beyler bayanlar sizce makyaj yapmaya haşır neşir olmaya kaç yasında baslanmalı ve başlangıç olarak neler kullanılmalı yorumları bkliorm
Cevabın nedir?
+1 yıl20 yasından sonra baslasım yani iki senedir filan. lisedeyken bir rimel bir dudak kremiyle hallederdim oda arkadaslarla falan bir yre gitceksem. gerci hala çok asırı yapıyo sayılmam rimel ruj eyeliner allık bu kadar. onuda her zaman yapmıyorum yine. işe giderken falan çogu zaman yapmam. sevgilimle falan buluşcaksam ya da o tarz bir ortama girceksem yaparım.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yıl14 yaşında başladım. Fazla makyaj yapardim. Şu an 16 yaşındayım ve bir felsefe benimsedim... Az makyaj çok cilt bakımı.
22 Yorumla
Soran+1 yılbnde öyle düşünüyorum zten makyajın fazlası makyaj olmuo :))
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle :)
Makyaj cildi uzun vadede yipratiyor ben cok gereksiz goruyorum sahsen makyaja karsiyim ALLAH insani en guzel sekilde yaratmis oraniz buranizla oynamayin bence cirkinler simdi ALLAH beni cirkin yaratmis ne yapayim derler tipsiz erkekler makyaj yapmiyo yakisikli olmak icin mesela
05 Yorumla
Soran+1 yılsizin makyajınız sakalınız zten tartısmaya bile gerek yok bunu :)
Soran+1 yılfarklı sey
Soran+1 yıldene bklm
ben makyaja karşıyım ne o öyle boya küpüne sokuyosunuz kendini cildinize zarar veriyosun makyaj yapcak san sadece göz kalemi yeter kendi cildine zarar verme doğal ol derim ben doğal kız her zaman iyidir en azından makyajlı kızların makyajsız halini hep merak ederiz
02 Yorumla
Soran+1 yılyok canım benim makyaj anlayısım o değil sade ve şık
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
9Cevap
Bb krem ve eye liner lâ başlayabilirsin. cilt yapın yağlı mı kuru mu ona göre eye liner ve bb krem önerebilirim
07 Yorumla
Soran+1 yılkarma. d bu arada bb krem zararı var mı
- +1 yıl
Aslında hiçbir makyaj malzemesinin cilde zararı yok. Asıl zararı gece cildi temizlemeden uyumakla kendimz veriorz. gece temizliği yapldktan sonra sıkıntı olmz. istediğn kadar makyaj yapablrsin.2 yıl boyunca günde en az 8 saat ağır makyaj yapma zorunlulugm vardı ve hiçbir şekilde cildimde 1 tane bile Problem çıkmadı. dediğim gibi bb krem hem naturel hem de cildin daha canlı görünmesini sağlar. rahatlıkla kullanabilirsin.
Soran+1 yılanladım peki öneri markaların neler lipbalm bb krem rimel vs vs
Soran+1 yılçok zor bir soru oldu gerçekten www.google.com.tr/search ama yaklasık bunun gibi sanırım fondotensiz hali gib
- +1 yıl
Medium sun. ne bronz ne beyaz ten. şeftali ve toprak tonlarında far ve ruj tercih etmen lazm. daha doğal gösterir. bb krem olarak marka veremem çnkü her marka farklı içerik kullanıo alerjin olablr. flormar dan önerebilirm ama bb 3 NO. Ciltte yağlanma yapmıo herşyden önemli cildin nefes alıo. yine Deluxe shıne serisinden şeftali tonlarında bir glos ruj arası bir ürün tercih edeblrsn. ayrıca bb kremi de test ederek almalısın.
Soran+1 yılhm anladım tskler arastırayım dediklerini
+1 yılMakyaj bb krem ve kalem, yoğun iş hayatı olmayan kadınlar genelde sadace bu tip hafif şeyler kullanıyor. Ağır makyaj yapmıyor genelde zaten çoğu kız
03 Yorumla
Soran+1 yılyavaş naptın iş hayatı felan lise için söyle sen :D
- +1 yıl
Zaten demek istediğim bu :D bb krem ve kalem kullan canım bb krem cildi besler hafif bir kapatıcılığı vardır. Ve zararlı güneş ışığıklarından korur. İyidir anlayacağın. Kalem sürersin. Göz kalemi zararı olan bir şey değil. Biraz rimel ve dudak koruyucu kremler kullanırsın işte. Makyaj cilde zarar vermez eğer akşam eve geldiğinde cildini temizlemezsen zarar verir makyaj yapmak aynı zamanda temizleyiceliride kullanmayı gerektirir. Yoksa cildin uzun vadede bozulabilir. Temizleyici olarak da garnier saf ve temiz 3 etki on numara hemde uygun fiyatı bir yandanda çok bereketli bir ürün. 3 ay falan gidiyo.
Soran+1 yılevet haklısın teşekkürler :)))
+1 yıl15 yaşımda kendi malzemelerimi almıştım. bir aydınlatıcı bir göz kalemi bir de rimel. hepsi buydu
10 Yorumlabence makyaj güzel bişi değil özel günlerde sürülerbilir ama artık millet çok abartıyor. Bir kızın en güzel hali doğal halidir yani.
02 Yorumla
Soran+1 yılama insan yapınca da hani kendini daha iyi hissedio özgüven felan gelio güvende hissediorsun kendini yaş kaç olmalı snce?
+1 yıl14-15 yaşlarında rimel ile başlanıyor genellikle devamı da geliyor zaten
04 Yorumla
Soran+1 yılanne süslü olmayınca gelmio kardesim :( bir taraftan yardım gerek illa
- +1 yıl
Oda var tabi benim annem güzel giyinen makyajını yapan bir kadın fakat eyeliner sürmez ben ise seve seve kullanırım. Ama canım Youtube videolar dolu yardım gerekse ordan bulabilirsin.
Soran+1 yılaynen makyajı da internetten öğrenicem gibi olacak tesekkür ederm yorum içn
ben makyaja karşıyım kadınlar makyaj yapmadanda güzeller ama illa makyaj deniliyorsa çok hafif benim fikrim
04 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle olmalı
Soran+1 yılevet kendime de yakıstırmıorm ya o ne öyle gözlerin altı kalemden simsiyah sanki birini doğricakmısım gibi psikopat duruo :D
Ben özel günlerde genelde makyaj yaparım. Bence yüzünü deforme etme doğallık her zaman en güzel halidir insanın tabi illa başlamk istiyorsan 18 yaşının üstünde ol ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılhm anladım yani daha geç sayılmam diğer sene baslarm tskler :))
Bence makyaja çok alışma önemli olan doğal güzellik dir. Bu benim fikrim. Kız arkadaşım vardı makyaj yapmasıni istemiyordum çünkü doğal olarak daha güzeldi.
04 Yorumla
Soran+1 yılbaslamaktan kastım öğrenmek felan hergün dşarı çıkarken badana yapmak felan diil yni
Soran+1 yılsanırım bana da öyle gibi geliyor ama bakıcaz
18-19. Ruj-eyeliner-rimel üçlüsü dışında bir şey kullanmaya gerek yok =)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl16 yaşında başladım ve Badana tabiriyle makyaj yapardım sonra anladım ki doğallık gibisi yok doğal makyaj yapıyorum cilt bakımı önemli makyaj değil
01 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum evet cilt bakımı nasıl yapıyorsun benm cildim karma ama başarısızlığımı sivilcelerim kutluyo resmen
7'ye giderken başlamıştım sanırım. O zamanlar rimel, nemlendirici
03 Yorumla
Soran+1 yılçok erken değil mi ya 7 :(
Soran+1 yılöyle olsn bklm
+1 yılMakyaj dedinde rimel sürerken ağzınızı neden açıyosunuz :)
05 Yorumla
Soran+1 yıldaha baslamadım blmiyorum :)))
- +1 yıl
Ozaman başlarken ona dikkat et :)
Soran+1 yıltmdır aklımda. d
- +1 yıl
dun bunu dusundum bılıomusun agzımı actım sonra dedım nıe acıom be. kapadım hemen. nedenn yahuuu acaba
- +1 yıl
bununla ilgili vine lar falanda var :D çok komik oluyosunuz :D
+1 yılNe kadar geç baslarsan senin için o kadar iyi. Ben 32 yaşındayım ama sadece dipliner ve rimel sürüyorum. Diğer malzemelere ihtiyac duymuyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet güzel
İlk önce maskarayla başla, fondöten asla sürme yüzünde krallıkmış gibi duruyor, hafif ruj kullanabilirsin parlak olmasın açık renk daha hoş olur, siyah, yeşil göz kalemi de öneririm
01 Yorumla
Soran+1 yılanladım tskler
16 yasinda kalem cekiyordum bir tek simdi 19 yasindayim kalem eyeliner ve de rimel kullaniyorum /D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl13 yaşımdan beri araştırırım filan ama ilk kez 22 yaşımda yaptım. 20 civarı ideal bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl19yaşındayım 15yaşımdan beri sadece rimel sürüyorum fazlasının kötü durduğunu düşünüyorum bende makyaj sevmem
01 Yorumla
Soran+1 yılhm anladım tesekkürler sanırım yorumlarla birlikte bb krem rimel ve lipbalm la baslicam
en güzel halin en doğal halin olursa çok güzel olursun :)
02 Yorumla- +1 yıl
kıme göre
+1 yıl15-16 da rimel parlatıcı kalemle falan başlamıştım
07 Yorumla
Soran+1 yılbende çok istiorm ama kendimi hiç onların içinde görmediğim için hem almaya cesaret edemiyorum hem de yapmaya. s ben mi anormalim acep
- +1 yıl
Kaç yaşındasın?
Soran+1 yıl16 :/
- +1 yıl
Abartma sakın yaşının makyajını yap
Örneğin rimeli kipriklerinin dibine değil ucuna sür hafif yap yani
Renkli ruj yerine dudak balmı sür
Sivilcelerin varsa veya olmasa bile fondoten sakın sürme bb krem kullanabilirsin - +1 yıl
Renkli ruj ne yanlış yazmışım ruj kullanma işte veya açık renkli kullan parlatıcıda kullanabilirsin
Soran+1 yılanladım iste bu anlattıkların bana uyar bunları yapabilirim :)) eyeliner felan nasıl olr
- +1 yıl
Okulda abartı kaçar eyeliner yaşın küçük senin
+1 yıl15 yasinda basladim makyaja
04 Yorumla
Soran+1 yılanladm ne ile basladn peki neler kullandın
- +1 yıl
Eyelinar ve bb crem. Fondoton sakin surme sakin lanet olasi igrenc bisey sakin deyim guzel yuzunu mahvetme
- +1 yıl
Yok be kullan :)
Soran+1 yıltskler :)
15 yaşında göz kalemiyle başlamıştım
03 Yorumla
Soran+1 yılşuanda?
Soran+1 yıltskler
+1 yıl18 de eğitim aldım ve ara sıra yapiyorum :)
05 Yorumla
Soran+1 yılgerçekten mi eğitimi var mı bunun? :D
- +1 yıl
Tabiki kursları falan var ogrenebilirsin
Soran+1 yıloo çok sevindim işte buna teşekkürler yavaştan para biriktirmeye baslayayım :)) ne kadar ücret ödemistin ve süresi ne kadardı
- +1 yıl
Ücretsiz olan varmış sanırım arkadaslar söylemişti ama ben 500 lira vermistim 2 ay gittim
Soran+1 yılanladm tskler :))
+1 yıl17 yaşında başlamıştım ruj eyeliner ve rimel
00 YorumlaBen sevmiyorum makyaj sonra kim çıkarıcak onu ¬¬)
04 Yorumla
Soran+1 yıl:D peki
Soran+1 yıldaha yapmıyorum
Makyaj yapmayan kızlar daha güzel ve tatlı bence
03 Yorumla
Soran+1 yılevet doğallar ama büyüdüğümü hissedemiorm gerçekten sanırım hafiften baslamak gerek :)
Soran+1 yıloke tskler
+1 yıl18 yaşında falan başlanmalı
00 YorumlaLiseden sonra başlamıştım yaş değil heves bence :)
00 YorumlaÖnemli olan doğal güzellik
00 YorumlaModa & Stil konusunda 1,4b cevap paylaştı. 15 yaşında
012 Yorumla
Soran+1 yılne ile başladın
Soran+1 yılfazla kadınsı değil mi ya o yaş için
Soran+1 yılhm bende sendenim sanırım :))) ama baslamaya cesaret edemedm
Soran+1 yılaynen öyle ya bide annem ne isin var felan diyip duruyo uyuz oluorm ayrı mesele o da zten insanlar annesiyle halleder bu isleri ben paylasamıorm bile bir kızma halleri felan sürekli düşünmeden harcıosn gibisinden konusuo kendisi makyaj yapmaz
- +1 yıl
her anne aynıdır mrk etme az terlik yemedim lisede makyaj işinden artık alıştı oda hatta bnle takıla takıla oda yapar oldu çoğu şeyi. ama beceremm deme pratiklik ya yaparsn emin ol brz da merak ettiklerine videolrdn bak blogger nası yapıo dene dene öğrenrsn hoş bn kndm öğrendm ama şmdi bile onlardan çok şey öğreniorm bakarak
Soran+1 yılhaklısın evet başlangıç olarak sence fırça vs felan almama gerek var mı yaşım 16
Soran+1 yılbb krem?
+1 yılHiiiç başlama
02 Yorumla
Soran+1 yılhm yok mu yani bir yaşı
- +1 yıl
Başlama bence. Yaş meselesi değil
+1 yılYapmıyorum.
18 Yorumla- +1 yıl
En iyisi
- +1 yıl
Bende böyle düşünüyorum.
Soran+1 yılo da güzl
- +1 yıl
Kendini güzel bulduğun için mi
Sağlık gerekçesi mi
Dini gerekçelerden mi? - +1 yıl
Teşekkür ederim. Bazen ruh gb gezsem de inatla yapmıyorum :)
- +1 yıl
Görmedin mi?
- +1 yıl
Kendimi doğal daha iyi hissettiğim için.
- +1 yıl
Peki
+1 yıl21 ...
06 Yorumla
Soran+1 yılbn o kadar bkleyemem sanırım :(
- +1 yıl
neden... yaşın kaç hem. bıde tenın beyazmı
- +1 yıl
bence boll rımel kullan baska hıcbısıy kullanma. rımelıde 30-35 lıralıklardan all bolbol sür kalın ve uzun gosterıolar. yeter o
Soran+1 yılben rimel sevmiyorum ya çok yapmacık duruyo doğal kirpikler daha iyi bnce
- +1 yıl
:D ruj ypmacık bencede
Soran+1 yıloda öyle evet :D
Yapmıyorum..
08 Yorumla
Soran+1 yılyaş kaç?
Soran+1 yıl18sindir başlamamışsındır 25sindir gerek duymuyosundur o manada
Soran+1 yılanladım baslamama sebebin ne peki zararlı olduğunu düsündüğün için felan mı yksa baslamayı m denemedin
Soran+1 yılhaklısın anladım tskler
Gizli Üye(30-35)+1 yıl18 yaşında başladım
02 Yorumla
Soran+1 yılbenim düsüncem de 18 ama bilemedim herkes 15-16 felan diyince biyerden baslamak gerek gibi geldi
Cevap sahibi+1 yıl15 çok erken bence cilt yıpranıyo ben fondöten hic kullanmam nemlendirici bitkisel kremler felan öneririm. Onun dısında rimel kalem vs. kullanılabilir.
+1 yıl15 yasında basladım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıllisede başladım
03 Yorumla
Soran+1 yıllise kaç
Cevap sahibi+1 yıl1 de
Soran+1 yılanladm tskler
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi