+1 yılo kadarını bile yapamamış ağzı gevşek -bazı- açık bayanların diline malzeme olmamak için giymemesi gerektiğini düşünüyorum. sonuç olarak üzerinde ayet taşıyorsun yaptığın şey inandığın Rabbinin emri yapıyosan tam yap. yapmıyorsan da hiç yapma demek yanlış bir yerden başlamak lazım herkesin iradesi kuvvetli değil. o nefsine o kadar hükmedebilmiştir. -bazı- açıklarında yadırgamak yerine kendine dönüp bir bakması en büyük temennimdir. acaba onun kadar bile inandığı şeyi lafta değil hareketleriyle uygulamaya dökebilmek yürekliliğinde bulunabilmiş mi? o en azından bir yerden başlamış ya sen derler adama? sen konuşmak yerine icraat yapsan belki söylediğin sözlere değer verilir derler.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
şimdi ortam okadar kotü bozulmuş ki kapalıların açıktan farkı artık yok maalesef tabi bu herkes için geçerli değil kapalılar tabiki tayt giyer ama üslup çok önemli misal ablama örnek vericem o kapalı olduğu için tamam tayt giymiyor ama tayt kotlar giyiyor streç kotlar giyiyor ama üzerine dizinde dizinin altında pekala uygun çok tarz tunikler giyiyor bu şekilde giyilirse uygundur bana göre ama kimisi var ki streç kota kısa gömlek üstüne bir giyip şal takıp dışarda geziyorlar her şeyleri ortada bir vaziyet hiç hoş bir görüntü olmuyor modern kapalı şık bayanlar çevremde çok var hem usturuplu oluyor hem şık :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltesettürün amacı vücut hatlarını belli etmemektir
dar paça da doğru değil, kalçayı tam olarak saran etek, göğüsleri net bir şekilde belli eden (giyinik ya da çıplak hali ayırt edilmeyen) şekilde giyinip, başı örtmek İslama uygun değil.
bunları yapacaklarını bildiğim için
-başımı örteyim mi? diye soran sevgililerime hep hayır dedim
ailem muhafazakar, ben de öyle sayılırım.
ailemin görüşü de öyle, yukarıdaki anlattığım şekilde giyinen birini gördüklerinde, "başını örtmese daha iyi" diyorlar
yandex.com.tr/.../search
www.google.com.tr/search
değerlendirmeyi size bırakıyorum10 Yorumla
Kapali kiz demek köle demek, istedigini diger kizlar gibi yasayamamak demek bu ulkede malesef disariya yansitilan dusunce bu ve sen giysen de artik insanlara abes bir goruntu gostermis olursun ama baskasi onlerinden bikiniyle gectiginde bu normaldir ve buna avrupalasmisiz derler dar beyinliler
55 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle kapalı kızları ne etmişler böyle ya ben giymem tayt falan bence giyilmemelidir de ama çok saçma konuşmalar yapıyolar cidden sanki başka dünyadanız.
- +1 yıl
helal sana @vlkngdr
Soran+1 yılAynen arkadaşım..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
131Cevap
Ya kapali kizlar onu yapamazmi bunu yapamazmi sunu yapamaz mi nedir?
Kapali kiz kendi ozgur hur iradesiyle kapaniyo Allah icin. Kimseye yazili bir kagit imzalamiyo. Nasilki sizin yasadiklariniz Allah ile sizin aranizda onlarinkide oyle. Kapali kizinda sevgilisi olur, makyajda yapar, taytta giyer, isterse kisa etekde giyer. He demezlermi ahirette kardes Allah icin basini orttun guzel geri kalanlari ne yapicaz? Dedigim gibi Allah ile kul arasinda o yuzden kapali sunu yapamazmi diye bir soru yok.30 Yorumla
+1 yıldinciler dini kullanan dinle alakası olmayan reklam için dindarmış gibi gözükenler
dindarlar ALLAH için kimseyi umursamadan ibadet edenler
tayt giyerler ama kafa kaoanmış dudaklar kalça ortada ama kafa kapanmış zaten tek dert kafayı kapamak
tavuz kuşu dinciler var kafayı kuma göm vucut önemsiz dudak tamamen açıkda olsa kafata türban varya en namuslusu odur.
itiraf isteyen inanır isteyen inanmaz çksa s... de
son 4 kadınla beraberliğimdeki ayrıntılarda 4üde evli 4 üde türbanlı bana öyle denk geldi ben özellikle seçmedim onlar çağırdı gittim sabah başladı akşam bitti
1 Ankara
1 yozgat
1maraş
1antep00 Yorumlatayt tesetturlu olmayan bir bayanda bile fazlasiyla rahat bir giysi kaldi ki tesetturlu bir bayanin pantalon da giydigini soylemissiniz bu da dogru bir sey degilki tayt da giyilebilsin... herseyin bir adabi var tesettur demek hatlari basi orterek meydana cikarmak sekli demek degil ya tesettur yanlis anlasiliyor neden tesettur gereklidir bilinmiyor ya da amac tesettur degil..
30 Yorumla
+1 yılKapalı kızların darpaça giymeleri hatta pantolon giymeleri bile abes bir durum. Amaç vücut hatlarını yok etmek değilmidir. Halböyle iken bırak hatları yok etmeyi iyice dışa seriliyor hatlar kıvrımlar. Kapalılık sadece saçı kapatmak olarak yanlış anlaşılmış. Teşvik ve tahrik edici hertürlü giyim kuşam hal ve hareket makyaj dahil uzak durmak demektir.
20 Yorumla
+1 yılSadece tayt giyemez ama uzun eteğinin altından tayt giyebilir sırf üşümemek için. Ama sadece taytla dolaşacaksa herhangi bir kapalılıktan bahsetmek mümkün değildir, bir saçı kapatınca kapalılık olmaz çünkü... Kapalılığın amacı, hatları ve cazibeli yerleri örtmek yüz , el, ayak (bileklere kadar) dışında her yerin dikkat çekmeyecek şekilde örtünmesi lazım. Yoksa olmuyor...
10 Yorumlakapanıyorsan giymiceksin arkadaş senın yanındakı sevgilin ( kapalıysan sevgilinde olmaması gerek ama neyse) giy diyorsa sana taytı yarın birgün senıde başka adamlara satar
Tesettürlü iseniz gerektiği gibi yaşayın141 Yorumla
+1 yılO hatlar belli olmayacak, bunun başka yolu yok... Dar kıyafetlerden uzak durmak zorundasın, zira aksi halde hakkıyla tesettüre girmiş sayılmazsın...
100 Yorumla
+1 yıltesedür vucüt hatlarınla erkeğin dikkatını çekmemek demektir
ne giyceğini millete sormamalısın sonuç olarak kapandın bunları bilipte kapnmalıydın
tayt giyersin bol bir feracenin altına belli olmaz rahat olsun diye giy olur ama dıştan sakın belli olmasın buna tamam giy derim ama tayt giyip dikkat çekip kafanı kapatmak teseddür değildir00 Yorumla
+1 yılKardeşim, bak kapalısın ki buna saygı duyuyorum. Ki kapanmak da gerek. Ancak tesettür çok ağır bir görev. Tek bir farzını yapmadığında Allah katında mini etekli kızdan farkın olmuyor maalesef. Hiçbir vücut hattının görünmemesi gerekiyor. Yani uzun bir pardesü ve boynunu sıkmayan bir şal şart. Umarım yardımcı olmuşumdur.
30 Yorumla
+1 yılHerşeyin bir üslubu vardır. Normalde etek giyilir evet ama kış geldi malum soğuk , etekte zorlanırsın doğru ama taytta giyilmez tabii. Eğer kapalıysan tam anlamıyla kapalı olmalısın canım.. Bol pantolon giyebilirsin üzerine yine uzun birşey. Dar giymek istiyosan diz altı kaban ve çizme ile kombin yapabilirsin ;)
03 Yorumla- +1 yıl
Gördüğüm kadarıyla siz de başörtülüsünüz. Amacım sataşmak değil yalnızca merak ediyorum. Allah örtünün demiş. Yani namahreminizin dikkatini çekebilecek bölgeler için. Siz saçınızı örtmüşsünüz çok güzel. Fakat gözlerinizde kalem var yüzünüzde makyaj. Saçı kapattığınızda herşey bitiyor mu? Kıla tüye cezbolan makyajlı yüze olmaz mı? Gayet hoş bir bayansınız burada ben bunu görüyorken niyetleri daha fesat olan erkekler görüntünüz daha sıkıntı arz etmez mi? Bu yarın helaliniz olacak kişiye haksızlık değil mi?
- +1 yıl
Evet Çok güzel konuşmuşsunuz helal olsun :) Doğru değill..
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkapanmak-örtünmek güzelliklerini gizlemek
Bir kablo düşün nasıl plastik kılıfı olmazsa etrafa zarar verir adamın elini yakar
bir de Nur düşün kapanmazsa...
Her neyse Tayt giyebilir ama üzerini örttüğü sürece
Taytla sokağa çıkılmaz ya o zaman başını örtmenin bir manası yok örtünmek , dikkat çekiciliğini gizlemek manasındadır.
Taytın üzerine vücud hatlarını belli etmeyecek birşey giyersin O da olur.10 Yorumla
+1 yılHadisi serifte der ki':İnsanların peygamberlerden ögrendikleri birsey vardir 'utanmadiktan sonra diledigini yap.' bence bu felsefe ile hareket et sende. Gönlün, vicdanın rahatsa ne desek boş.. Hayatını baskalarına göre idame ettirme, kim ne der diye düsünme.. Bu tamamen senin günahın kimseyi bağlamaz.
00 Yorumla
+1 yılYakinda kapalı bir kadının bara gitmesi uygun mudur gibi sorular gelecek diye korkuyorum. Gerçek anlamda kapaliliktan bahsediyorsak vücut hatları görünmeyecek. Biliyorsun ki tayt vücut hatlarıni olduğu gibi göz önüne seriyor
10 Yorumlakapanmak sadece saçtan ibaret değil bunun içinde vücut hatlarının belli olmaması gerekliliği de var. ve tayt vücuda tamamen yapışan ve hatları tamamıyla ortaya koyan streç dediğimiz türde bir kıyafet. bence doğru olmaz.
10 Yorumla
+1 yılGiyebilir , sonuçta kafan kapalı saçların gözükmüyor ve biz erkekleri tahrik etmiyor. Vücut hatların belli olup o koca g*tunun belirgin olması biz erkeklere bir şey ifade etmez. Yeter ki saçının bir teli gözükmesin.
Misal olarak.
https://static. visplash. com/i/turbanli-261809. jpg10 YorumlaVucut hatlarini belli ettigi icin giymesi basindaki ortuye saygisizliktir bence. Dar pacalar icin de ayni seyi dusunuyorm. Kapanmak sadece basini ortmek degildir diye dusunuyorum.
20 Yorumla
+1 yılBaş örtüsü erkekler için de var takke takıp tayt giyen bir erkek gibi olur gerçi hiçbir erkek bunu yapmaz başı açık olanı bile tayt giymez erkeklerde de çatal sorunu var başta takke pantolon düşük bel rükuda çatalı secdede dübürüne kadar gösteriyor
00 Yorumla
+1 yılEteğinin içinden taytını giyebilirsin üşümemekse amacın ;)
50 Yorumla
+1 yılKapalı kızlar tatyta giyebilir dar paça da, ama Tesettürlü kızlar giyemez.!
51 Yorumla
+1 yılsonuc ıtabarı ıle uzun kıyafet dısarıda pardesu tunık tarzı uzerınızde olacagı ıcın ve vucut hatlarınız bellı olmayacagı ıcın tabıkıde gıyılebılınır uzerınde uzun bır kıyafet oldukca bellı olmadıktan sonra gayet normal
00 Yorumla
+1 yılgiymeseniz daha iyi olur. modern ve şık giyinmek hakkın. sizin için de şık ve güzel olman içinde bir çok seçeneğiniz var. dediğin gibi dar kot , tayt pantolon üzerine uzun tunik giyebilirsin. ince tayt giymene hiç gerek yokkk
00 YorumlaAlt tophane üst şişhane tipler giyiyor ama iğrenç oluyor. İnsan bir şeyi yapacaksa ya hakkını verecek ya burnunu hiç sokmayacak. SÜSLÜMAN ile MÜSLÜMAN arasındaki farkları ayırt edecek.
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKapalı açık diye bişey yoktur.. Emirle belirlenmiş tesettür vardır setrulavret vardır. buna ne kadar uyulduğu vardır.. yarım yamalak uyulduğunda bir camianın nasıl lekelendiği vardır.. yani güya kapalı zannedilen birinin tayt giymesi yerine başındakini çıkarması daha eftaldir.. bu dini bir konudur. ilgili olmayan arkadaşların yorum yazmasına gerek yok.
10 YorumlaLütfen giymeyin. Kapalısınız kapalılığınızı bilin ya. Her yerde görüyorum altı kerhane üstü minare olan kızları yeter ne açılın ya kapanın.
20 YorumlaEteğin altina giyin o tayti kimseye gösterme kapaliysan bunu sorman bile tuhaf tarz degil farza uyun lutfen
20 Yorumlabu günlerde çok görüyorum dar tayt üstüne dar bulüz veya kazak çizme tüm vücut hatları belli iç camaşırları belli. ama kapalılar. altı paris üstü mekke
00 YorumlaDinimizde eteğin altına bile iclik ya da tayt benzeri birsey giyilmesi gerekirken sence tayt uzerine kalcalarini kapatan birşey giymesi uygun olur mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvücut hatlarını belli eden giysiler giyilmemesi gerekiyor tayt zaten ne var ne yok orrtaya koyuyor ve o sığındığınız dar pantolonların da tayttan geri kalan bir yanı yok yine aynı şekilde dar pantolonlar da ne var ne yok ortaya çıkarıyor kafayı kapatıp totoyu şekillendiren bacılara selam olsun
00 Yorumlastatic.visplash.com/.../...yen-turbanli-555214.jpg
böyle bişey olur.12 Yorumla
Soran+1 yılHe ıyyyy
+1 yılKapanmak sadece başı kapatmak değildir. Dar pantolon da giyilmemelidir ki kaldı ki tayt giyilsin. Amaç ne? Dikkat çekmemek. Ee bi' zahmet ona göre giyin.
30 Yorumla
+1 yılKapaliligin amaci vucud hatlarini belli etmeyip erkeklerin dikkatini cekmemek zaten. Kapali biri tutupta tayt giyerse o zaten kapali degildir. Evde giyersin
00 YorumlaGiymeseler daha hoş olur hani. Etek giysinler :) kot pantolon da giymesinler olmaz mi vücut hatlarini belli etmeyecek sekilde giyseler ve ferace emin cok güzel durur. :))
10 YorumlaGiyerler
Sonuçta ben kısa kollu mini etekli kapalılar da gördüm :)
Tayt giyilir ama üstüne dize kadar tunik giyilir
Ben giymem şahsen. Yakıştırmıyorum00 Yorumla
+1 yıltayt giyemezsin tabi ki.
sen zaten dikkat çekmemek için kapanmışsın tayt giyip de hatlarını mı belli edeceksin bu nasıl bir çelişkidir?10 YorumlaKapalı bayanlar için çok hoş elbiseler etekler var ve çok zarif hoş gösteriyor ama daracık pantalon tayt o zarifliği bozuyor benim görüşüme göre ama tabi keyfin bilir
10 Yorumla
+1 yılya sen kapalıysan tayt gıyebılıyorsan acılmandada bır mahsur yok demektır ya tayt gıyme ya da tayt gıt sacınıda ac cok tezat oluyor yoksa
10 YorumlaKapalı kızların bol giyinmesi lazım. Madem dar giyineceksiniz ne diye kapanıyorsunuz. Erkekleri daha çok tahrik ediyorlar haberleri yok. Bir de bir makyaj yapıyorlar ki gören bir daha bakıyor. Ulan şevke geldim ben banyoya gidiyorum.
20 YorumlaBende Allh kısmet ederse yakında kapanıcam.. Ama ferace alınmadan kapanmak istemiyorum. Dar pacalarımı bile giymek bana doğru gelmiyo kaldı tayt yani. Hayatta tayt giymedim kapandıktan sonrada giymem. Bana uygun değil ama isteyen giyebilir..
00 Yorumla
+1 yılgiyemez.. vücut hatlarını kapatman lazım açman değil bebem.
20 Yorumlanormalde kapalılıgın hakkı vucut hatlarını belli etmemesidir vucut hatlarını belli eden çok dar giyinen karşısındakilerin dikkatini çekenlere ben kapalı olarak görmüyorum.
00 Yorumla
+1 yılVallahi ben tayt giyiyorum ve kapalıyım tesettürlüyüm İslamda bu vardır diyen bir insan İslama iftira attığı için vallahi kafir olur. Ya Süslüman ol Ya Müslüman.
20 Yorumla
+1 yılGiyin anam giyin başınızı örtün altınıza don giyip çıkın iyice rezil ettiniz l*n örtüyü
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgiyemez heralde. bn erkek olsam sapık hayaller kurarım açık ve net yani. sonra o örtünün ne anlamı kaldı. örtülü olmak bana bakma demektir.
30 Yorumla
+1 yılZaten cevabı biliyorsun burada sana biri giyebilirsin dese KURANIN HÜKMÜ mü değişecek HAYIR ! Nefsine yol arama inan bana pantolon ve taytla hiç güzel gözükmüyorsun .
10 Yorumla
+1 yılKapalıların dar pantolonda giymesi yanlış. Vücut hatlarını belli etmemesi gerekir
10 Yorumla
+1 yıldinle alakalaasi yok bu dusunen insanlarin bukdr da yargilicam kbkmayin!
10 Yorumlagunumuz kapalıları etek gıyıyor bacaklar meydanda popolar dıkkat cekıor. sımdı sen hangı modele dahılsın. adabıyla kapananlara mı yoksa kafasına gore mı?
06 Yorumla
Soran+1 yılAlt tarafı bir soru neden bukadar yankı getirdi ki okumayı da bilmiyorlar güncellemeye bakmamışlar ben 14yaşında kendi isteğimle kapandım kimse zorlayamaz zaten beni adabıyla kapananlardanım herkes rahat olsun.
Soran+1 yılSana patlamadım yazarken işte buraya yazdım okadar yorum geldiki piyango sana geldi :D
Soran+1 yılEvet zaten TRABZONda yaşıyorum böyle şeyler hoş görülmez aile yapımda izin vermez bende giymem giycek olsam 14 gibi küçük bir yaşta kapanmazdım.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçık olduğum halde tayt gitmiyorum ama sorsam günaha giren benimdir ya da kötü olan benimdir. Anlayana ışte.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldar paça pantolon yine bir pantolon havası var ama tayt tamamiyle ortaya koyuyor. Kalıbı dar pantolon giymek tayttan daha iyi bence ikiside giyilmemeli ama bir tercih vereceksek tayt aşırı oluyor ya
00 YorumlaVücudunu göstermemen lazım kapalıysan. Önerim eteğin altına tayt giy. Isıtır ve vücudunu göstermez
00 YorumlaTayt giyilmez tabii ki.
Tesettüre vücud hatlarını belli etmeden girilmelidir. Tayt giyildiği zaman tesettürün ne anlamı kalır?00 Yorumla
+1 yılGiyme bence cunkı cok ıtıcı oluyorlar yaw kız baş ortu takmıs tayt gıymıs orasını burasını gosterıyor yanı hıc yakısmıyor...
20 Yorumla
+1 yılHadi canim arkasi kapali mi yok bir de acik olaydi. Eskiden kizlar etek altina giymeye utanirdi şimdi ler de işte yeni zihniyet. .
00 Yorumla
+1 yılTayt giyebilirsin ama dışarı çıktığın da tamamen kapalı olmalı bacakların feracenin kapattığı gibi kapanmalı yani
00 Yorumla
+1 yılAltı kaval, üstü şişhane dedikleri öyle bişey olsa gerek... :(
00 Yorumlagiyerken password istiyor kanka açıklarda var şifre sadece. açık yakın bir arkadaşından iste onlar verir şifreyi :/
00 YorumlaTayt giyersn ama kmse taytını görmez böylece kapalılığn hakknı vermş olrsn
00 Yorumla
+1 yılkapali olmak demek sadece saci kapamak demek degil!
onuda moda yaptiniz be yaziklar olsun! ne oyle dalga gecermis gibi! giyemez giyerse gunah olur! bilmem arz edebildimmmi? nokta.10 Yorumlayyaa yakisik kalmaz sonucda bacaklarin hatlarin ortaya cikiyo peygamber efendimiz s. a. v bu konuda hadisi var dar giyinen kadinlar cennetin kokusunu 500 senelik mesafeden dahi alamazlar der...
00 YorumlaGiyemez tabii yani vucudunu saran seyler giyecekse neden kapaniyor?
00 Yorumla- Devamını Gör (149)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat