Elbise güzel tamam da yani arkadaş anlamıyorum ben bu insanları. Oraya gidiyorsan oranın kurallarına uyacaksın, uymuyorsan gitmeyeceksin. Yok ben giderim, kurallara da uymam dersen de uydurduklarında ortalığı velveleye vermeyeceksin. Gerçi bile isteye reklam amaçlı yapılıyor ve çoğunlukla da hak edilen cezalar verilmiyor es geçiliyor, onlar da buna güveniyor zaten. Sıradan birisi yapsa ceza alırken ünlü veya sosyal medya desteği olan birisi yapınca es geçiliyor, bu her yerde böyle!
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla
Kapat
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Görüş
54
Görüş
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
Gittigin ulkenin kulturune, yasaklarina, inanclarina uymak ne kadar zor olabilir? Kendi memleketinde istersen ciplak gez ama boyle yerlerde mini giyinmeyiverin. burada iki tarafta hatali. Boyle ulkeler keske olmasa ama var. Simdi ulkenin işleyişini mi degistirelim? Ya da degistirebilir miyiz? Hayir. O zaman ona gore giyineceksin. Her yerin bir uygunu adabı var. Bize camiyi gezmeye gelen turistler bile başını örtüyor, etek giyiyor. Onlarin camiye yariciplak girmesi nasil uygun olmuyorsa bu da oyle bir şey. Dikkat etmek sartlara uymak gerek, saygi duymak gerek. Bir kiyafet yüzünden basit gibi görünüyor ama degil yani. Her ulkenin kültürü, işleyişi bakis açısı farklı. Zarar goren boyle kisinin kendisi oluyor.
Şimdi şöyle bir gerçek var elbisesi o kadar abartılı değil ama bizim yaşadığımız ortama göre bizim yaşadığımız ülke şartlarına göre abartılı görmüyoruz ama her ülkenin bir yönetim şekli vardır arkadaşlar bunu görmeniz gerekiyor şimdi nasıl ki Cumhuriyet rejiminde yaşayan bir kadın istediği şekilde davranabilir istediği şekilde ahlak edep ve haya çerçevesi içinde başı açık da olabilir kapalı da olabilir buna herhangi bir şey diyemeyiz ama şeriat kanunları ile yönetilen ülkelerde açıkçası dikkat etmek gerekir her ülkenin her bölgenin kendine göre bir yönetim şekli vardır yani bundan dolayı yapılabilecek bir şey yok adamların yönetim şekli öyle sana katılmıyor diye onların yanlış olduğunu sen savunamazsın senin yönetim şekline göre onların da sana yanlış diyeceğini doğru kabul edemezsin o yüzden belki ceza alabilir çünkü onların kanunları ve kuralları o şekilde yapacak bir şey yok onun da dikkat etmesi gerekirdi.
Siz erkeklerin slip kilotla sokakta gezmekten hiç bi farkı yok bu koç meme şovu yapan kadınların. Medeniyet açmaksa bedeni hayvanlar bizden daha medeni!
@Scorpion_girl83 venüste hava asit bulutu diyorlar, ondan mı eridi senin beyin? Bende moskovada yaşıyorum merhaba. Şu kıyafet ile birinin slip külot ile gezmesi senin için aynı şeymi yani 🥺
@Scorpion_girl83 saldırmak için daldan dala atlama bence :) sanada et tavsiye ederim. Ne eti olduğunu sen seçebilirsin. Biraz beslen, belliki biraz beslenme kıtlığı sonucu bir sorun oluşmuş
kadinin yerinde olsam hapis cezası aldığıma değil de böyle bi elbise yüzünden hapis cezası aldığıma üzülürdüm. Tam bir moda katliami.
Ayrıca kendisini özgürlükçü sanan bazı arkadaşlara belirtmek isterim ki bu elbise size bize göre normal. Ama adamlar ev sahibi ve kuralları açık net şekilde ilan etmişler. Bu kuralları kabul ederek oraya gittikten sonra ben özgürüm bilmem ne diye kafanıza göre davranmanız özgürlükçülük falan değil "sadece bana özgürlükçülük" Sen istediğin gibi giyinmekte özgür olduğun gibi adamlar da kendi ülke sınırları içerisinde istediği kuralı istediği şekilde uygulama özgürlüğüne sahip. Sana uymuyosa gitmezsin olur biter.
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
1
Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 ay
Her ülkenin sinirlarina seçim ve kurallarina saygi duyulmak zorunda. Turist de olsan model de olsan ne olursan ol gittiğin yerde yabancisin oraya uymak zorundasin nasil ki zeynep bastik açik giyinemedi bu kadin da giyinmemeliydi. Kurallari dikkate almamak ülkeye saygisizlik ve ülkeyi de dikkate almamak demektir.
Eğer hapis cezası almazsa emsal teşkil eder ve ülkede çıplaklık yayılmaya başlar. O yüzden siz elbise ile sadece küçük resme bakıyorsunuz ama bu diğer devletler tarafından bilinçli bir şekilde planlanarak orada bu şekilde bir fotoğraf karesi vermesi sağlanıyor. Amaç Katar'ın nabzını yoklamak. Zaten şu an İsrail, Mıdır, Sudi Arabistan Katara karşı duruş sergiliyor. Sudi Arabistan kralının bugün ülkesinde cadılar bayramını kutlaması tesadüf değil sanki. Tabuları birleştirmek önemli
Brazzersin p*rno grafik oyuncusu Mia Malkova dünyada ki her kıtayı her ülkeyi geziyor demek Katar'a gitse bunun gibi düşünemiyorum idam ederler galiba ksakdsaghdhashdash
Her ülkenin uyulması gereken kuralları vardır. İster katar ister ABD ister Avrupa'da bir ülke olsun turist de olsa yerli de olsa uymak zorundadır. Uymuyor ise gerekli cezayı kabul etmiş demektir.
Bu kadının kaç olayı oldu ya, herhalde başka reklam bulamadı. Aynı haberi dünya kupası boyunca 5 kere gördüm.
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
Katar da yabancılar istediği gibi giyinebilir eğer Katar lı değilse tabi Neden ceza alsın saçma yani abartıyorlar artık her haberi uydurmaktan vazgeçmiyorlar. Ayrıca KS de öyle oldu burada herkes manipülasyon yapıyor
Gittiğin ülkenin kuralına uyacaksın. Adamlar her şeyi yasaklamış bunun kıyafete bak. Oraya kadar nasıl böyle gitmiş diyeceğim ama kesin orada üstündekileri çıkarıp bu hale bürünmüş. O kadar işi cevirmeye aklı yeten cezasını da ceksin bir zahmet.
En İyi Görüş