Bende 2 tane var yalnız ikiside renkli değil renkli dövme yaptırmak istiyorum solma gibi bir durumu var mı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bugüne kadar hiç dövme yaptırmadım sevmiyorum. Çevremde de zaten bir kaç tane dövme yaptıran var bir elin parmağını geçmez. Geçici olanlar neyse de normal dövmelerin vücuda zararlı olduğunu düşünüyorum, yan etkisi olabilir yaptıran kişinin teni hassas ise kızarıklık gibi belirtiler gösterebilir bu sıkıntıyı yaşayan bir sürü insana rastlamıştım. Tabi herkesin kendi tercihi karışmam mümkün değil ama kendi adıma bundan sonra da dövme yaptırmayı düşünmüyorum.
Tabiki de herkesin kendi düşüncesi fakat zararına gelince elbette vardır ama zararı en aza indirmek için profesyonel eğitim almış kaliteli bir yere yaptırdıktan sonra kendin de bakımı iyi yaptiracaksin aksi takdirde ciddi sonuçlar çıkabiliyor ben küçüktüm 13 yaşında yaptırdım yaptırdıktan 1 hafta sonra denize gittim kimyasal bazı şeyler geldi enfeksiyon kaptı vs şeyler sıkıntılı bir süreç dikkat edilmeli🙃
Kesinlikle haklısınız titizlikle yapılmalı bilindik yerlere gidilmeli 🙂
3 tane renkli dövmem var hepsi de çok büyük, 15 yıl önce yaptırmıştım, geçen ay yeniletmeye başladım renkleri soldu artık.
dövme deriye yapıldığı için zamanla ölü deri kaybından dolayı solma oluyor. siyahlarda da olur. Renkli olması ile ilgisi yok. Hatta siyahlarda kullanılan boya markası ve siyah rengin derecesine göre, yeşil ya da maviye dönme gibi bir durum oluyor. Dövme yaptırırken kurşunsuz boya kullandıklarından emin olun.
Kurşunlu boya daha uzun süre dayanır fakat deri kanseri riski çok yüksek.
Normalde dövme sevmem ama bazı yerlere yapılan dövmeler çok hoşuma gidiyor kol ve bileğe yapılan sırta yapılan kalbin üzerine falan yapılan güzel desenleri beğeniyorum acaba bnde yaptrsam mı 😄
Var evet bir kaç adet ama ben renkli dövme sevmiyorum.. Renkli dövmesi olan arkadaşlarım var.. Güzel bir yerde yaptırırsan salma falan yapmaz.. Keyifli günler..
#smellsmoke
Cevap
57Cevap
Renkli dövmeler zaman geçtikçe hepsi soluyor yani bende yok ama arkadaşlarımdan gördüğüm durum bu. Ben minimal tarzda dövmeleri seviyorum çok hoş duruyor
Ayak bileğime küçük bir siyah kelebek dövmesi düşünüyordum.
Hayır yok. Yaptırmayı da düşünmüyorum.
Kimilerine minimal dövmeler çok yakışırken kimilerine büyük dövmeler daha çok yakışıyor.
Dövmem yok ama hos duruyor bazılar ben cesaret edemıyorum yaptırmaya sıkılgan yapım var cabuk sıkılabılırm
Bende dövme yok meslek gereği yptrmak isterdim çünkü güzel anıların senle oluyor ama türk insanı gözünde gereksiz duruma düşüyor bnce abartıli bir şekilde fazla yapmadığı sürece guzel
Eğer. Renkli yptrcaksan en pahalı yerde yaptr solanlar ucuz olandir
Herşeyin fazlası zarar tabiki fakat başkalarının gözünde gereksiz duruma düşmek konusu biraz tartışılır hayatımızi başkalarının düşünceleri ile acaba ne der ne düşünür diye geçirirsek onlara göre kararlarımızı verirsek vay halimize beden benim karar benim olduğu sürece pekte önemleri yok o kesimlerin sonuçta içinizi bilmeden iyi olduğunuzu bilmeden dövmeleriniz var diye dışarıdan yargılayıp gereksiz göreceklerse bence kendileri gereksiz😅
Elalem ne der duvarını aşmissin helal olsun hayatın da artik mutlu olabilirsin
Bir aile çocuğunu neden yargılar ki sen kendini biliyorsan doğruyu yanlışı biliyorsan güven kaybetmemissen ama iste kimi insanimiz da etek giyenin bacagina dekolte giyenin memesine baktığı için kendi kizina da baskasi bakar diye düşünüp kisitliyor
Bakanin eline de bir bok geçmez canım gibi bakar gider sen nasil rahatsan onu yap yakisiyorsa giy. 😉
Dikkat et kendine iyi aksamlar teşekkür ederim sohbetin için
Uykunuz yoksa sohbet edebilriiz
dövmem yok iş sahibi değilim iş sahibi olunca düşünüyorum
4 dövmem var
5. için plan yapıyorum.
Çok severim dövmeleri
Dövmem yok. Bazı dövmeleri beğeniyorum ama yaptırmayı düşünmüyorum.
1 tane dövmem koluma var. Seviyorum başka da yaptırmam.
benim yok , bazı dövmeler güzel oluyor ama genelde beğenmiyorum
Var ama sevmiyorum. Zaten son anda vazgeçtiğim için sadece tek çizik var kolumda
Hiç yok, yaptırmayı da düşünmüyorum. Yaptıranın da kendi özgür iradesi, bir şey diyemem.
Vücudumun her hangi bir yerinde dövme yok. Yaptırmayı düşünmüyorum.
Birkaç tane dövmem var. Ve evet renkli dövmeler soluyor maalesef.
Hayır solmaz ama profesyonel birileri tarafından yapılmalı dikkat etmelisin bu konuda
3 normal bir kol kaplama şeklinde şu an aynı ayrıntılari tamamlanıyor
Var belimin sağ kısmında şerit şeklinde, göbek piercingimi de takınca çok hoş duruyor ✨
7 tane dövmem var ama sildirmek istiyorum da çook pahalı 😂
4. yü daha dün yaptırdım. Renklilerde solma siyahta olduğu kadar oluyor merak etme.
Dövmeden nefret ederim vera hanım.
Derinin altında kalıyor, abdeste engel olmasa da hoş değil.
Var bitane etrafına renk attirmayi düşünüyorum bende
Eski sevgilimle bir şey yaptırmıştık sonra sildirdim
Hayır yok ama yaptırıcam yakında
Benim de var renksiz ama böyle daha hoş
Bence siyah dövmelerde de solma olabilir mesela bazılarının siyah dövmesi yeşile veya maviye dönüşüyor. Bende öyle bir şey olmadı kaç yıl geçmesine rağmen. Bence diğer renklerde de önemli olan boyanın tonu ve yoğunluğu. Kaliteli yerde yaptırmak lazım yoksa hüsran olur😦
Tabiki kaliteli yerler tercih edilmeli sonuçta vücudumuza işleniyor ben çok erken yaşta 13 yaşında yaptırdım araştırmadan normalde yasak fakat yanında ebeveyn olunca yapıyorlar o zaman yaptırmama rağmen üzerinden 5 yıl geçti solma durumu bende de olmadı sanırım renkli dövme konusunda biraz daha düşünmek gerek 🤔
Renkli dövmeleri olan kişilere sor onlarınkine bak bakalım ne kadar zamanda ne kadar solmuş veya solmamış. Bu arada 13 çok erkenmiş bacımsu🙊
Pişman mısın dövmenden? Anı olarak kalır işte ne olacak
Ne dövmesi var ve nerelerde
Sağ omzumdan dirseğe kadar 1 tane, sağ el üzerinde 2 minimal. yakında bilek kısmına da gireceğiz.
Herşeyin en doğalı ve güzeli sade olandır buyüzden dövme tercihim hiç olmadı
dövme sakıncalı
yaptıracaksan ne yapıldığına çok dikkat etmen gerekir ileride sıkıntı olmasın.
Sevmiyorum herkeste var bendede olmasın doğallık daha. guzel
4 dövmem var ve çok zevk alıyorum devamı gelecek...
Var evet ve seviyorum :)
Yaptırcam cesaret edersem 😄
Çok Severim ama yaptırmam
Dövmem yok ama yaptırmak istiyorum
Bir türlü ısınamadım nedense
Hayır yok ama minik bir dövme yaptırmak istiyorum
Dövmem yok ama yaptırmayı düşünüyorum
yok ama yaptıracağım bayılıyorummmm
Yok ama belki gelecekte.
Temizm yok solma kullanılan malzemeye göre degişir
Dövmem yok, hayır sevmiyorum.
Evet var, seviyorum..
Eskiden vardı ve silindi. Dövmesiz daha iyi bence.
Var bir kaça tane dovmem. Genel olarak sevıyorum
Dövme sevmem yaptırmam da renkli de soluyor
Hayır yok ve sevmiyorum.
Yok ama yaptırıcam, severim
hayır yok..
dövme sevmiyorum..
Çok sevdiğim söylenemez
hayır kullanmıyorum :)
Güzel paylaşım teşekkürler
5 tane var bendede hepsinide seviyorum 😊
Yok sevme sevmeme gibi bişey de yok
Dövmem yok