Tesettürlü olduğunu düşünürsek giyimin olması gerektiği gibi sade ve şık görünüyor. Ayrıca renkler ve kombin de sana yakışmış.
Tabi sana tavsiyem güzel hissetmek için onaya ihtiyaç duymaman. Şimdi birçok insan seni görerek soruna evet veya hayır diyecek ama onların görüşleri umurunda olmamalıydı. Sen kendini sev, bırak başkaları ne düşünürse düşünsün.
Es Selamu Aleykum. Aslında ben ozelden yazmayi dusunuyodum ama gizli uye olunca yazamadım. Makyaj için (Nur Suresi 32) Diyanetin ziynet demesi dogru gozukendir , yuzun ve elin açık olmasinin mubah olmasi ile oraya ziynet dahil edilmesi ayrıdır.
Peygamberimiz (AleyhisSalatu VesSelam) şöyle buyurdu:“Cehennem halkından iki sınıf / grup insan var ki ben henüz onları görmüş değilim. Bunlardan bir grubu ellerinde sığır (inek-öküz gibi) kuyruklarına benzer kamçılar / değnekler / coplar vardır ki onlarla insanları döverler. Diğer grup ise elbise giydikleri halde çıplaktılar. Erkeklere meylederler, onları da kendilerine meylettirirler. Başları eğilmiş deve hörgücüne benzer. Bunlar ne cennete girer ne de onun kokusunu alırlar. Oysa cennetin kokusu şu kadar uzak mesafeden alınabilir.” (bk. Müslim, Libas, 125)
1. hadisler mi gerçek kuran mı? eğer din yönünü konuşacaksak yarın tartışalım salı günü ateistliğini ilan edersin 2. ahzap 59 ile nur 31 de başörtüsü çarşaf geçmez 3. kuranda namaz geçmez 4 kuranda kurban kesmek geçmez 5 hac dediğiniz şey islam öncesi arapların karataşın etrafında dönmesidir gidin cahiliye dönemi denilen şeyi okuyun 6. islam öncesi halk zaten allaha inanıyordu ne gerek vardı bana itaat edeceksiniz allah öyle söyledi diye islamdan önce allah varsa neden yeni bir mezhep islam öncesi araplar puta inanıyor deyip sen aynı putu göğe çıkarıyorsun 7 islam öncesi tüm halk allaha tapıyordu abd'allah allahın kulu abu kasımın babası yani muhammedin babası abd=kul allah=el-lah 8. ümmet kavramı eğer arap değilsen oranın halkı değilsen yani yahudi de değilsen ümmet değilsin 9. araplara göre türkler mevaldir meval=köle dir 10=mezarda soracaklarmış kimin milletindensin ibrahimin millletinden eee sen hani türktün? 11. kim bir kavme benzerse o da onlardandır demiş birisi sen türk veya kürtsen neden araplara benziyorsun? 12 putperest arapların kültürlerini din diye yaşıyorsunuz:) 13. allahı erkek yaptınız kadını aşağıladınız çünkü allah öyle dedi
@crazzy42 Soruyu soran gibi Boş boş yazmışssın İslamiyette tek bir din tek bir kitap vardır oda Kur'an'ı Kerim dir hadisler yol gösterilmesi için yazılmıştır çoğuna bende inanmıyorum inancağım tek şey orada.. mezheplerin hepside yanlış.. namaz demek ibadet demektir.. neredeyse her ayette ibadet ile ilgili konu var.. Allah her zaman vardı.. her zamanda inandılar ama gördüklerine inandılar mucizelere inandılar .. belli bir süre sonra hepside yoldan çıktı. İslamiyet Kur'an la beraber geldi Müslümanlık ise daima vardı arada fark var. Son olarakta İslamiyetten önce kadınlar 3 sınıftı hiçbir değeri yoktu diri diri toprağa gömülüyordu İslamiyette kadınlar için.. Cennet Annelerin ayaklarının altındadır diyor.. uzun lafın kısası sana bu fikirleri kim veryorsa hepinizde şeytanın kölesisiniz.. sadece işinize gelir gibi anlıyor ve insanların kafasını karıştıran boş kişilersiniz.. umarım bir gün karşılaşırız..
@KaRa-MaSKee 😆😆😆😆😆cennet annelerin altındadır diyenin 64 karısı vardı allah kuranda kadınlaro aşağılar muhammed de islam gelmeden önce insanlar huzurluydu şimdi hangi müslüman ülke huzurlu islamdan önce kız çocıkları gömülüyorsa muhammedin anası karısı halası teyzesi ömerin alinin osmanın ebubelirin anası ve diğer insanların karısı kızı anası nasıl o zamana kadar yaşamış? o beynini yormak stiyorsan faceye gel aydınlan din konusunda 😉
@crazzy42 Halen kafan basmıyor değilmi.. Yükten kurtulmak istiyen kişiler yapıyordu.. Müslüman farklı İSlamiyet farklı.. ortadoğuda kan gövdeyi götürüyor sebebi fitne fesat bu kimin işine yarıyor.._? 64 karısıymış ya git işine İslamiyette olan savaşlar nedeniyle bir çok kadın dul kaldığı için ortada kalıyordu durumu iyi olan erkeklere 4 kadın alabilirsiniz denilmiş. Ama gel gör arap kralları seyhleri aynı senin gibi işine gelir gibi anlıyor
@crazzy42 Eşşeğe altın semer vursalar eşşek gene eşşektir.. sorduğun her soruya cevap verdim.. o kadar kıvırdın durdun şimdide hak etmiyene hak etmediği zamanı harcıyamam
@crazzy42 Kur'an Bilimsel Dindir (Kur'an Bilimsel Mucizeler Feyyaz Tv video) kendinize guveniyosaniz Arap Edebiyati ile ugrasanlarla munazara edebilirsiniz de, bilimle çelişir kısmı zayıf cunku, Oryantalistler adamlar zayif Arapcasiyla bile Kur'an ı kokten reddetmeye çalışıyorlar bizim Kur'an muhalifleri cok dikkatli degiller. Emeviyye hukumetinin hatasi Emeviyye yi baglar, her Turk de ayni degil kafatasci Turkler de var, insanlara ırkı ile muamele etmeyenler de var. Aga senin sorunun onyargili olmak oldugu cok belli, Elçi Muhammed AleyhisSalatu VesSelamhadi şiir yazdi deyip gectin bu donemde ki bu da inkarciliktir o zamanki butun insanlarin geip bilemeyecegi seyleri o zamanda Nebi haber veriyor, isin ilginci bide şu zamanda inkar etmek Bilimin bu kadar gelistigi bir cagda (Evrenin genislemesi, Gunesin donmesi, Big Crunch teoridir Bilime gore ama rez aldım bile, Super Nova ile demirin indirilmesi , dagların dunyanin dengesini desteklemesi, ağır bulutlar daha var, Ayet numaralarini yazmadim videoyu izlersiniz diye temenni ederim Youtubeden) yani psikolojik olabilir sorumluluk almaya kisinin kendini hazır hissetmemesi veya ırkcı hislerin etkisi olabilir , veya Allah kim ki ben ibadet otorite olarak goreyim vs. Yani İslam muhalifi olarak Hadislerin Dinden oldugunu bilmeniz lazimdi, Necm Suresi 4 de "O kendi Hevasindan konusma"der.
@crazzy42 Siz evlerinizde okunan Allah'ın âyetlerini ve hikmeti hatırlayın. Şüphesiz Allah en gizli şeyi bilendir, hakkıyla haberdardır. Hânelerinizde okunan Allah'ın âyetlerini ve hikmeti dilinizden düşürmeyin. Allah bütün incelikleri ve gizlilikleri bilir, her şeyden haberdardır. Ahzab 34
O, ümmîlere, içlerinden, kendilerine âyetlerini okuyan, onları temizleyen, onlara kitabı (n farzını) ve hikmeti (yani Sünnetini) öğreten bir peygamber gönderendir. Hâlbuki onlar, bundan önce apaçık bir sapıklık içinde idiler. Ve henüz kendilerine ulaşıp-katılmamış olan diğerlerine de (kitabi ve hikmeti ogretmistir); O (Allah), üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. Cuma 2-3
Katilmamis olanlara ogretebilmesi icin mutlaka korunmasi gerekir. Kitab-Ayet ve Hikmet ayni sey olsaydi o zaman "Kitab-Ayet ve Kitab-Ayet i ogreten bir Peygamber (AleyhisSalatu VesSelam Ale-nNebi) gonderdi" seklinde bir anlam olmasi gerekir ki bu Belağat kurallarina aykiridir boyle bir Cumlede "dolgu" bulunmus olur boyle bir fazlalik da Allahın kitabina yakismaz. Arapçada "ve-vav" edatı varsa iki ayri mana kastedilir, Yani Hikmet Sunnet ile sabit olan Helaller ve Haramlar yani okunmayan vahiy sayılan vahiyler ışıgında Şeriatin butunu anlamina gelebilir Eğer Allah'ın senin üzerinde lütfu ve rahmeti olmasaydı onlardan bir grup seni saptırmayı düşünmüştü. Oysa onlar ancak kendilerini saptırmaktadırlar ve sana bir zarar dokunduramazlar. Allah sana Kitab'ı ve hikmeti indirdi ve daha önce bilmediklerini öğretti.(Nisa 113.) Elbette zikri (Nisa 113 de Kitab ve Hikmeti indirdi der, Kitabi ve Hikmeti korunmasina Allah kefil olmustur) biz indirdik koruyucusu da biziz (Hicr 9.)
@crazzy42 “Sûr’a üfürüldüğü zaman (işte) o gün ne aralarında soy sop yakınlığı kalacak, ne de birbirlerini arayıp soracaklardır.” (Mü’minûn, 23/101.)
Cündeb b. Abdullah el-BecelI'den nakledildiğine göre, Resülullah (AleyhisSalatu Teslimat) şöyle buyurmuştur:
"Kim ırkçılık propagandası yaparak veya kabileciliğe/ırkçılığa destek vererek yoldan çıkmış bir topluluğun bayrağı altında öldürülürse, onun ölümü cahiliye ehlinin ölümü gibidir." (Müslim, İmare, 57)
5116- Hazret-i Ebû Hüreyre'den (rivâyet edildiğine göre) Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:
" (Aziz ve Celil olan) Allah, cahiliyye (döneminin) kibrini ve övünme adetini sizden giderdi. (İnsanlar iki kısımdır: Birincisi Allah katında övülmüş olan) takva sahibi mü'min (kimseler. İkincisi de Allah katında yerilmiş olan) bedbaht ve Allah'ın yolundan çıkmış (kimseler. Binaenaleyh siz (hepiniz) Ademoğlusunuz. Adem topraktan (yaratılmış) tır. (Allah'a yemin olsun ki) insanlar (ya bu) kavimler (i) ile övünmeyi bırakırlar -ki o kavimler (böyle cahiliyye adeti üzere yaşadıkları için şimdi) cehennem kömürlerinden bir kömürdürler- yahud da Allah Celle Celaluhu katında burnuyla dışkı yuvarlayan böcekten daha değersiz bir hale düşerler."
Hasen. Tirmizî. menakıb 74; Ahmed b. Hanbel, II, 361, 524.
Ebû Zer el-Gıfârî ile Bilâl-i Habeşî arasında yaşanan olayda da gözler önüne serilivermişti.
@crazzy42 Bir Ayette "Takva Elbisesi daha hayırlıdır "denir. Kadinlarin hepsi öldürüldüğünu soyleyen yok zaten. Kabe dunyanin altinoranidir, secde edilmesi icin ideal biryerdir. Hem bu durum Muslumanların birlikte olup ırk renk farketmeksizin ibadet yapmasina sebep olur sogukluk acmaz ve Allah kisilerin itaatlerini denemek icin yapmistir zaten Dinin dogru oldugu anlasildiktan sonra artik emir nefse zor gelse de bu ancak Allah Teala nın bilip kulun bilmedigi birsey olabilir, ilerki zamanda Bilim daha fazla buluslar yapamaz diyemem, bilmedigim sey yok degildir. Cuma Namazı ve Cemaat ile Namaz da bu sekildedir. "Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık, Allah katında en değerli olanınız O'na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir, her şeyden haberdardır." Hucurât Suresi 13 Ayet. Allah'ı biliyorlar zaten ama "Allahın ortaklari var (haşa) bizi Allaha yakinlastirsinlar diye kulluk ediyoruz" diyorlar, kendilerine hayvanlari haram kiliyorlar kendilerini zora sokuyorlardi. Benim cocugum olsa ben ona butun gucumle yardim etseydim ama o da babam baska deseydi buyuklenip o zamam cocugum bana karsi kafir (nankor) olurdu, hic olmaktansa kul olmak daha iyidir.
@crazzy42 Hassas ayarlar (John Lennox, Penrose proflardan) onemli bir delildir, evrenin materyalist dusunceyle olusma ihtimali 10 uzeri 123 de 1. Canlının olusma ihtimali 10 uzeri (...) . Eger İlahcılar ve ateistler (ki kustah insanlardir) ayni seyleri delil getirseler İlahcilarin delili tercih edilmesi gerekir cunku sonsuz yanmak var ihtimali bile zaten korkutucu degil mi, sirf Cennet vadolsunsa 100 tane olmasin 1 tane olsun deyip indirgenebilir, ki İlahcıların ayakları Bilimin gelismesi ile sabitlesmistir. Millet de denir Din de denir , burada Din manasinda kullanilmistir, İbrahim Nebi nin zamaninda bayagi as Musluman oldugu rivayet edilir. Kim bir kavme benzerse den maksat hangi Din topluluğuna (kavmine) benzerse demektir. Allah erkek olsaydi uyumaya yemeye ihtiyaci olurdu, Mukellefiyet olarak erkek ustundur (çalışip eve bakmak, Cihad) ama oyle kadinlar var ki Dinde Bilimde kendini gelistirmeyen erkeklerden kat kat ustun.
kuranın evrensel olması için o dönemin günlük siyasi olaylar ve kadınların köleliği cariyeliği allahın cinsiyetinin erkek olarak yansıtılıp yarattığı dişi kulunu aşağılamaması gerekirdi ama sen kuran değiştirildi diyorsan allah neden korumadı hoş allah tecavüze uğrayan çocukları korumuyor ama pardon o yaşananlar onların sınavı değil mi? sabredecekler şükredecekler
Fotoğraflarını internete koyman caiz değildir kardeşim. Bu hususa dikkat edersen senin için daha iyi olur, hoş bir şey de değil, internet sapık ruh hastası dolu kimin ne yapacağı belli olmaz.
Evet çok Güzel kapalı giyinmek en doğrusu dur zaten 😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
kafana neden bez bağladın bence braletin altına mini falan sana çok yakışır çok çekici olmayı seviyorsun makyaj falan güzel yani laf olsun diye niye bez bağlıyorsun kafana=?
Güzel ve hoş önemli olann bunu bize göstermen değil senin nasıl hissettiğin kendin severek ve beğenerek giydiysen burada ve dısarsa farketmez kimsenin görüsürüz yargısı önemli değil önemli olan senin ne düsündügün... 🦂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kız sil bu soruyu. burada bir sürü sapık var napicaklari belki olmaz. Çok şekersin bu arada tatlısın. biraz renkli de git yakışır sana
Ampülcüler cemaatinin üyesinin sıradanlaşan giyimi. Ama benim şahsi fikrim kamusal hayatta muhafazakâr görmeye alışamadım. Umarım kendi muhitinde karşı mahalle de mutlu bir hayat sürersin.