Dişlerim çok yamuk. herkezin dişi düzgünken neden benimki yamuk ne yapacam ben ya 18 yaşıma gelmişim 2 3 sene tel mi taktırmam lazım?
https://hizliresim.com/PE7W6O
https://hizliresim.com/PE7W6O
Tel taktır. Ben de kullandım. Sadece çenende yer olmadığı için diş çektirmen lazım. O da hiç acımıyor uyuşturuyorlar zaten. Ama her hafta ya da her iki haftada bir doktor muayenesine gideceksin en işkenceli kısmı da o zaten. O çeşitli oynamalar yapacak. Asitli şeyler içemeyeceksin ve sert kabuklu şeyler yiyemeyeceksin. Asitliler leke yapıyor. Sert birşey ısırdığında da dişinin üzerine yapıştırdığı kutucuklar tık diye çıkıveriyor. İşin yoksa ertesi gün git tekrar yapıştırt :\ O da gıcık ediyor tabi. Bir de o kuruyan yapıştırıcıyı oradan çıkarması için uğraşıyor pöööğğğff. Her neyse tel taktır. Basit olmasa da çok etkili.
Hemen bir ortadontiste git tel taktir illa metal olmasina gerek yok netten bak dis teli cesitlerine bana taktilar ve seffaf plak gibi bir yemek yerken cikariyorum hicte belli olmuyor ve hizli sonuc veriyor
Dişler aklima batman amblemini getirdi :) dostum bunlar ufak tefek atlatilabilecek sorunlar bsuna takma Kafana gördüğüm kadarki ile en azindan saglikli ve beyaz çok beter iğrenç dişler var seninkiler inan ki göze batcak cinsten değil.. Rahat rahat gül eğlen maddi yeterliliğin varsa tedaviye başla ama kendinle barisik ol.. Saclari da dokersin yoksa stress sikintidan ;)
oakdr takmıoyrum zaten ya
dayımın deyısıyle bana her zaman dedıgı budur :D "kendınle barısık yasamayı ogrenmen lazım zamanla dıs gorunusunun hıc bır anlam ıfade etmedıgını onemlı olan samımıyetın ve durustlugunun oldugunu anlıyacaksındır kendınden utanma senı seven sen oldugun ıcın sevsın" der :D
bunu millet beni sevsin diye istemiyorum ki. kendim rahatsız oluyorum
Cevap
73Cevap
tel yerine farklı işlemler var fakat 2sene yerine 3 ay diş teliyle dişleri kaydırıp bonding işlerine girebilirsin tabi bu çok maliyetli bir olay ama benim sana önerim ilk olarak diş teli tak daha sonra 1 senenın sonunda onlardan çıkarılabilen tel iste uyumadan uyumaya takarsın şoylede düşündüm ilk çıkarabilen tel olabilir mı diye diş yapın farklı ona bişi diyemeyeceğim doktora sorabilirsin bunu
tamam
Senin yerin de olsam rahat ca gülerim sen bide benim dişleri görsen
Senin ki benimkinin yanında harika :(((((
https://i.hizliresim.com/gLPE8L.jpg
Benimki ne çare var mı :((((
Valla mı
Dislerim kötü diye hiç fircalamadim da doktora gittim çok saglikli dişlerin var dedi dalga geçiyo diye gitmedim bir daha
19 yasindayim
Erkekler olarak ks da harcaniyoruz resmen. d
Mücahit fircalar yaa
Anaam minnacik dişler, bitişik olmadığı için birbirine değme yapmiyo ya aralarında yemek de birikmez ne iyimis :D
dişlerinmi çıktı
Ben rahatsız oluyorum ama bundan :((
Keşke Birleşik olsaydı da arasındaki leri iple temizleseydim yani
hmm
Yamuk değil onlar damakta sıkıntı var muhtemelen yeeni çıkan dişlerden kaynaklanıyor en arka sağ ve sol dişine bir vida benzeri malzeme takacaklar onun üstüne tel takıp önce damağın diş aralığını açacaklar yaklaşık 10 ay kalır sonra yeni bir tel takacaklar 3 5 ay duracak inci gibi olacak
aynen damakta porblem var :D
Bence diş teli çok saçma. plastik ve transparan maddeler var dişin kalıbına göre ve çirkin bir görüntüde vermiyor. çalıştığım yerde bir arkadaşta var ve çok memnun. maddi açıdan da tel kadar masraflı olmadığını söyledi.
dişleri falan cekiolar ama
o konu hakkında bir bilgim yok. ama mantıken düşününce dişlerin yamuk olması bu sebepten de olabilir yani olur olmaz yerde çıkan dişler. eğer dişlerin çekildiğinde düzelecekse bu durum sence de mantıklı bir yöntem değil mi? sonuçta diş teli gayet irite edici birşey bence. hoş seven insanlarda var ama o ayrı :D
nasıl görndüğü önemli değil bakımı falan var uğraştırıyor
blade dıye bı flım vardı orda vampır kopekler vardı aynı onun gıbı kardesım varsa maddı durumun 3 mılyar kadar (dahda fazlası tutabılır ) kısıden kısıye degısıyo ama en az 2 sene. yasın daha genctır ılerkı hayatında cok rahat edersın. emın ol.
evet bnde öyle düşünyorum :)
Yaşım 21 diş tellerim var bikaç ay içinde çıkacak. Yaş için hiç geç değil. Ama 20likler için doktorla konuş ameliyatla çektir diyebilirler. Ben hepsini cektirip öyle taktırdım. Ve taktirmak zorundasın bence.
evet taktırmak zorundayım
özele gidecem de büyük bir yere mi gideyim yoksa daha ucuz bir yeremi
tamam anladım
benim dislerimde böyleydi çene darlığı vardı onu yaptılar sonra tel takıldı 8 bin verdim gayet iyi oldu ama kafana takma boş ver 4 sene tel taktım ben ama öyle tel takmak kolay iş degil bir ton sorunu var ağrı sancı vb. böyle devam et sen kim ne derse desin kafaya takma
Sen yine iyisin. Benim 19 yaşına kadar dişlerim düpdüzgündü taa ki 20lik dişler çıkmaya başlayana kadar. 2 yıl içerisinde dişlerimi mahvetti sadece öndişleri bozdu arkadan ittiği için fakat kötü duruyor. Benim kadar şanssızı yoktur heralde. Ben de 1 ay içerisinde taktıracağım 12 ay kalacak sanırım.
g o
Bence inadına gülümsemelisin , sonuçta dünyaya bir kez geliyoruz. Başkaları için yaşama , eğer illa ki düzgün dişlerim olsun diyorsan profesyonel bir yardım alabilirsin. Ama sakın gülümseyişinden ödün verme :))
tamamm
ya tel kötü durmuyor ha bunu bil ve kısa surede baya farkediyor bence taktır vakit nakittir şimdi taktırmasan 30 unda dişlerine baktıkca keske taktırsaymısım 18 imde dersin
aynn
Bu yamuk değil arkadaşımın dişlerini bir görsen iç içe karışmışlar anlatılmaz :) Tel taktır rahatsızsan canım ne olacak ama abartılacak kadar yamuk değil yani bil isterim
olsun ya rahatsız oluyorum
Benim öndeki o büyük iki dişten biri diğerinin üstündeydi tel için 2016 ya kadar randevular doluydu 13 yasindaydim ozaman kadın beni öne aldı aciliyeti varmış simdi düzgün 1 sene içinde de çıktı bence yaptır tel geçici de bu dişlerle sürekli yaşamak kötü herkes dalga falan geçerdi yaptır pişman olmazsın bence
Aynen yaptırcam ya 18 yaşıma kadar böyle gezidk as
Geçmiş olsun valla kötü durum
aynen
dişlerin birbirine tecavüz ediyor
tel taktır bu yaşta 500 tl ye yapılır üniversitelerde
taktırcamda 2 3 sene durcak ya düzelmmesse
kardeşim 18 yaşında taktıralı bir sene olmadı inci gibi oldu dişleri seninkilerden beterdi
bakalım ya
ayy çok güldüm ya tecavüz ediyo ne demek hahahaa :D:DD:
:Safsdasdszaz
dişlerin güzel olmayabilir ama kendini gülümsemekten mahrum etme. gülümsemek ve mutlu olmak fiziksel değil manevi bir şeydir. :) çok istiyorsan taktır ya da belki daha kısa süreli tedavi yöntemleri vardır belki gidip bir doktorla konuş.
Benimkii de senin ki gibiydi ortaokuldayken taktirdimm simdi çok iyi. Sana tavsyem kesinlikle takdr dislerin dışardan görünümüne önem veriyor herkes
aynen
https://i.hizliresim.com/9pYy0r.jpg yapma yha bak bak bak
bu ne şimdi
Sadece ön dişlerin yanındakiler sıkıntı duruyo onlar da abartı değil 30 yaşında bile tel taktıran var 18 ne ki :D
aynen orası öyle
Tel taktır hemen daha fazla beklemeden ciddiyim en fazla bir buçuk senede sıra sıra inci gibi olurlar.. valla dişçiler de çok güzel çözüm var yani bir git derim.
kaşları martı, dişleri eğri olanlar için iyileştirme var neyseki.. estetik ve değiştirme olmaksızın:)
kaşlar martık değil la :D
yakışıklıyımdırda dişler bütün yakışıklıımı bitiriyor :D
Kesinlikle tel taktırmalısın hem tel için daha küçük yaş uygun değil zaten 20 lik dişlerin çıkmasını beklemek daha doğru oluyor.
20 lik dişlerim çıkmadı ama
bnde öyle düşünüyorum
tm kanka
Çünkü bende diş teli taktırdım 19 yaşındayken ve hemde Ankara'nın en başarılı ortodontistlerden birine. Onun bana vermiş olduğu bilgiden dolayı söyledim, kullanan biri olarak da bilgim yeterli. Ayrıca diş hekimim de Türkiye çapında tanımış bir diş hekimi. Cevap da yeterli oldu sanırım, son gülen iyi güler hahaha 😃
@CenkEfe35 Çünkü bende diş teli taktırdım 19 yaşındayken ve hemde Ankara'nın en başarılı ortodontistlerden birine. Onun bana vermiş olduğu bilgiden dolayı söyledim, kullanan biri olarak da bilgim yeterli. Ayrıca diş hekimim de Türkiye çapında tanımış bir diş hekimi. Cevap da yeterli oldu sanırım, son gülen iyi güler hahaha 😃
ne 2 kere yazıon kız :D
@efteyax hayırdır abla bir sorun mu var ☺
@CenkEfe35 usta neden kizi rencide etmeye calisiyon 100 yorum var burda? Merak etme yılışma değil bu klavye şovmenliği yapma git kendine yorum yap filozof insan
Klavye şovmenliği yapma diyene bak keko seni :D bir konu hakkında bilgin yoksa susucaksın benim ki rencide etmek değil hekim değil bişi değil kafasına göre atıp tutuyor çocuğun 2 senesini daha mutsuz geçirticek hem sana noluyor bebe ne atlıyon ordan.(Bu arada Cahille girme münakaşaya; Ya Sinirini zıplatır Havaya , ya da yazık olur Adabına... demişler artık uzatmıcam etiket yapmayı kes koçum
miilet kafayi yemis mk 250 yorum var ulan kiz edebiyle ki sana bile yazmamis ne isin var rencide ediyon sen bakalim simdi der abaza misin koruyon he l. an mk abazayayim burada neden ozellikle bu yoruma?
@CenkEfe35 eğer cesursan yaz face adresini özelden aptal öğrenci, bilgim var ki yazdım ve çocuğa bekle demedim zaten git bir ortodontise görün dedim, sen önce okumanı düzelt, nasıl eğitimlisin sen? Psikolojin mi bozuk, hasta mısın? Ayrıca az önce canısı yazmışsın ya sen kimsin ki onu yazıyorsun çocuk, yorumum sana çok dokundu galiba, atarlı ergensin çok belli
sen dua et klavye erkekliğini sevmiyom tamam haklisin yol al yorumlarindan anladim bak edepli ol sadece ben netten tartisma sevmem ama 100 sacma yorum var buna neden atladin bu kiz doktorum mu demis sana neyse hadi bb yazma buna sakin yorum @eftelyax
www.animallia.com/.../yirticisaldirganlik.bmp
aklıma geldi. bence hemen dişleri düzelt
:asda
Rahat ol sıkma canını. Ne zaman maddi ve manevi anlamda müsayit olursan o zaman dişçiye git. Böylede sıkıntı yok bence keyfine bak sen. Dişlerinin olmamasından iyidir. Sadece temiz tut 1 tele bakar zaten toparlanması.
aynenn
Bende de var benzer problem. 23 yasima geldim tel taktirmaya hic niyetim yok. En kotu ihtimalle disleri kestirip porselen yaptircam.
sağlılı dişleride kestirmek kötü ya
güzel ama sağlıksız dişin ne önemi var?
Tel tak pisman olmazsin sonra bir omur gulumse cekinmeden
BENCEDE :d
Benmde senin kadar olmasada SADECE UST dislerim yamuk. Ozelden fiyat aldim 4.500 yaptircam. Bende gulerken utaniyrm hele ki son zamanlarda gulmuyorum. Dis teli ile duzelir paran varsa yaptr ya da kredi cek yap. Bnmde yasim 18
yaptırcam ya
bir söz vardı "saçların kötüyse aç, tipin kötüyse saklama çünkü Allah asla hata yapmaz" diye :)
ben tipsiz değilim la dişlerim kötü sadece :D
ne demek istediğimi anladın sn
he hee :D
o kendilerini bilmeyenler kendilerini biliyolar gibi oldu verdiğin cevap :D
hadi ya :sgd
hiçbişey için geç değil onu yaptırdıkdan sonra alışırsın 2 sene 2 ay gibi geçer takma kafaya yaptır gitsin
Kötü görünüyo demek kimseye düşmez ama kendine güvenmek istiyosan taktır iki üç yıl çok uzun bir süre değil
tamam
skıntı yağma daha yamuğuna şahit oldum. Ama diş teli lazım.
evet lazım
1-2 sene tel mi takmak daha iyi yoksa bir ömür boyunca bu dişler mi sen düşünn
haklısın
bence utanma
benımkıler de yamuk ben de utanıyorum cunku :DDd
ama sen utanma bosver
:afds
Tanidigim. bir doktor var ama benimkide yamuktu hemen cok cabuk bitiriyo 9 ay kalmisti fiyatids uygundu ama nerde oturuyosun o uyarmi bilmem
izmirde oturuyorum
25 yaşındayım ve ağzımda tel var şu an. Seninle daha önce de konuşmuştuk dert etme tak. Çıktığı zaman mükemmel olucaklar.
ilk defa soruyorum bu soruyu nerde konuştuk
hmmm :)
Benimde dişlerimde çarpıklık var, tel kullanmam gerekiyor. Bence sizde taktırırsanız iyi olur.
evett
artık herşeyin çözümü var bir ölüme çare yok. doktora git canım hallolur
gitcem canım zaten :
Bu carpik kentleşmeye bir kentsel dönüşüm bence tel kesinlikle şart abi ne kadar erken o kadar iyi vakit kaybetme
aynen :D
zamanında taktırsaydın böyle sorunlar yaşamazdın ve dişlerini git bir fırçala
dişlerim temiz zaten hergün fırçalarım. ufakken alime taktırmamış ben napam
git tel taktır da millet seni dişlerinin yamukluğuyla yargılamaz merak etme.. kimse bunun dişleri yamuk konuşmayalım da demez gülünç görünüyor da demez takıntılı olmayın bu kadar kendinzi sevmeyi bilin..
ben öyle değilim kusursuz olmak isteerim hep
senin konutuğun insanların hepsi 4 4 lük mü kusursuz kim var göstersene..
aynen haklısın
kendini olduğun gibi sev yaptırma imkanın varsa yaptırabilirsin ama karşında ki sırf bunun için seninle ilgili olumsuz düşünmez merak etme..
sevgilim falan oldu ztn
o zaman sorun ne benim sevgilim old pek söyleyemem mesela..
ama bunu kendmi için siityorum başkası için değil
anladım da siz şu an nasıl göründüğünüzü soruyorsunuz demek ki başkalarının görüşünü fazlasıyla önemsiyorsunz
Benimde on disler yamuk kanka takma kafana git tel taktir duzelir
takmıyorum ama rahatsız ediypor
knndım içişn isitom ztn
Bence kesinlikle diş teli şart.. Ama görüntü bozukluğundan değil ilerde çok sıkıntı yaşarsın. Birbirlerini sıkıştırıyorlar sonra mineleri çatlayıp çürümeye başlıyorlar :/ Yakın arkadaşlarımdan birinde vardı. Diş teliyle düzeliyor..
aynen sıkıştırmaya başladı ztn
tamam
dalga geçmıyorum benim dişlerimin aynısı çok şaşkınım bu kadar da olur mu tıpatıp aynısım :(
dişdaşım benim :D
bu kadar rahatsızsan tel taktır 1 2 seneye düzelir zaten baya farkı görürsün, ama gülmeyi ihmal etme ne olursa olsunn
tammm
30 yaşında tel takan var 18 yaşında taktırsan ne olacak bu arada tellerin görüntüsünden rahatsız olanlar için renk seçeneği var diye duymuştum
yok telden rahatsız olmam
dua et böyle değil ama seninkilerde kötü doktora git
https://i.imgur.com/5BzsUX9.jpg
gitcem
Benimkide yamuk a mk napak olek mi gul ya sktret :-)
:))
2-3 sene tel taktırman lazım evet. Taktırmıcaksan gülme.
aman seni seven oyle sevsin boşver benim dişlerim inci gibi ama keşke buyuk olsaydı diyorum.. insan oğlu doyumsuz işte en güzeli kendi hali..:)
evet öyleyiz
tü allah belanı vermeye :)
şaka bir yana kardeşim, gülmeye devam et ama kahkaha atma tebessüm et
aynen :D
o değilde benimkiler seninkilerden biraz düzgündü bende tel taktırdım yinede yoksa orta yaşlara kalınca sıkıntı tam gelişme dönemindeyken hallet bu işi 1 1,5 senede düzelir onlar yol gibi dümdüz olur hepsi
aynen
Benim daha kötü bende aynı senin gibi düşünüyodum yalnız değiliz. İlerde param olursa acımam 10 bin falan yatırır en iyisini yaptırırım.
:DD
La bende bir kameradan bakiyim dedimde ayni wampir dişi gibiymiş ha :)
https://i.hizliresim.com/DkOaZv.jpg
seninki bnden iyi ya :D
Sivri 2 diş uste 2 altta bildigin wampirim la ben :) o degil. şu +lıyan pembeyi merak ettim :)
:afdsgfdgfd
Bence dislerden once o gulumsemenin ictenligi ve sicakligi onemli o yuzden gulmekten utanma
peki
Sana birşey diyim
Tel taktırınca daha iyi durur :)
bu ne böyle arkadaş
tel taksam düzleirde 2 senede anca
:D telli hali daha güzel durur demek istemiştim
aynen hem daha iyi durur hemde teli çıkartıtna sonra düz diş olur :D
Arkadaş im dis estetiği dolgusu belki kurtar ir istersen bir git doktor a
gitcem ztn ya
senle ben gülmeyelim :D :D pardon böyle değil :) :) :) bu :)
ahahahaha :afdsfsdfs
tel taktırmak istemiyorum bende senin gibi napcaz biz :(
takcaz yapcak bişey yok 2 sene sıkcaz dişimizi
sence bizim bu dişler iki yıl içerisinde adam olur mu bence olmaz en az 3-4 yıl :(
dişler tabi önemli ama asıl önemli olan 'düşler' yamuk olmasın kardeş.
felsefeci abizimz
yok ya bildiğin esnaf adamım.
:)))
Bendede var o sorun ama ben barısigim dislerimle kimse sana gelip yamuk demez yani hatta sempatik bile duruyo
yok artık :D
dostum dişlerin temiz ve beyaz sadece tel taktıracaksın o kadar belki 1 sene öyle gezeceksin ama 1 sene sonra yii ki yapmışım diyeceğini unutma
aynen
Tel taktır 25 yasındaki arkadasım bile taktırmsıtı utanıcak bişey yok. Asıl küçükken dalga geçerler :D
dalgasından değil ya zor olur die zahmeti falan
Eh sende be :D Hem dişlerim güzel olsun diosun hem üşeniyosun güzellikte bakım şart ilgilenirsin bişey olmaz :D
Tel taktir... ckk mutlu olcaksin duzeldiginde... ben 3yil takmistm ortaokuldayken iykide taktrmism diyorum
hmm
ama zahmeti çok ya
Yani guzel olmak kolay degil
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar