Geçen gün alışveriş yaparken birkaç tane gecelik almak istedim ve bir mağazaya girdim. Seçim yaparken benimle ilgilenen görevli "Evlisiniz galiba" gibi bir cümle kurdu, benim de aklıma bunu sormak geldi. Sizce saten gecelik giymek için illa evli olmak mı gerekir?
Bekar kadınların saten gecelik giymesi yasak mıdır?
Canım, güzel kardeşim o türler her daim karşına çıkacaktır vardır öyle tipler. Bekarsan gideceğin her ama her ortama gitmeden yapman gerekeni söylüyorum: Sağ yüzük parmağına altın alyans tak, bitti!!!😃😃
Merhaba. Saten gecelik giymek için medeni durumun hiç bir alakası olmamalı. Kişiler neyi nasıl giymek ister ve mutlu olursa o şekilde olmalıdır. Buna kimsenin karışmaya hakkı yoktur.
güzel yorum ama maalesef bazı kadınların görüşü yüzünden bu ataerkil düşünceler hala hakim kadın kullanıcıların yorumlarına bakarsanız demek istediğimi anlarsınız çogusu evlılık sonrası dıye bahsetmıs lakın ılk basta kadın kendı bedenıne yakıstırdıgı ıcın gıymelı ıster bır kıyafet ıster bır ıc gıyım ıster se dıs bakımın ne denlı olması gerektıgı vs ama anlamıyorlar
Bunun soru olarak sorulması tuhaf olmuş. Sonuçta geceleri yoklama alınmıyor kim ne giymiş diye. İsteyen istediğini giyebilir, bekar veya evli olmakla alakası yok bunun.
Yobaz kafası işte, kendince test yapmış, evlimisin, yollumusun kafası güdmüş. Bu tarz kıyafetler alışkanlıktır, kültürdür genç yaşlardan itibaren giymek lazım, sonra evlendiklerinde bakımsız keçi gibi eşofmanla bekliyorlar kocalarını
Ya neden bu kadar saçma insanlar var, saten gecelik illa ki kocasına hoş görünmek isteyen bi kadının mı alması gereken bişey. Evli olmak zorunda da değilsin, hatta ilişkin olmak zorunda da değil, sadece canın istiyo diye alabileceğin bişey bu. Böyle insanlara bence tepki verip eğitmek gerekiyo çünkü yaptıklarının normsl ve doğru olduklarını sanıyorlar
Tamamda gece yatakta kimin ne giydiğine neden karışılsın ki? Senin gittiğin mağazada ki görevli görgüsüzmüş. En güzeli zaten bir şey giymeden yatmak. Ama isteyen istediğini de giyer. İsterse montla da yatar.
Bu yüzden internet alışverişlerini tercih ediyorum. Sinir oluyorum evli olmam bekar olmam ilgilendirmiyor kimseyi. Neden diye soruyorlar bide sorguya çeker gibi sinir bozucular. İnternetten alıyorum bir çok istediğimi kimseyle muhatap olmuyorum neden diye soran yok. Bekarım bende kullanıyorum yasak değil elbette.
Özel hayatları ile ilgili satış danışmanlari bir durum söylememeliler. Çünkü bir kadın illa bir erkeğe güzel gözükmek için süslenmez bazen kendisi güzel ve kadınsı gözükmek için kendisine bile gözükebilir.
Aynisini ben de yasadim. Ablama gecelik aliyordum. Kadin ısrarla istedigim modeli cikarmiyor. Sonra ben israr edince sey dedi siz giyemezsiniz bunu. Kilolu oldugumu kastederek. Sonra agzinin payini aldi tabi.
Kadınlarda erkeklerde hep belli kalıplarda yaşamaları gerekiyormuş gibi bence herkes hayatını kendi kararları ile yaşamalıdır. Saten gecelik ya da bazen kumaş giymek için medeni durum sorgulanmamalı.
Iceriye girenler oluyor. Annen yikanmis kiyafetlerini getirir uyandirir falan. Afet falan olur kapi kilitli yatilmaz bence. Kilitlemeyince de coluk cocuk (kardeslerin) dalar iceriye. Ustune kapiyi da acik birakir. Onlari da gectim annen demez mi bu kiz manyak mi napiyo kendi kendine fantezi mi yasiyo, o gelecek zamanlari mi hayal ediyo falan demez mi icinden, utanmaz misin.
Ya bu aile baskısı falan artık bunları aşmak lazım ya genç kizsin sende giymek isteyebilirisn yani 🙄 doğal afet durumunu anlayışla karşılarim haklısın ama annem gördüğü zamanda bıraksın öyle düşünmesin bı zahmet ya
Bana göre baskıdır o şekilde düşünmek bile fikren bı baskı oluyor bence aileler az da olsa böyle durumlara genç kızları için anlayış göstermeli sonuçta odan da öyle uyuyabilirsjn
anlamadıgım nokta su memen senın memen fızıgın sneın fızıgın ılk once ınsankendıne yakıstıracak daha sonra sevdıgı kısıye veya ılıskı yasadıgı kısıye vs mantıklı olun bıraz
hiç de bile yasak değildir. ben hiç bir giyim ürünün etiketinde ve ambalajında ''sadece evli kadınlar giyebilir'' ya da ''evli erkekler giyebilir'' ibaresine rastlamadım