Bugün spor salonunda ki kızlara baktım hepsi tayt giymiş üstüne de sporcu atleti. Ama taytlar aşırı dar kız squat yaparken benim yüreğim ağzıma geldi kaç kez aha dedim patlayacak 😂 bende tayt giyiyorım ama üstüne kalçanı kapatacak tşört giyiyorum. Bir de böyle bir toto mümkün mü ya çok güzelll ne kadar çalışmak lazım acaba.. Kıskanma diyenlere direk cevabık kıskanırım çok güzel çünkü çalışıyorum benim olmuyor sjsjd
Spor yaparken tayt giyilmesinin birkaç sebebi var.
Kasları sıkı tutar, denge sağlar. Aşırı gerginlikte fazla yükü bir nebze olsun emer, kasın çok zorlanmasını engeller.
Sağladığı sıkışma sebebi ile kan akışını hızlandırır, böylece oksijen kaslara daha hızlı ulaşır, kasın en çok ihtiyaç duyduğu şey de oksijen olduğundan performansını oldukça artırır.
Koşarken, zıplarken sallanan kaslar işleri zorlaştırabilir, bir kadını ele alırsak sürekli sallanan baldırlar, bacak etleri seni rahatsız edecektir, ancak taytlar bu kasları ve eti sıkarak gereksiz sallanmaları, titreşimleri minimuma indirir.
Ayrıca taytlar fazlası ile esnektir, bu esnekliği yırtılmasını engeller, ancak yine de hareketleri yaparken zorlanmamak adına orta esneklikte ürünler tercih edilmesi daha doğrudur. Fazla sıkıştırma hareket kabiliyetini azaltacaktır.