Tercih meselesi. Bence bir şeye bağlamayıp içimizden geldiğince yaşamalıyız. Ânı yaşamak kadar güzel bir şey yok. Eğer sizi durduracak durumlar içerisindeyseniz yaşamak için cesur olduğunuzu düşünmüyorum. Dövme yaptırmak isteyip çevreniz veya başka bir şey yüzünden engelleriniz varsa hayatınızın tadını hissetmeden yaşamış sayılırsınız😉
2 sene önce giydiğim kıyafeti bile dönüp baktığımda ben bunu nasıl giymişim deyip beğenmiyorum. nasıl bir lekeyi vücuduma kazıyım ömür boyu onu sevebilirim. bana imkansız geliyor. en fazla geçici yaparım. kalıcı asla yaptırmam.
Benim dövmem yok ama dövmeleri inanılmaz beğeniyorum. Dövme hesaplarını takip ediyor ve sürekli inceliyorum iyi dövmeyi direkt anlıyorum. Hatta 4-5 tane dövmesi olan arkadaşım bile dövme yaptıracağı zaman sayfayı bana atıp dövmeleri incelememi istiyor kaliteli diye. Şimdi dersen eğer madem bu kadar iyi biliyorsun dövmeyi ve bu kadar ilgilisi seni neden dövmen yok? Şöyle açıklayayım; Ilk olarak cesaret edemiyorum çünkü ileride nerede ne iş yapmak isteyeceğim belli olmaz. Bazı yerler sorun ediyor biliyorsunuz. İkincisi ise ben anlamlı dövme yaptırmayı pek tercih etmiyorum. Bana göre dövme dediğin tamamen görsel amaçlı olmalı. Fakat ben eşya alırken bile benim için anlamı olup olmamasına dikkat ediyorum. Bu yüzden sanırım asla dövme modeli seçemezdim.
Evet bir ara öyle düşüncem vardı ama sonra pişman olma ihtimalim olduğunu düşündüm vazgeçtim ya zaten nereme ne yaptıracağıma asla karar veremezdim acayip kararsızım omzuma kelebek ya da yıldız yaptırmayı düşündüm sonra tekrar düşüniyim derken belki daha güzel şeyler vardır ve yaptırdıktan sonra o dövmeyi keşfedersem acayip pişman olabilirdim bu tarz konularda çok takıntılıyım
Dövem yaptırmak günahhtır Peygamber efendimizin bununla ilgili sözü vardır
Hz. Peygamber (s. a. s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120).
@scoopysnatchy iyi geceler.. yeni üyeyim ben, burada bir soru sordumda kaldırıldı. İlk seni görüp yazdım bu arada Sanırım Xper puanı diye bişey var mesaj atamadım, erkeklere de güvenip soramıyorum. rica etsem mesaj yoluyla ulaşabilir misin?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bana göre gereksiz bir şey sonra cok pişman olunacak bir şey çünkü sildirmekte zor.. Hint kınası ile yap hevesin geçtikçe kulllan gitsin daha mantıklı
Pişman olmayacağınız bir dövme olmalı. Aceleye gelmemesi gerekir. Abartı dövmeleri sevmem fakat dekolte de yer alan dövmeler çekici, zarif ve egzotik durduğunu söylemeliyim