Her zaman mağazada bedeninizde kıyafet bulabiliyor musunuz?

Ülkemizdeki kadınların ve erkeklerin geneli büyük beden olmasına rağmen neden büyük beden kıyafet az üretiliyor?

Her zaman bedeninde kıyafet bulabiliyor musun?

Sokakta falan dikkat ediyorum genç, olgun, yaşlı, açık kapalı fark etmez memleketteki kadınların geneli kilolu. Beli kalın, memeli, kalçalı kadınlar ama gelin görün ki kıyafetlere baktığım zaman 42'nin üstünde kıyafet git gide azalıyor. Hatta kıyafetleri dikerken kullandıkları kalıplar da çok değişiklik gösteriyor. Mesela bir kıyafette 42 olan ölçü başka kıyafette 40 bedene karşılık gelebiliyor. Kalıplarda da bir kesinlik yok. En zayıf kadın 40-42 beden kaldı ki 44-46-48 falan yok. Erkeklerde durum tam olarak nasıl bilmiyorum. Benim sokakta gördüğüm erkekler genç-olgun-yaşlı fark etmez genelde göbekliler. Onların da 40 beden giydiğini zannetmiyorum. Erkekler her bedenden kıyafet bulabiliyor mu bilmiyorum.

Biz Türk toplumu olarak genellikle şişman kategorisindeyiz.

Demin Hürriyet'ten baktım. Türkiye’de kadınların yüzde 16.1’i, erkeklerin yüzde 24.7’si 48 bedenin üzerinde. En fazla oran 42 bedende görülüyor. Kadınların yüzde 19.3’ü, erkeklerin yüzde 27.1’i 42 beden giyiyor. İşte link bakabilirsiniz.

https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/turk-kac-beden-giyer-22006727#:~:text=%C2%B7%20T%C3%BCrkiye'de%20kad%C4%B1nlar%C4%B1n%20y%C3%BCzde%2016.1,27.1'i%2042%20beden%20giyiyor.&text=Yeti%C5%9Fkin%20n%C3%BCfusun%20y%C3%BCzde%2016.6's%C4%B1%20diyet%20yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1%20s%C3%B6yl%C3%BCyor.

Yine Wikipedi'de ülkeler arasında kıyaslama yapmışlar. Amerika'da 38 beden denilen bir kıyafet Türkiye'de 40 bedene karşılık gelebiliyormuş. Beden tablosuna bakın. Linki de burada

https://tr.wikipedia.org/wiki/Giyim_bedenleri

Ülkede genelde kadın erkek şişmanken neden büyük beden az üretiliyor? İnternette alışveriş yaparken bulunmuyor. Mağazada denk gelmiyor. Az üretildiği için daha da pahalı. Hele boy konusu var ki hiç girmiyorum.

Ben Türkiye'nin tam ortalamasında bir boya ve kiloya sahip olduğum için her zaman bulurum
Ben bulamıyorum. Boyu kısa-uzun geliyor. / Ben bulamıyorum dar geliyor.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan: