Eskiden teknoloji bu kadar ilerlemeden önce ben iki altın yüzük takardim. Hayatım hep şehir dışında yollarda geçerdi. Nerde ne olacağı belli olmaz bir yüzük bozdurup yol parası yapıp gideceğim yere ulaşırım derdim. Şimdi ki online banka ya da kredi kartı gibi düşün. Kolyeyi tişörtün içine salla kapkaç kurbanı olma. Öbür şekilden bakınca da İslam'a göre altın erkeğe haram ama ben bile bile taşıyordum. Sende bil. İster tak ister takma.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılErkek için altın Peygamber efendimiz zamanında yasaklamış. Bu uygulama günümüzde de devam ediyor mu?’’ sorusuna Diyanet;
‘’Bu yasak Hz. Peygamber (s. a. v.)’in sahi hadisiyle sünnetiyle belirlenmiş, o günden bugüne değişen bir şey yoktur. Altın kadına kadına yakışır, kullanım amacı süstür. İpekte öyledir, kadına özgü şeylerdir bunlar. O yüzden Hz. Peygamberin yasağı bugünde geçerlidir.’’ ifadelerini kullandı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİslami açıdan söylüyorum şimdi belki inanmıyor olabilirsin yani Müslüman olmayabilirsin ltın kadın ziynetidir kadın takısıdır O yüzden erkeğin altın takması İslam'da doğru değil Gümüş ve benzeri takı türlerini takabiliyor Bu da kültüre de yerleşmiş genelde Buna dikkat ediliyor o yüzden olabilir
01 Yorumla- +1 yıl
Anladım teşekkürler
- Moda & Stil konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılAltın kolye almış olabilirsin hiçbir şekilde zarara uğramazsın takmak istemediğin zamanda yatırım amaçlı saklayabilirsin altın hiçbir zaman kaybettirmez
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen doğru
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
u +1 yılDinen haram diye biliniyor o sebeptendir. Ama şahsi fikrim zaten gümüş takı daha cıks duruyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Deniycem bakım
- Moda & Stil konusunda 31,9b cevap paylaştı.
u +1 yılAlırlar neden almasınlar önemli olan sen seviyorsan tak kimsenin dediğini düşünme bence bu yüzden de dinleme kimseyi
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- Moda & Stil konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılErkeğe altın haramdır gadası
00 Yorumla
+1 yılİslam'a göre erkeğin ipek ve altın takması haram, kadına helaldir..
Bunun hem fiziken etkileri olduğu gibi psikolojik etkileri de var..
Erkeğin etek takmasından farksız bir durum..
Altın kadına yakışan bir süs eşyası.. Bütün erkekler sünnet olarak altın taksaydı.. Altının değeri düşecek, iktisadi kıymeti kalmayacaktı. Bir diğer hikmeti de budur..
Hem ipek ve altın takan erkeklerin daha kadınsı davrandığı bilinen bir gerçek..
Kadının da maskülen giyinip, daha erkeksi davranması da buna keza..
Özetle; altın ve ipek, erkeğin fıtratına terstir..
26 Yorumla- +1 yıl
Oha kadina helal olan şeylerdemi varmış islamda şok oldum
- +1 yıl
@simgee_yuuna demek ki İslâm cahilisin :)) Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp..
- +1 yıl
İslam kadını aşağiladiği için soğudum dinler mantiksiz geliyir o yüzden bilime yöneldim
- +1 yıl
@simgee_yuuna çorba mısınız soğuyorsunuz?
Keyfiniz bilir.. - +1 yıl
O anlamda soğukak değil, islam çok mantiksiz
- +1 yıl
@simgee_yuuna sizin mantığınız yetmiyordur.. Kendinizde arayın kusuru.. 2 milyardan fazla insana mantıksız gelmiyor da sana mantıksız geliyorsa, mantığınız yetmiyordur.. Malûm her şey sizin mantığınızla sınırlı değil..
- Moda & Stil konusunda 606 cevap paylaştı.
+1 yılTasvip etmediğim bir tarz. Amerikalı sonradan görme rapçiler gibi ve ben kendi adıma ne kadına ne erkeğe altın takıda gösterişi yakıştırmıyorum, karizmatik durmuyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Özentilikten takacak değilim özenti değilim kendi bi tarzım var gösteriş için de takmıyorum kimseye yaranmaya da çalışmıyorum bu benim
- +1 yıl
İsteyen takabilir , genel bakış açımı ifade ettim. Bu da benim, teşekkürler.
- Moda & Stil konusunda 355 cevap paylaştı.
u +1 yılDinen haram ama açıklaması var. Araştır istersen altındaki bir madde erkekler icim zararlı o yüzden haram.
Zaten gunus daha güzel duruyor.
02 Yorumla- +1 yıl
Gümüş *
- +1 yıl
Biliyorum da ne bileyim işte
Kanka dinen olmaz demişlerdir. Başka herhangi bir sorun yok, dinen altın kolye, yüzük vs erkeğin kan akışını yavaşlatırmış vs diyorlar. Ben de pek araştırmadım açıkçası öyle dediklerini duydum sadece.
00 Yorumla
+1 yılHiç yakışmamış.. ben kolyeyi beğenmiyorum erkekte.. sevgiline ver o taksın bana göre. ayrıldığınizda da kız kuyumcuda satar, sevaba girersin 😊
114 Yorumla- +1 yıl
Gerek yok kalsın bende 😂
- +1 yıl
@Alpagu16 knk kim kime 30 bin verir ki evli olsak hadi neyse 😂
- +1 yıl
Yıldırım bı kız arkadaş varda.. sana evlenme teklifi ediyo😊 o kolye benim olacak diyo 😅
- +1 yıl
Kim o hahaha😂😂
- +1 yıl
hayatına girerse seni buna hic pişman etmeyecek bı hatun 😅🤣
- +1 yıl
Alpagu noluyo? senin de mi bu kolyede gözün var yoksam 😅
- +1 yıl
@asuasuasuman yarı yarıya pay ediyim 😂
- +1 yıl
Ben de çekiliyorum başkasına hediye edersin.. yarı yarıya olmaz o işler 😊
- +1 yıl
Olmadı bu işte 😂
- +1 yıl
Ayaklarına mi kapanalim yani 😅
- +1 yıl
Yok ya canın sağolsun öyle şey mi olur 😂
+1 yılHaram olduğu için bi de kro göründüğü için ayrıca bilimsel olarak da erkeklik gücünü azalttığı biliniyor.
17 Yorumla- +1 yıl
Evet erkeksi gücü azalttığı belli ondan dolayı takamsam bi takmam
- +1 yıl
Bunu ilk defa duydum
- +1 yıl
@ece13unies piskolojik mi bilmiyorum ama bunu öğrendiğimden beri öyle hissettirdi bi bilmeden önce sorun yoktu😂
- +1 yıl
İyisi mi sen annnler gününde annene felan hediye et onu😂
- +1 yıl
Saklarım arada takarım en kötü anneme almıştım o takmaz bunu erkeksi olduğu için 😂
- +1 yıl
Sorun? Geçmiş olsun 😂😂
- +1 yıl
@Ece13unies teşekkür ederim akfkw
Yav 🤦komik ben okurken utandim sen nasil paylastin kanka yav 😆bise alinca paylasmak veya gostermek cocuklukta kaldi 12 yasinda falan
02 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka kardeşim zoruna giden bir şey mi var soru soruyoruz göstermek istesem kolyeyi mi göstercem göstercek çok şey var bende merak etme
+1 yılŞu haram diyenler acaba neden işlerine gelince müslüman oluyorlar kendileri ne gunahlat yapmıştır bile isteye okadar mualman ulke ki butun haramlar yapiliyor biyle masum seylere olunca ses ediyorlar
110 Yorumla- +1 yıl
Haklı bi isyan
- +1 yıl
Kimse dinini yaşamıyosa biz de mi yaşamayalım
- +1 yıl
Sen çok mu müslüman sin 5 vakit namaz kiliyonmu bütün kuralara uyuyormusun önünden açık saçık kadın geçince önüne bakiyormusun hiç p*rno izlemedin mi hiç içki içmedin mi ha öyle sadece domuz eti yemem ve ben çok müslümanım bide senede 2 ay ramazan gelince namaz kılmakla çok müslüman olmuyorsunuz seninde yaptığın kimbilir nelerin var bi zinciri dert edeceğinize buna ses çıkardınız gibi çocuğuna tecavüz edenlere karısını kesip bicenlere de sesiniz çıksın
- +1 yıl
5 vakit namazımı aksatmadan kılıyorum, bütün kurallara elimden geldiğince uyuyorum çok şükür, önümden geçen açık saçık kadına bakmıyorum, kapalılara bile bakmıyorum, tanıdık biri beni dürtüp niye selam vermiyosun der hatta, p*rno saçma, ispanyada heineken fabrikasını gezdim yine de hiç içki içmedim, çocuk tecavüzcüleri ve karısını değil de, EŞİNİ kesip biçenlere de sessiz kalmıyorum.
- +1 yıl
Bi sonraki cevabını senden önce veriyim, gösteriş için yaptığımı ve burada bunun için tek tek saydığımı düşüneceksin, kinin gözünü kör etmiş.
- +1 yıl
şu an bunları yapıyor olabilirsin peki bunları yapmadan önce hicmi günah işlemedin hele ergenlik döneminde böyle konuşarak daha da günaha girme bence bu dünyada sadece bebekler masumdur büyüdukce günah işlemeyen bir hatasız kul ölüp gitmez bu dünyadan hepimiz günahkariz kimse melek gibi masum olamaz boş laflarını kendine sakla
- +1 yıl
Günahsız olduğumu söylemedim ki, peygamber miyim ben? Peki günahımız var diye salalım mı imtihanı, takalım mı altın kolyeyi boynumuza?
- +1 yıl
Kıskanç cocugu kiskandi senle tartisarak değerli vaktimi harcamak istemiyorum git başımdan herkes işine geldiği gibi konuşuyor sürekli milete soylenecginize ülkenizde adalet arayın okadar muslumansaniz da hakkıyla yaşayın
- +1 yıl
Vaktin o kadar kıymetli olsa burada olmazdın, karşındakini aşağılamak cehaletin alametidir. Lütfen yazma
- Moda & Stil konusunda 635 cevap paylaştı.
+1 yılNiye olmasın. Babam bile altın kolyeyle geziyor kaç yaşında adam.😃Çok da yakışmış tak gitsin. Kime ne.
21 Yorumla- +1 yıl
Zevk meselesi yani hevesliyim 😂
Haram olduğunu içinmiş jdjhsg
Babaannemin kolyesi vallahi hatta bir tane çeyrek altın da olursa tam yani hahahkdjsg10 YorumlaModa & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı. Dincilerin safsatası bu.
Onlar yaşamlarında işlerine geldiğinde dini kuralları hatırlar, işlerine gelmeyince hiç umursamazlar bile.
20 Yorumla
+1 yılHem dinen haram hem de erkeğe böyle kalın kolye yakışmıyor ince gümüşler daha çok yakışır
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim denerim bir gün
- +1 yıl
😊
+1 yılDinen haram kılınmış o yüzden. Erkeğin kadına benzemesinin önüne geçmek için bi bakıma.
02 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı da ne bileyim heves ettim öyle eskiden beri isterdim
- +1 yıl
Hımm içinde kalmasın tak nolcak, takan var birçok.
Erkeğin dinen altın takması haram. Ne alaka bende bilmiyorum 🤷♀️
01 Yorumla- +1 yıl
Bende bilmiyorum aldım bide o kadar 😂
- Moda & Stil konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılAltın erkeğe haramdır bizim dinimizde. Gümüş alabilirdin çok daha güzel duruyor erkekte
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim denetim onuda
- Moda & Stil konusunda 880 cevap paylaştı.
+1 yılİslamda haram olduğu için olmaz takamazsın onun yerine gümüş takabilirsin kolye iyiymis sana cok iyi uymus bu bozmus gümüş daha iyi durur tabi
00 Yorumla Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı. islamda erkekte altin taki yasak o yüzden diyorlardir. neden yasak olduguna gelince arastirmadim hic cunku cok saçma.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılDinen altın erkeğe haramdır o yüzden bir de ayrıyeten bir kolyeye 30.000 lira vereceğine keşke onu muhtaç bir aileye verseydin bu altından daha kıymetliydi...
04 Yorumla- +1 yıl
Muhtaç aileye zaten yardımlarımı yapıyorum bu konuyla ne alakası var soru bumu
Cevap sahibi+1 yıl1. si ben zaten sorunun cevabını verdim "haram olduğu için" diyorlar dedim 2. si sadece bir öneride bulunmuştum kızmana gerek yoktu 🙂
- +1 yıl
Kızmadım yani tanımadığın için yargılıyorsun sandım elimden geleni yapıyorum yardım konusunda felan zekât olsun sadaka olsun konu bununla alâkalı değil demek istedim neyse sıkıntı yok teşekkür ederim ☺️
Cevap sahibi+1 yılRica ederim...
+1 yılAltın kadınla bütünleşmiş bir mücevher keşke beyaz altın ya da gümüş alsaydın
02 Yorumla- +1 yıl
Beyaz altın haram değil mi
- +1 yıl
Erkeğin altın takması başlı başına haram fakat çok seviyorsan en azından beyazını tak.
+1 yılTasma gibi duruyor biraderim ama seviyorsan tak gitsin
01 Yorumla- +1 yıl
Sağol knk
+1 yılDinen haram olduğu için gümüş helal birikim olarak yapabilirsin onda sıkıntı yok ama üzerinde kullanamazsın
00 Yorumla
+1 yılkıskanıyorlar çünkü çok iyi yapmışsın bence güle güle kullan :))
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 😂😂
- Moda & Stil konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılErkekteki eril enerjiyi alir diye haram derler. ayrıca bence tak gitsin yakişmiş
010 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim o enerji mevzusu kafa karıştırıcı sadece
- +1 yıl
Kafa takma ama kullan bence alakasi yol
- +1 yıl
Teşekkür ederim ☺️
- +1 yıl
Çok yakişmiş bu arada , cool rica ederim
- +1 yıl
Cansın 🌹
- +1 yıl
🙆🙆🙆
- +1 yıl
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌼🌼🌼🌼🌸🌸🍀🌸🍀🍀🌹🌹🍀🌹🍀🍀🌹🍀🌹🌹🍀🌹 sen dünya tatlisi bir meleksin
- +1 yıl
Ya içimi yumuşattın 🥰
- +1 yıl
😜😜iyi geceler bal küpüü
- +1 yıl
İyi geceler canım benim 🥰
+1 yılAltın erkeğe haram diye olmaz ve erkekteki eril enerjiyi alır
01 Yorumla- +1 yıl
Bunu biliyordum da emin değildim
Altın erkeğe haram. Gümüş takabilir sadece, onun da belli bir ölçüsü var.
11 Yorumla
+1 yılErkeğe altın haramdır o yüzden diyorlar kanki bu yüzden gümüş takar erkek
00 Yorumla
+1 yılKadina altın erkeğe gümüş yakışır da ondan yani dinen altın erkeğe haram
00 YorumlaModa & Stil konusunda 2,8b cevap paylaştı. altının erkeğe haram olduğu söylenir. Kuranda bir ayet olmasa da bununla ilgili hadisler vardır. Bu sebeple altın kullanma demişlerdir.
00 YorumlaErkeğe dinen haram , altın takı. Altınlar kadınlar içindir. Ölüm var hesap var. özgürsün
00 Yorumla
+1 yılDinimizde erkeklerde altın Haram..
Sadece kızlar altın takar...👍00 Yorumlaaltindi ipekti dişil enerjiyi artirir gay olursun aman dikkat
00 Yorumla
+1 yılErkeğin altın takması haram
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılMusluman isen altın erkeğe haram
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılYani etrafımdaki insanlar ne giyip ne yaptığıma karışıyor olsaydı onları dinlemem mümkünse hayatımdan çıkarırım. Bir daha gelmeyeceğim bu dünyaya değil mi 😅
11 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı bende o kafada aldım taktım da merak ettim niye böyle deniliyor işte 😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılMüslüman değilsen problem yok. Müslüman erkegin altın ve ipek kullanması haram
00 Yorumla
+1 yılneden olmazmış qayet şık görünüyor, ha tabi her erkeğe yakışmıyor maalesef
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim yakışırdığına sevindim ☺️
Gizli Üye(25-29)+1 yılAltın erkeğe haram
12 Yorumla- +1 yıl
Evet
Cevap sahibi+1 yılAltın İpek erkeğe haram çünkü dişil enerjiyi yükseltiyor gümüş daha şık bence
Bence de hoş durmuyor. Ancak sen begeniyorsan tak tabi.
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılNormalde keko durur, sende elit durmuş tak bence
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim ☺️
+1 yılHarika durmuş bro ben çok beğendim yakışmış 😍🥰
00 Yorumla
+1 yılbuna 30 bin mi verdin knk
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen zevk meselesi ilerde büyütmeyi düşünüyorum
+1 yılGünah
11 Yorumla- +1 yıl
Evet
Gizli Üye(18-24)+1 yılTakabilirsin ne var bunda haram diyenlere sen bakma bende takıyorum altın kolye altın bileklik makyaj da yapıyorum kime ne bundan
00 Yorumla
+1 yılBeyaz altın ya da gümüş daha iyi durabilir
02 Yorumla- +1 yıl
Beyaz altın haram değil mi herkes Gold reng e haram diyorda
- +1 yıl
2 altın çeşidi de haram
+1 yılArkadaşlar bu nasıl bi zenginliktir yav
03 Yorumla- +1 yıl
Heves ya
- +1 yıl
Ne diyeyim Allah devamını getirsin
- +1 yıl
Amin
Moda & Stil konusunda 5,3b cevap paylaştı. erkeğin altın takması günah diyorlar
01 Yorumla- +1 yıl
Evet diyenler 5vakit namaz kılıyor da😂
En güzel gümüş alman daha çok yakışır
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim deniyicem
Moda & Stil konusunda 312 cevap paylaştı. Bence istiyorsan takabilirsin tarz meselesi
14 Yorumla- +1 yıl
Yani bencede olmaz diyenler niye diyor anlamıyorum ondan sordum bi
- +1 yıl
Mantıklı😂😂
+1 yılBence Sana yakismis. Cok guzelsin
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
İyi Bir yatırım ama erkekte bjraz değişik
06 Yorumla- +1 yıl
Almanyada çok yaygın bilmiyorum
- +1 yıl
Gözlük işi yapıyorum örnek kış gözlükleri felan var illa kayak gözlüğü felan gelmesin aklına Türklerde kışın gözlük taksan gülerler bazı kültürler farklı işte ne bileyim
- +1 yıl
Bazı konularda kültürün çok önemi var mesela bunun gibi anladın demek istediğimi
+1 yıloha cok guzel olmus bence
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim ☺️
+1 yılAltın erkeğe haramdır
01 Yorumla- +1 yıl
Evet
Gümüş daha çok yakışır
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim deniycem
Moda & Stil konusunda 623 cevap paylaştı. Sizin hoşunuza gittiyse takın kime ne
11 Yorumla- +1 yıl
Yani merak ettim diye sordum kimseye göre hareket edicek değilim dimi teşekkür ederim ☺️
Haram ya ondan öyle diolar
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
+1 yılKro keko ne denirse artık ona bozuyor
04 Yorumla- +1 yıl
Kekoluyla ne alakası var döşüğü kıllı kırolar gibi değilsen Almanlar hep takıyor onlarda mı kro
- +1 yıl
Düşündüğümü söyledim böyle bir kural yok
- +1 yıl
Anlamdım teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica
+1 yılOlmaz diyen takmasın sen takmak istiyorsan tak
11 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı bir cevap net yani 😂
- Devamını Gör (38)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!