik giymek isterler. Düğün olmasa bile gelinliği, nikaha giderken giyip, resim çekilirler. Gelinlik neden var ya. ? Ayrıca düğün isterim tabiki. Halay çekmeyi seviyorum. Düğünleri de seviyorum. Milleti yedirmek, içirmek, eğlendirmek, hoşuma gider. Cömertliği gösterir de. Gelinlik yerine giy güzel bir elbise, çık sahneye oyna yani. Ne gerek var yerde sürüncek, millet üstüne basacak?

Haklısın gelinliğe gerek yok
Haksızsın
Haksız değilsin ama şimdiki durum bu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Gelinlik neden var? Gelinlik giymeseniz olmaz mı. ?