Okula girmeden önce saçım küçük bir topuz yapıyorum. Dümdüz saçlarım düzleştiriyorum her neyse salınca kahkülüm falan kabarıyor kabarmaması için ne yapmalıyım?Kahkülüm kabarıyor
Saçlarımı düzleştiriyorum, salınca kahkülüm kabarıyor. Kabarmaması için ne yapmalıyım?
Merhaba. Sorunu görünce hemen geldim çünkü kabarma ve elektriklenme sorunu bende de var. Aslında eskiden böyle bir sorun yoktu ama sanırım şampuan değişikliğinden dolayı olmalı ki, saçlarımın yapısı aniden değişti. Saçlarının kabarması benim gibi sonradan da olabilir veya saç yapın doğuştan beri kabarmaya yatkın bir saç yapısı da olabilir. Saçlarını düzleştirmek, kabaran saçları sakinleştirmez, hatta daha da çok kabarmasını ve elektriklenmesini sağlar. Sana vereceğim birkaç yöntemle bu sorunu ortadan kaldırabiliriz.
Saçlarımız neden kabarır/elektriklenir?
Saçlarımızın kabarmasının ve elektriklenmesinin altında aslında birçok sorun yatar. Saçlarımıza yaptığımız en ufak yanlış işlem bile saçın seyrini değiştirmeye yeterlidir. Çünkü saçlarımız çok kibardır ve her şeyden etkilenebilirler. Bunun belli başlı nedenleri;
Yanlış şampuan kullanımı veya sürekli kullanılan şampuandan, farklı bir şampuana geçmek saç yapısını bozar. Daha sonra kabarma ve elektriklenme meydana gelir.
Yanlış tarak kullanımı saç tellerine zarar vererek daha çok kabarmasını neden olur. Bunu önlemek için mutlaka saç yapısına göre tarak kullanılmalı.
Duştayken saçlarımızı çok sıcak su ve çok soğuk suda yıkadığımızda da saç yapısını bozabilir. Saçlar yıkanırken mutlaka ılık suyla yıkanılmalıdır.
Dışarı çıkarken mutlaka koruyucu saç spreyi kullanmalı ve güneşe karşı koruyucu faktörlü ürünler kullanılmalı. Çevre koşulları ve güneş, saç yapısını bozarak ektriklenmesine neden olur.
Saçlarımız çok hassas olduğu için bu gibi alışkanlıklarımızdan vazgeçersek, saç yapısı normale döner ve elektriklenme gibi sorunlar ortadan kalkar. Öncelikle saç yapını iyi bilmelisin ve saçlarına uygun olan ürünler kullanmalısın.
Saç elektriklenmesine ve kabarmasına karşı deniz tuzu spreyi kullanmalısın
Saçların zaten çok kabardığı için birden fazla ürün kullanmayı gerek yok. Kullanıldığı takdirde, saçın yapısı geri dönülmez derecede bozulur. Senin saç yapın doğuştan ya da daha sonradan bozulmuş ihtimalini karşı olarak öneri yapıyorum. Asıl sorun saç tipinde olduğu için burada kullandığın saç düzleştiricinin sana uygun olup olmadığı da çok önemli değil. Önce saç sorununu halletmelisin. Duştan sonra saçlarını uygulayacağın deniz tuzu spreyi saçlarını rahatlatacak ve eskiye nazaran daha da çok sakinleştirecektir. Deniz tuzu spreyinin içeriğinde bulunan zengin mineraller, saçlarının yapısının tekrar düzelmesini sağlayacaktır. Yaklaşık iki hafta kullanımdan sonra saçlarındaki değişikliği mutlaka fark edeceksin.
Her saç tipine hitap eden ve saçları kusursuzca düzleştiren Dyson Corrale ile tanış!
En yeni teknoloji olan Dyson Corrale ile tanıştıracağım seni. Kendisi en yeni teknolojinin gözdesi ve kraliçesi. Biz kadınlar her zaman böyle bir saç düzleştirici olmasını hayal edip dururduk, fakat gerçek olacağını nereden bilebilirdik ki? Dyson Corrale daha çok yeni üretildi ve piyasaya çıktığı andan itibaren birçok kişinin sempatisini kazandı. Her saç tipine hitap etmesi, birçok kadını sevindirdi. Çünkü diğer saç düzleştiriciler her saç tipine asla hitap etmezler, ayrı ayrı satılırlar. Dyson Corrale ise ince, kalın, kuru, mat, canlı, boyalı vb. olmak üzere tüm saç tiplerine hitap ederek, saç tellerini özenle bir araya getirerek düzleştirir. Daha fazlası için sana Dyson Corrale'nin özelliklerini anlatmak istiyorum;
Dyson Corrale kablolu ve kablosuz kullanım sağlıyor. Saçlarını düzleştirirken ister kablolu olarak, istersen kablosuz olarak kullanabilirsin. Biz kadınlar hep kablosuz düzleştirici ıstediğimiz için kablosuz kullanım bize daha yakın geliyor.
Dyson Corrale 70 dakikada tamamen şarj oluyor. Şarjdan çıkarınca 30 dakikalık kullanım sağlıyor. Bu süreç, istediğimiz saçlara kavuşmak için fazla bile!
Esneyen plakaları sayesinde saç tellerini özenle bir araya getirerek eşit olarak düzleştirme yeteneğine sahip. Düzleştirirken saç tellerini kırma, yorma ve yakma gibi olumsuz özellikler, Dyson Corrale ile asla söz konusu olamaz. Çünkü kendisi tüm saç tellerine karşı oldukça hassas olarak üretilmiştir.
Dyson Corrale sade tasarımı ve yüksek gücü sayesinde de her yaşa da hitap ediyor. Saç konusundan hiç anlamayan bir kişi bile sade tasarımı sayesinde kolaylıkla anlayabilir. Üzerindeki ısı yönetim, açma/kapama takımları son derece anlaşılır olarak üretilmiştir.
Dyson Corrale'nin renk seçenekleri de mevcut. Siyah/mor ve nikel/fuşya renk seçenekleri ile birlikte gözümüze hitap ediş şekli bile çok hoş. Ben ve arkadaşlarım nikel/fuşya renk seçeneğine bayıldık.
Dyson Corrale'yi deneme ve kullanma fırsatım olmamasına rağmen tüm özelliklerini biliyorum. O kadar çok araştırdım ki, sonunda Dyson Corrale'ye güvenebileceğimi anladım. Piyasadaki diğer saç düzleştiricileri bana yeterince güven vermiyor. Saçlarım benim için çok değerli olduğu için her ürüne saçlarımı emanet etmekten çekiniyorum. Saçlarımızın kusursuzluğu için Dyson Corrale ve onun eşsiz tasarımları şart. Tereddüt etmeden Dyson Corrale'yi alıp ömür boyu sağlıklı saçlarla mutlu yaşayabilirsin. Çünkü sen ve saçların en iyisine layık. :)
kahkülünü niye topluyosun sal ve düzleştirtikten sonra kabarıyorsa üstüne biraz basınç uygula şapkayla falan kabarması önlenir eğer hiçbiri olmazsa çok kalındır kahkülün incelttir
kahkülğ toplama düzleştirince bırak öyle normal olur. ama düzleştirmeden öncede toplama kakülleri. istemiyorsan tel tokayla falan tuttur ama toplama iz bırakır kabartı falan işte
En İyi Cevaplar