30 Haziran mezuniyetim var, hiç aklımda kıyafet önerisi yok. Bir mekan tutulacak, ne giyinebilirim aşırı abartılı açık olmasını da istemiyorum. Öneriniz olursa burdan link atar mısınız :) En güzel mezuniyet elbiseleri önerileri nelerdir? 2021 mezuniyet elbise ve modelleri nelerdir?
Mezuniyet balosuna gitmek nasıl bir duygu malesef korona süreci yüzünden tadamadım. Arkadaşlarım ve birçok yaşıtım da aynı şekilde. Biz 11. sınıftayken mezuniyet dönemlerine yakın okul hazırlanırdı ve mezuniyet dönemi hemen hemen herkesi görürdük. Gördüklerimden bahsetmek isterim biraz.
Haliyle herkesin güzel olması gereken bir gün olan mezuniyet balosunda güzel olmakla makyaj bocalamak biraz karıştırılıyor öncelikle. Elbiselerde sıkıntı olmuyor ama makyaja da önem vermeleri daha iyi olurdu bence. Makyajda eğer sıkıntımız yoksa elbiselerin türüne geçebiliriz!
Mezuniyet balosuna nasıl gidilir? Ne giyilir?
Mezuniyet balosu hemen hemen herkesin şık olması gereken bir balodur. Okula ve öğretmenlere veda, arkadaşlarla son eğlencedir. Bazı arkadaşlıklar nice balolar geçiriyor tabi😄 bu sebeple herkesin saç telinden çorabının rengine kadar özendiği bir balodur, özel bir gündür. Peki mezuniyette ne giyilmeli? Ne tür alternatifler vardır?
1. İkili parça elbise!
İki farklı renk kumaş veya aynı renk kumaştan oluşan, dikili veya ayrı giyilen elbiselerdir. Göbek dekoltesi istemiyorsan dikili olanları da tercih edebilirsin.
Model üzerindeki oldukça şık ve hemen hemen her özel davette giyilebilir. Aranıp bulunamaz bir şey değil. Biraz kesenin ağzını açıp bence terzide de diktirebilirsin ama dediğim gibi bulunmaz bir elbise değil. Pek çok butikte olduğuna eminim. 👠 Parça elbise kombinlerinde giyilebilecek ayakkabı seçeneği stiletto olmalıdır, diğer ayakkabılar yaşlı gösterebilir!
2. Tül ve transparan!
Transparan özellikle siyah elbiselerde çok asil duruyor. Bu sene tütüsü olan yani ince transparan kumaş ile kabartma görüntüsü verilen elbiseler çok moda.
Resimdeki efektlidir. Sade mi dersen sadeliği birr şeyle patlatman gerekir. O yüzden hareketliliğine ya da sadeliğine göre makyaj ve ayakkabını da gözden geçirmekte fayda var. 👠 Tüllü ve transparan elbiselerde kalın topuklu bantlı, çivi topuk stiletto, kalın topuk stiletto tercihler arasında yer alabilir!
3. Yırtmaç ve askılı!
Bacak dekolteleri çok sık tercih edilir. Alacağın elbisenin yırtmaç boyutunu kendin de ayarlayabilirsin.
Rahatsız oluyorsan diz boyuna kadar olan yırtmaçlar da bulunuyor. Elbisen hareketli, parlak ya da şifon olabilir. Özellikle şifon elbiseler çok estetik gösteriyor bu da tüyom olsun. 👠 Yırtmaçlı elbiselerde tercih deri görününümlü, taşlı stiletto ya da ince bant topuklu ayakkabı tercih edilebilir.
4. Latin dalgaları!
Balık elbiselerin vazgeçilmezidir latin dalgaları. Uzun elbiselerde çok fazla yere temas ettiğinden ilk anki cazibesini kaybedebilir. Bu sebeple bileğin 15-20 cm üstünde boyutta almakta fayda var.
Sanırım mezuniyette seçilebilecek en klasik ve rahat elbise modeli bu olabilir. 👠 Latin dalgaları bulunan elbiselerde bağcıklı topuklular, bantlı ve ipli balo ayakkabıları tercih edilmeli!
5. Dökümlü elbise!
Melek gibi durmuyor mu görseldeki? Bizi bizden aldı.
O kadar rahat ve şeker duruyor ki balodaki kişilerin seçili güzellerinden görüleceğine bu elbiseyle kesinlikle eminiz! Kumaş genellikle ince tül oluyor. Bu da rahatlıkla gezilebileceği ve daraltmayacağı anlamına geliyor. 👠 Dökümlü tarz elbiselerde şifon görünümlü ya da parlak stilettolar, taşlı bantlı ya da bağcıklı topuklular tercih edilmeli!6. Balerin elbisesi! Straplez yaka ve kalp detayının görülebilecek en şirin hali bu olabilir mi? Neden olmasın...
Balerin yaka kıyafetler genellikle çok özel günlerde tercih edilir. Bir insanın en özel günlerinden birisidir mezuniyet balosu. Ne çok abartı ne de çok sade, tam kıvamında! 👠 Balerin elbiseleri altına elbise sadeliğine göre ayakkabı seçilmeli. Parlak, taşlı stilettolar, bantlı ince topuklar en çok tercih edilenler arasındadır! Baloda olası tercih edilebilecek kıyafetler bunlardı. Dediğim gibi kıyafet değildir aslında sorun. Yüz güzelliği de önemlidir. Yüzünü kusursuz olmalıyım diyerek makyajla bir güncük için yıpratmaya değmez. Makyajının sade ve güzel olmasına da özen göstermelisin.
Mezuniyet makyajı yaparken nelere dikkat etmek gerekir?
Mezuniyet makyajı sağlıklı bir gece geçirmen için önemlidir maddeler halinde nasıl olmalı değinip yazımı bitirmek isterim😊
Mezuniyet makyajı yaparken nelere dikkat edilmeli?
Gün içerisinde eğleneceğiniz için makyaj sabitleyici spreyini sıkmayı unutma!
Çok katı ve mat makyajdan kaçın!
Biraz daha ışıltı ve aydınlatıcı kullanmaya özen göster!
Lekeler varsa ve bunları kapatmak istiyorsan kat kat fondoten sürmek gibi bir hata yapma, önce lekelerin gitmesi için CC krem ile rengi eşitle!
Makyaj sorunu da bittiyse benim yorumlarım bu kadardı. Bol bol eğlenmenizi ve gününüzü güzel geçirmenizi temenni ediyorum. Ben ve benim gibi balo yapma fırsatı bulamayan gençler için de eğlenmeyi unutmayın, iyi eğlenceler...
Öncelikle ben şunu al bunu al demeyeceğim. Vücut yapını, ten rengini, mekanı tahmin edemeyeceğim için sana önerilerim renk seçimleri üzerine daha yoğun olacak.
Kendine en çok yakışan rengi bulmak gerçekten dünyanın en zor şeylerinden bir tanesidir. Bin bir çeşit seni patlatan renk olabilir, renkli bir göze sahipsen bu seçimler genelde göz rengi patlatmaya yönelir, açık bir tene sahipsen ya da koyu bir tene sahipsen seni boğmayacak, rengi bulmak, hele birde bunu hayatının özel günlerinden bir tanesine gitmek için seçmek oldukça zor işlemlerden bir tanesidir.
Ne olursa olsun, istersen dört dörtlük bir tercih yap biri gelir üstüne bir şey döker veya bam başka aksi işler başına gelebilir. Tam da o anda senin için çok özel bir günü mutsuz geçirme, mezuniyetinde çok eğlenmen dileğiyle hadi başlayalım.
1- Renk Uyumları
Şimdi çok fazla renk olduğu için bir birine uydurmak da o kadar zor olan bir yapı, burada renk birleştirmesi yapacağız tek renk kıyafetlere burada değiş bir aşağıdaki maddede gireceğiz, peki hangi renkler bir birlerine çok uyumlu ilk ona bakalım.
1A - Beyaz: Beyaz bir elbise ilk tercihin olursa ya da elbise seçiminde, beyaz renkler çok fazla hakimse, diğer renkleri uydurmak çok basit olur, beyaz neredeyse bütün renk seçenekleriyle uyum sağlayabilecek bir renktir. Özellikle en fazla beyaz elbiseye ek bir parça kombini oluşturacaksan, tercih etmen gereken ana renkler; Mavi, kırmızı ve siyahtır. Böylece bir yandan elbise rengini boğmaya çalışırsın diğer yanda elbisedeki beyazlık koyu üst kalıplar üzerinde, aradan çok güzel bir detay oluşturabilir. ''Eğer beyaz bir elbise alacaksan, işlemeleri ya da elbisenin üzerine atılan herhangi bir renk, kendini patlatan renkler olmalı beyazı boğup hapseden tarzda olmalı bunların en başında yukarıda bahsettiğim gibi, mavi, kırmızı ve siyah renkleri geliyor.
1B - Kırmızı: Bu renge her rengi yakıştıramazsın, zor bir renk genelde uyum sağladığı renkler sınırlı sayıda beyaz renk gibi diğer renklerle çok fazla aktiflik sağlayan bir renk değil. Kırmızının en uyumlu renk çiftleri; Sarı, beyaz, yeşil, mavi ve siyahtır. Eğer aldığın elbise kırmızı çok yoğunsa ve ekstra bir renk olacaksa o renkler kesinlikle yukarıda yazanlar olmalı, aksi bir renk uymaz uymadığı gibi güzelim elbiseyi mahveder.
1C - Siyah: Bu renkte beyaz gibi, genelde çoğu renge arkadaşlık yapabilme potansiyeline sahiptir. Eğer elbisenin içinde bu renk varsa ve turuncu, pembe, salata yeşili, beyaz, kırmızı ve sarı renklerin herhangi biriyle elbise detaylandırılmışsa cidden alınabilecek en iyi renk uyum elbiselerinden bir tanesi olacaktır.
1D - Yeşil: Bu renk biraz daha cazip renklerden biri çünkü uyumu ve görüntü kalitesi, kesinlikle üst seviye özellikle yeşil ana hatlara sahip bir elbisenin, turuncu, salata yeşili, sarı, kahverengi, gri, krem, siyah ve kremsi beyaz, gibi bir yan ton yani ana hatta destek tonlarına sahip bir elbise söz konusuysa siyah elbise renk uyumuyla bire bir yarışabilecek tek renktir bana göre yeşil.
1E - Koyu Kahverengi: Bu renk bir elbise bulmak, özellikle bu renkle uyumlu başka renklere sahip bir elbise bulmak çok zordur. Çünkü uyumlu olduğu en iyi renk; Kireç sarısıdır bunun yanında, camgöbeği, nane yeşili, mor ve pembedir. Bu ton uyumlarını bulmakta baya zamanını alacaktır. Bence bu rengi tercih etmemelisin.
2- Tek Renk
Yukarıda bahsettiğimiz olay, birden fazla renk bulunduran elbiseler için ufak bir öneriydi. Şimdi sade renklere geçeceğiz, bu kısım biraz elbise seçimi konusunda, kalıplı yani ekstra başka renklerden kıyafet konusunda yardım alamayacağımız bir kısım. O yüzden tek renk kıyafet seçerken dikkat etmek gerekiyor.
I- Siyah ve Asalet
Eğer ki açık bir ten rengine sahipsen koyu bir tek renk çok yakışacaktır. Lakin koyu bir ten rengine sahipsen siyah ve benzeri renkler seni eminim ki boğacaktır. Bir mezuniyette siyah tercih etmek çoğu kişinin yaptığı bir seçimdir. Belirmek isterim ki gelen kişilerin çoğu da siyah tercih edecektir. O yüzden ben siyah yanlısı değilim, siyahı çok seviyorsan alabilirsin, zaten pekte kolay kolay birine yakışmayacak bir renk değil lakin, bence bu renk üzerine çok fazla yoğunlaşma, alacaksan da ilk maddede yazdığım gibi diğer renklerden yardım alan bir siyah elbise seçmelisin.
II- Yeşil ve Saf Güzellik
Galiba tek renk elbise seçimleri konusunda bu renk zirve. Açık alan, kapalı alan hiç fark etmez tonlarıyla direk uyum sağlar. Kendini asla ortam ışında söndürmez hele birde ten renk uyumu yakaladıysa mezuniyetin hakkını veren tek imaj rengi olabilir. Ten uyumu konusunda tonları olduğu için çok fazla sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. Özellikle yeşil bir göz rengine sahipsen kesinlikle bu rengi düşünmelisin, direk zaten gözlerini patlatır. Aksesuar uydurma konusunda bu rengin sorun çıkarma ihtimali %80 çünkü her aksesuar yeşili tamamlayamaz. Doğada var olan şeylerin minyatür aksesuarlarını kullanmak galiba en uyumlusu olacaktır. Lakin tutup da boynuna ağaç takma, daha ufak dokunuşlar işte dal görünü verilmiş veya anımsatılmış bileklik tarzı şeyler tercih etmelisin.
III- Kırmızı ve Ateş
Kırmızı en cesur renk seçimidir. Diğerlerinin aksine yeşilin aksesuar sıkıntısı ve siyahın asaletini barındıran ateşli bir renktir. İki renk arsı ve sıkıntılı bir tercih olacağı için yukarıdaki iki rengin de sorunlarının karışımı bu renkte mevcuttur. Genelde çok nadir insan bu riske girer çünkü hiç yakışmama gibi bir durum söz konusu olabiliyor bazen. ya da tam ton tutmuyor ve aslında güzel tasarlanmış bir elbise kırmızının sönük tonu ya da çok fazla canlı tonu tercih edildiği için, elbise ölüyor maalesef. Bu sebeple bu rengi de çok fazla önermiyorum, lakin çok güzel tasarlanmış ve renk tonu güzel bir kırmızı elbise bulursan kaçırma, kalan aksesuarlar mat siyah seçildiği taktirde çok farklı bir görünüm elde edeceğinden eminim.
Özel
Elbise alınır bulunur ya da diktirilir. Satış kısmında çok fazla hile dönen bir kategori, özellikle diktirme konusunda, diken kişinin deneme yerlerinde elbise sana %99 uyum sağlar, nedeni ise yukarıda patlayan spot ışıklarıdır. Başka bir ortama geçtiğin zaman elbise direk sönecektir. Satın alma işlemi internet üzerinden olacaksa da, fotoğraflara pek aldanmamak gerekir. Orada da satış hilesi sıklıkla döner elbise yapay malzemeler ya da arka planla çok fazla canlandırılır ve fotoğrafı çekilir. Kargo eline ulaştığı zaman hüsrana uğrama duru olası bir durumdur. O yüzden bence güvenilir, böyle samimi olan bu işlerden çok fazla anlayan bir tasarım okumuş ya da küçük bir mağazası olan yerlere diktirmek çok daha mantıklıdır. Elbette ki elbiseler mekana göre bir miktar söner ya da daha güzel gözükür işte bu işi iyi yapan biri mutlaka bunların hepsini düşünür. Öyle şunu al bunu giy kısmına ben girmedim, aslında doğru da değil bana göre bu tip özel günlerde giyilecek elbiselere karşı öneriler bence renk ve uyumları hakkında yapılmalı düşüncesindeyim belki yanlış düşünüyorumdur bilmiyorum tasarımcı ya da moda ikonu değilim.
Ben yazarken cidden çok eğlendim, umarım sende okurken eğlenirsin, gittiğin mezuniyette eğlenmene bak, hiç bir şeyin canını sıkmasına izin verme, özel anlar insanın başına çok fazla sık gelmez tadını çıkar.Başarılarının devamını dilerim, _Slash_.
Öncelikle konuyu mezuniyetten ayrı düşünerek başla işe. Sen nesin? Nasıl birisin? Vücut tipin nedir? İlk işin bu soruları cevaplamak. Gel beraberce maddeler halinde cevaplayalım!
Mezuniyet Elbiseni Nasıl Seçmelisin?
Vücut Tipleri ve Bu Doğrultuda Yapılması Gerekenler
1- Dikdörtgen Vücut Tipi
Ufak göğüsler, belirsiz bel ve kıvrımlar, düz kalçalar ve kalça hizasında omuzlar. İşte bu vücut dikdörtgen vücut olarak adlandırılıyor. Bu vücut tipine sahip isen yapman ve yapmaman gereken şeyler var, tabi istiyorsan yapadabilirsin :)
Odaklanman Gereken Hususlar:
Bel kıvrımlarını belirginleştirecek giysiler tercih etmek
Bunları birleştirince zihnimde beliren elbise; Empire bel, açık kollar, ve bacaklara dikkat çekecek bir yırtmaç. Fikir edinmen açısından üç resimlik bir minik kolaj bırakıyorum.
2- Üçgen Vücut Tipi ( her ne kadar nefret etsem de bu isimden"armut" vücut olarak da bilinir, armut nedir ama yahu… )
Dar omuzlar, ince bir bel ve geniş kalçalar. Vücut daha kıvrımlıdır dikdörtgen ile kıyaslayınca.
Bu vücut tipinde olması/olmaması gerekenleri de sıralayalım.
Dedim ya incecik bir bel söz konusu, öyleyse o vurgulanmalı.
Dalgalı kol detayları ya da kolları açık ve omuz detaylı üstler.
Yüksek bel!
Parlak renkli üstler!
Uzak Durman Gerekenler:
Düşük bel
Verev kesim
Düz etekler
Dar pantolonlar
Kalça ve bacak detayları geniş parçalar
Bunları birleştirince zihnimde beliren elbise; Empire bel, açık kollar, ve bacaklara dikkat çekecek bir yırtmaç. Fikir edinmen açısından üç resimlik bir minik kolaj daha (*) bırakıyorum.
3- Elma Vücut Tipi
Omuzlar geniş, göğüsler dolgun ve büyük, kalınca bir bel ve düz kalçalar ise bahsi geçen, evet, bu elma vücut tipi. Bel, kalça ve basen kalınlığı neredeyse aynıdır aslında.
Peki neler yapmalı neler yapmamalısın?
Gövdeni daha uzun göster.
Göğüs kısmı ve bacaklara dikkat çekmeye çalış.
Detaylı ve parçalı giysiler tercih edilesidir, gövde genişliğini kamufle edeceklerdir. bkz!
V yakalar göğüsleri ön plana çıkarmaya yardımcı olacaktır, bunu da gözden kaçırma.
Uzak Durman Gerekenler: Yüksek bel Süslü, kabartmalı bel detayları Fırfırlar Omuz kabarıklıkları, pofuduk omuzlar yasak!
Bunları birleştirince zihnimde beliren elbise; Empire bel burada geçerli aslında, sargılar, verev kesimler tatlı seçenekler, biraz da v yaka, oldu da bitti. Al bakalım bu da elma vücut kolajımız!
4-Kum Saati Vücut Tipi
Omuzlar ve kalçaların genişliği uyumlu, göğüsler dolgun, bel ince ve bacak şekli ideal. İşte bu kum saati. Zaten adından belli değil mi? Bu vücut tipindeysen, rahatsın. Zira neredeyse tüm markaların ideal vücudu bu. Ne giymek istiyorsan giyersin.
Peki neler yapmalı neler yapmamalısın?
Öncelikle vücut hatların bu kadar güzel bir orana sahipken, onları öne çıkarmalısın.
Göğüs kısmı, bel, bacaklar, gerçi hiçbir farkı yok, vücudunun herhangi bir yerine dikkat çekebilirsin. Dedim ya, en özgür vücut tipi bu.
Uzak Durman Gerekenler:
Düşük bel asla! Bel inceliğini ortadan tamamen görünmez kılar.
Empire kesim de yasak!
Yakanı gırtlağına kadar örtme.
Ve lütfen dümdüz, kabartmalı ve saçaklı üstlerden uzak dur.
Bunları birleştirince zihnimde beliren elbise; En özgür vücut tipi olduğunu söylemiş miydim? Evet, evet söylemiştim. Sadece yukarıda saydıklarımdan uzak dur, bu yeterli. Karşında zamana hükmeden kadınlar kolajımız!
Deniz kızları!
Buraya kadar inceledik beraberce vücut tiplerini ve bunların daha şık görünebileceği elbise çeşitlerini.
Elbette bunları belli başlı kuralları takip ederek, ki bence gözden kaçırdıklarım olmadı ise hepsini yazdım, çeşitlendirebilirsin. Daha uzun, daha kısa, daha açık ya da daha kapalı modeller belirleyebilirsin.
Unutmadan, malum mevsim yaz, daha cıvıl cıvıl renkler tercih etmeni tavsiye ederim. Ten rengini, saçlarını ve gözlerini hesaba katarak uygun rengi bulacağına inanıyorum. Modaya da uyayım dersen senenin modası olan renkleri senin için alta bırakıyorum.
2021 Yılının Renk Trendleri
Turuncu
Yumuşak Gri
Altın
Pudra Pembesi
Açık Sarı Tonları
Pas Rengi
Gök Mavisi
Yeşil
İşte böyle sevgili KScan. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden iyi eğlenceler, güzel bir mezuniyet olması dileği ile! ☺
Okul kapanmaya yakınken bir çok öğrencinin de mezuniyet töreni yaklaşıyor. Aksam veya öğlen şık bir kafe veya restoranda bir mezuniyet töreni kutlaması yapmak her mezunun hakkıdır. Bir de bunun hazırlanması var hem şık olmak gerekir hem oyun oynarken rahat olmak gerekir.
Bütçeni belirle
Türkiye'de artık her bütçeye ait balo kiyafeti ya bulmak mümkün. Bütçeniz çok fazla yoksa veya tek gecelik bir abiye , balo elbisesi almak istiyorsanız sizlere önerim 2. El abiye elbise satan sitelere bakmanız olacaktır. İkinci el kıyafetlerde bütçenize uygun bir parça bulabilirsiniz veya online alışverişlerin indirim fırsatlarını takip ederek beğendiğiniz balo kıyafetini yarı fiyatına alabilirsiniz.
Nasıl bir model arıyorsunuz
Uzun mu?
Kısa mı?
Dekolteli mi?
Dekoltesiz mi?
İlk önce karar verin uzun bir balo elbisesi mi ariyorsunuz yoksa kısa bir balo elbisesi mi arıyorsunuz. Bunun cevabını verdikten sonra aradığınız elbisenin dekoltesi içinde bir karar vermeniz gerekir. Bacak dekoltesi mi? , Göğüs dekoltesi mi?, Bel dekoltesi mi? Veya hiç bir dekolte istemiyor musunuz? Benim önerim taşlı, tüylü abartılı ve ağır elbiselerden uzak durmalısınız. Nedeni balo da içersinde rahat etmeyeceğiniz bir şey giymek sizin rahatsız edici olabilir.
Ten rengine uygun renk seçimi
Bu senin renk modası pastel tonları olduğunu duymuştum. Buz mavisi, toz pembe, pudra pembesi, pastel sarısı gibi renkler bu sene modadır. Eğer esmer ve koyu tenli biriyseniz sizlere önerim pastel sarı olabilir, sarışın veya açık tenli biriyseniz koyu pastel renkleri tercih edebilirsiniz.
Işıltılar olsun istiyorsanız buraya
İçinizdeki ışığı baloda yansıtmak istiyorsanız veya balo da dikkat çekici olmak istiyorsanız payetli elbiseler bu senenin modasıdır. Kendinden parlak kumaşlar ve payetler gece fotoğraflarda da çok hoş gözükecektir.
Kısa elbise önerim
Herkesin zevkleri farklıdır bu nedenle senin hangisini beğenip beğenmiyeceğini bilemem bu nedenle senin tarzından ziyade biraz kendi beğendiklerimi paylaşmak istedim umarım begenirsin.
Uzun elbise önerim
Ben uzun elbiselerde saten kumaşı çok yakıştırıyorum bu nedenle uzun saten yırtmaçlı bir elbise sizi çok şık yapabilir.
Ayakkabı seçimi
Muhtemelen bütün gün ayakta olacağınız için rahat bir ayakkabı tercih etmelisiniz. Mezuniyet için öncelik rahatlıktan çok şıklık olduğundan ötürü topuklu bir ayakkabı giymek şarttır. Alacağınız ten rengi veya siyah topuklu ayakkabı muhtemelen bütün kombinlerize uyacaktır. Çok fazla uzun tercih etmek istemiyorsanız 3-6 cm arası topuk tercih edebilirsiniz. Sizin için hem rahat hem şık olacaktır.
Takı seçimi
Elbiseniz tamamlayacak bir takı şart bu nedenle çok fazla abartı kaçmadan küçük ama şık takılar tercih edebilirsiniz.
Öncelikle merhaba sorunu beğendim. Mezuniyet en güzel andır ve özel bir gündür olabildiğince şık zarif bir o kadarda gösterişli olman gerek yani ben buradayım demelisin ve bakan bir daha bakmalı. Bana güvenebilirsin lisede 3 yıl moda tasarım okudum ve çok iyi bir yerde staj yaptım belli bir hakimiyetim var. önce sana yakışan renkleri belirlemelisin örneğin esmerlerde siyah, beyaz, bordo, nude tonlar aşırı şık duruyor sarışınlarda kırmızı, metalik renkler, kobalt mavisi, deve tüyü , zümrüt yeşili, siyah ve beyaz da olabilir.. gelelim nasıl bir tarz olmasına ne aşırı derecede açık ne de aşırı derecede kapalı olmalı eğer kapalı bir arkadaşımızsan güzel uzun elbiseler çok başörtünü de ona göre ayarlayabilirsin ama aynı renk olmasın bence birbirini boğabilir. açık bir arkadaşımızsan midi boy dediğimiz dizin biraz altında elbise özellikle dantelliyse efsane olur ben lise mezuniyetimdeki elbisemi kendim dikmiştim siyah kayık yaka dizimin 2-3 parmak üzerinde astarı dizime kadarda tülü vardı ve herkes bayılmıştı kime yakışmaz ki.. veya mini boy bir elbise de tercih edebilirsin düğüne gider gibi değil de daha çok bir davete gider gibi giyinmelisin ama allı pullu abiye her tarafı taş içinde olan elbiselerde uzak dur.. aşağıda sana bir kaç detaydan bahsedeceğim Mezuniyet günü Elbiseleriniz ile bolca Aksesuar kullanabilirsin Yine de payetler, çıtçıtlar veya diğer unsurlarla süslenmiş bir Elbiseyi tercih ettiğinizde aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisin Işıltılı ayakkabılarla eşleştirilmiş ışıltılı bir Mezuniyet Kostümü, ışıltılı bir abartı olabilir. En etkili taktik, ya nötr bir kostüm ve gerçekten bariz bir ayakkabı ile ısrar etmek ya da tam tersi olmalıdır. Mezuniyet Elbiseni kısa tercih edeceksen omuzlarının üzerine Şık Hırka tercih edebilir, Kadınsı bir Hırka veya iyi bir ceket kullanabilirsin. Son olarak, en az olmasa da, görünümü tamamlamak için etkileyici bir makyaj seçin.
Öncelikle bu zorlu ve kötü pandemi sürecinde okulunu tamamlayıp mezun olduğun için tebrik ederim.
Liseden mi Üniversiteden mi mezun oluyorsun?
Fakat genel olarak mezuniyet etkinliklerinde, çok hareketli olunduğu için seni zorlamayacak elbise ve ayakkabı seçmeni öneririm. Diğer türlüsünde eteğim açılmasın, göğsüm gözükmesin, ayağım acımasın vs. diyecek ve ortamdaki hareketli eğlenceye katılamayacaksın.
Tabi esmer misin? Yoksa sarışın mısın? onu da bilemediğimiz için bu da giyeceğin kıyafet için çok önemli bir unsur.
Bir kaç örnek paylaşıyorum umarım fikir oluşturabilir senin için.
TRENDYOLMİLLA Çok Renkli Yaka Detaylı Abiye & Mezuniyet Elbisesi TPRSS21AE0168 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL JAHR MARC Metalik Gümüş Kare Yaka Hologram Elbise Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
Ben olsam senin yeeindeyerinde siyah dizime kadae ya da çok az kısa da olabilir saçlarımı açarım hafif dalgalıysa öyle bırakırım hafif makyaj küpemi takıp güzel hoş parfümümü sıkarım tabi senin fiziksel yapını yüzünü bilmediğim için nasıl tonda makyaj nasıl elbise olur bilemem ama zayıfsan ya da ortatsan elbise tercihim siyah deme sebebim daha zarif durur siyah kızlarda ondan öyke dedim kendime gmre dedim burada insan nw derse desin herkes senin nasıl ne yakışacağını bilemez balım en iyisi kendine ne yakışanı sen bikdiğin iiçi kendi karar vermen daha doğru ama tabi senin kararın:)
Belki abartı olacak ama bir içim su 💙Pembeli çiçekli tatlik bir elbiseKirazı anımsatan yaz elbisesiii
Bazı elbiseler buldum fotoğraflarını koydum. Ama bence bu mezuniyet çokta gerekli bir şey değil. Tamamen masraf ve ortamla ilgili. Herkesin fiziğini göstermeye geldiği bir yarışma gibi geliyor bana 🌸
Ben lisede okuduğum dönemde mi yüzünüz partisine gitmedim daha sonra Anadolu üniversitesi açıköğretim fakültesi üzerine üniversite bitirdim yani herhangi bir mezuniyet töreni gitmediğim için bu konuda detaylı bir bilgi sahibi değilim ama önemli olan insan kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle yapması daha doğru olacaktır.
Siyah yalın guzel bir elbise altinada siyah topuklu abarti olmamak kaydiyla biraz makyaj ve siyah canta seni tamamlar bence aksesuar yuzuk vsde kullanabilirsin
Anladim seni ben zaten uzun bir elbise giyersin elbise secimi onemli hanim hanimcik elbiseler var hem zarif hem sirin ve guzel gosteren simdiden ayarlamaya calis unutma sadelik herzaman iyidir seni farkli kilar
Bana göre mezuniyette düğün makyajı, abiye saç ve aşırı abiye kıyafetlerden kaçınılmalıdır. Genç insanlar oldukları için, içinde rahat edebilecekleri, hafif kıyafetler tercih etmelerini öneriyorum. Sonuçta düğüne gidilmediği için aşırılıklardan uzak durulmalı. Ayrıca sade olmaya çalışırken, sıkıcı olmamak lazım.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Siyah beyaz benekli mini bir elbise düşündüm ama şıkta duruyor şu an acaba rahat edemezsem diyorum kendi kendime güzel bir günü maffetmemek lazım makyajimda belli zaten rimel ruj
Şöyle güzel uzun bir elbise + birde çok derin olmayan bacak yırtmacı , ya da daha sevimli bir yapın varsa kısa sıfır kollu bir elbise de olabilir ama en güzeli Şık bir tulum çünkü mezuniyet kudurmak , eğlenmek , içki içmek , dans etmek demek ve böyle bir ortamda olabildiğince rahatlığı ve şık olur
Lise mezuniyeti ise çok kadınsı kıyafet tercih etmemelisin. Zümrüt yeşili, lila rengi tarzında daha cıvıl cıvıl renkler hoş olabilir. Üniversite mezuniyeti ise sade ince askılı mini elbise ve kırmızı ruj güzel olabilir. Ya da sırt dekolteli herhangi bir elbise şık olur. Makyajı ve saçı abartmamanı öneririm. Kizlar genelde abartıyor ve komik görünüyor gerçekten. Sade bir makyaj, hafif dalgalı topuz güzel duracaktır.
Merhabalar, kabarık modeller artık demedi oldu bu yüzden daha sade ama şık elbiseler tercih edebilirsin. ☺️ Saç ve ten rengine çok yakışacağını düşündüğüm elbisenin linkini buraya bırakıyorum: https://www.instagram.com/p/COauQfClBTK/?utm_medium=copy_link
Ben olsam tüllü bir şey seçerdim. ayakkabı ve çantayla aynı renk olmayacak bir elbise olmalı. göğüs dekoltesi yerine sırt dekolsesi veya omuz dekoltesi seçerdim çünkü mezuniyet boyunca kıyafetimi çekiştirmekle uğraşmamak için. Göbekliysen dar bir elbise tercih etme, değilsen serbestsin.
İki tane menzuniyete katıldım. İkisinde de kadınların giyimini beğenmedim. Özel günleri siz kadınlar hiç beceremiyorsunuz. Abartı makyaj, tene uygun olmayan elbise, uyumsuz saç stili ve dahası...
Bence sade uzun ince askılı ve hafif yırtmacı olan bir elbise ya da prenses model bir elbise olabilir ama elbise giymek zorunda değilsin palazzo pantolon ve blazer ceket giyebilirsin ama renkleri canlı ve yaz renkleri olsun
Ennn sevdiğim konu kıyafet seçimi mezuniyette sana önerim kabarık birşey ya da uzun birşey alma çünkü cübbenin altında kötü duruyor yaşına uygun giyin 30 40 yaş elbiseleri giyip gidenler var ne mezuniyeti lise üni ortaokul?
Pazardan rengarenk şalvar al. Üstüne replika 20 si bir yerde işlemeli abiye al. Altına kadife parlak topuklu ayakkabı al. Mezuniyetin serefine Halay çekeceksin onlarla. Zilgit atacaksin. Kafa numaranida öğrenmeyi unutma.
İdeal renkler; saks mavisi, ateş kırmızısı, morun tonlarıdır. Koyu ten rengine sahipseniz, tercihiniz açık renk tonları olmalı. Menekşe mavisi, yağ yeşili, pudra pembesi alternatif olabilir.
Ben de geçtiğimiz ay bayağı araştırdım, en güzel mezuniyet elbiseleri genelde sade ama şık parçalardan çıkıyor. Özellikle saten kumaşlar, pastel tonlar ve minimal detaylar bu yıl bayağı trend. Vücut tipine uygun bir model seçersen hem rahat edersin hem de çok şık görünürsün. Uzun elbiselerde yırtmaçlı modeller güzel duruyor, kısa elbiselerde de dantel ya da fırfır detayları ön planda.
Çok abartılı olmasın. Sade ama ben buradayım diyen elbiseler var.Önemli olan elbisenin güzelliği değil sana yakışanı giymen. Sana çok yakışan bir elbise olduğunda zaten parlayacaksındır.Önemli olan bütünüyle güzel olmak. Elbiselerin çoğu zaten güzeldir. Sana gerçekten yakışacak olanı giymeni tavsiye ederim.
Benim mevzuyetim 2 sene öncedeydi gri ve siyah renklerinde parlak çizgili bir tulum ve hafif dalgalı açık bıraktığım saç şeklim. Ama baloda daha güzel giyinmiştim
Bence çok fazla tercih edilmicek bi renk seç çoğu kişiler siyah ve kırmızı tercih edecektir. Sade ama çok fazla tercih edilen renklerdi kullanmadan göz alıcı zarif bi şekilde kombin yapabilirsin. :)
Benim menzuniyet elbisem düz siyah ama şık bişeydi. Bilemiyorum kendi tarzına uygun ama abartılı bişey olmasın.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende çok tatlı bir mezuniyet elbisesi var mini siyah tek kol etek kısmı tül kız kardeşime almıstım bedeni uymadı bende evde sakladım düşünürsen gönderebilirim :)
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok teşekkür ederim 🙏 birgün yakınınızda elbiseye ihtiyacı olan birine hediye edersiniz düşünmeniz yeterli
Bravo valla doğru tespit :D geçen gün Trendyol da tayt bakıyorum 20 TL lik dandirik tayt için 10 k değerlendirme yapmışlardı. Hayır ben hayatımda bir ürün için öyle değerlendirme görmedim :D Hemcinslerim için inanılmaz önemli birsey mezuniyet içinde giyilebilir :D
Hahaha :D Ya aklıma o yorum yapan kadınlar geldi taytı giyip al yırtıldı, 2 giymede bollasti, tiftiklendi buna mi 20 TL verdik diye bide yüzlerce foto atmışlar :D hayat memat meselesi sanki ya bide isyanda bulunup geri iadede edemiyoruz 20 TL olduğu için.. Haram zehir zıkkım olsun demişler. O yüzden lütfen rica ediyorum mezuniyet taytinizi kaliteli seçin böyle şeylere maruz kalmanızı istemeyiz :D
Eğer kadın olsaydım tayt alırken 20 liralık tayt alıpda yolda delinip rezil olmazdım. Basardım parası neyse 50-100-150 en iyisini alırdım. 20 liraya alınan tayttan 150 liralık performans beklenemez abi 😂😂
İki tip elbise arasındaki belki en belirgin olan fark, takım elbiselerde kravat tercih edilirken, smokinlerde papyon kullanımıdır. Smokin, özellikle ülkemizde düğünlerde oldukça fazla tercih ediliyor.
Smokinin yaka kısmı ikiye ayrılıyor. Bunlar kruvaze yaka ve şal yaka olarak iki kısma ayrılırlar.
Smokin ve takım elbise arasındaki farkı biliyorum. Fakat sıkıntı şu ki bugüne değin o kadar kişinin mezuniyetine gittim daha smokin giyen bir kişi bile görmedim. Genellikle damatlar takım diye smokin giyiyor hepsi bu. Fakat canın ne istiyorsa onu giymekte özgürsün. Bu arada pp için sağol o Atamın karizmatikliği.
Sade giyin fazla abartıp da gereksizce şaşalı görünme , saadelik en büyük zerafettir. beyaz , siyah veya eflatun reklerini seçebilirsin, yerinde makyaj ve sade aksesuarla harika görünebilirsin :) ayakkabı seçimine sana bırakıyorum :)
Kesinlikle doğal makyaj doğal ten abartidan uzak uzun elbiselerden de ayrıca uzak durun bence mini cici bici kız havaları zarif ve şık olun. Tercihen siyah kirmizi mavi tonları kullanın.
Kırmızı elbise giy yeter (uzunluğu diz boyu ya da 2-3 santim yukarısı olsun) birde saçların kahkullüyse tadından yenmezsin değilse düz yap kıvırcıksan taparlar 😀
Bzmde bu seneydi gözüm kanadı resmen suratlarını simli badana boyasına bandırıp çıkarmışlar elbiseler desen gelinlik gbi ama şu ince askılı düz dize kadar elbiselere bayılıyorum