Çoğu kız gibi gelinlik hayallerim yok hatta aşırı gereksiz buluyorum. Ama neden sıradışı bir gösteriş yapmayayım da konuşulmasın ki dimi :) Düşüncelerinizi merak ediyorum...
Olabilir. Ama halk arasında gelinliğin farklı renkleri bilmediğimiz anlamlara gelebilir. Aynı şekilde siyah akıllara her daim hüznü, yası getirdiği içinde 'evlenmek istemediğini kıyafetiyle belli ediyor'gibi bir algı da oluşabilir. Yine de senin en mutlu günün olacağı için istediğin rengi seçebilirsin.
Evlenirken bende kafama göre bir tasarım giymek isterim. Bembeyaz bir elbiseden ziyade rengarenk bir renk cümbüşü olabilir mesela. Bu da pek çok gelinlikte bulunmayan bir kombin olur bence. Ki düğünde dikkat çekmek istemesen dahi -gelinliğin normal de olsa- dikkat çeken kişi olacaksın. Çünkü o gün senin günün ve yanındaki herkes senin için gelmiş olacak ☾
Ben düğünümde va ya fotoğraf çekiminde siyah gelinlik giymeyi çok istemiştim tek hayalim bu olabilirsi ama bırak siyah giymeyi gelinlik bile giyemedim. Düğününde diyah giyen kişi evleneceği insanı istemediği anlamına geliyormuş eski zamanlarda doğruluğu ve mantığı tartışılır ama kimseye aldırış etmeden al ve giy kimin ne diyeceğine bakma, bir kere giyeceksin isyediğin renkte ve modelde giymeye bak.
İstediğimi yapamayacaksam niye yaşıyorum ki bunu benim kadar çevrem de biliyor o yüzden farklı gözle bakacaklarını hiç düşünmüyorum hayat kısa kuşlar uçuyor ve yeşim her zaman keyfine göre yaşıyor
Matem günü olarak görüyorsan o günü olabilir. Gelinlikte siyah rengi pek yakıştıramıyorum ben sanki kötü bir gün geçiriyormuş hissi veriyor bana, beyaz renk gelinlikte en doğru tercih bence siyah giymeyin.
Burası Türkiye. Beyaz gelinlik giyilecek ve kına gecesinde minimum kuruyemiş dağıtılacak. 60+ yaş teyzeler çantaları masanın üstünde olmakla birlikte o kuruyemişleri yiyip ''Maşallah kızıma'' diyecekler. Düğünde duruma bağlı. Kapalı ortamdaysa uyuyan cocuklar, bir tane solist ve çocukları pistten alalımlar çekilecek. Gelin ve damata gelen pasta da bayat bir pasta olacak böyle. Üç kuruşluk pastanenin pastasından. Daha sonra içecek de A101 kolası olacak. Al işte tamam.
Siyah gelinlik ne hoş olmuş öyle. Erkekler siyah takım giyebildiğine göre biz de siyah gelinlik giyebiliriz. Bembeyaz giydirip eteklerimizi toz/çamur yapıyorlar sonra.😪
Renklerin anlamı vs bana sacma geliyor, inananlara saygı duyuyorum tabi, ama klişeleri komse kimseye dayatmak zorunda değil, kimse kimsenin dayatması ile kendi hayatındaki seçimleri değiştirmek zorunda da değil. Görselde gayet şık durmuş siyah gelinlik. Kendi hayatını yaşamalısın, başkalarının dayatmalarini değil.
Hem de çok güzel olur. Asil bir aura katmış bence. Renklere anlam yükleyen bizleriz; beyaz masum, siyah karamsar olmak zorunda değil. Bu şekilde tabulaştırılan şeylerden hiç hoşlanmıyorum. Güzellik algısı da bunlardan doğuyor işte. Farkındalık yaratarak düğününde siyah gelinlik giyen kadınlara, pembe smokin giyinen erkeklere özeniyorum.
Ben de senin gibi düşünüyorum ve kuzenim siyah gelinlik giymişti çok güzel bı kız ve yakışmıştı konuşulmuştu dikkat çekiciydi yani sen de istersen giy kimse hiç kimse umrunda olmasın bu hayata bikere geliyoruz
Evet ama beyazsa saflığı iyiliği temsil eder bu yüzden eskilerden beri beyaz giyinilir birbirimize hep sadık kalalom şeklinde bir anlamı vardır tabiki karar senin
Senin düğünün, senin kararın. Hayatının en özel günlerinden biri olacak bu. Sen ne istediğin konusunda eminsen kimin ne düşündüğünün ne önemi var ki? :) Şimdiden mutluluklar.
Düğün yapmayabilirsin saçma geliyorsa ama siyah giyersen onun adı gelinlik olmaz gece elbisesi olur. Bizim kültürümüzde öyle algılanır eğer giydiğin beyaz değilse yoksa ne istersen onu giy tabi.
Siyah giyinmeyi ben de cok severim ama ben bile bunu tercih etmezdim sanirim. Evet asil bir renk ama dugun veya nikah icin beyaz olmasa bile acik renkler daha iyi hissettirir. Mesela ben de beyaz gelinlik bana yakismaz diye dusunuyorum bu yuzden bej- sutlu kahve - ten rengi - vizon tonlari tercih edebilirim. Kafamdaki rengi pek anlatamadim ama 😄
Bence çırılçıplak olmak daha mantıklı damatta gelinde çırılçıplak olsun nede olsa yapılacak şey belli 😂 yorumu ciddiye alacak kaç kişi olacak çok merak ediyorum inşallah olmaz sadece tepki amaçlı bir yorumdur
Bir arkadaşım evlenirken siyah gelinlik giyindi, kendisi açık renkleri pek tercih etmez ve siyahtan yanadır. Çok da güzel olmuştu, gayet mutlular. İçinden nasıl geliyorsa o şekilde yaşa..
Düğünün her türlüsünü saçma buluyorum. Sade bir nikah, iatediğin reml elbiseni giy geçsin gitsin. Siyah gelinlikti turuncu ayakkabıydı o bu şu amaaaaaaaann
Marjinal bir gelin olursun da yurdumun kadını düğünlerde zayıf gözükmek için genelde siyah kıyafet giyer. Dikkat et damat senin yerine kuzeninle filan yanlışlıkla evlenmesin.
Devrimizde siyah ya iş görüşmelerinde ya da cenaze yas için giyilir halbuki siyah korku ve nefreti def eder hatta bazı âlimler siyah yüzük takardı diye biliyorum.. Onun için bu bir ercih meselesidir ama gelin olacak kızlarda bildiniz üzere beyaz saflığı ve masumiyeti temsil eder.
Bekarlığımın cenazesi.. benim yatak odam siyah olmak zorunda diyen bir sevgiliniz varsa ben de siyah gelinlik giyerim o zaman deyip kısasa kısas yapmakta sakınca görmüyorum