İki tane skinny jean bir tane mom jeansim var. Ve henüz ikisinide yeni aldım Ama şu an straight fit pantolonlar (bol ) moda. şu an buna para verirsem geçinmek (üniversitede) zor olucak. Almak zorunda mıyım ya da onu giymeyince demode mi oluyorum?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÜniversite podyum değil. Keşke insanlar bu bilinçle gitseler ama işte bu bilinçte olmayan çok kişi var. Okumaya mı gidiyorlar? Ne için gidiyorlar? Henüz ben de çözemedim. Bana ilk yıl yorum yapmışlardı. Mesela lila renk gözlük çerçevelerim vardı. O rengi sevdiğim için almıştım. Yakışıp yakışmamasına bakmamıştım. Acele verilmiş bir karardı. Ben rahatsız değildim ama ikinci öğretimde bazıları yakıştırmamış ve ardımdan yorum yapmışlardı. Sevgilim olacak andaval da mesela yorum yapardı. Siyah pantolon giyiyordum. Tayt gibi diyordu. Oysaki rahat bir pantolondu. Gözlük çerçevelerimi ikinci dönem değiştirdim. Herkes yakıştırdı. O babaanne gözlüğü yorumu yaptı. Zaten hep beni bir eleştirme yanlısıydı. Sinemaya gitmiştik. Arkası kısa öne doğru uzayan küt kesimli saçlı kızı görüp sen de saçını böyle kestirsene demişti. Kıza yakışmıştı. Bana yakışmıyor. Ben de ben o saç şeklini kullandım. Bana yakışmıyor demiştim. Sonradan Allah'tan toparlamıştı. Bence de böyle güzel dedi. Yanardönerliğe bir bakar mısın? 😂😂Hiç unutmam. Ellerin ellerime batıyor. Biraz kilo al dediğini de hatırlıyorum. 😂😂Yani ikinci döneme ayrılmıştık. Hatta ertesi sene üniversiteyi, bölümü de değiştirmişti ama biz ara ara konuşuyorduk. Herkes saç rengimi beğenir. Ben de severim. En son saçlarını siyaha boyatsan ya. Senin saç rengin bu değil diyordu. Oysaki ben, hiç saçlarımı 28 yıldan beri bir kez bile boyatmadım. 😂😂
O yüzden insanların ne dediğine bakma. Herkes, her şeyi diyor. Bu millet önce kendine baksın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Önce bi aklını başına devşir sorduğun soruya bi bak.
ÖĞRENCİYİM diyorsun. Senin en büyük derdin tasan takıntın moda değil dersler. Bırak elalem ne dicek demeyi. Benim giyimime kuşamıma laf edene sanane lan at kafası diyip hunharca tersliyordum benim ne giydiğim beni ilgilendirir seni değil, zor olacak ama bi haddini bil diye son noktayı koyuyordum. Öğrencisin sen. Sağ sol ne diyecek modadan geri kalıcam diye değil üniversitene kafa yor. Okulunu bitir işe başla sonra çok istersen moda uzmanı falan ol. Ama öğrenci demek modaya ayak uyduran kişi demek değil.
03 Yorumla- +1 yıl
Güzel tokat sağol yorum için. Aşırı kendime geldim
- +1 yıl
Eğer şu cevabı yazabiliyorsan cidden ümit vaadediyorsun demektir. İnsanların senle alakalı görüşleri fikirleri hayatına etki etmemeli. Bir defa geldin dimi bu hayata? Kimseye müdahale ettirme çünkü tek bir yaşama şansın var. Tek bir defa yaşayacaksın. Senin bu yorumunu görünce kalbimde çiçek açtı resmen. O yüzden önce hayatını inşa et sonra şekillendir. Şöyle düşün ortada bir ev yok ama boyamaktan bahsediyorsun. Çukuru kaz temelini at evini inşa et sonra en güzel dekorasyonu tasarımı yap. Bişey diyiyim mi? O modaya takılan öğrenciler seni gördükçe dizlerini dövecek çünkü sen artık bişeylerin farkına vardın ve önceliklerini fark ettin. Sen başarılı bir öğrenci olup yüksek not alacaksın onlar senin altında kalacak. Evet sen başarılı bir öğrenci başarılı bir personel ya da yönetici olacaksın bunu hissettim. Olduğun zaman bunu hatırla <3 <3 Hayatta çıktığın yolculukta başarılar diliyorum canım sana <3 Ama önceliğin okul olsun. <3
- +1 yıl
Yorumunu şimdi gördüm çok teşekkürler
+1 yılHayır, böyle bir zorunluluğun yok tabi ki de. Ben modaya uymayı pek tercih etmiyorum mesela ne hoşuma giderse onu alıp giyiyorum. Sen de böyle yapmalısın. Kendine ait bir giyim tarzının olması her zaman daha iyidir.
50 Yorumla
+1 yılBırak moda sana ayak uydursun. Hiç kimsenin yaptığını yapmak zorunda değilsin. Moda dediğin her yıl bir icat çıkarıp insanların insanların ceplerinden sürdürülebilir şekilde para almak için uydurulan bir oldu. Hatta artık icat da çıkaramıyorlar, eski moda yıllar sonra geri dönüyor. Paran cebinde kalsın. İnan bana insan parasız daha huzursuz oluyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
60
Cevap
46Cevap
- Moda & Stil konusunda 31,9b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır zorunda değilsiniz tabi ki.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılWide leg ve palazzo moda şu an, bende de 1 tane wide leg var, palazzo çok istiyorum ama aşırı pahalılar. Kış gelince botun içine skinny gireceğinden sorun olmayacak. Ha öyle olmasa bile, istediğini giymekte özgürsün, kimse kimseye bakıp "Bu demode" demiyor eğer şov camiasında değilsen. Dert etme
10 Yorumla
+1 yılModa dediğin emperyalizmin dayatmasıdır. Daha fazla ahlaksızlık daha fazla sömürü için. Fransaya hiç gittinmi bilmiyorum. Bu sene yaz kreaksyonu için gittim. Giydikleri kıyafetlerle caddede yürü istanbuldan Ankara'ya kuyruk olurlar. Sen sana yakışanı giy. En güzel moda o.
00 YorumlaZorunda değilsin. Hem niye takıyosun milleti sen kendini nasıl rahat hissediceksen o şekilde giyin. Belki modaya uymak senin egonu tatmin edeceği için seni rahatlatır belkide kimsenin dış görünüşünu umursamayip hayatinin ilerisini kazanmak için mücadele etmek senj rahatlatır. Sen bilin yani bacım
00 Yorumla
+1 yılKendi zevkine göre giyin. Neyi seviyorsan, hangi tarzı seviyorsan o şekilde giyinmelisin. Üstelik aldığın şeyi sırf moda olduğu için değil, sevdiğin için almalısın. Eminim öyle yapıyorsundur ama, modaya ayak uydurmak zorunda olmak düşüncesiyle gidip o pantolonu alırsan, emin ol üzerinde çokda şık durmayacaktır. Modaya ayak uydurmak zorunda da değilsin. Moda denen şey bana çok saçma geliyor.
00 Yorumla
+1 yılKot pantolonların modası geçmez, bu senenin modası bol diye o modeli sevmek giymek zorunda değilsiniz, moda kişi kendine neyi yakıştırıyorsa odur, önemli olan yakışanı giymek, temiz giyinmek, ben tıp fakültesinde okuyan ayakkabısının altı yırtık öğrenci gördüm onun canı yokmuydu gururu yokmuydu,, basit ayrıntılara takılmayın eğitim hayatında para çok önemli
00 YorumlaParasız kalmayayım diye bende çalısmak zorundayım yoksa istediklerimi alamıyorum. Hatta bu yüzden üniversite okuyamıyorum sen öyle düşün. Dersane paramı şimdi çıkardım ama telefon ihtiyacım var oda bir şubatın sonlarına doğru ancak düzgün bir tane alacağım
00 YorumlaAksine bol pantolonlarda demode oluyor. Şimdi moda düşük bel pantolonlar oluyor yavaştan. Göbek açık düşük pantolon renkli makyajlar 2000 ler modasına dönüş var. Bence moda da demode diye bir şey yok kendi tarzın varsa iyidir. Ben de kot pantolonu sadece 1 tane var. Ben her zaman keten severim bol. Resmi giyim hoşuma gider. Yaşıtlarım güzel kardeşim gömleği giyerken ben düz sade giyinirim ve genelde iyi giyinen biri olarak tanınırım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAltı üstü bir pantolon belli ki güzel giyinmeyi seviyorsun. Bence durumun iyi olunca al çünkü zamanla moda algısı değişiyor, bugün palozzo pantalon meşhur olur diğer gün dar paça skinny Jean yani çok ta kafaya takma üstüne yakisanlarla ilk başta idare et sonra alırsın çok istersen.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜlkede ki ünüversitelerin çokluğu aslında randevü evi kısmi rendevü evi görevi gördüklerini ifade ediyor. 81 il var 500-600 tane ünüversite var Yani evet modaya ayak uydurmalı ve dekolte vermelisin. Bu kadar ünü'den mezun olsa nolcak herşeyin çoğu boktur. Değersizdir. Az olucak mezun öz olucak.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen modaya değil moda sana ayak uydursun popüler kültürün uşağı olma firmaların baskıcı ve bilinç altı reklamları ile insanların kendi istekleri yerine para için kendi ürünlerini moda adı altında size bize iteliyorlar. Eskiden zincirli pantolonlar vardı herkes giyerdi şimdi ne oldu.
00 YorumlaBende sevmem modayi kendi zevkime gore ne bulursam onu giyerim güzel giyinmek icin illa modayi marka giyinmek gerekmiyo temiz utulu ve yerine gore kiyafet giydigin zaman em guzelini yaomis olursun bence
00 Yorumla
+1 yılCanım benim kendine ne yakışıyorsa onu giy kimsenin ne dediği umrunda olmasın çünkü insanlar herşeye bir şey bulur. Şahsen benden örnek verecek olursam neyin içinde rahatsam onu giyiyorum insanları o kadar önemsemiyorum
00 Yorumla
+1 yılÜniversite hayatında kendini tabuları sığdırmaya çalışma. Moda ile kendi giyim tarzını bulamazsın. Kendi hoşuna ne gidiyorsa onu giy ki ben bu stili daha çok seviyorum diyebil ki bu en önemlisi. Hayatında da kendi isteğine göre hareket et kendini tanı ne seviyorsun ne sevmiyorsun çöz...
00 Yorumla
+1 yılMerhaba
Sen öğrencisin okul okumaya eğitim almaya gidiyorsun modaya uyum sağlamaya gitmiyorsun tamam çok absürt takılma ama sen modaya çok takılma şu an da önemli olansa senin eğitimin
00 Yorumla
+1 yılYa canım kardeşim olur mu öyle şey , moda yüzünden herkes birbirine benziyor , farklı olan dikkat çekiyor asıl, bir Jeans 2 kazak bir gömlekle üniversite bitirdim ben umursama bunları
00 Yorumla
+1 yılModa insanın kendine yakışanı giymesidir sırf moda diye kendime yakıştırmayacağım bir şeyi giymem;) çok süper görüş seçtiğin arkadaş doğru demiş bir tarzın varsa ondan devam et✌🏻
00 Yorumlaİnsanın kendine yakışanı giymesidir moda takılma kalıplara. Herkesin bir kalıba yüceltip trend yapması doğru yapmaz onu herkesin kendine yakışan vücut tipine yakışan farklıdır bana göre
00 Yorumla
+1 yılOkulunu bitirip ekonomik olarak bağımsız olana kadar bu konulara takilma bence ilerde kendi paranı kazandıkça en iyisini giyersin felsefe bu olsun
00 Yorumla
+1 yılEvet tıpış tıpış uyacaksın gerekirse pis işlerden para kazanacak zavallı durumuna düşeceksin ama modaya uyacaksın bu her şeyden önemlidir
10 Yorumla
+1 yılKimseye benzemek veya bir şeye uymak zorunda değilsin. Üniversite bambaşka bir dünya ve herkesin kendi kimlik ve yaşantısı ile var olabildiği bir yer.
10 Yorumla
+1 yılHayır moda sacma zaten. Kendi tarzını yap. Nasıl güzel ve rahatsan öyle giyin. Moda saçmalık. Popüler kültürün bize empozesi
00 YorumlaHayır tabii ki temiz ütülü bir giyim olduktan sonra önemi yok. Üniversitede her tipten insan olacak olduğun gibi kal yeterli
00 Yorumla
+1 yılHayır öyle şey mi olur bakma bizim ülkemizde öyle bir izlenim veriliyor alan var alamayan var... Sen kendin nasıl rahatsan öyle ol boş ver.
00 YorumlaDeğilsin seni giyindiklerinle yargılayacak da s. gitsin aşırı saçma bir şey.2 3 kazakla bi dönemi geçirirdim ben şimdi ise dışarı çıkarken bir şort ve hep giydiğim bi tişörtü giyiyorum
00 YorumlaTabi değilsin ama okulda sende bir giyim tarzım olsun istersin o yüzden iyi kötü de olsa temiz ol sade klas iyidir yani
00 Yorumla
+1 yılNe alaka moda diye giymek zorunda mısın ben moda diye almam zaten boş ver kalsın takılma böyle şeylere
00 Yorumla
+1 yılUniversitede temiz buldugun kiyafeti giyeceksin hacı. Çamaşır sırasından illallah dersin valla ne modası . dd
00 Yorumla
+1 yılÜniversiteyi nasıl görüyorsunuz bilmiyorum ama herkes öyle podyumdan fırlamış gibi giyinmiyor.
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 342 cevap paylaştı.
+1 yılHahah bunlara takılırsan o üniversite bitmez haberin olsun
10 Yorumla
+1 yılSen bu işten para mı kazanıcan fenomenler gibi hayır o zaman gereksiz bir durum
00 Yorumlaay hayır insan olduğu gibi güzel ve yakışıklıdır yani
00 YorumlaGiyiminle değil fikir ve karakterinle öne çik
00 Yorumla
+1 yılSabah 8 de dersin olduğunda moda aklına gelmiyor kanka sjsj
00 Yorumla
+1 yılHayır zorunda değilsin, moda sana ayak uydursun kız salla
00 Yorumla
+1 yıl@İzmirliPrenses00 arkadaşım hem ekonomik hem moda olan şeyler tavsiye edebilir
010 Yorumla- +1 yıl
1. Sınıfı eşofmanla geçirdim resmen ben 🤣
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 kanka sende öldürdün 🤣🤣
- +1 yıl
Ama cidden öyle yaptım 🤣
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 eşofmanla hayatta inanmam. Seni eşofmanla hayal edemiyorum. Evde bile pamuk prenses gibi geziyorsun dur 🤣
- +1 yıl
İzmir’de öyle ama olurken hele ilk sene hiç özenmedim giyime makyaj bile yapmadım
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 makyaj bile yapmadın kanka sen ne oldun. Kafana yıldırım falan mı düşmüştü
- +1 yıl
Alışma dönemi derslere ortama falan derken çok önem vermedim dış görünüşe bide fazla asılan olsun istemedim bana
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 vayy işte bu yüzden polis ol dedim hatta git ajan ol kanka. Yola yılan senis ssssss 🐍
- +1 yıl
Ajanların forması yok ki ama
- +1 yıl
@İzmirliPrenses00 sen onu da yaparsın kanka teşkilatı içinde teşkilat kurarsın KGT aslan amca yok ama prenses teyze olur 🤣🤣
Bırak o san zamanla uyacaktır ozelliklede sınav haftası sen moda yaratacaksin ister istemez
00 Yorumla
+1 yıldeğilsin nasıl giyinmek istiyorsan öyle giyin moda dediğin ne ki gelip geçici
00 YorumlaBen haşufmanlan gidicem dayı sorun mu var aaaa başlarım modasına apalkdkkdd
00 YorumlaModa & Stil konusunda 622 cevap paylaştı. Öyle bir zorunluluğun yok, ne seviyorsanız onu giymeniz daha iyi hatta.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 323 cevap paylaştı. Almak zorundasın maalesef 😔straight fit pantolonum yoksa ben olsam kaydımı dondururdum.
11 Yorumla- +1 yıl
Ahahahh
+1 yılYa herkes farkli farkli giyiniyor don atlet cik moda zannediyor miller bak keyfine
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılModa, kendi tarzı veya fikri olmayan insanlar içindir boş ver ayak uydurmanın mantıklı bir sebebi yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa hiç kasma zengin erkek düşürmek isteyen kızlar o kafada geziyor, yatağından kalktığı pijamayla gelenler var.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİnan boş boş şeyler ben geçen sene kazandım uniyi herkes şıkır şıkır giyinir gelir benim de özenli olmam lazım dedim ama millet pacoz pacoz takılıyor hiçbir önemi yok 35 kızın içinde makyaj yapan da birkaç kişi
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılKaliteli insanı gösteren şeylerden biri de, bir topluluğu izlememektir. Orijinal olmak lazım.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendine neyi yakıştırıyorsan onu giy modaya ayak uydurma zorunluluğun yok
00 YorumlaBence kendine yakıştırdığın şeyleri giyip kimsenin fikrini umursamamalısın. İnsanlar kendileri beğendiği için giyinmeli, diğer insanlar beğensin diye değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim okul üniformalı eğitim. Herkes askerde gibi tek tip geziyo. Kıyafet meselesini çok takmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbu ne kadar saçma bir soru? odaklanman gereken şey sence gerçekten de bu mu?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTakılma bunlara kendin gibi ol yoksa ünüversten zor biter habedin olsun
00 YorumlaBukadar kasmayin ben özel üniv de okudum orada bile adamlar esofman tişort giyip geliyodu bazi kizlarda düğüne gider gibi emin ol komik oluyor rahat cool ol abartiya gerek yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıldersine odaklan, kombinlerin değil başarıların akılda kalacak
00 YorumlaModa & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı. Tarzın neyse o olsun üniversite diye abartmaya gerek yok
00 Yorumla
+1 yılKendine yakışanı giyersen emin ol en güzeli, çünkü moda dediğin şey herkese gitmeyebiliyor bana kalırsa kendine yakışan modadır.
10 Yorumla
+1 yılHiçte değilsin sadece derslerine odaklan ne okuyorsun canım buarada hangi okul
00 Yorumla
+1 yıl4 sene eşofmanla üniversite okudum kimsede ay sen çok dmeodesin demesi ya da hor görmedi kimsenin umrunda değil emin ol
00 YorumlaHayır, kendine yakıştırdığını giy. Temiz düzenli ve bakımlı olsunlar yeter
00 YorumlaHayır değilsin herkesin kendi tarzı farklı olmak güzeldir
00 Yorumla
+1 yılgel kız sana pantolon alacam 3 pantolon 3 tısort 1 polar 1 ayakkabı
00 Yorumla- Devamını Gör (46)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?