+1 yılSosyal medyanın ortaya çıkışıyla beraber kadınların erkeklerin sadece yüzde 5-10 luk kısmına ulaşma arzusu yüzünden yaşanan olay işin acı şu ki değiştiremediğimiz şeyler yüzünden bile elendiğimiz oluyor. Tipin olsa boyun kısadır boyun olsa tipin yoktur bu ikisi olsa paran yoktur bunların hepsi olsa ağzın laf yapmasa yine eleniyorsun. Şimdi burada sizde kadınlardan güzellik bekliyorsunuz diyen kadınlar olacak ama erkeklerin çoğu 5/10 üstü kızlara razı ki kadınlar ilişkide güzellik dışında sunduğu şeyler kısıtlı kadınlara güzellik, kilo konusunda toplum tarafından politik doğrucu davranan bir erkeğin kısa olması durumunda bütün aşağılayıcı ifadelere katlanmak zorunda...
04 Yorumla- +1 yıl
Ne alakası var
Soran+1 yılBana diyor. Çocuk işte. Kusura bakmayın lütfen
En İyi Cevaplar
+1 yılKarakteri kral olsun, küpe ve dövme aşırı muhafazakar olmadığım için bence olur. Adamın dibi mi, karakteri kral mı ben buna bakarım. Benim de onaylamayacağım küpe tarzı ve dövme deseni eşim olacak erkek tarafından bilinir, ben bu konuda müstakbel eşimi bilgisiz bırakmam..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Moda & Stil konusunda 32,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAşıksan olur
20 Yorumla
+1 yılİslâm Hukukuna göre kulakların küpe takılmak üzere delinmesi ve küpe takılması, kadınlar için caiz görülmüş; ama erkekler için caiz görülmemiştir.
Bazı hukukçular, erkek çocukların da kulaklarının delinebileceğini ve bu tür bir olayın Hz. Peygamber (asm) zamanında yapıldığı halde yasaklanmadığını ileri sürmektedirler.
Her halükârda ergen erkeklerin kulaklarını deldirmeleri ve küpe takmaları, çoğu hukukçulara göre haram ve bazılarına göre ise mekrûhtur; yani kısaca caiz değildir. kaynak sorularla İslamiyet
10 Yorumla
+1 yılDövmeyle ilgili şaibeli konular var. Yüzyıllardır süren abdestin geçerli olup olmadığı tartışması gibi. Küpe ise tarz işi daha çok. İsteyen istediği takıyı takar ancak ben kız olsam dövmeli veya küpeli birini istemezdim. Karakterine bakardım tabiki ancak küpeli ve dövmeli biri olumsuz bir önyargıya sebep olurdu benim açımdan.
27 Yorumla
Soran+1 yılKaldırdım ama hâlâ yazıyor. Onun adına ben özür dilerim sizden. Çocuk işte...
- +1 yıl
Olay ne bilmiyorum ancak ateist olan biri dahi küpe hakkındaki yorumuma saygılı bir şekilde yaklaşırdı diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Size demedim.
- +1 yıl
O zaman benim yorumuma yanıt vermemelisin. Neyse engelledim seni uğraşamam
Soran+1 yılZıt fikirlere saygı duyamayan birisi işte. Kesinlikle haklısınız. Tekrar özür dilerim adına ☺️
- +1 yıl
@cvcvnfjfkfk bak soranı rahat bırak sana musallat olmayalım
Soran+1 yılboş ver. Adam intihar edecek bildirimden 🥲
Moda & Stil konusunda 792 cevap paylaştı. Neden olmasın ki? Sonuç olarak tercih meselesi şeyler.
Bunlar bir bireyi iyi veyahut kötü yapmaz. Bizim milletimizde önyargı var sadece. Avrupa'da ve Batı'da bunlar çok normal ve sıradan şeyler.
20 Yorumla
+1 yılHerkesin tercihleri farklıdır, bu nedenle küpeli veya dövmeli olup olmaması tamamen kişisel zevke bağlıdır. Önemli olan, bir kişinin dış görünüşünden ziyade içsel değerleri, karakteri ve kişilik özellikleridir.
10 Yorumla
+1 yılBen kazağım Kuman Kıpçak devletinden geliyor kökenim eskiden Kıpçaklar sülalerinde 1 2 erkek kalınca devlet özel küpe verir ve o erkek hayatı boyunca askere gitmez sülalesinde tek olduğu için eğer bir Türkiye türkü bu genelegi devam ettirmek için küpe takiyorsa sıkıntı değil benim için.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEntelin, aslında entelektüel olmadığını biliyorsunuzdur umarım. Entel denilenler, entelektüel olmaya çalışırken komik duruma düşen saykolardır.
14 Yorumla- +1 yıl
Sus kız sen çok biliyorsun, sana küpe taktın diye entelektüel diyen oluyor mu bağlantıya bak
Cevap sahibi+1 yılUlan birinin yorumuna cevap verirken buraya yazıldı bu, nasıl oldu anlamadım.
Soran+1 yılSorunlu arkadaş. Umursamayın. Özür dilerim adına.
Cevap sahibi+1 yıl🤣🤣😄
+1 yılYani her şeyden önce kişinin karakterine bakmak gerekiyor Ama küpe veya dövme olayını Ben de sevmiyorum ama olmaz diyemem
20 YorumlaDövmeli olup küpeli olması tamamen kişisel bir zevktir önemli olan karakteri vicdanı merhameti
10 YorumlaKendini eksik hisseden kendini tamamlamak icin dovmeye kupeye basvurur siz hic ferrarinin ustunde babam sagolsun yazdigini gordunuzmu ya tofasda ya torosda yazar...
14 Yorumla- +1 yıl
Erkekler küpe takmaz diyen cahil dkdhdkdj bunu da sil hadi dnbdndj
Soran+1 yılEvet maalesef öyle...
Küpe sevmem ama dövme sıkıntı değil.
20 Yorumla
+1 yılTercih etmiyorum. Sıradan pil gibiler benim aradığım duracell
27 Yorumla- +1 yıl
@Assignon hayır ben duracell imi buldum
- +1 yıl
@Assignon aynen ele dostum
- +1 yıl
@Assignon sorma
+1 yılSorun etmem ama dövme abartısız olmalı az ve öz bi şekilde
20 Yorumla
+1 yılsen bakmazsın arkadaşım hangi devirde yaşıyoruz ilgilenme sen kendine saf temiz ev oğlanı bul
10 YorumlaLisede küpe takıyordum sonra sıkıldım bir daha takmadım, bence bir sıkıntı yok.
10 Yorumla
+1 yılErkekten değilde adamdan olur diyelim dövme küpe vs farketmez 😎
10 Yorumla
+1 yılAdam olsun da küpeliymiş, dövmeliymiş asla problem etmem.
10 YorumlaModa & Stil konusunda 349 cevap paylaştı. Niye olmasın çevren kabul etmiyorsa ya çevreni değiştir ya da tercihini
20 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasın seviyordur yaptırmıştır ve olur gayet de hoşlar
10 Yorumla
+1 yılKüpeli olmaz bence.
Dövmeli olabilirr bende de var jilet atmıştım öyle kapattım11 Yorumla- +1 yıl
Arkadan da deldiriyordur o rahat ol abisi
Gizli Üye(18-24)+1 yıl”Erkek adamın küpe takmasına karşıyım. Erkek olsun, küpesiz olsun değil paramı gelsin benden c*nımı alsın.”
- Süleyman Çakır -21 Yorumla- +1 yıl
ÖĞĞĞK ya iyyy
+1 yılBakılır iyi bir insan mı değil mi her insana bakıldığı gibi. Dışa göre keskin yorumlar yapmam pek hoşuma gitmez. Ama böyle tiplerden itiliyorum ben bana çekici gelmiyor
00 YorumlaBabana söylesene
babaacımm babacım erkek arkadaşım küpeli ve dövmeli gelip beni istesin mi?
olur kızım olur!
hayalleri yaşamaya devam et
ALLAH'IN EMRİYLE PEYGAMBERİN KABRİYLE İSTMEYE GELDİK
BABAN - SGGG LANNNN EVİMDENNNNNNNNNN VERMİYORUM LAN KIZI HADİ LAN
00 YorumlaYanı her şey bitti küpe ve dövmesi mı kaldı... knk karaktere bak sen ona buna değil ayrıca olmaz diyenler de ne kadar vizyonsuzlar kendini belli etmiş oldular
00 Yorumla
+1 yılKüpe takıyorum bir tek. Bal gibi de adamım awq
Benden olmuyorsa herkes erkeklerden ümidini kesebilir
LKHJASDLJKFLKJSDFHKLJDSAFSDA
10 Yorumla
+1 yılErkek dediğin küpe takmaz şunu yapmaz kadın dedi bunu giymez onu demez yeter olduğunuz yeter size ne kime ne kim karar veriyor alla alla ya
17 Yorumla- +1 yıl
Ay deli ya bu yorumlarımı siliyor inat ettim şimdi yorumlarımı silmekle uğraşacak. Madem fikir özgürlüğü yok niye soru soruyor? Seninkisini de siler dikkat et.
- +1 yıl
Aa neden 😂😂
- +1 yıl
Sen buraya yaz tamam mı sordu o zaman alla alla ya😂😂
- +1 yıl
Yazmadığım şeyler çıkıyor bok bile diyemiyorum 😂😂
- +1 yıl
Şimdi herkese yorum atıyorum silmekle uğraşsın, sildikçe yine atacağım
- +1 yıl
Aynen baş edemez hadi yardır arkandayım 😘😂😂😂
- +1 yıl
😂😂😂
+1 yılKadınları giyimlerine göre yargılarlardı, sıra erkeklere de gelmiş. Herkesi etiketleyin böyle aferin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDövmeleri olan biri adına dövmeye karşı olanlar genelde kendi fikirlerini değil başkalarının fikirlerini yaşayanlar ve insanlara salça olan tipler oluyor o yüzden dövmelerimi aptal mıknatısı olarak görüyorum ve memnunum.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılen sevdiğim diyalog da ben kızlara dövme yakıştırmıyorum diyenlerden geliyor sanki ömrüm uzuyor bunu duyunca bütün o gereksiz zaman israfını tek cümleyle kurtarıyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılBana itici geliyor tamam hoş olanlar var ama genelde itici. Serseri tip gibi geliyor
20 YorumlaGayette olur, kişilik, karakter çok daha önemli.
00 YorumlaOlmasina olurda senden olur mu ona bakmak lazim
00 YorumlaKarakteri iyiyse , bu küçük şeyler sadece onu özel kılabilir.
00 Yorumla
+1 yılBir erkeyin efendiliyi olemli
14 Yorumla- +1 yıl
Ben takmaz demedim sen kendi yasina gore konustun ben kendi yasima gore konustum
- +1 yıl
Aaa sana demedim ya kusura bakma soru sahibiyle aramda bir olay.
Soran+1 yılAdına özür dilerim. Çocuk daha. Musallat oldu da.
- +1 yıl
Onemi yok
bence dis gorunusune bakarak karakteri hakkinda yorum yapilmamali. bence bi problem yaratmaz yine de
30 Yorumla
+1 yılFazla dövmeli sevmiyorum küçük bir ya da iki tane olursa küpeye hayır
10 Yorumla
+1 yılYani senin için olursa bize düşmez konuşmak ama ben küpe takmam dovmem var yanliz
10 Yorumla
+1 yılDövmeliyi bilmem de küpeli'den olur. Entel oluyorlar normalde
115 Yorumla- +1 yıl
Entelektüel anlamını ifade ediyorum. Haklısınız entel görünmeye çalışan embesiller de var ama o saykolar kendilerini her türlü belli ediyor zaten. 😉😊
- +1 yıl
Cahil diye itham etmek yerine, cehaleti oluşturan konuya aydınlık kazandirsak daha iyi olur. Mesela Yavuz Sultan Selim'in de küpesi vardı. Yavuz Sultan Selim, İran'da Şah İsmail'le tebdili kıyafet satranç oynar ve şahı yener. Şah ona tokat atar. Bunu unutmamak için küpe takar. - Yavuz Sultan Selim, kendine verilen nasihatleri unutmamak için kulağına küpe takar.
- +1 yıl
Harikasınız gerçekten bu hikâye için teşekkür ederim, nedense kadının küpe takanlarla derdi var ben de inat ettim, kalkmış küpe takanlara laf atanlara salladım diye yorumlarımı falan siliyor. Evet yazmıştım onu da silmiş.
- +1 yıl
Çatışmaya gerek yok. Toplum bu sebeple geri kalıyor işte. Bence en güzeli dil cambazlığıdir 😉😊
- +1 yıl
Valla cidden yazmıştım ama ne yazarsam yazayım silecekti, ben de uyuz etmek istedim. Umarım sizin yazdıklarınızdan bir nebze olsun anlayabilir. Toplumsal normların cidden bir faydası yok çünkü.
- +1 yıl
maalesef öyle. Nazım Hikmet ne diyor?
"Sen yanmazsam, ben yanmazsam
Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?" - +1 yıl
Haklısınız, genelde ayıplanacak saçma olaylarda ilk adımı atanlar kendisini göz göre göre, değişim için ateşe atanlar oluyor. Eskiden ilkel kabilelerde hayatta kalmak için yargılanmamak önemliydi, şimdi ise hayatımız modern bir hâl alınca "hayatta kalmak" daha çok düzgün bir yaşam ve sosyal medyanın da etkisiyle, kabul görmek ile ilişkilendirildi. Umarım bu normları açabiliriz 🙏💜
- +1 yıl
Her şey bizim elimizde. Sana Tong Fu okumanı tavsiye ederim
- +1 yıl
Teşekkür ederimm notlara ekleyeceğim
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim 💫
- +1 yıl
Kitap ismini duzeltmem gerekiyor: Tongue Fu: sözlü dövüş sanatı
- +1 yıl
Aa evet bunu duymuştum, başka önerileriniz olursa onlara da açığım.
- +1 yıl
Tabii ki zamanla sayfamda paylaşırım
- +1 yıl
💜💜
- Moda & Stil konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılKüpeye dövmeye bakmaz o iş
20 Yorumla Artık eskisi gibi değil hiç bir şey, insanlar sığ düşünmüyorlar. Neden olmasın ki?
10 YorumlaBana gore ters ben sevmem o yuzden
10 YorumlaOlabilir insan sonuçta
10 YorumlaModa & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı. Küpeli erkekten hayır gelmez, dövmeli olabilir ama
10 Yorumla
+1 yılTercih meselesi
10 Yorumla
+1 yılOlabilir tabii havalı durur yanımda
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen böyle kadın istemem
10 Yorumla Sonunda ölüm var ona göre
10 YorumlaBende sol kulağımı deldireceğim :)
12 Yorumla- +1 yıl
Harikasınn bu cahilleri boş ver
+1 yılBilmem karakteri güzelse olur
10 YorumlaModa & Stil konusunda 351 cevap paylaştı. En çok da onlardan olur
12 Yorumla- +1 yıl
Hakkı bitmeseydi evet diyen herkesin yorumunu silecekti, bunu cumhurbaşkanı yapsan ülke kuzey koreye döner aq
Dövme olabilir de küpeli olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
Küpe niye olmuyormuş skdbmd
+1 yılZevkler ve renkler tartışılmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTipe bak. Olmaz. Daha ben küpe takmiyom
10 YorumlaBilmem benim hoşuma gidiyor şans verirdim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNe olur mu
111 Yorumla
Soran+1 yılSevgili
Cevap sahibi+1 yılSaf anadolu çocuklarına yönel. Beyaz tenli, sessiz efendi kendi halinde benim gibi
Soran+1 yılNasip.
Cevap sahibi+1 yılNasip tabii
Cevap sahibi+1 yılSeninle bu soruda karsilasmamiz da nasip
Soran+1 yılÖyle evet
Cevap sahibi+1 yılDeğerlendirmeye ne dersin
Soran+1 yılTeşekkürler 😊
Cevap sahibi+1 yılYani? Bu evet mi
Soran+1 yılHayır.
Cevap sahibi+1 yılPeki:)
Dövme olabilir. Ama küpe bence hoş gözükmüyor
20 Yorumla
+1 yılOnlarda insan sevelim sevilelim 😂