O kadar karşıyım ki düğünde beyaz giyilmesine. Gelin sanıyor insanlar. Sanki amaçları gelini gölgelemek gibi geliyor bana.

O kadar karşıyım ki düğünde beyaz giyilmesine. Gelin sanıyor insanlar. Sanki amaçları gelini gölgelemek gibi geliyor bana.

Evet şu zamanda düz elbiseler bile yani beyaz elbiseler gelinlik olarak tercih ediliyor bu sefer düğünde beyaz giyilince İster istemez insanlar acaba bu gelin mi diyor ve bence çok yanlış
bence de ya
gelini gölgeleme safsatası tamamen cahil beyinlerden akan hastalıkı düşüncelerdir. herkes istediğini giyinsin kime ne. öyle bir kural mı var. beyaz giyindiler diye onu mu gelin sanacaklar. bende oku kendini geliştir hayat gelinlik giymekten ibaret değil.
Bayan değil kadın eski dönemler de köle kadınları bayan diye kullaniliyordu
Yanlış oldu kusura bakma
@littleghost bir tane de bayan kelimesine takılan tip. kendinizi geliştirin artık senin için de geçerli. bayan desen ne olur kadın desen ne olur
Hayır kendine beyaz yakışıyordur veya beğendiği elbisenin beyazdan başka rengi yoktur. Olsa bile diğer renkleri güzel olmayabilir. Sadece bir renk. Kırık beyaz da giyebilir, krem de giyebilir, beyaz da giyebilir. Gelinlik giymiyor sonuçta.
En yakın arkadaşım düğünümde beyaz bir elbise giymişti ve hiç rahatsız olmadım. Fakat düğünlerde gelin dışında başkasının beyaz elbise giymesini doğru bulmuyorum ve gereksiz bir durum.
katılıyorum, onca renk var. neden beyazı seçersin ki?
Dikkat çekmek için olabilir, başka bir amaç yok bence.
Cevap
21Cevap
Hayır değildir
Ne alaka ya bir seyi de garip yerlere cekmeyin her seyden bir anlam ya da anlamsizlik cikariyorsunuz siyah olsa neden siyah ona karsiyim pembe olsa ona karsiyim ona karsiyim buna karsiyim birakin su sekilciligi beyaz iste sorgulama giyen giyer giymeyen giymez cok kafa yormamak lazim
Lan soruyu yanlis anlamisim hahah pardon kcimla okuyorum yine sorulari
hahahah
Geçenlerde beyaz elbise giydim. Böyle bir şey de aklımdan geçmemişti. Beyaz elbiselere çekiliyorum. Bir tane dolabımda var. Geçenlerde bir tane daha gördüm. Elbiseye aşık oldum resmen. 400 TL bir elbiseye veremem. İndirime girerse onu da alırım.
12 yaşlarındayken amcamın düğününde heves edip gelinlik giymiştim kimse de bana düğünde beyaz giyilmez beyazı bırak gelinlik giyilmez ulan görgüsüz dememişti. Gerçi tam beyaz değildi aralarında pudra rengi vardı şimdi bu detayı es geçmeden olmaz. Neyse o gün herkes tip tip bana bakmıştı hatta kuzenlerim bile o düğünden sonra benden soğumuştu ben sanıyorum ki çok güzel oldum, prensesler gibiyim, herkes beni kıskanıyor falan fakat büyüdükçe ne kadar görgüsüzce bir hareket olduğunu fark ettim hadi küçük olsam neyse de 12 yaşındaydım be 12 12 o yüzden aklıma geldikçe kendime küfrediyorum. O gün bugündür mümkün olduğunca düğünlere gitmem gittiğimde de en özensiz halimle giderim. Galiba bu olay bende küçük bir travma etkisi yarattı.
Kanka küçük çocuklar zaten düğünlerde gelinlik giyer soruda bahsedilen ile aynı şey değil senin anlattığın.
Evet giyerler ama 3 4 yaşındakiler giyer hadi bilemedin 6 7 eşşek kadar olmuşsun liseye gitmene 2 sene var sence de fazla bir yaş değil mi gelinlik giymek için? Bilmiyorum belki abartıyorumdur öyle aklıma geldi paylaşayım dedim sadece.
aynen çocuklar gelinlik giyebilir. ben yetişkin kadınlar için diyorum.
12 ayıp kaçmaz diyorsunuz yani iyi madem boşuna yüklenmişim kendime
Yahu ne alakası var. Bir tek gelin mi beyaz giyecek. Ayrıca hadi amacı bu olsun kabarık beyaz bir elbise giysin. Ne oluyor yani insanlar kimin düğününe geldiklerini bilmiyorlar mı..
yani bizzat böyle bir olay yaşadım ve amacı gelini sinir etmekti. :D uydurmadım yani bu soruyu. maalesef böyle insanlar var. belki sana abartı gelmiş olabilir ama ben yaşadım. bizzat kuzenim yengesini sinir etmek için düğünde beyaz giydi. giyme dediği halde. :D
e noldu giydide, diyorum ya bence bu durumda kimse çokta sallamaz :) beyhude bi çaba
Begenmis giymis olabilir gelin de kimsenin onu golgeleyemeyegi sekilde cooook guzel giyinsin bi zahmet
Ayrica dikkat ceken her turlu ceker zaten😂😂😂
Hayır değil daha çok kendini pazarlama yöntemi özellikle bekar ya da evde kalmış bir kadınsa olduğundan fazla süslenip bem beyaz giyinşr belki bir talibim çıkar diye skmskd
@3ssude ahahshehdheh
Erkeklerde takım elbise giyir onlarda damadı gölgeleme için mi?
Benim düğünümde herkes istediği gibi giyinebilir ne yaparsa yapsın beni kimse gölgeleyemez. 😘
Hayir yahu. Gelin oyle golgelenen biri degil zaten. Yaz aylarinda beyaz renk daha iyi oluyor bu yuzden tercih ediliyor.
Yani gelini gölgelemek degil de bende gelin kadar susluyum pusluyum guzelim beni de görün demek olabilir
Düğünde beyaz giyen insan düşüncesizin, ilgi budalasının önde gidenidir. Gelinden rol çalmak bu başka bir şey değil.
Beyaz giydim diye gelini sabote mi etmiş oluyorum oh iyi ettim madem öyle bu tarz ufak takıntıları kişilere mâl etmekte ne bileyim
Hayir. Bekar kizlarin amaci bekar erkeklere ben evlenmek istiyorum mesajidir.
olabilir :D
Beyaz rengi ben de çok severim. Farklı bir amaç olduğunu düşünmüyorum. Beyazın anlamı bile çok güzel
bence düğünden gelinden başkası beyaz giymemeli
Bayan değil kadın eski dönemler de köle kadınları bayan diye kullanılıyordu
@littleghost Kusuruma bakma. Maalesef Türkiye Türkçemiz böyle. Dünyanın en zor dili. Yabancıların bile zorlandığı bir dil. Eski Türkçemizde her bir kelimenin ayrı bir karşılığı vardı.
Bizim coğrafyamızda Köle diye bir şey olmadı. Bu tamamen Afrika gibi Ülkeleri sömürüp sözde insanlık inşaa edenlerin terimi.
b eyaz giymek sorun değilde, resimlerdeki gibi beyaz elbiseyse o zaman fena
artık sade giyiyorlar düğünlerde
Churchill bu kadar ayrıntılı düşünmedi, beyaz giyenler hiç düşünmez
Alakası yok beyaz sadece geline özgü bir şey değil ki
En son gittiğim düğünde gitseydim bittiğinde döverdi konuşurdu kesin
Başkalarının özel gününde bile kendini ön plana çıkarmak isteyen anlayışsız tipler🙄
İstemiş giymiştir amacın o olduğunu sanmıyorum aşırı saçma çünkü.
güzel gözükmek için kıyafet seçerler ve beyaz renge denk gelir olay bu kadar basit
Bence düşündükleri şey "ben de gelin olmak istiyorum beyler bi el atın"
hahaha olabilir
Ben kimsenin bu sebepten giydiğini düşünmüyorum fesat bir düşünce bu insan kendine yakıştırdığını giyer he giymese daha iyi ama o düşünce ile giydiğini sanmıyorum
başıma bir olay geldi de ondan biliyorum. baba tarafından kuzenimin dayısı evleniyor, yengesine gıcıklık olsun diye düğünde beyaz giydi. hem de aşırı gelinliğe benzer bir elbise. şoka girdim.
O fesatlık çekememezlik fakat çoğu kesimin o sebepten giymediğini düşünüyorum o sebepten giyenlerde içleri pis onların
haklı olabilirsin
düğün damat ve gelinin ozel günü beyaz renkde onlara kalsin
Banada golgelemek gibi geliyor full beyaz giyinenler
Böyle hatunların gelin gölgelemek için beyaz giymelerine gerek yok bence.
oyle bir takintim yok bana kalirsa ben siyah gelinlik giyerdim
Gelinden başka kimse beyaz giymemeli
katılıyorum
Tabiki gelini ön planda tutmamak 😂😂
Düğünümde biri beya giyerse düğün iptal
İrite edici bir durum.
Ne alaka, beyaz her şeye yakışır
Düğünde beyaz giyeni hc gormedm
Hem öyle hem de saygısızlık
ne alaka ya çok saçma bi düşünce
Hayır kıskançlar ya 😀
kim ne isterse giyer ilkesine ne oldu
fesatlık yapmayın
hahahah ben yapmıyorum ama yapan yapıyor
bunu yapan süzme fesat bunu düşünüp dertlenen süzülmemiş fesat.
Bence gelini gölgelemek
Herkes istediğini giyer ne alaka
Katılıyorum düğün günü tek beyaz gelin olmalı
Aynen
Zannetmiyorum
Başaka kıyafet kalmamış ondan
Ben ilk defa böyle bir şey görüyorum
Gölgelemek
Değil
Olabilir
Bence evt
Laa ne alaka a muha