Bildiğiniz gibi günümüzde artık namusu takan kadın ve erkek kalmamıştır sevgililik hayatında nikahsız birlikte olan ve dünyaya zina ile çocuk getiren kadınlar vardır... Ya siz iffetli bir bayana nasıl bakarsınız hani öyle çok olurya her haramı günahı işleyip namuslu kız arıyorum diyen erkekler... Her haramı günahı işleyip Allah'ını kitabını bilen erkek arıyorum diyenler.. Sizede şunları söyleyeceğim nasıl biri istiyorsan ilk önce öyle olacaksıniz sonrasında ise Allah'tan isteyeceksin bu iki cins içinde geçerli.
Çarşaf-ı şerif giyen iffetli bir bayana nasıl bakarsınız?
Her çarşaf giyen iffetli olmadığı gibi her açık kadın da iffetsiz değildir. Namusun, iffetin giyim ile hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Şu an bunu paylaşırken kafandaki iffetsiz kadın profilinde olup çok iffetli kadınlar da tanıdım, çarşaflı olup iffetsiz denecek kadınlarla da. Kimsenin iffeti falan da beni ilgilendirmiyor gerçi. İsteyen istediğini yapabilir, insanları iyi ve kötü olarak sınıflandırıp o şekilde hayatıma alıyorum.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çarşaf-ı Şerif her kızın, kadının kaldırabileceği bir sorumluluk değildir bunu takan iffetli ve ölene kadar takması zorunlu kişiler takabilir süs için ve başka şeyler için kullanan kişiler çok ama çok büyük bir günahtır dünya hayatında cehennem azabı çekerler dalga geçen, çıkaran şahıslar o yüzden demem o ki herkesin harcı değildir.
Canım namus giyimle kuşamla tesettürlü çarşafla olmuyor öyle olsaydı şu anki ülkeyi sonetenkerde olurdu her türlü namussuzluk yolsuzluk hırsızlık zinanın daniskasıni yapıyorlar geçmeden sabaha zinayı kapatmak için nikah kıyıp yemedikleri halt yok ondan dolayı inanın içinde fikrinde beyninde namus olayı olur ayrıca çarşafla giyenler de hoşuma gidiyor farklı bir gözle bakmıyor benim gibi insan olarak
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çarşaf-ı Şerif her kızın, kadının kaldırabileceği bir sorumluluk değildir bunu takan iffetli ve ölene kadar takması zorunlu kişiler takabilir süs için ve başka şeyler için kullanan kişiler çok ama çok büyük bir günahtır dünya hayatında cehennem azabı çekerler dalga geçen, çıkaran şahıslar o yüzden demem o ki herkesin harcı değildir.
Çarşafı tamamen hayatına uydurup layığı ile giymek önemli.. bu durumu hakkıyla yaşayanlara saygı duyuyorum. ozellikle böyle bir ortamda inançlarına bağlı kalabilmiş olmak çok güzel bir durum.. Allah hakkıyla taşımayı nasip etsin yolu bahtı güzel olsun.. iyilerle karşılaştırsın 🙏
Çarşaf herhangi bir süs değildir her kadın takamaz iffetli biri takabilir ve çıkarılıp atılacak şey değildir takan ölene kadar takmak zorundadır çıkarıp atan ise dünya hayatinda cehennem azabı çeker çok gördüm böyle kişileri...
Sadece kaldirabileceklerin alması gereken bir sorumluluk.. kimisi sadece hayatına uydurmadan kıyafet gözüyle baktığı için bir toplumu zan altında bırakıyor.. bı nevi hakkıyla giyenin hakkına girmek.
Maalesef öyle Allah için ölene kadar takanda var başka şeyler için kullanan ve süs sanan kişiler fazlasıyla var ama dediğim gibi çok büyük günah Allah ıslah etsin böyle kişileri öyle böyle bir günah değil çok büyük...
Islah kelimesini fazla kullanmıyorum ben Allah akıl fikir versin hidayet versin deneyi tercih ediyorum. vakti zamanında duymuştum ölümünu istemek gibi bir hikayesi vardı tam hatırlayamadım belki araştırır bakarsın sende aklında olsun 🙂belkide ben yanlis hatırlıyorum tam emin değilim
İşte ben farklı bişey duymuştum bu konuda ama araştırmadimda ama yarın felan bakarım bişey bulursam söylerim sanada yani dediğim gibi bende tam emin değilim aklımda kalmıştı öyle 🙂
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
26
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben kıyafet ayırmayı asla sevmem. Yani insanları buna göre değerlendirmek asla ve katiyyen doğru değil. Ama şu da var ki çarşaf bir zorunluluk değildir. Mesele "tesettür"dür ki bunun anlamı da vücudun emredilen yerinin örtülmesidir yani ne ile örttüğünün bir önemi yoktur. Ben sadece buna takılan birisiyim. Yani "çarşafı şerif" tabirini kullanıyor bazı insanlar. Aşırı bir şekilde yanlış bir ifade. Çünkü objeye şeref yüklemek abesle iştigal bir durum. Mesela camii için de kutsal diyen var. Halbuki kutsal olan içerisinde yapılan gönüllü ibadettir. Çünkü bakıldığında Hz. Muhammed'in döneminde camii diye bir kavram yoktu. Mescit vardı. İnsanların daha çok zihniyetleri ilgilendirir beni. Kavramları anlamadan değerlendiren herkesten uzak durmak lazım :) Kısaca kraldan çok kralcılık durumuna karşıyım sadece.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
İlk öncelikle Çarşaf-ı Şerif her kadının kızın kaldırabileceği bir sorumluluk değildir bunu takanın iffetli ve ölene kadar takması şarttır aksi takdirde süs sanan ve başka şeyler için kullanan kişiler dünyada cehennem azabı yaşamaya mahkum kişilerdir diğer tarafta da tabi çok gördüm böyle kişileri ve kraldan çok kralcilik ile alakalı yazılarıniza asla katılmıyorum isim zihniyetini dinizimde kullanman cidden utanç verici durum.
Üni hayatı tecrübelerimden sonra ister çok açık olsun ister çarşafla komple kapalı kimseye iyi ya da kötü diyemiyorum. İffet konusunun kıyafetten bağımsız olduğuna emin oldum ben. İffetli olan kişilere kıyafetinden bağımsız takdirim ve saygım sonsuz.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tabiki her iffetli kadın kapalı olmuyor ve çarşaflı bunlari süs sanan ve başka amaçlar için kullanan insanlar fazlasıyla yoğun ama çarşaf-ı şerif küçük görülecek bir şey değildir bunu sadece iffetli ve ölene kadar takması gereken kişiler takabilir çok agir bir sorumluluktur bunu takip dalga geçip çıkaran kişi dünya hayatında cehennem azabı çeker bu bir gerçektir çok gördüm o yüzden demem o ki herkesin harcı değildir
Valla cok mutlu olurum ne guzel kapanmis dinine bagli olmasi gibi ortunup kapanmis derim. Az mi dua ediyom kendim gibi boyle seylere deger veren kapali duzgun bir kiz ciksin karsima diye, cunku dedigin gibi bu devirde kiz erkek...
1
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çarşaf-ı Şerif her kızın, kadının kaldırabileceği bir sorumluluk değildir bunu takan iffetli ve ölene kadar takması zorunlu kişiler takabilir süs için ve başka şeyler için kullanan kişiler çok ama çok büyük bir günahtır dünya hayatında cehennem azabı çekerler çok gördüm dalga geçen, çıkaran şahıslar o yüzden demem o ki herkesin harcı değildir. Allah gönlünüze göre Versin inşallah 🙏🏻
Cevap sahibi
+1 yıl
Oyle tabi canim sirf takmak icin takmakla olmuyor, ona gore de yasamak gerek. Nasil bir cocuk yapmakla olmuyor, babalik annelik de yapman gerekiyor, eger bunlari yapamiyorsan ya da yapmak istemiyorsan en basindan cocuk yapmicaksin. Hem kapali olup erkeklerle icli disli yatip kalkayimla olmuyor, evleneseye kadar birbirinize donunmaniz bile yasak helalin degil kocan degil baban degil kardesin degil. Erkekler icin de gecerli bu tabi, bizde sadece siz gibi bas ortmek olayi yok ama bizim de ortunmemiz gereken yerlerimiz var ve bol giyinmemiz lazim. O yuzden hani diyom ne kadar kapali birisini bulsam acaba bunlari gene yapar mi hani anlayisla karsilar mi iste evlilige kadar el ele dokunma tutusma opusme tarzi seylerin olmamasi, sonra yok beni sevmiyor aldatiyor tarzi seyler gelmesin aklina, bunu kimse istemez sonucta, he demiyorum ki boyle dusunecekse yapalim, tabi ki hayir. Bu arada Tesekkur ederim, sana da inshallah🙏😇
Soran
+1 yıl
Namazını kıl bol bol dua et rabbimin emirlerini gerçekleştir nasibin neyse o seni bulur ☺️🙏🏻 ☝🏻
Soran
+1 yıl
Kardeşim
Cevap sahibi
+1 yıl
Kiliyorum zaten, dualarimi da eksik etmiyorum sadece tek istedigim boyle bu devirde boyle eli yuzu duzgun temiz bir kiz istemem hani biz gibi boyle seylere deger veren dinine ibadetine bagli birisi olmasi, vallahi boyle sacma sapan suslu simarik kiz cikmasin da karsima cok uzulur🤲🙏😇hakkimizda hayirlisi be kardesim🤲😇
Soran
+1 yıl
Aynen öyle amin ecmain ☝🏻🤲🏻🙏🏻 Cidden öyle kişiler yok nasibimizde vardır inşallah ya ne diyelim hayırlısı aynen umudumuzu kesmeyelimde Allah'tan ne gelirse ne yazılı ise kaderimizde razıyız derdi veren dermanida verir
Cevap sahibi
+1 yıl
Aynen oyle, daha once benzer bir seyi cektik aile olarak nasil bir sey oldugunu cok iyi bilirim cunku, cidden zar zor kurtardik kendimizi Allaha sukur ciktik bi sekilde🤲🙏 Verir elbet ama soyle bir sey de var unutma, kendi kararlarin uzerine kirilir hayatin, cuz-i irade denilen sey senin ilerde esin olabilecek kisiyi yani aday olan kisiyi kabul edip isteyip istememenle sekillenir hayatin. Hani ne kadar kader desekte iki cesit kader var, birisi elimizde olmayan yani hangi ailede dogacagimi Anne babamizi vs bir tanesi de bu hayat icinde verdigimiz kararlarla kurulur☺️🤲🙏😇
Soran
+1 yıl
Haklısınız lakin kaderde külliyen değişmeyen 3 şey vardır ki eşi ömrü ve rızkı bu 3 şey asla değişmez diğerleri tabiki değişebilir
Cevap sahibi
+1 yıl
Eminmisin. Ben baska sekilde okumustum da, belki yanlis hatirliyor olabilir tabi ama sanmiyom da. Soyle bir sey okudum diye hatirliyom, sen kendin bir aday belirliyon iste duanda mesela soyle soyle birisini cikart karsima Allahim diyorsun ve Allah karsina uc aday belirliyor ilerde, hepsi farkli farkli zamanda atiyom ilki su sene Ikincisi iki sene sonra ucuncusu bes sene sonra, bunlardan bir tanesi kabul etmek de sana dusuyor. Hani eger ilkini kabul etmezsen digeri denk gelir hayatina ama eger kabul ettiysen diger kalanlar tabi hayatinla alakan olmaz karsina bile cikmaz belki, ya da cikarsa da ayni bu niyetle yani aday olarak cikmaz. Buna cuz-i irade deniliyor iste kendin kararina gore ama tabi yanlis da hatirliyor olabilirim🙏😇
Soran
+1 yıl
Öyle bir şey duymadım ben böyle biliyorum doğruda aslında
Cevap sahibi
+1 yıl
hangisi dogru. Ben uc aday demisim ama o ornekti, iki de olabilir bir de tabi...
Soran
+1 yıl
Doğrudur belki hayırlısı olsun ya
Cevap sahibi
+1 yıl
Oylel oyle amin. Neyse ben seni daha fazla rahatsiz etmiim hayirli gunler...
Soran
+1 yıl
Estağfurullah kardeşim sanada hayırlı günler
Cevap sahibi
+1 yıl
Allah razi olsun. Kendine iyi bak🙏😇
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu soruyu buradakiler sormak çarşafa hakaret edilmesine sebep olmaktan başka işe yaramaz geçmişte pekcok soruda öylede oldu ordan biliyorum
Örtünmek ve iffeti aynı kefeye koymadan. Saygıyla karşılıyorum.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Emin olunki iffetsiz biri bunu takmaz çünkü öyle hafif bir şey değildir takan ölene kadar onu çıkaramaz çıkarsa bile ölene kadar iki yakası bir araya gelmez çok büyük bir günah çok fazla gördüm...
Tabiki net kurtarici değildir ama çok büyük sevaptır diğer taraf içinde, davranislar on plandadır ama Allah'ın emirlerini yerine getirmekte boynumuzun borcudur buda bir emirdir bol giyinmek nefs konusudur. Evet çok var bunu süs sanan ve başka şeyler için kullanan ama dediğim gibi çok büyük günahtır.
Çarşaf-ı Şerif her kızın, kadının kaldırabileceği bir sorumluluk değildir bunu takan iffetli ve ölene kadar takması zorunlu kişiler takabilir süs için ve başka şeyler için kullanan kişiler çok ama çok büyük bir günahtır dünya hayatında cehennem azabı çekerler çok gördüm dalga geçen, çıkaran şahıslar o yüzden demem o ki herkesin harcı değildir.
Öyle tabiki. Günümüz tamamen teşhir ile dolup taşıyor. Böyle bir çağda kalkıp bunları elinin tersiyle itip Allah'a yönelmek büyük iradedir. Hz. Fatma misali gibi olmalarının yanında güçlü ve istikrarlı olmaları da gerekir. Bazıları anlamını hiç bilmiyor ve önemsemiyor.
bu siteden sonra, artık onlarada sapık gözüyle bakmaya başladım:)
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çarşaf-ı Şerif her kızın, kadının kaldırabileceği bir sorumluluk değildir bunu takan iffetli ve ölene kadar takması zorunlu kişiler takabilir süs için ve başka şeyler için kullanan kişiler çok ama çok büyük bir günahtır dünya hayatında cehennem azabı çekerler dalga geçen, çıkaran şahıslar o yüzden demem o ki herkesin harcı değildir. Cidden şöyle konuşman bile... acınacak haldesin ne curetle ne ahlaksizsin sen Allah ıslah etsin akıl fikir ihsan eylesin
Herkes senin gibi inanmak zorunda mi peki? Bir neci carsaf giymeyi gunahsizlik olarak niteliyorsun. Neden boyle dusunuyorsun mesela? Insanlar alkol icip allahu ekber diyebiliyorlar. Namaz kilip kari kiza ladf atabiliyorlar. Carsafli bir kizin iffeti icin herseyini adamasi neden ozellikle bekleniyor? Veya carsaf giymeyenin ne tur bir handikapi var. Giyim uzerinden insanlara rol bicmek veya haketigi degeri yukseltmek ne kadar dogru? Sorular bitmiyor :)
Arap kültürünün değil tüm müslüman kadınlar için geçerli bol giyim. Çarşaf-ı Şerif her kızın, kadının kaldırabileceği bir sorumluluk değildir bunu takan iffetli ve ölene kadar takması zorunlu kişiler takabilir süs için ve başka şeyler için kullanan kişiler çok ama çok büyük bir günahtır dünya hayatında cehennem azabı çekerler dalga geçen, çıkaran şahıslar o yüzden demem o ki herkesin harcı değildir.
Kardeşim çarşaf-ı serif i tüm müslüman kadınları takabilir lakin iffetli Allah'ın kitabini helali haramı bilen takabilir herkes takamaz çok ağır bir sorumluluktur ölene kadar takması gereklidir ve şimdi soyle bakayım iffetli bir bayan var mı cogunluklu olarak? Yok ee o zaman neymiş herkes namuslu değilmiş degilmi? Takan dahi yok Allah ıslah etsin...
Iffeti de kara çarşafa bağladınız ya size ne denir artık bilemiyorum, sen giy başkasından sana ne, onlar günahının cezasını çeker bunu düşünmek sana mı düşüyor.
Çarşaf-ı Şerif her kızın, kadının kaldırabileceği bir sorumluluk değildir bunu takan iffetli ve ölene kadar takması zorunlu kişiler takabilir süs için ve başka şeyler için kullanan kişiler çok ama çok büyük bir günahtır dünya hayatında cehennem azabı çekerler çok gördüm dalga geçen, çıkaran şahıslar o yüzden demem o ki herkesin harcı değildir.
Cevap sahibi
+1 yıl
Farz degil ki araplarin yoresel kiyafeti dedi din hocasina sordum. Ne dalga gecicem ben ferace giyiyorum hep
Soran
+1 yıl
Arapların değil her müslüman kadın için geçerlidir bol giyinmek ve iffetli olmak ama çarşaf feraceye benzemez heleki peçe.
Eğer kadın peçeli ise sadece gözünü gösterir Nişan takılınca konuşup dışarı cikilabilir eli eline değmeyecek şekilde evlendikten sonra ise dokunabilir haram degildir imam nikahı var çünkü.
Tabiki olabilir ama imam nikahı her şeyden öncedir bir çarşaflı kız zorunlu olmadıkça hiç bir erkek ile konuşmaz kimseyle göz temasını uzun süre tutmaz iffetli olurlar dediğim gibi