Akla gelen ilk şey aile ya da çevre baskısıyla kapandığın. Tesettür demek saçı örtmek değil çünkü. Kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle giyin tabi, tepki veren de versin duyma. Bizim millet eleştirmeye, dibe çekmeye çalışmaya bayılır.
Tesettürlü olduğun için yadırganıyor ama tesettürlü olup olmamak senin kararın tercihin. Tesettürlü olmasan kimse yadırgamazdı ama bunları umursama önemli olan senin inancın ve kendini nasıl mutlu hissettiğin. Herkes dini vecibelerini yaşamakta özgürdür
Siz tesettürün tam manasını bilmediğiniz ya da zorla kapandığınız sürede burada yalandan yok istedin gibi giyin diye millete algı yapanları görmek artık sıkıyor bakıyorum canım insan devamını okumuyorum.
Hayat senin hayatın değil mi? Kimsenin ne dediği umrunda olmasın bence. Çünkü onlara göre yaşarsan işin içinden çıkamazsın. Kendi hayatını kendin çiz ve kimsenin karışmasına izin verme.
Kusura bakma ama haklılar. Tesettür, dikkat çekmemek, vücut hatlarını belli etmemek. Bu tarz giyinenler sadece kapalı. Tesettüre girmiyor.
( Bu arada yanlış anlaşılmasın, isteyen istediğini elbette giyer. Sadece sorulan soruya cevabımı doğru şekilde yazdım. Yani sizin kılık kıyafetinize karışmıyorum. Beni ilgilendirmez. )
Bunu burada baldırı çıplak gezen, daracık giyinen insanlara sorman, onların da uymadığı ama onlara da farz olan tesettür konusunda ahkam kesmesi trajikomik. Neyse Nisa süresinde tesettürün şartları belirtilmiş. Eğer tesettürün Allah içinse elinden geldiğince şartları yerine getirirsin. Eksik gedik yapıyorsan da Allah'a hesap verirsin, insanlarla bir işin olmaz. Cevrendekiler seni iyiliğin için uyarmıştır, ahiretini yakma diye.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tesettürlüysen giyim tarzın böyle olamaz. Giyim tarzın tesettürüne uygun olmalı. Bileklerin aşırı gözüküyor. kıyafetin çok dar. Darlığını geçtim bacakların gözüküyor. Tesettürlü insanlar dikkat çekmek istemez ama aksine çorapların erkekleri daha da şehvetlendirir. Daha neresini söyleyeyim bilemiyorum inşallah değişirsin
Kimse kimseyi yargilayamaz, istediğin gibi giyin tarzını yap kalbin temiz olsun yeter 👍 Saçma sapan düşünceler;vucut hatlarin belli olmayacakmiş, dar giyinemezmisin, makyaj olamazmis, kapali oldugun için oran buran kapali olacak açık olamazmisin... vb. gibi Kadını toplum üzerinde aşağılık gösteren insanlar aciz insanlar. Birileri kendi nefsine sahip olamıyor sonra çıkıp Kadını yargılıyor 😡
Bunu kim ne için neden söylemiş? Benim anlamadığım nokta şu:Kadının Genital bölgelerin neden kadınların omuzlarına yük edilmesi 🤔 Yani şu Allah kadını yaratırken " Kapanmanı şart koyuyorum ama sana göğüs, vajina ve popo veriyorum. Asla bunlar belli olmayacak " diye şart mi koydu 🤔
Kapalılık zaten nefse ağır gelen bir şeydir, ben hep şunu dedim: benim için kapanmak zor. Ve eğer bir gün kapanırsam benim için zor olan bir ameli gerçek etmişimdir. Madem bu zor ameli yaptım bari tam manası ile yapayım. İşte bu yüzden bol şeyler giyerdim. Zaten etekli tesettür modellerine bayılıyorum kapansın geliyor onlara bakınca..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Vücut hatların tamamen "belirgin" olduğu için evet, haklı sayılırlar.
Bir erkek olarak söylüyorum;
Cinsel İlişkide bile Türbanlı hobisi olan kesim olduğu gibi (şahsen benim yok);
Vücut hatları belirgin türbanlı bir kadına bakarken de kimin ne hayal ettiğini bilemezsin, öğrenmek de istemezsin yani öyle diyim.
Basinda bi ayet var onu hakkiyla takicaksin. Vucut hatlar belli olmayacak bol olacak, uzun olacak, topuz buyuk olmayacak, basortunu gogusune kadar kapatilmasi lazim. Tesettur boyle olunur
Eleştirmek tarzım değil ama tesettür değil bu maalesef.. Fazlasıyla haklılar, zaten günümüzde tek eleştiri ve tepki alan tesettür giyim çok fazla maruz kalıyoruz sen bu şekilde hayli hayli kalırsın..
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Niye kapanıyorsun ki o zaman tesettür süs eşyası değil tatlım , Allah'ın emri olduğu için kapanman gerekir. Onunda belli olculeri var. Yerlerin hatların belli olduktan sonra hiç bir anlamı yok. Bu zihniyet için mücadele edilmedi yıllarca. Gerçek başörtülüler için joplar yedi gencecik kızlarımız. Yani kendinize kapaliyim tesettürlüyüm demeyin bence.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Haklılar tabiki bana laf düşmez ama sen sorduğun için konuşabilirim bu bildiğin süslüman modeli ama yargılamaya gerek yok eğer böyle rahatsan bence açıl daha rahat et belli ki içinden gelmiyor bol giyimli sade gerçek kapalılık olabilir yaşıtların farklı bakıyodur vs. Durumlar vardır ama bir yola girdiysen bu ne olursa olsun hakkını vererek sonuna kadar o yolu iyisiyle kötüsüyle kabul edip devam etmen gerekir hayatta başarılar diliyorum her şey gönlünce olsun
Tesettürü sadece aksesuar gibi kullanıyorsun demektir hakkını vermiyorsun yani tesettür sadece başı kapatmak değil vücut hatlarınıda tesettüre sokmaktır
Kadınların giyim kuşamına karışmak belki hoş değil ama şahsi fikrim birlikte olmak isteyeceğim kişinin böyle giyinmesini istemem. Bu iş biraz fantezi giyime döndü çünkü.
sizene ben böyle insanlardan nefret ediyorum sanane ya peygambermisin? istediğini giyin başını dimdik tut bir şey diyenede orta parmağını çek hass*tir de devam et
Ne varsa tesettürlüler de var zaten kanka. Tesettürlü buldum mu, ciddi düşünmem koyar geçerim. Bası açık kızlar daha düzgün geliyor bana onlarla ciddi düşünürüm
Haklılar. Saçını kapatman tesettürlü olduğun anlamına gelmez. Senin tarzın var ama tesettürlü değilsin. Tesettür tüm vücudu hatlarını gizlemek anlamına geliyor
Bence dar değil sonucta bişeyler açık değil yakış mış renk sen rahatsızmusn
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Evet haklılar çünkü tesettür demek vücudunu saklamak demek, sen ise dar ve ilgi çekici kıyafetler giyerek vücudunu çekici hale getiriyorsun, bu da tesettür olmuyor.