Saçtan anlayan kız/erkek lütfen baksın:)?

Önceden saçlarım kalçama kadar geliyordu, 3,5 yıl boyunca uzatmıştım hiç kestirmeden. 17 gün önce saçlarımı göğüs altına kadar kestirdim. Kestirdiğimden beri 4 gün dışında her gün yıkadım ve biraz uzadı gibi bana öyle geliyor. Saçlarımı çok yıkarsam yıpranır mı yoksa daha mı hızlı uzar? Saçlarımı uzattığım için boyum yavaş uzamış olabilir mi? Çevremde 2 tane 40 yaşın üstünde tanıdığım var ve boyları 1.55 falan, küçükken saçlarını hep çok uzun bıraktıklarını boylarının bu yüzden uzamadığını söylüyorlar. Ben de kestirdim boyum hızlı uzasın diye fakat bir diyetisyen ablama sorduğumda hiç alakası yok o zaman tırnaklarını ve vüvudundaki diğer kıllarını da hiç uzatma dedi. Saçlarımı kestirdiğim için pişman olmalı mıyım, boyum şimdi daha mı hızlı uzar?
Güncellemeler
+1 yıl
O saç kestirilir mi, diyenlere; bu arada yılı yanlış yazmışım 2 yıl 11 ay uzattım saçlarımı. Ve ilk bir yıl her gün düzleştirdiğim için çok kırıldı. Çevremdekiler sürekli kırık kırık diyordu biraz da sussunlar diye kestirdim çok rahatsız oluyordum. şu an saçlarımı çok seviyorum açıkçası:)
Güncellemeler
+1 yıl
Saçtan anlayan kız/erkek lütfen baksın:)?