Geçen kıyafetler konu açıldı, baya da bir hararetli konuşma geçti. Erkek arkadaşıma giyinmeyi bilmiyorsun, zevksizsin dedim bunu hakaret olarak algılamış benimle konuşmuyor :D Ne yani zevksiz olduğunu söylemem hakaret mi, siz böyle bir şeyi hakaret olarak mı algılarsınız?
Sevgilime giyinmeyi bilmiyorsun dedim hakaret olarak algılamış, zevksiz olduğunu söylemem hakaret mi?
Herkesin ağzına sakız olmuş empati kelimesi ama çoğumuz anlamını bilmeden kullanıyoruz sanırım. Kime sorsan empati kurarım, kendimi karşı tarafın yerine koyup konuşurum diyor ama uygulamaya gelince yok maalesef. Yaptığınız hatanın farkına bile varamamış olmanız ne kadar üzücü. Konuşurken bir yandan da ağzımızdan çıkanı kulağımızın duyması gerekiyor. Zevksiz dediğiniz için üzülmemiştir. Üzüldüğü nokta ona karşı özensiz, umursamaz davranmanız olmuştur. O size iğrenç kokuyorsun dese ne hissedersiniz?
Belki de o giyindiklerini çok severek ve heves ederek almıştı. Bence dürüstlük önemli bir şey ama bunu direk kimsenin yüzüne vurmamalısınız. Şimdi düşün erkek arkadaşın sana zevksizsin dese hoşuna gidermiydi. Hiç kimsenin hoşuna gitmez. Onu olduğu gibi kabul etmen beğendiklerine saygı duyman gerekir. Belki de üzüldüğü bozulduğu budur. Ben bu kızı olduğu gibi kabull ediyorum ama o bende kusur buluyor acaba artık beni beğen miyormu gibi düşüncelere girmiş olabilir. Her halükar da özür dile ve affettir kendini hata yapmışsın. Belki istemeden oldu veya o çok abarttı belki de senin de suçun yoktur. Umarım probleminiz çözülür.
Çünkü hakaret etmişsin. Ayrıca kime göre zevksiz neye göre zevksiz. Belki de kötü giyinen sensin başkalarına göre? Düzgünce söyleyebilirdin şu tarz kıyafetler sana daha çok yakışır vs. Patavatsız patavatsız konuşup bir de kendinizi haklı çıkartmaya çalışıyorsunuz.
Hakaret olarak algılamam ama söyleyiş biçimi önemlidir. Sen kırıcı biçimde söylemişsindir o da kırılmıştır ister istemez. Giyim zevkleri farklıdır insanların ayrıca giyinmeyi biliyorsun bence yanlış bir cümle. Bunun yerine sevgiline bence bu kıyafetler sana uygun değil şu tarz giyimsen daha güzel olur hoşuma gider demeliydin.
Bende olsam küser konuşmazdım. Bunu yüzüne söylemek yerine 2-3 parça kıyafet hediye et sevgiline. Bende sevgilimin tarzını sevmiyorum mesela kırmızı çizgili tuhaf gömlekler giyiyor. Alışverişe beraber gidin sen seçtiklerini ona göster o da hoşuna giderse alın bence 😊
Üzülmüştür ve ne tepki vereceğini bilemediği için seninle konuşmuyor olabilir, çünkü ne arkadaş çevresi nede ailesinin onun kıyafetleriyle ilgii bir yorum yapmamış ve bunu ilk önce sevdiği kişiden duyması onu etkilemiş olabilir. Özür dilersen ya da üzgün olduğunu söylersen seni affedeceğini düşünüyorum. Ve aranız düzeldikten sonra konuyu kapatmanızı önermem, az da olsa o konu ile ilgili konuşup giyim tarzını değiştirmesini isteyebilirsin. Ama bunu yaparken ona yardımcı olmayı unutma
Doğruları söylemek iyidir. Kabul eder etmez o onun problemidir. Bir insanı eleştirmek ve yanlışlarını söylemek onun kendisine çeki düzen vermesini kolaylaştırmaktır. Ama yapar yamaz onun problemi. Sen söyle. Alınsın, darılsın, gücensin. Ne istiyor yani? Yalancıktan "Ah çok yakışıklısın" Demeni falan mı? Yalanlarla insanları poh pohlamayın. Sonra tepenize çıkar, indiremezsiniz.
Söylemek var söylemek var dan diye patavatsiz bir şekilde soyledi isen ham maddeleri odun da olsa insan ennihayetinde kırılır ayrıca begenmiyorsan sen bir kaç parça bir şey al styling yap çocuğa ne var benim eşim iyi giyinir buna ragmen alisverise çıktım da ona da alırım yeni trendlerden tarzına uygun bir kaç parca yani tarz yapın beraber ne var bunda sende bir kaç şeyi değiştir kendinde onun istediği şekilde kırılmasın beni beğenmiyor diye
Hayır. Karşındaki erkek arkadaşın bence egolu biri. Genelde kendi özgüveni olmayan erkekler böyle aşırı tepki veriyor... Tabi söyleyiş tarzıda cok önemli... Direk söylemek yerine beraber alısverişe cıkmayı teklif edebilirsin, alısveriste ayy askım sen bunu çok beğenirsin aynı senin güzel zevkine göre deyip begendiklerini aldırırsın ya da begendiğin tarzda bi kıyafet hediye edebilirsin... en zeki kadın kendi düşüncesini erkeğe aynı erkeğin düşüncesi gibi yaptırandır😃
üslup var üslup var tavsiye verici nitelikte konuşsan böyle olmazdı veya kendi zevklerine göre beğendiğin kıyafetlerin fotolarını ona yolla onun da kafasına yatarsa onaylar zaten
Kime göre zevksiz, neye göre zevksiz? Adam senin tarzında giymiyor diye zevksiz kalıbına girmiyor. Ben olsam madem beni olduğum gibi kabul etmiyorsun aha kapı şurada diyerek çıkışı gösterirdim sana. Sonuçta sen onun giyim tarzı ile sevgili değilsin.
Hakaret olarak algılamazdım ama üzülürdüm, daha nazik bir şekilde ifade etmeye çalışırdım. Hararetli bir konuşmaysa o anki ruh haliyle kırılmış olabilir, Aynı cümleyi kendisi senin için kullansa nasıl hissederdin ve tepkin ne olurdu?
Söyleme tarzın yanlış. Seninle bi gün alışveriş yapmak istiyorum deyip kendine alırken ona da örnek bir kombin seçebilirdin. Böylece onu kırmamış olurdun. İnsanları kırmayı bırakın, kötü bir özellik.
lönk diye de söylenmez ki yahu böyle şeyler 😀 bende kendimi dobra sanardım bir de benim burcuma patavatsız denir hiç alakası bile yok ben beğenmediğim şeyleri böyle söyleyemem mesela 😀 en fazla tavrımla belli ederim
Her doğru her yerde söylenmez yani insanın yüzüne karşı direk sen giyinmeyi bilmiyorsun dersen tepkiyle karşılaşırsın ama mesela güzel tarz da bir kıyafet bulup bu sana çok yakışıyor dersen değerine değer katarsın 😊
Hakaret eder gibi söylemişsin ve oda doğru algılamış.. Empati yapsan anlardın. Ama anlayışlı biri olsan zaten bunu uygun bir dil ile söylemeyi tercih ederdin..
Sevgiline "giyinmeyi bilmiyorsun zevksizsin" derken ona karşı tavrın nasıldı Şimdi eğri oturup doğru konuşalım, dost acı söyleyen değil, acıyı tatlı söyleyebilendir.
adama resmen pskolojik şiddet uygulamıssın beğenmiyorsan tarzını neden oldun sevgili oldun diye sormazlar mı insanı siz kadın milleti harbiden çok tehlikelisiniz
Tabiki hakaret sayılır bende olsam kinlenirim beğenmiyosan hadi ordan git derim direk biraz naif olmayı öğrenin sizi seven adam veya seven ladın var karşınızda başkası dese sinirlenir ama sevdiği insan derse kırılır insan zoruna gider yobaz olmayın okadar...
Farkeder mi? Nazik konuşmaya çalışıyorum fakat çok zor. Tüm hata elemanda, %100 tecrüme dayanarak söylüyorum. Bana gelse bu pembeli ömrü boyu unutmaz beni.
Onu sevmediğinin kanıtı bu işte sevseydin kırıcı olmazdın her haline razı olurdun sizin gibiler sadece sevgili olmak için sevgili oluyorsunuz iticisiniz.
Onunla sevgili olurken ayni tarzda ise böyle kabul ettiysen ceneni kapatman gerek eger sonradan degistiyse tarzi ve hosuna gitmediyse nezaketle hos bi tarz gösterip bu sana cok yakisir gibisinden söyleyebilirdin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok kırıcı olmuş keşke söyleyeceklerini önceden düşünüp söylesen çünkü hâlâ hatanin farkında değilsin
Aslında hakaret değil sadece bi gerçek ama daha yavaş yavaş söylersen hem ilişkin bozulmaz hem de erkek arkadaşın küsmez şimdilik sevgilinin küsmesiyle ilgili bir şey yapma çünkü şu an ne yaparsan yap alınacaktır
Yani onu diyeceğine sevgilim şunu giy bunu giy daha güzel olur diye diye adamı giyindermeyi düşünebilirdin evet öyle yüzüne direkt zevksizsin demen kırıcı olur. Yani adamın senle konuşmaması gayet normal.
Bazen bazı seyleri acık söylemek gerekiyor mıy mıy etmemek gerekiyor ama kıyafet konusunda birsey diyemem imkanı vardır ya da yoktur bilemem bunu yumuşak bir sekilde söyleyebilirdin
Söyleme şekline bağlı. Sen yanlış ifade etmişte olabilirsin. O yanlış anlamış ta olabilir. Diğer bir nokta onu bilerek kabul etmesin mi? Görmeden mi beğendin?