Arkadaşlar saçımı birazdan evde boyayacağım. Şu anki rengi kahverengi, boyayacağım renk ise açık kumral. Kaşlarım ise siyah. Boyadıktan sonra kaşımın saçımın yanında koyu kalacağını düşünüyorum. Saç boyasıyla hafiften kaşımı da boyasam bir zararı olur mu?Saç boyasıyla kaş boyama
Özellikle saçlar açık renge boyanmışsa kaşların koyu kalması çok dikkat çekmesine sebep oluyor. Örneğin; platin bir saç rengine siyah kaşlar aşırı uyumsuz duruyor. Kaşlar en az saçın 1-2 ton koyusunda olmalı ya da aynı renkte olmalıdır.
Uzmanlar saç boyasıyla kaşların boyanmasını uygun bulmuyor. Çünkü saç boyaları tamamen kalın saç kılları için üretiliyor, içerisinde ona uygun maddeler bulunuyor. Kaşlara uygulandığında alerjik reaksiyona sebebiyet verebilir, kaşların dökülmesine neden olabilir. Ancak saçları boyarken kolaylık olsun diye kaşlarını da boyayanlar yok değil.
Saç boyasıyla kaş boyama yaparken nelere dikkat etmeli?
Saç boyasıyla kaş boyanır mı?
Tüm uyarılara rağmen, saç boyasıyla kaş açma işlemi yapacaksanız boyayı kaşlarınızda çok fazla bekletmemelisiniz. Saç boyası saçlarda ortalama 45 dakika bekletiliyor. Ancak tamamen kalın saç kıllarına uygun olduğu için bu şekildedir.
Kaşta boya kaç dakika durmalı?
Eğer saç boyasını kaşlarınıza uygulayacaksanız, 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Yani saçlarınızı yıkamanıza 10 dakika kala kaşlarınıza boyayı uygulayabilirsiniz. Zaten kaşlarınızın rengi saçlarınızdan 2-3 ton koyu kalsa da sırıtmaz.
Kaş boyası ne kadar dayanır?
Kaşlarınızın uzama hızına göre boyanın kalma süresi değişiklik göstermektedir. Tıpkı saçlarımızdaki gibi, yeni çıkan kaşlar da kendi doğal rengindedir. Kaliteli bir boya kolay kolay akmaz ve kaş renginiz uzun süre dayanıklı olur.
Kaş ve kirpik boyaları etkili mi?
Kaş boyama
Bana sorarsanız, saç boyası yerine doğal bir kaş boyası tercih etmenizi öneririm. Bu sayede sağlığınızı da korumuş olursunuz. Kaş boyasını her ay düzenli olarak kaşlarınıza ve kirpiklerinize uygulayabilirsiniz. Kirpikleri de koyu renge boyamak rimel sürmüş etkisi veriyor :)
annemin guzellik salonu var saca surulen boyayla kas boyadigini gormedim ozel kas boyalari var o sacindaki boyada amonyak fazla ve kasina surersen dokulme olabilir o yuzden yapma bence
Evet boyanir bizzat arkadasim sacini boyadiktan sonra kalan boya ile kaşlarını yanimda boyadi ve 10dk bekledi sildi yikadi sonra gayette güzel oldu.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ben hep boyuyorum. Ama saç gibi çok beklemiyceksin 10 dk yetiyor. Zaten iki haftaya çıkıyor boyası kaştan. Saçlarım sarı olduğundan Sık sık boyuyorum ben zaten.
Benim arkadasim hep boyuyo onda dokulme sorunu yok ayrica sacini koyu kizil bir renge boyadi ve o boyayi sacina surdu turuncu falan olmuyo sadece sac rengin daha koyu renk oluyo. Mesela karamele boyadin sacini o boya ile kasini da boyadin kas rengi bir tık daha koyu oluyo ve daha dogal guzel duruyo. Yani arkadasim turuncu olan kaş nası bir kaşmış merak ettim :)
Olur kuaförlerin bazılarıda oyle yapıyormuş yalnız çok uzun sure tutma5dk tutsan yeterlidir yetmezse de bakarsın zaten renk değişti mi die oyle silersin
Dökülse mökülse kötü olur yani bence kuaförde yaptır boyatmak istiyorsan..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Boya ve açıcı ile cirkin oluyor onların özel var onunla yap bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kahverengiden açık kumrala dönüş yapman için saçı acman gerek evde yapıcaksan oryal kullanabilirsin sonra boyarsın aynı iişlemi kaşnada yapcaksn önce acıp snra accaksan kaşında cok bekletme 2-3 dakika
En İyi Cevaplar