Bir kadın olarak davet olayını aşırı saçma buluyorum. İlgi istemek için açık giyinen çok kız var ancak bende açık giyinen biriyim ve kimsenin ilgisini istemiyorum tarzıma oturduğu için sık olmasa da ara sıra dekolte kullandığım oluyor ve instagramda fotoğraflar paylaşıyorum. Sağlıklı giden de bir ilişkim var sevgilim çok ciddi karışmıyorda hani bence erkekler laf atmaya yer arıyor biraz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayır. Bakın biz gerçekten aptal olan insana bi halt anlatamıyoruz eminim bazı erkekler bu dediklerimi de yanlış anlayacak şimdi ama olsun. Bence zaten açık giyinme olayı da herkese göre değişiyo mesela ben açıkçası askılı veya straplez üstleri açık bulmuyorum bana kalırsa gayet normal. Ama bazı insanlar bunları açık giyinmek olarak adlandırıyor. Olabilir onların yetiştiği çevreye göre böyle bir zihin yapıları oluşmuştur yeter ki "aranıyor bu da" falan demesinler, ama kış soğuğunda karlı havada straplez giyilmediği sürece bence bunların açıklık olarak görülmesi bana kalırsa gereksiz ne yapalım yani yaz sıcağında sürekli tişört giymek istemeyebiliriz. Neyse işte basit bir örnek vermek istedim mesela bazı insanlara göre etek diz üstüne çıktığı anda minidir ama bana göre eteğin popoya yakın bir yerde bitmesi mini olabilir anca falan filan. O yüzden ben gündelik giyinirken açık olduğunu düşünmeyerek askılı giyiyorum ama sokakta beni gören rastgele biri benim açık giyindiğimi düşünebiliyor ve belki de dikkat çekmeye çalıştığımı, ilgi istediğimi düşünebiliyor. Aynı şekilde yani bir kızın açık giyindiğini gördüğünüz zaman aslında o kız sizin açık olarak gördüğünüz bi kıyafete sizinle aynı gözden bakmıyor olabilir. Bu yüzden her türlü, açık giyinmenin bir davet olduğunu düşünmek zaten başlı başına aptalca bir kafa yapısı. Çoğu kadın bazıları her ne kadar anlamayacak kadar dar kafalı olsa da gerçekten kendini öyle beğendiği için açık giyiniyor. Kaldı ki size yemin ederim ve eminim ki çoğu kız da buna katılacaktır, kıyafetimiz veya makyajımız hakkında başka bir kızdan aldığımız iltifat, erkeklerden aldığımız iltifattan daha çok memnun ediyor bizi. Çünkü yavşamak için değil gerçekten kıyafetimizi veya makyajımızı beğendiği için iltifat ettiğini biliyoruz. Amaa haydi diyelim ki bir kadın seksi olmak için göğüs dekolteli bir elbise giyiyor çekici olduğunu düşündüğü için mini etek tercih ediyor vs. yani normal değil mi ben bunu anlamıyorum. Bir insan ÇOK DOĞAL OLARAK karşı cins tarafından veya kendi cinsi tarafından fark etmez çekici bulunmak beğenilmek İS-TE-YE-Bİ-LİR ya bu niye kaşarlık olarak algılanıyor anlamış değilim. Erkekler için de aynı durum geçerli siz de hem kendinize güzel kokmak hem de etrafınızdaki insanlara güzel bir koku yaymak ve beğenilmek arzusuyla parfüm sıkmıyor musunuz? En basitinden parfümden örnek verdim kıyafetten örnek verirsem lafı başka yerlere çekmeye çalışan bazı andavallar biz mini etek giymiyoruz diye zırvalayacaklarını bildiğimden. Ama çoğunuz da kadınların beğeneceği tarzda parfüm seçiyor musunuz seçmiyor musunuz? Tamam işte, bir kadın da aynı düşünceyle hem aynada kendine baktığında çekici ve güzel göründüğünü düşünmek, hem de insanların beğenisini toplamak için dekolte giyebilir. Davet demek değildir bu, tacize uğramak istediği anlamına da gelmez. Yeter yahu, gelişmiş ülkeler almış başını gidiyor biz hala bunları tartışıyoruz. Şu "kadınlar vücudunun bazı bölgelerini kendini evleneceği erkeğe saklamalı" kafasından da çıkın. Çok istiyorsanız siz kendinizi saklayabilirsiniz ama başkalarının tercihine karışamazsınız. Bazıları şey diyor mesela "O zaman erkekler de crop giysin" e giysinler kardeşim ne yapalım. Kadınların giyimine laf eden yobaz kesimle herhangi bir erkek crop giydiğinde ona "top musun la sen" diyecek zihniyet aynı zihniyet zaten. Crop giyen erkeği erkekten saymıyorsunuz sonra böyle laflar ediyorsunuz. Bilmiyorum bu zihniyete denilecek laf çok ama işte anlayan yok.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBakınlar zeki olduk larini düşünen ahmak lar aslında bazı şeylerin doğru olduğunu bile bile eğrisini yapıyorlar giyim tarzları da bu şekilde erkeğe ilgi duyan bir kadın mesela spor yaparken izlesin kask kütlesine tahrik olabilir erkek de kadının fiziksel özelliklerinden tahrik oluyor sen üstüne açarsan gel demiş kadar oluyorsun erkek bakınca sapik kadın açınca çağdaş olmuyor yani
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
48Cevap
Moda & Stil konusunda 382 cevap paylaştı. Değil. Karşı cins de kimin davetkâr hareketlerde bulunacağını herhalde anlar. (Mağarasından kafasını yeni çıkartmış, ilk defa açık bir kadın görmediyse) her açık seçik giyinen kadın, o sinyali vermez. Kimisi var, pantolon t-shirt bile giyse karşı cins tarafından laf atan olur başıma da geldi. Biraz da yaşadığınız yerle alakalı.
31 Yorumla- +1 yıl
Erkekler çok düz mantık ya
- Moda & Stil konusunda 602 cevap paylaştı.
+1 yılAçık giyinmek gelişi güzel alışılmamış her ortam için dikkat çekici bir olgudur.
Ama örneğin herkesin açık giyindiği bir ortamda nasıl normal görünür nerdeyse kimse orada dönüp bakmazken.
Ortamın dışında gelişen argümanlara pür dikkat kesilen gözler maalesef oluyor. Her bakan cinsel bakışla değil estetik ve kim bilir böyle bir şey bir daha ne zaman bu çevrede yaşanır düşüncesiylede bakıyor.
Kimisi ise bir defa bakıyor bakma isteği fazla oluyor ama kendini frenliyor.
Anlayacağınız nasıl kadınlar rahatlık ve özgürlük düşüncesiyle normal giyinenler yani giyiyorsa, kadınlar böyle giyindi diye her bakanda bize davetkar giyinmiş bakışıyla bakmıyor.
Sadece tek sorun bakmayı bilmiyorlar öküz gibi bakınca nasıl baktıklarını anlamak zor oluyor haliyle. Eee bunu nasıl ayırırız dersen kültürü gelişmiş sergi sanat vb. Etkinliklere meraklı olanların bakışını keşfederek anlarsınız.10 Yorumla - Moda & Stil konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılDekolte giyim de, tesettür giyim de tamemen bir giyim tercihidir. Kadın kendini nasıl güzel veya iyi hissediyorsa öyle giyer. Kimsenin de karışmaya hakkı yoktur. Gayet dekolte giyinip 5 vakit namaz kılan kadın da gördüm, tesettür giyinip sayısını bilemeyeceği kadar çok sayıda erkekle seks yapan kadın da gördüm.
Davetkarlık hal, hareket, tavır, mimik ve jestlerle yapılan bir eylemdir bence. Giyinle değil.10 Yorumla
+1 yılaynen davettir tabii kendini bilen namuslu kizlar ihtiyac duymaz ilgi cekmek disiligindan baska kozu olmayan bos degersiz gerksiz kizlar acik giyinirler kimse bana ozgurlukten bahsetmesin ozgurluk tahrik etmek ahlak bozmak rahatsiz etmek halk arasinda kargasaya insanlari birbirine dusuren tahriklerde bulunmak ozgurluk degildir ozgurluk kisisel ozgurluk kendi evinde cevrende istedigini yapabilirsin tabii kimse karisamaz ama halk icinde olmaz yanlis ve sakincalidir kimse kimsenin ahlakiniterbiyesini bozmaya hakki yoktur
22 Yorumla- +1 yıl
yaninda acik giyinen kizlari gezdiren erkek her seyi yapabilir sevgilisini de satar kendisini de ailesini de o tur erkeklerden insana hayir gelmez gereksizdirler onursuz kisiliksizdirler
- Moda & Stil konusunda 946 cevap paylaştı.
+1 yılYa niye davet olsun ya. İsteyen istediğini giyer. Kim karışabilir buna. Toplumdaki bazı kesimlerin uydurması tamamen. neymiş kadın açık giyerse davet eder öyle giymeseymis. Yobaz düşünceler. İsteyen istediğini giymeli. Nasıl yakisiyorsa ve yakistiriyorsa.
10 Yorumla - Moda & Stil konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAçık giyinmek ( tabii açıktan açığa fark olduğunu da belirtmekle birlikte ), davet demek değildir. Vücudunun ne kadarını nasıl örteceğine kişiler kendi karar verir.
Davetkarlık daha çok tavır, eda, hal ve hareket ile olur.22 Yorumla- +1 yıl
Söylenecek herşeyi söylemiş arkadaşımız 👍👍👍
+1 yılDavet diye bakmıyorlar zaten. Aurayla alakalı ulaşılmaz birisi giyiyorsa öyle dik dik bakamıyorlar sosyal statüyle alakalı. Aldıkları reaksiyon onlardan huzursuz olduğunu yansıtıyorsa cesaretleniyorlar yalanları sıralıyorlar. Tabularla kafalar karışık olduğundan davet diyorlar.
26 Yorumla- +1 yıl
Sen ne tatz giyinmesini seviyorsun
- +1 yıl
Ulaşılmazdan kastım tamamen sosyal statü
- +1 yıl
Anladım.. senin statün?
Ulaşılabilir misin🙃 - +1 yıl
@tradermathh senin olduğun kesin
- +1 yıl
Evet doğru 😛
Ülkemiz, kadının sadece kısa bir bakışını bile davet olarak algılayan tiplerle dolu. Açık giyinmek her zaman davet değildir.
10 Yorumla
+1 yılhayır davet değil rahat hıssedıyor o tarz gıyımı sevıyor herkese damga vurmak yakışmaz namus iki bacak arasında değil aptallara duyrulur...
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,6b cevap paylaştı.
u +1 yılAçık giyiniyorum. Hâlâ bakireyim. Söyleyeceklerim bu kadar.
42 Yorumla- +1 yıl
Açık giyinince ahlâksız, namussuz diyen erkeklere hitâben yazdım bunu. Açık giyinince her erkekle birlikte oluyormuşsun zihniyetine sahip bunlar.
O düşünce de olan biri net abaza dır
20 YorumlaSakarya, Konya, Erzurum halkı için evet.. Ben İzmirliyim bizde açık giyinen kimse dikkat çekmiyor ama onlarda açık giyinen az diye hemen dikkat çekiyor
00 Yorumla
+1 yılKızlar kendileri için süslenirler erkekler için değil evet bazı erkekler manyak davet sanıyor onlar manyak
01 Yorumla
+1 yılAçık ve seksi giyinen her kız seks çağrışımı yapar bu yadsınamaz bir gerçektir
14 Yorumla- +1 yıl
O da doğru da çuval gibi muhafazakar giyinen kadınlara da hiç bir şekilde cinsel çekim duymayız bence
- +1 yıl
Tercih meselesi köyde yaşayan Fadime teyze ile atıyorum Riley Reid gibi yetiştin film starlarına bakış açısı da arzulanım da farklı olur haliyle
+1 yılMezhep genişliği ciddi ilişkilerde de oluyormuş vesselam herkese bol şans
14 Yorumla- +1 yıl
Dekolte giyip fotoğraf paylaşımına eyvallah etmiyorum dedim ben ! 4 gün kavga eden ilişki tercihin olmasın kıyaslaman çok saçma
- +1 yıl
Ayrıntıları sonradan sonradan mı açıklayacaksın böyle olduğunu baştan söylemedin ki sen
Davet giyimle olmaz. Bakışlarla olur. Bakışlara anlam yükleme profesyonel işidir. Ergenler anlamaz.
11 Yorumla- +1 yıl
👍🏻👏🏻👏🏻
Moda & Stil konusunda 410 cevap paylaştı. Davet diye bişi yok ama ilgi çeker üzerinize
12 Yorumla- Moda & Stil konusunda 302 cevap paylaştı.
+1 yılKarışmayan bir erkek geniştir. Mezhebi geniş bir insanı da tanımış olduk. Tebrikler.
22 Yorumla- +1 yıl
Çaresizsiniz sadece
+1 yılHe he davettir ağzı yok ondan kıyafeti ile belli ediyo. Hayır dğeil bunu istese direkt birini bulur yapar değil mi
00 Yorumla
+1 yılHayır sen böyle olmaya meyilli devam
Ah zaman kötü zaman sana doğruyu kim söyleyecek bu hızz beni öldürecek,,00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılgörüpte beğenen erkekte vardır, fantezi kuranda, hiç ilgisini çekmeyende vb. vb... dünyanın heryerinde bu böyle.. giyinip çıktığın yerde önemli, giyin git kasımpaşada dolaş🤷♂️yada giyin çık nişantaşında bi dolaş..
00 Yorumla
+1 yılBu bir tercih meselesidir, kişi öyle kendini ifade ediyorsa giyinir. Açık giyiniyor diye davet ediyor imajını vermek bence fesatça bir yaklaşımdır
00 YorumlaModa & Stil konusunda 755 cevap paylaştı. Cok acik giyinen kiz kendjni cinsel obje olarak sunuyordur
22 Yorumla- +1 yıl
Al benden de o kadar ben senin dediğin gibi konuştuğumda bana saçmalama modern giyim deniliyor buna ne dersin?
+1 yılİsteyen istediğini giyer, zihniyeti bozuk kişiler bunu davet olarak algılar.
10 YorumlaAçık giyinince hemen yollu gözüyle bakıyorlar insan çok hissediyor o an
10 Yorumla
+1 yılÖyle düşünmüyorum ama bazıları resmen davet ediyor evet
10 YorumlaIsteyen istediği gibi giyinir isterse ciplak gezsin bana nekii
15 YorumlaAçık giyinme utanma, hâya duygusu ile alakalı bir durum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçık giyinmek davet demek değildir. Tercih meselesidir. Ama şu bir davettir ➡️Yolda yürürken tişörtü kaldırıp tayti boğazına kadar çekmek.
20 Yorumla- Moda & Stil konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılNe alakası var açik giyinmek tercih meselesidir nedemek davet olayi bunu diyen halt etmis
00 Yorumla
+1 yılYazlıkta üstsüz dolaşınca gelip biri üstüme atlasın diye ummadığıma göre hayır.
00 Yorumla
+1 yılErkeğin vazifesi bakmamak. Bakmayan açığı da kapalıyı da bilmez. Davetlik bi durum kalmaz 💐
00 Yorumla
+1 yılYa bir kaç arkadaşım ve tanıdığım var aşırı açık giyinir davetkarlik veya ego için değil yollu değil öpüşmek dışına gitmeyen kızlarda var. Seviyorum açık giyinmeyi kendimi öyle görmeyi diyor ki olabilri
02 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum kimisi kendini öyle görmeyi seviyor belkide kimisi kendini teşhir etmeyi ama bu sapıklık yapmak ya da yollu olduğunu düşünmeyi gerektirmez
- Moda & Stil konusunda 687 cevap paylaştı.
+1 yılDavet bile olsa herkesin üstüne alınmaması lazım 😀
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabiki hayır, ne alaka. Kendine yakıştırdığı için giyinir bir kadın, milleti davet etmek için değil
00 Yorumla
+1 yılAçık gıyınmenınde belirli aşamaları var bence. Hepsi davet denemez ama sınır aşılınca direk davet oluyor
06 Yorumla- +1 yıl
Dikkat çekici olmak istemelerınden kaynaklanıyor. Mankenlerde kendı şartlarında kişileri ayartmaya çalısıyodur.
- +1 yıl
Yav he he en ilerici sizsiniz. Okuduguny anlamakta zorlul cektıgının farkındayım ama detayda burdan veremıyorum maalesef. Vajına dudaklarınız gogus uclarını kalcalarınız komple meydanda gezıp bakana gerıcı dıyorsunuz. Dekolte mını vs gıyılebılır ama kalkıpta dudakları gostermeyın ya da egılınce her yerınızı acık acık gormeyelım. Biz penısımızı acarak gezsek aynısınu soylermısın acaba
- +1 yıl
Yav konustukca batıyorsun. Açık olana nıye bakmayayım sen duzgunsen acıp önume koyma ozman
Kişi kendinden bilir boş ver takılma sen, hayatını başkaları ne düşünür diye yaşama, kendin için yaşa
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılHayır daha özgüvenli olduğum için seviyorum
20 Yorumla
+1 yılEvet öyledir aksini söyleyen kendini kandırıyordur
34 Yorumla- +1 yıl
İnanfırıcı gelmiyor inattır bu
- +1 yıl
😍😊😊😊tabiki de nasipte varsa
+1 yılYok. Bazı kadınlar sadece kendini öyle beğendiği için öyle giyiniyor
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 463 cevap paylaştı.
+1 yılSeven kıskanır sadece bunu derim
11 Yorumla Moda & Stil konusunda 371 cevap paylaştı. İlgi çekmekte ki amaç nedir?
02 Yorumla
+1 yılee napalim?
02 Yorumla- +1 yıl
Göbeği ne gösterecem ilahi sende🙂 mi i etek giyiyo. Mu bari crop altına düşük bel kot vs
+1 yılBen etkılenmıyorum fazla
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 730 cevap paylaştı.
s +1 yılİstersem çıplak gezerim bu kimseye davet değildir.
10 Yorumla Davetkar giyünmek davet olur bence
00 Yorumla
+1 yılHayır değildir
00 YorumlaModa & Stil konusunda 1,7b cevap paylaştı. alakası yok tabiki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKarışmıyorsa seni iplemiyor. Ben sana diyim.
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılValla gerçek bu. Gerçekler acıdır gülüm.
Cevap sahibi+1 yılÖzgüven değil bu. Etrafında senin gibi kız sayısı fazladır sen gitsen de başkası gelir ya da sen ona bir şekilde bağlısın buna güveniyor ihtiyacını gideriyor. Zengindir belki. Seven insan kıskanır, merak eder, karışır bunun grisi yok.
Gizli Üye(36-45)+1 yılartik cok siradan eskiden mis o
00 YorumlaModa & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kısaca moda zevki
00 Yorumla
+1 yılBence evet. Başka açıklaması olamaz
13 Yorumla- +1 yıl
İç çamaşırı gibi koyafetle dışarı çıkıp g. tünü belli eden tayt giyerse başka ne anlam ifade eder
+1 yılYani... teşhircilik de var
12 Yorumla- +1 yıl
boş ver
+1 yılGiyim ahlak ölçüsü! !!!
22 Yorumla- +1 yıl
Öyle
- Moda & Stil konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKatılmiyorumm cok saçma bir düşünce
00 Yorumla
+1 yılHayır canım istiyo
21 YorumlaHer zaman davet etmektir
10 YorumlaHayır.
00 YorumlaHayır ya kombin yapıyoruz ne daveti
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılAlakası yok bu arada
00 Yorumla - Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği