Pandemi ile birlikte insanlarda ikinci el ürünlere olan ilgi arttı. Bunun sebebi olarak, sürekli yeni ürün almaktansa ikinci el ürünlerin hem daha uygun hem de doğaya daha duyarlı olduğunu düşünmeleri.
Dünyanın en büyük ikinci el online mağazası olan thredUP, GlobalData ile ortaklaşa yürüttüğü 2021 Resale Report analizinde, geleceğin modasının ikinci el ürünler üzerinden şekilleneceğini söylüyor. Ayrıca bu rapora göre Z ve Alfa kuşakları çevreye çok daha duyarlı, bu yüzden de ikinci el ürünlere daha çok rağbet gösteriyorlar.
KScanlar ikinci el ürün kullanımı hakkında ne düşünüyor merak ediyoruz. Kulanılmış ürün alır mısınız? Görüşlerinizi bekliyoruz! 👗İkinci el moda akımı yükselişte!
Hijyenik bulmadığım için almam.
2. el üründen hoşlanmadığım için almam.
Çevre ve bütçe dostu, elbette alırım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İkinci el moda akımı yükselişe geçti! Kullanılmış kıyafet alır mısınız👗?
Artistliğe gerek yok. Hijyenmiş değilmiş😉 kendi giysimiz bile birkaç kullanımda hatta bu pandemi sürecinde dış ortama maruz kalıp nekadar hijyen ki. Yok hijyenik değilmiş. Al kardeşim, at çamaşır makinesine 80 ila 90 dereceye gör hijyenikmi👍😊🌼 Aldığınız ya da aldığımız 5, 10, 20 senelik arabalar çokmu hijyenik koltukları, içi, direksiyonu, aldığınız 2. el araca kaç kez oto kuaföre götürüp komple hijyen temizliği yaptırdınız😄🤣😂 bırakın Allah aşkına, dürüs olun. Korkmayınız, burada ikinci el giyerim alırım deyince bana bakmazlar ya da partner bulamam düşüncesinide atın, dürüst olun. Millet olarak ta birbirimizi 🇹🇷doğudan batıya iyi biliriz🇹🇷⭐⭐⭐⭐⭐
Temiz olan, helal olan ister yeni ister ikinci el olsun alınır, alırım da. Niçin almayım ki ihtiyacım olduğunda👍👌💐
Bir dönem arabesk dinleyenleri yadırgayıp, kro deyip ben popçu, modern müzik, batı müziği dinlerim havasında olanların teke tek kalınca Müslüm Gürses, Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses vb dinledikleri gibi😉😊💐
Dürüst olun kimse sizi yadırgamaz korkmayın, şerefli namuslu dürüst, helal kazanan işinin hakkını veren bir insan oldukça bu kadar korkmayın. Sağlıklı güzel huzurlu karbeyazı günleriniz geceleriniz olsun😊💐🌼🌹
Türk toplumunun tasarruf tedbirlerine uygun bir durum değil. Bunun sebebi benim gözlemim şu şekilde. 1-Zaten toplumun büyük bir kesimi ihtiyacı kadar kıyafet alıyor. Yaşam şartları onları zaten ekstra kıyafet almaya izin vermiyor. 2-Aileler çocuklarına seneyede giyer düşüncesiyle alırken zaten bir beden büyüğünü alıyor. 3-Ülkemizde bu ürünlerin hijyenik şekilde kullanılacağına olan inanç çok az. 4-Toplum olarak yeni kelimesini seviyoruz içi boş bile olsa.
Fakat bu ikinci el meselesinde eşya konusunda bu kadar takıntılı değiliz ikinci el telefon, araba , eşyalı ev. Bunların gideri var. Ben bu artışın dünya genelinde meydana gelen bu küresel ekonomik krize bağlıyorum.
Yurtdışında 2. el eşya çok yaygın, Finlandiya'da kaldığım zamanlarda ben de kulanmıştım ev için ufak tefek şeyler almak için, fakat hijyen denediyle kıyafet türü şeyler bana göre değil. Türkiye'de de aslında bu tip mağazalar olsa hem insanlar kullanmadıkları 2. el eşyalarını değerlendirirler hem de maddi durumu iyi olmayanlar ihtiyaçlarını buralardan karşılayabilirler. Ama bunun bu ülkede tutması neredeyse imkansız çünkü kimse başkasının kullandığı bir eşyayı gurur yapıp kullanmak istemez, öte yandan buralardan ucuza alıp daha pahalıya satmak isteyenler de mutlaka olacaktır
Almam. Kıyafet konusunda çok titizim. Ne kendi kıyafetlerimin giyilmesi hoşuma gider ne de başkasının kıyafetlerini giyerim. Hijjenik açıdan pek uygun bulmuyorum.
Allah'a çok şükür sıfır kıyafet alacak maddi gücüm var. Ama param olmasa ikinci el kıyafetler alırdım. Sadece ayakkabı almazdım. Çünkü mantar gibi enfeksiyonların olma riski olduğu için almak istemezdim.
#SelamGençlik ⭐🍀💛Ben ikinci el kıyafet kullanmaktan hoşlanmıyorum. Maddi ve manevi yönden kullanan kişilerden bana olumsuz bir etki aktarımı yapıldığını hissediyorum ve bundan rahatsızlık duyuyorum. İkinci el eşya veya kıyafet kullanmaktan uzak durmaktan tarafım. Net..#SunIsUp#Amazing#TubaSueda ⭐🍀💛
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şahsen kullanmak istemem ayrica bazı insanlar elbiselere hediye ettikleri şeylere bile buyu yaptiranlar varmış buyu olmasa bile eşyalarin sahibinin enerjisini taşıdigina inaniyorum ayrica kendim de ne baskasinin elbisenini giymekten hoslanirim ne de baskasi benim elbisemi giysin istemem
Kullanılmış araba alınır da kullanılmış kişisel eşya almak doğru olmaz (Eğer imkan var ise.) Çok büyük markaların bir sefer giyilmiş kıyafetleri de alınır mı orası da muamma ben almam güç varsa para da var para varsa istediğini çeker alırsın.
Her ne kadar az kullanılmış falan deseler de kimse güzel güzel kıyafetlerini durup dururken satılığa çıkartmıyor. ya fazla güzel çıkmıyor ya da eskimiş oluyor. O yüzden 1,2 defa denedim almayı bıraktım.
Mecbur kalmadıkça tercih edeceğim bisey değil ama bu kendi elbiselerimi de iki giyip atan biriyim demek değil eskiyene kadar giyerim giyemezsem bağış kutularına atarim ihtiyacı olan giysin ya da parçalar bez olarak kullanırım durumuna göre
Yokluk mertliği bozar sözü boşa söylenmemiş İnsanın maddi imkanı ona el veriyorsa onu alır. Halkını ikinci el kıyafet almaya iten yöneticilerin utanç duyması geekir bu durumdan ama nerede onlarda o haysiyet?
İkinci el araba alınır, ev alınır hatta elektronik ürün de alınır ama kıyafet alınmaz. Başkasının üstünde terleyen bir cekete, tanımadığım birininin g*tünde aşınan bir pantolona niye para verip de giyeyim?
Temiz olduğunu düşündüğüm bir insandan ancak alırım. 1 2 kere giymiştir ne var yani alıp giysen ne olur sanki illa gidip bir sürü para verip yenisini alınca sana madalya mı takıyorlar ya da aa bak şunu alıp giymiş kutlayalım mı diyorlar ya da sen onu giyince sınıf atlamış mı oluyorsun nedir yani. Giyim olayı insanlara yapılmış bir darbedir benim görüşüm.
Aynen öyle. Yüzlerce hatta binlerce kişi dolap uygulaması kullanıyor içinde bende dahil. Maddi açıdan sknti yaşayanlar için çok güzel uygulama almak isteyip te alamadığım herşeyi uygun fiyatla aldm yıkayıp utuledim yeniden farkı yok. Ne kadar değişik insanlar var ya. Afedersiniz ama Millet kıyafetin üstüne sicip göndermiyor.
Ihtiyacım olmayan bir şeyi almıyorum aldığım şeyi de uzun süre giyiyorum 10 senedir giydiğim ayakkabım var 9 senedir giydiğim kot pantolonum var 8 senedir giydiğim montum var
bazıları ya 1 sefer giyilmiş ya da kullanılmamış oluyor. onları alabilirim. arkadaşının kıyafetini giymekten ne farkı olacak ki. yıkayacaksın nasıl olsa.
Normal kıyafetlerde almıyorum, almam da lakin simdi kınam için 3 saatligine giyeceğim bindallığı 3 bin liraya kiralamaktansa, bin liraya satın alırım sonra tekrar satarım daha iyi
lan oğlum demiyorlarki her şey çok zamlandı o kıyafete paramız yetmiyor gelmişler burada z kuşağı alfa kuşak 2 . ci elden giyiniyoruz duyarlıyız falan lan oğlum fakirsiniz işte bu neyin egosu.)
Yalan yok ikinci el sitelerden sweat almistim iki tane. Ikiside zaranin.. yari fiyatindan daha ucuza almistim ve hala giyiyorum. Şansima sifirdan farksizdi.. ogrenci insaniz sonucta sjsjsj
Belki normal bir dönemde olsaydık sağlam bir şeyler alabilirdim ama bunu Coronada asla yapmam. Şimdi düşündüm de AIDS falan da vardır. İğrenç hijyenik değil almam
Ben zaten sürekli kıyafet alan biri değilim aldığımı da uzun süre ve yıpranana kadar giyerim. Bu yüzden sıfır almak tercihim. Ama sürekli kıyafet alan bir kere giyip kenara atan insanlar kesinlikle doğa için ikinci el kullanmalı bence.
Bence ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir büyük moda akımı gibi gösterilsin, Büyük bir israf önlenmiş olacaktır. Bu çok önemli bir konudur. Çünkü yeni gibi temiz kullanılmış ürünler , üretimde hem emek verilmiş, hemde belli bir masraf yapılmıştır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendimi bildim bileli kimsenin kıyafetini giymem hele de bilmediğim insanların asla giymem
Diğerlerinin parası var alır fakir birisi tarafından ikinci el giysi alirmisin sorusuna parası yoksa elbet alır kim istemez hijyenik olsun ama olan var olmayan var