Saçlarıma fön çekiyorum herşey hoş ama anında bozuluyor, en nefret ettiğim durum, saçımı yolaşım var.
Fön neden çabuk bozulur?
Fön neden çabuk bozulur?
Düzleştirici kullandıkça saçlarından olacaksın ve zamanla kabusun olacak. Çünkü düzleştirici, saçın nem dengesini bozar ve o kadar ısı, ne kadar yok seramik tabanlı yok iyon bilmemneli olsa da zararlıdır. Ya çok çok iyi, düzleştirme öncesi bir koruyucu sprey kullanacaksın (favorim, Sebastion potion 9) ya da vaz geçiceksin. Kaldi ki, koruyucu spreyler bile çaresi değil aslına bakarsan.
Fönün uzun süre durması ise, sana önerim iki marka. Osis ve Goldwell. Bu iki marka, saç konusunda oldulça iyi ve güvenebilceğin isimler. Hatta öyle ki, Goldwell'in düzleştirme etkisi yapan krem ve şampuanını kullanırsan, fön masrafının yarıya indiğini göreceksin.
Benim saçlarımda baya ince telli ve koparak dökülmeler oluyor yardımlarını bekliyorum ehehe
hmm marka verebilir misin birde omega-3 ilaç olarak mı almak lazım yoksa besinler yoluyla mı ağırlık olarak hangi besinlerde bulunur bunların cevabını verebilirseniz harika olur tabii zahmet olmazsa :))
Havalarda ısındı balık değilde ceviz yiyeyim o zaman birde resimdeki sensen şimdi o saçlarda o zaman sana aittir.Saçlarına baya bakım yapıyorsun sanırım canlı ve dolgun gözüküyorlar.(maşallah nazar değdirmeyimde ) :) Benimkiler malesef ince telli o yüzden seyreğimsi gözüküyorlar.
avalon'da nerde satılıyorsa bi bulayımda deniyeyim bakalım bendede işe yarayacakmı :) ilgi ve alakan içinde ben teşekkür ederim.
bu sıcak nemli yaz havasında kimin bozulmazki..
dert etme bir işe yaramiyacak çünkü sen yapıcan onlar bozulucak :)
oyuzden bir süre fön çekme saçlarını doğal bırak derim..
bu sıcakta fönden de kurtulmuş olursun hem
teşekkür ederimmm:))
rasta öneririm, yok illa fön diyosan saçların mutemelen çok ince telli... ve çabuk bozulması normal... zeytin yağı ile her gün 1 saat ovala kafanı 1 ayın sonunda saçların dolgunlaşacak artık daha uzun süreli kullanabileceksin.. bana kalırsa rasta... resimdeki sensen yüzünede gider bu...
rica ederim kuaför değilim bukadar bilgi verebiliyorum elektrik olsa ne ala :)
Bende fönlüyorum jöleden nefret ediyorum fönlü çekilde ısladığım zaman ortalığı yakıyo :D
Cevap
3Cevap
Bu sıcaklarda terden de çok çabuk bozuluyo.Dün uzun zamandır topuz yaptığım saçlarımı düzleştirdim oy oy oy dedim ne güzel uzamış saçlarım.Ama gel gelelimki yarım saat durdu mu durmadı.Çünkü bu sıcakta saça sıcak malzemelerle girişince saç dipleri terliyo onca uğraş boşa gidiyo.
eğerki saçların çabuk kabaran bi yapıya sahiipse evet bozulma durumu var ancak bu saçlarına çok fazla işlem yaptını gösterir.. yani işlem görmüş bi saç ne yaparsan yap istediğin şekle girmez. çünkü tiftik tiftik olur.. saçına bakım yap ve bence fön, düzleştirici gibi işlemler kullanmayı kes 1 sene kadar ve saçın sanırım sarı.. saçın büyük ihtimalle azalmıştır.. bence saçlarınıda boyatma kendi haline bırak kendine gelsin yoksa saçların daha da kötüye gidebilir.
brezılya fonu cektır eger saçını duz kullanıyorsan.en azından yıkadıgında bıle bozulmuyor.oda olmadıysa eger elıdorun duzlestırıcı kremını kullan faydasını gordum
ince telli saçlara lanet olsun aynı sorun bende de var kuzenim 180 dereceyle saçını düzleştirip bir dahaki banyosuna kadar kullanabiliyor ben 220yle düşleştirsem sabaha yine aynı oluyor.
Makinene ve saçlarının telini baglı bozulmaması için krem yada sprey kullanabilirsin
Her saç teli aynı olmadıgı için bende işe yarayan sende yaramayabilir ama genelde gliss beğeniliyor glis'in sprey'ini kullanabilirsin hiç denemedim ama nette araştırmıştım genelde glis beğeniliyor
Maalesef hiç mavi su kullanmadım =)
Allah kahretsin benimde öyle bu ne ya :D Sprey olabilir bak ama ;) Ben oriflame'ın kullanıyorum gayet iyi yani ^_^
Gece uyumadan öncebaşına nylon çorap geçirip yat. Fön çekilmiş gibi olur sabaha ve bozulmaz da.
Çok ciddiyim ;).
Saçında kırıklar çoksa pek uzun süre dayanmaz.
Fön yerine ütüyü dene. Kızlarda ütü güzel duruyor
benımde hemen bozuluyor
brezilya fönü çektir 6 ay bozulmaz
senin fönün dandik
kendin gibi makına almışsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar