Maalesef ne erkekler de ne de bayanlarda dövme sevmiyorum. Yaptıranlara karşı değilim tabii ki herkesin kendi düşüncesidir. Kimine göre anlamı vardır, kimine göre şeklini seviyordur. Ancak ben yemek yapan aşçıda dövme görsem maalesef yiyemiyorum. Görmedikten sonra problem yok tabii ki. Ancak ben sevmiyorum, sevemedim, sevemicem.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Moda & Stil konusunda 301 cevap paylaştı.
+1 yılPeygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem dövme yapan ve yaptıranlara Allah lanet etsin dediği için böyle bir uygulamayı hoş karşılamak adamı imândan eder. O yüzden Müslümanlar uzak durmalı. Müslüman olmayanlar ve olmayı düşünmeyenler istediği dövmeyi yaptırabilir
047 Yorumla- +1 yıl
Nihat Hatipoğlu'nun sözleri ise şu şekildedir: "Dövme yaptırmak haramdır ancak dövmesi olan bir kişinin namaz kılmasında sakınca yoktur."
Herkes Allah olmaya çalışıp kimin dinden çıkıp çıkmayacağına karar veriyor. Bırakın artık Tanrı ile kul arasındaki konulara yorum yapmayı. Doğru da bilmiyorsunuz zaten. - +1 yıl
@hael8885 ben Nihata hatipe bakmam ben peygamber efendimizin dediğine bakarım. Dövme yapanlara lânet etmiş mi etmiş ama sonradan pişman olup Tevbe edersen o zaman o lanet üzerinden kalkar ama Tevbe etmez Allah yoluna yönelmez isen peygamber laneti ile ölürsün son nefeste
- +1 yıl
@hael8885 yoo öyle olsaydı Tevbe kapısı açmazdı sana. Sen işine geleni anlıyor gelmeyeni anlamak istemediğin için bu kafada olman normal. Ayrıca Tanrı değil Allah denir. Tanrı çoğul Allah tekil kavramdır. Tanrı dersen hangi Tanrı diye sorarlar. Zeus mu, Odin mi? Hristiyanların Tanrı olarak gördükleri İsa tanrı mı? Güneş tanrısı mı ay tanrısı mı hangi Tanrı bu? Allah ise birdir. Tektir. Ayrıca Nihat Hatipoğlu dahi haram demiş kendi elinle yazmışsın. Haram ne demek? Allah'ın yasakladığı eylem ve davranış demek. Sen dövme yaptırarak Allah'ın yasakladığı bir şeyi Allah'ım kusura bakma sen yasakladın ama ben seni takmıyorum. Kendi nefsim daha önemli bu yüzden senin yasağını çiğniyorum demiş oluyorsun. Allah yine de merhamet ediyor Tevbe kapısını açık bırakıyor sana. Tevbe edip namaza Allah'a ibadete yönelir isen affediyor. Ama sen hem Allah'ı takma hem Tevbe etme. Hem ibadet yapma sonrada dolmuşla Cennete gideceğini san😄 patronun bile seni 3 gün üst üste işe geç kalınca işten kovarken. Allah'ın kuralına uymayınca ceza almayacağınızı sanmanız çok komik 😄
- +1 yıl
@hael8885 ben değil peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem söylüyor 😂 şöyle buyurmuştur peygamber efendimiz: 1) namaz kılmayanın diğer amellerini Allahü teâlâ kabul etmez. Tevbe edinceye kadar da Allah’ın himayesinden uzak olur.) [İsfehani]. 2)(Namaz kılmayanın Müslümanlığı, abdest almayanın namazı yoktur.) [Bezzar]
3)(İman ile küfür arasındaki fark, namazı kılıp kılmamaktır.) [Tirmizi]
4)(Namaz, imanın başı ve Cehennemden kurtarıcıdır.) [Miftah-ul-Cennet]
Birde kızı Fatıma ya diyor ki: Ey Fatıma sakın babanın peygamberliğine güvenme. Namazların olmadıkça peygamber kızı da olsan Cennete giremezsin. Peygamber kendi kızına böyle söylüyor. Sizde kendi kendinize cennetçilik oynuyorsunuz 😄 - +1 yıl
Burada bir düzeltme yapmak istiyorum: dövme yapanı hoş karşılamak kişiyi "imandan etmez", onu "günahkar" yapar sadece. Dövmenin haram olduğu "inkar edilirse" o zaman "imandan olursun"
- +1 yıl
@Nightwalk35 dıtt yanlış bilgi 😄 Allah'ın haram kıldığı bir şeye, bunun haram olduğunu bildiği halde güzel diyen dinden çıkar. Biraz fıkıh eksik sanki sende onu gözlemledim. Umarım Allah bu eksikliğini tamamlaman için bir vesile kılar sana.
https://youtu.be/c2cnsFBldHw - +1 yıl
Hahaha abi bana fıkıh eksik demen için benden çok araştırma yapmış olman gerekiyor. Yani illa ki %100 ünü bilemem ama 5 yıl okudum araştırdım yani :) Dinden çıkaran şey inkardır. Sen eğer Allah'ın emrettiği veya men ettiği şeyi kabul ediyorsan (yani yalanlamıyorsan) ve bunu kabul ediyorsan dinden çıkmazsın. Dinden çıkaran şey inkardır.
- +1 yıl
Her hocayım diyeni de dinleme bu arada. Dinin kaynağı Kuran ve Hadistir. Şu an videonun içeriğine bakamicam uygun olduğumda bakarım fakat şunu soyliyim: Hangi hocayı dinlersen dinle anlattığı bilgiyi ayete veya hadise dayandırmıyorsa o bilgi çöptür
- +1 yıl
@Nightwalk35 Anlatamazsın boşuna uğraşma =) Bunlar Allah'tan daha Allah olmaya çalışıp, kimin cennete gireceğine karar veren tayfa.
- +1 yıl
Fıkıhta icma, kıyas yaparak fetva verirken dahi ayet ve hadisler dayanak gösterilmek zorundadır. Vesselam :)
- +1 yıl
@hael8885 yani şimdi yaftalamaya gerek yok polemik de çıkarmayalım lütfen :)
- +1 yıl
@Nightwalk35 o zaman söyle bakalım çok bilgili fıkıh hocam. Puta tapmak haram mı değil mi? Benim fıkıh bilgim şirk de olduğu için haram kılınmıştır diyor. Şimdi sem çıkıp da puta tapmak kötü bir şey değil dediğinde dinden çıkar mısın çıkmaz mısın 😄 Allah'ı yasakladığı hiç bir şeyi yasak olduğunu bile bile beğenen bunda ne var canım Allah yasak etmiş olabilir ama ben beğeniyorum diyen biri dinden çıkar mı çıkmaz mı bir ara bir hocaya sor bakalım ne cevap alacaksın😄.
- +1 yıl
@hael8885 @Nightwalk35 saygı değer fıkıh hocalarım şimdi bu hadiste peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: Dövme yapan ve yaptıran, peruk takan ve taktıranlara lanet olsun ( Müslim) e şimdi bu hadisten sonra sen şimdi bu hadisi öğrendin ya şimdi artık biliyorsun. Buna rağmen bunu bildiğin halde dövme yaptırmak kötü bir şey değil dersen bak Allah nasıl Cevap veriyor siz kullarına: Kim de doğru, apaçık belli olduktan sonra peygambere muhalefette bulunur ve müminlerin yolundan başka bir yola giderse, onu gittiği o yolda bırakır ve kendisini cehenneme boylatırız ki, o ne kötü gidiştir!” Nisa Suresi 115. Ayet😂 e hadi cevap verin şimdi kim haklı siz mi yoksa Allah ve peygamber mi 😂
- +1 yıl
@Handsomehell01 evet onda dinden çıkarsın. Diğeri daha farklıydı ama aynı şey değil
- +1 yıl
Sen kötü bişey değil demekle saygı duymak aynı şey değil. Şu an kelimeleri değiştirerek ispat yapmaya çalışıyorsun. Bu da adil değil farkındasındır umarım?
- +1 yıl
@Nightwalk35 ayet örneği verdim artık sen düşün aynı şey mi değil mi diye 😃 tekrar soruyorum bak. Allah'ın haram kıldığı bir şeyi bunun haram olduğunu bildiğin halde yok canım bence bu güzel dersen dinden çıkar mısın çıkmaz mısın 😄 bence Nisa 15 te Allah çok güzel cevap vermiş ama anlamak isteyene tabi
- +1 yıl
Ayrıca Nisa Suresi 115. ayette cehenneme atarız diyor. Kafir olur demiyor. Sadece kafir olanların değil, günahkar olanların da cehenneme gittiğinden haberin yok sanırım "benden daha iyi bildiğini iddia eden fıkıh hocası"
- +1 yıl
115 olacak orası
- +1 yıl
Sorun senin ayeti yanlış yorumluyor olman :) cehenneme atarız cümlesini görünce hemen kafir ilan etmeye çalışmak gibi bir yanılgıya düşüyorsun
- +1 yıl
Bu güzel dersen çıkarsın. Ama saygı duymak farklı bişey. Sen saygı duymaktan bahsettin ben de ona ithafen cevap verdim. Kelimeleri değiştirerek, anlamları farklı yöne çekerek söylemediğim şeyleri söylemişim gibi bir algı olusturuyorsun şu an
- +1 yıl
@Nightwalk35 onu gittiği o yolda bırakırız cümlesini Allah süs olarak koymuş sana yani 😂 orayı niye atlıyorsun çünkü işine gelmiyor 😂 Allah'ın bir kulunu yanlış yolda bırakması ne anlama geliyor bir araştır fıkıh hocam 😂
- +1 yıl
@Handsomehell01 hayır orayı bilerek anlamadım dikkatinden kaçmış. Ama sen beni bu konuda haksız yere yargılayıp suizanda bulunduğun için benim kul hakkına girmiş oluyorsun. Ben helal etmezsen seni cehennemden kim kurtaracak fıkıh hocam onu da söyleyin :) dini böyle tebliğ edemezsiniz
- +1 yıl
@Nightwalk35 bak bakalım saygı duymak cümlesi hiç geçmiş mi yorumlarımda😂 bence artık yanlış şeyleri savunmaktan vazgeç. Bana ders vermeye kalkmak yerine önce kendi ilmini ilerlet.
- +1 yıl
@Handsomehell01 evet orada kastedilen Allah'ın yolundan sapmış olmak doğru. Ama bu ayette Allah ve Peygamberin yolundan sapmaktan kastedilen şey bizim konumuzla alakalı değil. Bu ayetten " günah olan bir şeyi yapmak, veya yapan kişiye saygı duymak" durumunda dinden çikacagiyla ilgili bir bilgi yok.
- +1 yıl
Ben değil sen bana ders vermeye kalkıyorsun ve bence yanlış kişiye karşı yapiyosun bunu :)
- +1 yıl
Ha hoş karşılamışsın ha yapana saygı duymuşsun aynı şey. Aynı anlama gelen şeylerin olması için illa aynı kelimeyi kullanmak gerekmiyor. Bunu da bilmiyorsan sana söyleyeceğim başka bişey yok :)
- +1 yıl
@Nightwalk35 Valla bana iftira atan da sensin, Allah'ın haram kıldığı bir şeyin bunun haram olduğunu bildiğin halde güzel olduğunu söylersen imandan olursun dediğim halde sen" Burada bir düzeltme yapmak istiyorum: dövme yapanı hoş karşılamak kişiyi "imandan etmez." Diyerek İslama ve Allah'ın emrine aykırı fetva veren de sensin asıl sen nasıl helallik isteyeceksin😂
- +1 yıl
Ben hangi konuda sana iftira atmışım? Boşa sallama bence :)
- +1 yıl
Ben Allah'ın haram dediği şeyi "inkar eden" kafir olur dedim. Yapana saygı duyarsan o seni dinden çıkarmaz sadece günahkar yapar dedim. Ve konuda da netim. Bunda İslam'a aykırı hiçbir şey söylemedim.
- +1 yıl
Kişi günah islemeyi tercuh ediyordur, herkesin kendi tercihi. Buna saygı duymak insanı dinden çıkarmaz. Benim kastettiğim şey bu. Bundan farklı bişey de söylemedim. Farklı anlama gelen bişey de söylemedim. Sözümün de arkasindayim
- +1 yıl
@Nightwalk35 peygamber efendimizin lanetlediği bir şeyi ne hoş karşılayabilir bir müslüman ne de saygı duyabilir. Kâfirler yapabilir bak zaten kâfir ebedi Cehennem'e gidecek. Ama Müslümanım diyen biri dövme yaptırınca ona peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'in hadisini hatırlatmaz ve tebliğ yapmadan olabilir canım ne var ben saygı duyuyorum. Hoş karşılıyorum dersen Müslümanlığını sorgulama vakti gelmiş demektir. Ama sen tebliğ yapıp bak dövme yaptırmak İslam'a aykırı. Tamam yapmış olabilirsin ama Tevbe kapısı hep açık. Allah'a Tevbe et. Ona yönel. Bir daha yapmayacağına söz ver Allah senin pişman olduğunu görünce elbet affedecektir inşallah demen lazım. Bunu yapmadığın sürece ehli sünnet olamazsın
- +1 yıl
@Handsomehell01 1. si fıkıh bilgimi sorgulamak da, ehlisünnet olup olmadığımı da sorgulamak asla senin haddine değil. Önce bi kibrini yok et. 2. si dövme yapmayı hoş karşılamak bir Müslümana yakışan bir davranış degil evet ama o kişi dövmenin haram olduğuna "iman ediyorsa" yani kabul ediyorsa bu onu dinden çıkarmaz. Ayrıca Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s. a. v.) dövme yaptirana lanet ettiğinden bahsedilen hadisi söyledin bu doğru. Ama yine de kişi bunun yanlış olduğunu bildiği halde dövme yaptirirsa bu onu yine "dinden çıkarmaz". Sadece günahkar yapar. Yani Peygamberimiz lanet ediyor diye yapan kişi dinden çıkmıyor olmuyor bunu da öğren. Benim saygı duymaktan ve hoş görmekten kast ettiğim şey de kişinin dövme yaptirmasina saygı duymak. Doğru kabul etmek başka bir şey, yapan kişiye saygı duymak bambaşka bişey. Doğru kabul ediyorsan zaten inkar ediyorsundur dinden çıkarsın. Ama bir kişi günah işlemeye tercih ediyorsa ona saygı duymaktan başka yapabileceğin hiçbir şey yok. Herkesin kendi sorumluluğunda bu. En fazla uyarirsin o kadar. Ve tekrar soyluyorum benim ehlisünnet olmamı sorgulamak hiç kimsenin haddi değil
- +1 yıl
@Handsomehell01 bu arada ben sana hangi konuda iftira atmışım hala söylemedin :)
- +1 yıl
@Nightwalk35 neyse sen anlamak istemiyorsun ben sana ders değil tebliğ yapıyorum. Saygı duymak ile ilgili tek bir yorumum yokken saygı duymak tabirini kullandığımı iddia eden sensin. sen Allah'ım haramlarını uygulayan kişilere bunu bildiğin halde saygı duyup hoş karşılamaya devam et. O yüzden senin dinin sana benim dinim bana. lekum dinikûm ve liyedin. Kişiler günah işleyebilir zaten ben aksi bir şey söylemedim. Ben diyorum ki Allah'ın haram kıldığı bir şeyi bunu bildiği hâlde uygulayan kişilerin eylemlerini beğenen , hoş karşılayan ve buna saygı duyan dinden çıkar. Adam puta tapıyor. Aa olabilir canım ben saygı duyarım ama ben müslümanım. Bu nasıl kafa? Peygamber efendimiz dövme yaptırana lânet etmiş. Ben diyorum ki dövme yaptıran kişinin yaptığı bu eylemi hoş karşılamak adamı dinden çıkarır. Sen çıkmış İslam'a aykırı fetva veriyorsum dinden çıkmaz hoş karşılamak diyorsun. . Ahirette görüşürüz. Akıl var mantık var. Allah sana el yüz ayak dışında örtün diyor. Sen gidip açık kadınlara diyorsun ki Allah yasak kılmış ama açık giyinenlere saygım var benim. Ben Allah'ın yasak kıldığı bu şeyi uygulayan insanları hoş karşılıyorum. Bidat ehli yapar bunu sadece. Kişi günah işleyebilir açık giyinebilir, dövme yaptırabilir bunlar Allah'ın yasak kıldığı şeyler fakat onalra Tevbe kapısı açık her zaman. Bize düşen tebliğ yapmaktır Allah'ın haramlarını hoş karşılamak değildir. Ben sana ders değil tebliğ yapıyorum sen ise bidat uyduruyorsun
- +1 yıl
@Handsomehell01 sana söyleyeceğim tek şey fıkıh bilginin çöp olduğu. Bence otur yeniden araştır.
- +1 yıl
Çünkü söylediğin şeyin ne ayette ne da hadiste bir kaynağı yok. Kendi kendine dinden çıkarır diye fetva uyduruyorsun
- +1 yıl
@Nightwalk35 Tırnağı uzun olana, (Tırnağı kesmek sünnettir) dense, o da, (olsun ne olacak) dese, kâfir olur.
Bir şarkıcıyı dinleyen veya herhangi bir haram işi gören kimse bu harama, ne güzel dese, o anda imanı gider. (Müjdeci Mek. 266)
Tırnağını kesmediği için değil, sünnete önem vermediği için küfür olur.
İslâmiyetin haram ettiği şeylerden kaçınmak, her Müslüman için lazımdır. Haramın haram olmasına ehemmiyet vermeyen yani Allahü teâlânın yasak etmesine aldırış etmeyen veya bunları beğenen, ne güzel diyen kafir olur. Allahü teâlânın haram etmesine ehemmiyet verip, kabul edip de, nefsine mağlup olarak, aldanarak, bunları yapan ve sonra akıllarını toparlayıp pişman olanlar kâfir olmaz, imanlarını kaybetmezler. Böyle kimselere asi, fasık, günahkâr denir.
https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4019
Bunlar da uyduruyor hep çöp bilgi bunlar her şeyi sen biliyorsun 🤣🤣🤣🤣 - +1 yıl
Kişinin günah işlemeyi tercih etmesine saygı duymak bu günahı önemsememek anlamına gelmiyor. Yine cevabi veremedin. Önem vermek insanın kendisi içindir. Başkaları için değil. Benim sorumun cevabı yine yok yani :)
- +1 yıl
Başkası günah işliyorsa günahı kendine. Beni alakadar etmiyor. Uyarır geçerim. Kendisi uymuyorsa da bana tercihine saygı duymak düşer. Bu davranış ayeti ya da hadisi önemsememek anlamına gelmez. Ben ne soruyorum sen hala ne cevap veriyorum yani...
- +1 yıl
@Nightwalk35 Burada bir düzeltme yapmak istiyorum:( dövme yapanı hoş karşılamak kişiyi "imandan etmez") açık açık diyorsun ki Peygamberin lânet ettiği uygulamayı yapanları hoş karşılayarak peygamber efendimize muhalefet etmiş olduğumuz halde dinden çıkmayız. Eşcinsellik kişilerin kendi tercihi canım onları da hoş karşılamak dinden çıkarmaz. Puta tapmak kişilerin kendi tercihi canım onları da hoş karşılamak dinden çıkarmaz bizi demekle ne farkı var bu kurduğun cümlenin. En başta diyecektin ki kişiler günah işleyebilir dövme yaptırabilir, açık giyinebilir. Bu onların tercihleri. Sonuçta Allah insanlara günah işleme özgürlüğü vermiş. Ha bunlar hoş şeyler mi? Tabiki değil. Biz bunları hoş karşılayamayız çünkü Allah'ın haram kıldığı şeyler bunlar. Bu yüzden bize düşen tebliğ yapmaktır. Biz tebliğ yaparız ondan sonra ister günaha devam eder ister Tevbe eder. Biz Allah'ın bize emrettiği tebliğ vazifesini yaparak bu vebali üzerimizden atmış oluruz. Gerisi onlarla Allah arasında artık. Böyle demiş olaydın hiç bir sorun yoktu ama İlk verdiğin fetva yanlış ve hâlâ doğru olduğunu savunuyorsun.
- +1 yıl
Aynı şeyi niye hem özelden hem buradan yazıyorsun? Cevabı tek yerden alman yetmiyor mu? Kendini mi ispat etmeye çalışıyorsun 😂
- +1 yıl
Madem öyle cevabı tekrar vereyim buradan. "En başta diyecektin ki kişiler günah işleyebilir dövme yaptırabilir, açık giyinebilir. Bu onların tercihleri. Sonuçta Allah insanlara günah işleme özgürlüğü vermiş" benim en baştan beri dediğim şey bu zaten. Buna saygı duymak, bunu hoş görmekten bahsediyorum.
- +1 yıl
@Nightwalk35 senin yaptığın şeyin aynısını kısas olarak sana cevap olarak aynı şekilde verdiğim için olabilir mi acaba 😄 İLK YORUMDA NE YAZMIŞIM Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem dövme yapan ve yaptıranlara Allah lanet etsin dediği için (BÖYLE BİR UYGULAMAYI HOŞ KARŞILAMAK adamı imândan eder. ) O yüzden Müslümanlar uzak durmalı. Müslüman olmayanlar ve olmayı düşünmeyenler istediği dövmeyi yaptırabilir. Bak ben ne demişim İlk yorum da böyle bir uygulamayı yani dövme yapma uygulamasını hoş karşılamak dinden çıkarır demişim. Sen de hayır çıkarmaz diyorsun. Eğer ben şöyle demiş olsaydım: Dövme yaptıran kişilere bu günah işleme özgürlüğünden dolayı saygı duymak dinden çıkarır. O zaman amenna. Fakat ben eylemin kendisinden bahsediyorum. Kişilerin tercihlerinden değil kapiş. Yani bir adam eşcinsel de olabilir puta da tapabilir dövme de yaptırabilir. Fakat put, dövme ve eşcinsellik uygulamasını hoş karşılamak dinden çıkarır adamı. SEN BUNUN ÜZERİNE NE DEDİN. DÖVME YAPTIRANI HOŞ KARŞILAMAK ADAMI DİNDEN ÇIKARMAZ. BEN UYGULAMADAN BAHSEDİYORUM SEN KİŞİLERİN TERCİHLERİNDEN. YANİ SEN İLK YORUMU HİÇ ANLAMAMIŞSIN
- +1 yıl
Tamam
- Moda & Stil konusunda 32,2b cevap paylaştı.
u +1 yılDövme özel olarak ilgimi çekmez ama severim dövmeleri
00 Yorumla
Bende de var 2 tane , dövmeli kadınlar da çekici geliyor bana. Özellikle alışılmışın dışındaki dövmeler.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
+1 yılBilek kısmında olan dövmeler tatlı duruyor ama genelde itici bulurum ve yaptırmam da
11 Yorumla- +1 yıl
+
+1 yılTam tersine. Çok itici buluyorum. Görünce kaçıyorum
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 362 cevap paylaştı.
u +1 yılEvet dikkatimi çekiyor ve çok seviyorum. Bu gidişle bütün vücudum dövme olacak.
00 Yorumla
+1 yılAnlamlı ve çok küçük bişeyse evet. abartısını yakıştırmıyorum
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDövmelerim var seviyorum ama başka insanları dövmeleri yüzünden çekici bulmuyorum.
00 Yorumla
+1 yılBazı kişilere aşırı derecede yakışıyor sırt dövmelerine aşığım ben
00 Yorumla
+1 yılvar gögüsümde kıs 2. dövme yapacagım. kaslı dövmeli nasıl sence?
00 Yorumla
+1 yılcok begenirim özellikle biz kizlarin karin gogus ust bacak kisminda baya seksi bence
00 Yorumla
+1 yılGüzel seçilmiş dovmler iyi duruyor cidden
10 Yorumla
+1 yılVar dovmem de biri çıkıp. Dövme hayran kaldım. Ay çok beğendim diyeni goremedik
00 Yorumla
+1 yılÇok büyük olmamak kaydıysa ufak ve anlamı olanlara ben de bayılırım valla
00 Yorumla
+1 yılÇekmez mi hele ki Japon tarzı dövmeleri varsa sırtla götür yabana o derece yükseliyorum
00 YorumlaBazıları çok abartı sade ve kibar olanlar kadında her zaman dikkat çekici
00 Yorumla
+1 yılEvet daha seksi oluyor özellikle bel ya da kasıkta olanlar
00 Yorumla
+1 yılDövme pek ilgimi çekmiyor.
00 Yorumla
+1 yılİtici ve ilkel buluyorum.
00 Yorumla
+1 yılÇekmez mi çekiyor ama küçük dövmeler daha güzel
00 Yorumla
+1 yılDövme çok abartılı değilse seviyorum.
00 YorumlaDövmesi olana güvenmem
00 YorumlaModa & Stil konusunda 755 cevap paylaştı. Resideki gibiyse nikah basalim
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır , normal geliyor bana
00 Yorumla
+1 yılHepsi değil ama çekiyor.
00 Yorumla
+1 yılBunun vücudu güzelmiş
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 552 cevap paylaştı.
+1 yılHer insana yakışmıyor.
00 Yorumla İlgi çekicidir..
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet baldır ve kalçaya dövmeyi çok yakıştırıyorum
00 Yorumla - Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBende dövme var dikkatimi çekiyor mu evet
00 Yorumla Evet ama herkes çok saçma dövme yaptırıyor
00 YorumlaNötur bakıyorum bendede var ama genede nötur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlar neden dövme yapar?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılhayir, karisiyim...
00 YorumlaModa & Stil konusunda 12,2b cevap paylaştı. Fiziği ve nerede olduğu önemli.)
00 YorumlaSadece şerit dövmeler
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası sevmiyorum serseri gibi.
10 Yorumla
+1 yılHayır
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır
00 Yorumla
+1 yılDövmenin olduğu yer önemli ilgi çekmek için 🤣🤣🤣
00 Yorumla
+1 yılKüçük minimal güzel oluyo
00 YorumlaHayır.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 420 cevap paylaştı. Hayır.
00 Yorumla
+1 yılÇekmiyor
00 YorumlaModa & Stil konusunda 653 cevap paylaştı. Çekiyor evet
00 Yorumla
+1 yılHayır
00 YorumlaMinimal olursa
00 YorumlaDövmeyi sevmem
00 YorumlaEvet.
00 Yorumla
+1 yılay bu ne be 😂😂😂😂😂
00 Yorumla
+1 yılbenim cekiyor