Merhabalar :) Türkiyedeyken bir kaç kişi çok ilginç bişey demişlerdi: Sizin gurbetçi olduğunuzu giyim tarzınızdan hemen fark ederiz
Bunu sadece bana değil, arkadaşlarıma felan diyenlerde oldu. Size sormak isterim: Bu söz ne kadar doğru? Bizi cidden giyim, kıyafetten keşfedebiliyormusunuz? 😅
Kişiye göre değişebiliyor. Bazıları çok farklı oluyor giyimi görünüşü filan oralarda moda ve giyim anlayışı daha farklı. Bazıları aynı bizim gibi mesela. Baş örtüsü olarak şöyle demeliyim yaşadığım yer hani çok büyük bir yer diyemem ama bu tarz bağlayan görmedim hiç. Yanlış anlaşılmasın kötü demiyorum aksine oldukça güzel durmuş baş örtünü öyle bağlaman 🙂 üzerinde bol bir üst var adı ne bilmiyorum ama yakışmış. Benim burada göremeyeceğim türden diyebilirim. Ama İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde belki olabilir. Gerçi İzmir ve İstanbulu azda olsa gezme fırsatım oldu görmedim ama bilmiyorum belki bana denk gelmedi veya gerçektende yoktur. Yurt dışında moda anlayışı biraz farklı ama giyimin kapalı biri olmana rağmen baş örtünü gayet iyi bağlaman ve tarz başarılı açıkçası bu tür giyinen biri görsem buralı değildir diye düşünürüm 🙂 Sen memnunsan tarzından başkaları gurbetçi sansın sanmasın hiç önemi yok gerçi bunu biliyorsundur dememe bile gerek yoktu da öyle işte 🙂
Kıyafet hareket pek kendini belli etmiyor artık konuşunca anlıyoruz genelde birde çok lüks takılıyorlar ülke de dışarı da bilemem, üzücü ama buda onların sorunu 🤔
Benim konuşmamdan yüzde yüz anlarsin bu kesin😄 Ya şöyle bi durum var; ben Almanyada yaşıyorum ve hafta içi 5 gün çalışıyorum; iş yerimde istediğim gibi süslü felan gidemiyorum, giyim kuralları felan var. Bu sadece bende değil, çoğuda öyle Bir sene bekleyip, izine çıkınca, ister istemez bunun tadını çıkarmaya çalışıyoruz.
Ama maalesef bunu abartıp, çakma markalar giyip, kendini beğenenler de var, bu doğrudur. 😶
Mesele çakma giymek o ya da bu değil her alanda yaşanan görgüsüzlük var bende buna tilt oluyorum izne çıkarsın adam gibi gel tatilini yap ama yok euroda kur belli adamlar her yerde pazarlık yapmaya çalışıyor ama iş böyle havalı görünmeye gelince gösterişleri anlatılmaz örnek olarak.
Eskiden Türklerde tek tip giyim gördüğümüzden anlaşılıyordunuz. Başörtü bağlama şeklinizden tut kombininize kadar anlaşılabiliyordu. Şimdi bizim kapalıların da ayrı tarzı oluştu, yanlış anlama ama sizden güzel oldular 👀
Alışkanlıkları derken yani insanların giyim kuşam konusunda gözlerinin alıştığı kombinler vardır. Gözlerinin gördüğünde tuhaf olarak algılamadığı klişe elbiseler tarzlar vardır. Yani elbette ki yöresel kıyafetler kadar dikkat çekmese de üzerinize giydiğiniz herhangi bir farklılık farklı bir duruş bunu etrafınızdaki insanların hemen görmesine sebep olacağı için en azından ülke dışından olmasanız bile memleketin başka bir noktasından geldiğinizi düşünecek kadar ayırt edilebiliyor