Zayıf kadınlar candır, kandır. Birtanedir onlar.
Sabah sadece salata yiyin, öglen bir yumurta, akşam kepekli ekmek.
Zayıflayın. Kupkuru olun. Sizi gören manken gibisiniz desin.
Çok doğru yoldasınız, emin olun.
Mankenler dediğiniz gibi ürün tanıtımlarının birer parcasi, ve tanıtilan üründe kadın bedeninin asla ön planda olmamasi gerekiyor.
Ne yazik ki ekranlarda uzun boy ve bacaklar, pürüzsüz parlak bir vücut, dekolteli giysiler ve çekici pozları gören bazı hemcinslerim bu şoplanmış görüntülere hayran olup "ideal!" fiziğe ulaşmak için sağlıksız diyetler yapıyorlar.
Sadece sıvı gıda ile beslenen , belirli seyleri asla yemeyen, hatta yemek yedikten sonra parmağıyla kusanlar dahi var.
Fakat ekranlarda boy gösteren bu mankenlerin vücutlarını korumak adına çoğunun sağlıklı olmadıklarına eminim.
İşlerinin bir parçası olan vücut ölçülerini korumak adına defilelerden iki üç hafta öncesinde genelde şok detokslar ve diyetler uyguluyorlar.
Bu ölçülerde değişiklik olmaması adına bunu takıntı yapan bazı mankenlerin sonu anoreksiya nevrozaya kadar gidiyor.
Hatta ki halk dilinde manken hastalığı diye tabir edilen bu hastalıktan hayatını kaybeden mankenler dahi var.
Hemcinslerime sesleniyorum:
Anada sarkık bir göbek ve selülitli bacaklar görmek istemeyebilirsiniz.
(Bu halinden memnun olanlara asla sözüm yok)
O zaman yapılacak şey boyunuza göre sağlıkli ideal kiloda olmanız.
Bunun için vücut kitle indeksi hesaplayarak , daha sonra beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek başlayabilirsiniz.
Bol su içip, sağlıklı beslenip, paketli gidalardan mümkün olduğunca uzak kaldığımizda ve sporu hayatımıza dahil edebildiğimizde çok daha mutlu hissedeceksiniz kendinizi. Elinize mezura alıp şu "ideal ölçüler"e ulaşmak için işkence çektiğinizde değil...
Katılıyorum manken olman 0 yağ oranı demek ve çok sağlıksız Bella Hadid padyuma çıkmadan 10 gün öncesine katı gıdayı bırakıp sadece sıvı gıda tükettiğinden bahsetmişti. Çağla şiker 20 yıldır tatlı hiçbir şey tüketmediğinden bahsetmişti. Kimisi yemek yedikten sonra kusmaya çalışıyor. Eleştirme bence bu çabaya şapka çıkarılır 🙃 bence kadına yakışan kilo, boykilo indeksine göre ideal kilo olmalı
Her eleştri mutlaka bir kesimi rahatsız eder. Ben bu tür yazmayacaktım diye yeminliydim ama duramıyorum işte. Elimde değil. Kendini frenlemek yazanların elinde olsaydı içeriye bu kadar yazar girmezdi.
Tabiki arada bir iki tane kilo alamayanlar incinecek ama ölüp gideceğimiz bir dünyada mutfak kültürümüzün medyanın iğrenç algılarıyla bozmalarınada razı değilim.
Aslında zayıflık takıntısına ve diyet çılgınlığına artı zayıflama ilaçlarına çok kolay saldırabiliyorum çünkü zayıflar hallerinden oldukça memnunlar. Pek incinmiyirlar. Bir ikisi incinse bile umrumda değil çünkü ortada çok daha bir soruna eleştri var. Teşekkürler.
Metinin başını okurken bu mantıklılık bu siteye fazla diye düşünüyordum ta ki sonuna gelene kadar yok 100 kilo olun bilmem ne önemli olan güzel olmak değil sağlıklı olmak ha yinede beğendim mi beğendim yazını soruların vs güzel buradaki amaç seni kötülemek değil yanlışını söylemek
Hahahahahaha ya yanlış anladım haklısın
Cevap
8Cevap
Bu sefer okudum🤪 hic bole bakmadim haklı olabilirsin... ama o dediğin mankenler hani yabancı ülkedeki podyumda yürüyen suratsiz manken askı dır... bizimkiler ole değil bizim mankenler yine iyi
Mesela Al sana askı gibi hatun

Bide bizimkilere bak

Bizimkiler iyi iyi 🌹🌹
🙈 Bazılarına uğramadım bile dedim simdi bu soruya da uğramazsam ayip olar geldim okudum🌸
Hmm sorma alındım birazcık 😃😃
Harika tespit gibi tespit 👌Moda dünyası eskiden yalnızca kusursuz fiziğe ve güzelliğe sahip kadın mankenleri dünyaya sunarken, artık erkek çocuğuna benzeyen kadın mankenleri, büyük bedeb mankenleri ve uzuvlarını kaybetmiş mankenler özellikle marjinal tasarımcıların en çok tercih ettikleri mankenler oluyor.
İnceliğin güzellik olarak belirleyiciliğinin olmadığı gibi balıketli olmakta belirlemez.. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Bazı postlarında beden olumlama yapmaya çalışırken, ince olanları veya süslü olmak isteyenleri eleştiriyorsun dikkat etmeni öneririm..
Yani aç kalacak kadar yemek yememek sağlıksızdır ama sağlıklı diyet her insanın yapması gerekendir mesela. Ben zayıfım kilo almakta istiyorum ama doktorum kilo almam için bile diyet verdi, beyaz ekmek yeme diyor mesela. Her insan için meyve sebze, kepek ekmeği, peynir sağlıklıdır. Kırmızı et bile hormonları alt üst eder mesela, bu işin içindeyim. O balıketli olanlarda hep börek çörek yiyen sağlıksız insanlar bizim ülkede. Yani o medyada da çok beğendiğiniz balık etliler aslında sağlıklı yiyip spor yapıyorlar:) Beden olumlama yapacağız diye sağlıksız gençlik ve yaşlılık yaratmayalım, bizim toplum buna müsait:D
Teşekkürler:)
O manken dediklerinizin çoğu yeme bozukluğuna sahip. Sırf medya yüzünden. Zayıflığa sürekli insanları özendiriyorlar. Bunu yapan medya hep. Balık etlilik bence daha iyi ama balık etlilik kilolu demek değil.
Zayıf olupta balık etlilerden daha güzel fizikli olan bir sürü kişi var. Her balık etlinin fiziği güzel değil. Giydikleri yakışmıyor. Yani demem o ki bunun kiloyla alakası yok vücut kıvrımları önemli. Örnek 45 kilo arkadaşımda var 65 kilo da ama gel gör ki 65 kiloda fiziğin f si yokken 45 ağızların suyunu akıtıyor diyebilirim. Ve her erkek balık etli isteyebilir ama evlenince balinaya döndükleri için sonra da zayıfla diyerek kadınları üzüyorlar.
Bu yazıyı çok sevdim. Ülkemin kızları çöp gibi vezerken ben hiç bir çekicilik göremiyordum. İdeal fiizk bu bu diye sağlığından olucaklar helal be sana.
45 47 52 olmazsan kurtaramazsın illa olucaksın. 62 kiloyum kıvrımlarımla ve kadınsılığımla mutluyum
Doktora gittim bu arada boyumda iyi bu kikıyu güzel taşıyorum ama bana 21 yaş için bir tık fazlasın spor yap diyet yap dedi. Ve doktorun kendisi de askı gibii. Tamam dedim, ama tekrar gittiğimde üstüme hatlarımla mutlu olduğum için güzel bir günlük elbise giyerek gittim. ağzını açamadı açamazda kıskansın. Kilo alsın. Genelde kadınlar kilo almışsın ve ya zayıflamışsın der bize. Kadın kadının düşmanı oluyı
Ki her gün yürüyüş yapan az bir ekmek yiyen bir insanım. Ama yemek yemeyi çok severim. Belki ekmek yesem olucam 85, ama yemek yemenin zevkini ve bu özgüvenin tadını başka bir yerde bulamam. Zayıfta olsaydım özgüvenim yerinde olurdum çünkü beden benim ve taşıyorum abi ;)
@RüciQUEENN sen yemeden 62 sin biz her istediğimizi yiyerek 60 bile değiliz. Yemeyi seven biri olarak yediklerine dikkat etmen zorunda olmak çok üzücü bir durum. Ayrıca zayıf kişilerde kadınsılık yok demek istiyorsun :D buna sadece güldüm. He şunu da unutma günümüzde diyetisyenlerden ÇIKMAYAN v, kocaları ya da sevgililerin ÇÖP gibi kızlarla ALDATILAN kadınlar genellikle 21 yaşındayken 60-70 kilo arası oluyorlar. 10 yıl sonra da welcome to balina jsjdkxixkdjdjxj
Mankenler canlı askıdır. Askı güzel olmak zorunda değil elbiseyi düzgün taşımak zorundadır. Elbisenin de düzgün durması içinde askının dümdüz kıvrımsız hatları olması gerekir. Iç çamaşırı mankenleri hariç. Çünkü onlarda kıyafetten çok beden göründüğü icin onlar daha kıvrımlı ve göze hoş görünen daha dişi hatlara sahiptir. Oyle olmasa sutyenin içini pamukla doldurmak zorunda kalırlar
Soruların o kadar gerçek ve güzel ki 😄😄
üzerine eklenecek bir şey bırakmadın yine..
güncellemelerine gelince 👏🏻
Çok haklısın
☺️ sende iyiki varsın
Güzel bir post olmuş beğendim 👍
Tabii manken derken kıvrımsız iskelet gibi bir vücuttan bahsetmemiştim bende😌
Manken de askı tabiri vardır zaten kendilerini askı olarak görürler, güzel yazı olmaz doğru nokta atışı.
Olmaz* olmuş olacaktı pardon 😅
Oooo süper tespit senin kitap okuduğuna yemin edebilirim ama ıspatlayamam betimleme harika dostum
Benim için özel 😂🙈
Mankenlerin güzel olduğunu düşünmüyorum. Fizikleri dediğin gibi kötü.
İnsan herşeyi kendinde nasıl olur, nasıl görünür, bana uyarmı, yakışırmı zihniyetiyle yapmalı. Bu bir elbise, davranış veya söz olabilir. Size katılıyorum.
Evet böyle bir genelleme var ama ben o genellemeye katılmıyorum. Ne çok zayıf olmalı kadın ne çok kilolu. Güzellik kavramı değişken 😇 bende değişik bir insanım 🤣🤣
Katılıyorum , şu Ana kadar 100 erkek tanidiysam hepsi de balık etli diyor. Bende balık etliyim. Ama şu da bi gerçek ben de kaslı erkek sevmem mesela. Iri yarı olsun biraz gobekli dursun
Bedenimle barışık bir insan oldum olası. Hic manken olma takıntım olmadi. Ayrica gözüme hos da gözükmüyor cok zayıf bir vücut. Kıvrımları bence kadını kadınsı yapan
mankenlerin görevi sizin güzellik algınıza uymak değil, bir ürünü tanıtmak. ayrıca fotoğrafların hepsi editli. hiçbir manken tanıtımda kullanılan görüntülerine benzemiyor. kendinizi bu gibi insanlar ile kıyaslamayı kesin. onların işi mesleği bu.
Tamamen okumadim, balık etli değilim beni begenen midesiz erkeklere selam olsun...
Benim begendigim göbekli erkeklere de selam olsun...
Emeğine sağlık
Şahsi fikrimdir..
En sonundan alıntı yaptığına göre tamamen okumuşsundur.😀😀😀
Malesef göz gezdirdim okuyup da okumadım demek nedir?
Sonunu bildiğin için okumussun sandım.
Hayır aynı anda teldeydim ;)))
Seninle başlayan linç devam etti de etti de etti😀
Bir daha kadınlara nasihat falan etmem.
Son cümlen bile linç sebebi;)))) ben başlarım onlar arkamdan gelir , yanımda yürür... haklı olalım yeter ki...
Mutlu kal.
Güncellemelerdeki son cümle mi?
Hayır bana yazdığın son cümle...
Güncellemeyi de sen şimdi yazınca farkettim 🤦♀️😂
Neden linç sebebi olsun ki?
Kadınlara ayrı, erkeklere ayrı nasihat edilir. Bunun neresi kötü.
Eskiden evlerde türlü türlü yemekler yapılırdı. Geçen gittim karısı kilo takıntısı olan yegenimin evine misafirliğe. Menüyü gördüm ve yegenime baktım bir deri bir kemik kalmış.
Ama biz yeğeninin karısı değiliz mesela ona söyleyebilirsin, yegenin de kendine baksın baklava yapsın, göbek yapmasın dikkat etsin 😁
Tartışma benimle ne sen beni benden ne ben seni senden vazgeçiremem..
Mutlu kal...🤜🤛
Tartışmıyorum zaten. Seninle kişisel olarakta uğraşmıyorum ki öyle bir niyetim yok. Mankenlerin kılıcını çekecek kadar zayıf değilsin zaten.
O yüzden kalkan bile kuşanmadım zaten.
Seni balık etli yapmak işime yaramaz. Medyanın ve çağdaş toplumun yarattığı algılara ters yazıyorum.
Amacım o.
Arada istemeden de olsa atışıyoruz seninle. Rahatsız oluyorsan her dediğine çok haklısın gibi cümleler kurar geçerim patron.👍👍👍
Yegenimin karısı bir birey ve bireyler toplumu oluşturur. Ben gözlemler dile getiririm. Olay bu
☺☺☺☺haklısın...
Birkere ben kaslı erkek seviyorum diye diğer erkeklere hakaret etmedim. Ve her kız kendini farklı seviyor kalkip ta buna hakaret etmeye hakkınız yok. siz öyle istiyorsunuz diye bütün kızlar öyle olucak diye birşey yok.
Ayı gibi ve hertarafimin yağ toplamasindan zayıflığı tercih ederim ve sadece bu sizin gibi Türk erkeklerin zihniyeti akıldan yoksun kisilersiniz seviyorsanız sizde kalsın kalkip ta hakaret etmeye hakkınız yok. hickimsenin hakkı yok. ve sağlık kiloyla ölçülmez.
Sen beni kızdırmak istiyorsun. 🤣🤣🤣
Az yesinler kardeşim o zaman her elbiseyi güzel tadirlar üzerlerinde ya da battal giyim tercih etsinler. 🤪🤪
manken aramıyoruzda. her manken fızıklı cekıcı degıl kı
ortak noktalarımız artıyor
:)
Mankenler iş icabı kalem fiziğe sahip olmak durumundadırlarki ben hiç çekici bulmam
Maskülistte zirvedesin. Kimse seni tutamaz admin. Bugün tembelliğim tutmadı. Okudum ve beğendim. Not:Manken olmayan kız (Manken olan kız olarakda yazsaydım linç ederdim. )
Guzelligin 10 para etmez, bu bendeki ask olmasa diyip politik bir cevap vereyim.
Zayifim ve fiziğimi beğeniyorum. Güzellik göreceli. Kendine göre yorumlamişsin
@MissChucky dimi? Yani ileride balina olmuyoruz en azından
@MissChucky şimdi zayıfsan ileride hormonlar sebebiyle zaten kilo alırsın. şu an kilosu 60 ve üzeri olan kızlar hani gelipte zayıfları kötülüyor ya onlar ileride ne oluyor peki? 80-90 gidiyorlar. Zayıflar en azından max 60 a çıkıyorlar bu da çok iyi bence. Doğum yap kilo alma oh miss
Manken nerde biz nerde😁etli butluyuz Anadoludan manken bulunmaz
100 üstü kalça koca götlet ordusu taaruzu istediği olur herkes 92 kalç * ve mutluyum senin zevkim sana kalsın
Ahahass çok iyi yazmışsın ya
Rica ederim
Aşşırı boş yaptın şu an balıketli olmanın hiçbir çekiciliği yok ve balinadan farkı yok hiç hoş ve zarif durmuyor taş gibi manken gibi olmak varken kim balina olmak ister mk bakış açına sokam senin.
Goz ilk bakista gördüğünden etkilenir. O yuzden aşırı bi etki var ama gereksiz. Herkes ayni olamaz ki farkliliardir insani guzel kılan
Ay sizene ya kim ne beğenirse onu bulsun, olsun bitsin uf derdiniz bitmiyor.😀
Bende beğenmeyenlerdenim.
Herkes kendi begendiği birini bulur.
yemeğin salçalısı kadının kalçalısı :)
evin balkonlusu erkegın gobeklısı der. susarım
@burakistan35 aynı mantık :)
:) aynen
Güzel olanlar da var ama hepsi için geçerli diyil
Herkes kim neyi begeniyorsa onu bulur zaten.
Kime göre neye göre diyorum.
Vücut önemli ama çokta çubuk gibi olmamak gerek
✌👌 güzel anlatmışsın
Haklısınn
Ee ama ne diyim baya hakliydi😂
Yine ne diyor bu
Sonda yazdıkların fazlaca öznel düşünceler
Bence gayet de güzel
Güzellik forecelidir
Saçma buluyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?